Holky potřebuju názor ostatních a zároveň se omlouvám na anonym, nějak nemám náladu se tu veřejně přiznávat..
Doma mám manžela, který by se pro mě rozkrájel a vím, že mě má rád.. Ovšem má velký problém s vyjadřováním svých pocitů a citů.. Nemá kolem sebe velký okruh kamarádů, na to je moc veliký introvert.. takže já jsem nárazníkem všeho.. Je klid, všechno krásný a poklidný.. a najednou bouchne.. Z ničeho nic a já tomu nerozumím. Když se snažím v klidu zjistit o co jde, ironicky opáčí nebo nereaguje.. Jednou mě k něčemu přesvědčí a pak mi to vyčítá.. Mám ho moc ráda, ale tohle je vysilující. Navíc se nedokážu dlouho zlobit a po chvilce mu jsem schopna odpustit, což není dobře.
Máte taky některá obdobnou zkušenost? Hodnej, pracovitej chlap, kterej bouchne a do druhého dne jakoby nic. V životě by mě neuhodil, ale kolikrát slova bolí víc jak facka.. (alespoň si to myslím..)
Tak Vám nevím, přišla jsem si pro radu a nebo se jen vypovídat? 🙂
Přítel od kamarádky je v tomhle dost podobný :( a od ní vím, že je to velice těžké soužití. Vždycky, když bouchne, tak odchází z domu a nechá ho vychladnout. Tohle je asi jediná možnost 🙂
No měla jsem takového partnera, ale už jsem si ho převychovala :D představa, že by bouchal a odnášeli by to děti na to jsem neměla. nedala jsem mu na výběr.. začal sportovat a je mu lépe 🙂
Mám to doma, je to psycho - snažím se to neřešit, ale někdy je to fakt hodně vyčerpávající a stresující .. hlavně, jako ať udělám co udělám je to špatně a z toho jsem nejlepší žena pod sluncem ...je to těžké, ale zatím to nějak zvládám a snažím se to ventilovat sportem.
Ja mam takoveho manzela. Je pracovitej,vlastne i hodnej,ale treba minuli tyden nejakej drobnej problem v praci a do toho mu neco neslo a nejblizsi jsem na rane vzdy ja. Takze jsem si vyslechla jak jsem k nicemu apod. Ja mu na to opacila zase neco proti nemu. No It alie. Pak jsme sli kazdy do jineho pokoje a za hodku vse ok :Dno
Neni to idealni souziti,ale porad ve vztahu prevazuji pozitiva. Chce to ho necim "sterit" odejit a nechat vyvztekat
@sunshine125 - mám to doma stejně, jsem hromosvod a za chvíli jako by se nic nestalo.... asi je to všude stejné 🙂
@sunshine125 já jsem začala běhat - čistí mi to hlavu, ale poslední dobou asi začnu trénovat na maratony ... nejen u nás, ale i kolem nás je nějak všechno špatně ... nevím co se to děje. Jeden den u nás všechno o.k druhý den Itálie, pak zase chvíli líbánky a opět peklo a tak dokola ...
Taky se přidám. Mám doma cholerika a už jsem si zvykla. Můj manžel vyletí z naprosto nesmyslného důvodu - něco mu spadne, do něčeho se bouchne.. Práskne mu v hlavě, řve jak tur, ale do pár minut je zas dobrý. Jednou za čas do toho přimotá i mě, ale dobře ví, že já po sobě vrčet nenechám a vracím třikrát hůř 😅. A samozřejmě čekám tak dlouho, dokud se patřičně neomluví. Je to o jeho povaze. Flegma neumí být cholerická, cholerik zase neumí řešit věci v klidu.
@yankeen Jak dlouho jste spolu? Je od začátku takový?
@betynna neprijde mi ze by bylo neco spatne. Asi by me ani nebavilo porad tutununu. Takhle se procisti vody. Ikdyz me obcas zaboli co rekne,ale porad je to v mezich. Taky jsem cholericka a frustraci z materske , ditete a nedostatku kontaktu s lidma si vyleju na nem. Kazdy to ma jinak. Spatne by bylo kdyby k tomu pridal par facek.
