Hodí se k sobě partneři? Není to nějaké znamení?

29. lis 2020

Ahoj všem, chci se zeptat jaký máte názor na to když se ve vztahu nedaří několik let miminko ani přes několik pokusů ivf. Už si říkám jestli to není nějaké znamení že si prostě s partnerem nejsme souzeni a nemáme prostě jít od sebe pryč? Nevěřím v Boha ani v nic jiného ale už po letech nad tím začínám přemýšlet jestli to není osud a znamení - vy dva se k sobě nehodíte jděte od sebe. Děkuju za názory a zkušenosti 🤗

martiina_k
29. lis 2020

tak nemusíte se k sobě hodit "geneticky", ale to neznamená, že spolu nemůžete být šťastni. Zkoušeli jste třeba darované spermie nebo vajíčka?

irmamala
29. lis 2020

Mam tu zkusenost ze sveho okoli, ze lide se roky snazili a pak s jinym partnerem pocali hned. Jestli to je otazka osudu, nebo biologie, tezko rict. Pokud je tvuj vztah kvalitni, neodchazela bych a hledala jine cesty. Pokud citis pochybnosti z vice stran, s klidnym svedomim bych sla o dum dal.

veronika9595
29. lis 2020

Už několikrát jsem narazila na nějaké teorie o tom, že když si žena najde partnera v době kdy užívá hormonální antikoncepci, tak jí vlivem umělých hormonů nefunguje “čich” na muže a vybírají si pak nevhodné partnery. Neříkám že je to váš případ, to jen pro zajímavost. Ale znám i páry kterým se až po hooodně dlouhé době zadařilo, a řekla bych že měli společné to, že se jim zdařilo až když se s tím nějak smířili a přestali to řešit. Co se týče partnera, na to ti bohužel opravdu nikdo nemůže odpovědět takhle. Pokud se opravdu milujete a jste v ostatních aspektech života spokojení tak bych to asi nezahazovala. Ale pokud po dítěti toužíš víc než po čemkoliv jiném, tak si to budeš muset opravdu rozmyslet zda to zkusit znova s někým jiným. Ale jak píší výše, je i tolik jiných možností. Sama jsem byla několikrát darovat vajíčka, velká výhoda je, že si žena dítě donosí a myslím si že nikdy nemyslí na to že by počáteční buňka nebyla její 🙂 u darované spermie je to pro muže možná trochu těžší, ale také to není nemožné ❤️

barmil
29. lis 2020

V přírodě to tak prostě je zařízené, když by ti dva neměli zdravé potomky, tak to prostě nejde. Moderní medicína to láme přes koleno. Samozřejmě to je lehký říct, když sama děti mám, ale v okolí mám taky páry, co zkoušely všechno možné a nešlo a pak s jinými partnery se zadařilo přirozeně ihned.

tulikiss
29. lis 2020

hele vem tu teorii opacne.... kolik deti vzniklo z jednoho sexu nekde za diskotekou a pochybuju, ze se partneri vzdy k sobe hodily.
uvedu jako priklad sebe.... syn je z IVF, takze by jsme se teoreticky teda nemeli k sobe hodit... ale dcera vznikla na jeden jediny pokus, takze se zase podle teorie k sobe maximalne hodime.

travnulee
29. lis 2020

Osobně tomu moc nevěřím a to by se o mně dalo říct, že jsem silně věřící v boha, universum, pravdu nebo jak to nazvat. Spíš bych řešila, jestli si s partnerem šťastná. Já čekala na dítě teda jen tři roky, tak je to jen můj úhel pohledu.

travnulee
29. lis 2020

@tulikiss my podobně, první dítě sice přirozeně, ale až po třech letech (řekla bych, že až když jsem to opravdu přestala řešit a snažit se). A druhé bylo hned na první pokus.

emmuska18
29. lis 2020

Ono je to od přírody i tak, že ne všichni partery su genetický "sladěný", což může mít za následek i toto. Zkusila bych asi navštívit lékaře, zda náhodou není problém i někde jinde. Ale pokud tak moc chcete dítě a nedaří se vám, tak bych vyzkoušela umělé oplodnění / popřípadě adopci dítěte. Známá má také adoprované 2 děti a podle mne je to aj pěkná šance dát někomu naději na normální život, pokud nedokážete zplodit dítě samy. Pokud si s přítelem šťastná, tak najdete cestu, jak mít dítě a nemusíte vymyslet, zda vám "osud přál nebo ne"

astyna88
29. lis 2020

Evolučně se nedaří pocit dítě s partnerem, který je příbuzný. Tam je podobný imunitní systém, takže příroda tomu brání. Ale jak tu zaznělo, vůbec to nesouvisí s kvalitou vztahu, že by opačné, lidé, kteří mají děti hned, měli lepší vztah...

travnulee
29. lis 2020

S těmi teoriemi, proč se nedaří, to chce podle mě klid. U mě to byla jednoznačně hlava, díky józe a dalším technikám se mi podařilo zklidnit na tolik, že jsem se srovnala s tím, že třeba mít dítě nikdy nebudu a byla jsem prostě šťastná a pak to přišlo samo a ještě mimo ovulaci. Já si myslím, že pokud si s partnerem voníte, tak by příroda měla dát zelenou.

mrstte
29. lis 2020

Taky jsem nad tím kdysi přemýšlela, fakt je ten ze s bývalým jsme se snažili 8 let. S novým partnerem jsem otěhotněla druhý cyklus po vynechání HA.

fandysek_1
29. lis 2020

Těžko říct. My nemohli mít několik let dítě a teď v rozmezí krátké doby čekáme třetí. A my se i rozešli a asi i čekali, že najdeme lepšího partnera, ale stejně jsme se vrátili.

misisfilip
29. lis 2020

Úplně tě chápu.. řešila jsem ten samý pocit dokonce týden týden před svatbou a měsíc po 2. Neúspěšném KETu.. manželovi jsem navrhla že svatbu můžeme zrušit ať si najde jinou, že s ní to třeba půjde hned.. samozřejmě mě s tím poslal do háje, ale já mám pocit, že mu nemůžu dát tu pravou rodinu. Dlouho mi taky trvalo než jsem se z toho neúspěchu dostala a teď už jsem relativně v pohodě i když sem tam to dolehne..
Věřím ale spíš tomu, že pokud tě partner podporuje a nevzdává se, tak spolu zvládnete vše. Ať už to přijde nebo ne... Musíme stále věřit ❤️