@sunshine125 to máš pravdu, jsem taky nervák, i když poslední dobou asi jen radši mlčím a mlčím pak bouchnu a to stojí za to :D jen mě vadí, že jak píšu u nás je to jak na houpačce ... všechno o.k. a to já už podvědomě tuším, že zákonitě přijde zase nějaký boj a pak se mi uleví, že na chvíli je zase klid ... a tak je to pořád dokola 🙂 asi, aby to nebyla taková nuda, ale nějak to poslední dobou hůř snáším, asi si to moc zbytečně zabírám -ale nějak s nemůžu pomoct a tajně mě to pak trápí....
sport je na tohle určitě super.. 😎
jinak můj muž taky takový býval, srovnal se docházením na manž. sezení a taky Bachovými esencemi... došlo to tak daleko, že je míchám už tři roky... a manželovi jak dojdou, tak si hned říká o další, že se mu uleví... hodně se to zmírnilo 🙂
Díky běhání jsem fakt víc v klidu :D můj muž je Blíženec .. dva v jednom - rozdvojená osobnost a co jsem se bavila s partnerkama - partnerama Blíženců .. . mají to v povaze ... jsou takový. Kapky by u nás asi neprošly :(
@betynna taky mam blizence :D fakt na tom neco bude :D kapky bych mu taky asi musela davat potajmu do kafe jinak by me s nima poslal do p... :D
@betynna můj muž je Beran (jako poleno) 😉 😝
kapky prostě zkusil, protože mu to vrtalo hlavou, když jsem je míchala...zjistil, že mu je líp, tak si o ně už říká sám...
výborné na tom je, že řeší tu příčinu, harmonizují ten mentální stav tak, že se to zmírňuje a pak už třeba i ve stresu má člověk jen pocit "tohle mě fakt štve" ale nebouchne nebo to je řekne, že je naštvaný....jako by tam nebylo kde brát ten vztek, není tam ten "oheň" nebo jak to popsat 😉
obdobně to funguje třeba u deprese, nízkého sebevědomí, netrpělivosti, když má člověk vysoké nároky na sebe, kritizuje okolí, nemůže se soutředit apod.
člověku to pomáhá být na sebe víc napojený, vnímat jak se cítí a pracovat s tím... není na to potřeba nic složitého, čistě jen ty kapky... funguje to i na zvířata 😉 na ně a na děti dokonce nejlíp, protože mají čistou hlavu
@lu777 kde se to shani? Je to na predpis ? A co to stoji? Zni to zazracne,asi to zacnu pit na litry :D
@sunshine125 😀 míchají se na míru podle aktuálního stavu... zázračné není nic 😉 ale když je člověk otevřený, tak objeví věci, které mu můžou hodně pomoci zvládat každodenní stres...
kdyžtak mi napiš zprávu 🙂
@lu777 taky asi začnu popíjet Bachovky, pak mi už bude všechno jednou a budu happy :D holky včera jsme měli takovou výměnu názorů, celý den na to myslím, jaký on je fakt sobec, když chce ... tak jsem to šla rozběhat a můžu Vám říct, že lepší čas jsem dlouho neměla - ale je mi líp ... můj ted spí, jde na noční tak jsem ráda, že mě to aspoň trochu ten vztek přešel a nebude hádka číslo dvě, jelikož se vsadím, že on je v pohodě a na nic co mi včera řekl a vyčetl si už nepamatuje, páč to není podstatné ...
@betynna tak aby Ti bylo všechno jedno, to bys musela užívat jinačí věci 😉 😀
už radši nebudu o Bachovkách nic psát, je to výborná metoda a nerada bych ji nějak zdiskreditovala....nabízím v dobré vůli pomoct, dělám to několik let a mám s výborné zkušenosti a je mi prostě líto, že se někdo kolikrát trápí s různými stresy, taky jsem si prošla velkými stresy, tak vím co to je za zátěž... je pak držet pusu zavřenou, to přiznám 🙂 a už mlčím
sport je fakt super, já taky chodím pravidelně cvičit a dělá to moc 😎 jen s dětmi je to náročné v tom, že aby mohl jít člověk cvičit, tak potřebuje hlídání... nejnáročnější je vždy ta chladná část roku kdy je nejvíc nemocí a člověk to pak taky chytí a to cvičení třeba nedá i z tohohle důvodu....
my za sebou máme velkou krizi a hodně pomohla i manželská poradkyně... muž jít nechtěl, takže jsem šla já, ale poradit se ohledně rozvodu.... už jsme byli i rozestěhovaní, krize na všem úrovních, protože nám i hrozila exekuce, muž neměl delší dobu práci, děti malé, žádné hlídání, abych mohla do práce alespoň já....takže jsme opravdu vztah stavěli od začátku... bylo to hodně náročné, je to opravdu o tom určit si priority a nelpět na ničem, změnit třeba bydliště, práci, různé plány, aby klapalo to hlavní.... na prvním místě musí být vztah mezi partnery... jinak děti přijdou o rodinu....
hodně maminek si na první místo dává děti v dobré vůli a přetěžuje se
mělo tam být "je pak těžké držet pusu zavřenou" 😉
@lu777 no máš pravdu jsem 2xrozvedená - bezdětná, 2x mě opustil manžel kvůli jiné, o dítě jsme se snažily několik let a díky tomu mě opustil druhý manžel a bohužel náš rozvod byl hodně divoký, náročný, manžel kvůli milence nasekla velké dluhy, neunesl to psychicky a odnesla jsem to fyzicky já ... stresů mám za sebou víc než dost,ale jak píšeš ... co me nezabilo to mě posílilo ... hodně mi to vzalo, hodně mi to dalo ... naučila jsem se spoustu věcí, ale poslední dobou se mi při každém nějak vyhroceném stresu vrací všechno to zlé co jsem zažila a toho se už asi nezbavím ... tak se moc snažím se nad to přenést. Bachovy kapky znám ...je to výborná věc, já piju třezalkový čaj, běhám a snažím se být v pohodě, ale někdy to prostě nejde ... minulosti se asi nezbavím nikdy , i když se moc snažím ...můj muž si to neuvědomuje, jak moc mi to ubližuje ... nechápe to... on je milující a úžasný partner, jen je tak trochu sobec a, když to na něj přijde a má své dny , dělá si co chce a nebere ohledy na nic a nikoho ... a z toho by se rozdal ...to je ta rozdvojená osobnost ... taky to nemá zrovna lehké s expartnerkou a matkou svých dětí, chybí mu děti a ona neustále peklí a dělá nám naschvály a problémy. Mě nenávidí a děti mě naopak mají moc rádi, ona je proti mě očkuje,ale oni ač jsou malý mi všechno řeknou a třeba slovo teto, já tě mám moc rád, jsi můj miláček,ale nemím to říct mamce, ona tě nemá ráda,ale to neva ... je pro mě užasné,ale zárověn to bolí, že to malé 4-leté zlatíčko má už ted tak zamotanou hlavičku .... a pak jak se chytne s ní a něco třeba v práci nevyjde jsem já hromosvod všeho , taky s náma před rokem z neznámých důvodů přestala mluvit jeho rodina, je to práce jeho mamky... ... nevíme proč a tak když se to sejde tak jsem já ta , která to za všechny odnese ... ale to holky znáte :D
Tak se mi mužík omluvil, ale jako omluvil se a hned si z toho dělal srandu, že láska nehněvaná není milovaná atd. takže zase je u nás snad na chvíli klid 😉
@betynna no nemáš to lehké 😒
a ono je těžké si toho nevšímat, protože s tím partnerem člověk žije tak natěsno, že je těžké to ignorovat (i když časem se člověk do určité míry naučí že to chování druhého má určité vzorce, takže většinou zhruba ví co asi čekat po konfliktu apod.)
dětí je mi líto, je toho na ně hodně a jak jim to vysvětlit to nevím... my jim říkáme, aby si půjčovaly hračky, nepraly se atd a pak vidí tohle.... je to smutné... a náročné... a hlavně jak má člověk s někým dítě tak se to nedá "odpárat", pořád se s tím člověk nějak pasuje...
ona je i esence na to nechat minulost být jak byla a vnímat ji prostě víc jako minulost... ale tady je toho víc, protože to zasahuje do každodenního života
Máme takového rodinného známého, skvělý chlap, ale jakmile ho něco pro mě nepochopitelného vytočí (třeba přijdeš o 3 minuty později), tak je jak časovaná bomba, radeji se mu na nekolik hodin vyhnout... jeho žena si už zvykla