Ahoj holky...Tak jsem asi zažila nejhorší chvíle a největší rozčarování svého života. Byla jsem na víkend u táty a přesvědčili mě, že tam mám nechat naši osmiměsíční Adri přes noc. S vidinou hezkého večera s manželem jsem souhlasila. Dali si podmínku, že nesmím volat. Akceptovala jsem a odjela domů za manželem. Ale netušila jsem, že ani oni nenapíšou jedinou zprávu, jedinkrát se neozvou, budou nám típat telefon a o Adri nebudu vědět vůbec nic 27 hodin. Když přijeli, seřvali mě, že když jim nevěřim, tak jim Adri nemám dávat. V životě jsem nebyla tak hysterická. Na tátovu přítelkyni jsem ječela, že stačila občasná zpráva o tom, jak se moje dítě má, jak to všechno zvládá... Takže odjeli nasraní.
Jsem divná já nebo oni?
Asi bych to tak nehrotila. Děti dávám na hlídání jen tomu,komu věřím a v tom případě nemám nejmenší důvod volat nebo psát SMSky. Kdyby něco bylo,ozvali by se oni. Navíc děda by malé jistě neublížil a na dítě někoho jiného,byť v blízké rodině,se většinou dává větší pozor,protože je tam prostě ta obava,zodpovědnost. Tvůj otec s přítelkyní to jistě mysleli dobře,chtěli dopřát tobě a manželovi trošku soukromí,klid,pěkný večer,oddech... ani se moc nedivím,že odjeli nazlobení. Trošku je i chápu,přesně tak,když jim nevěříš,tak jsi jim malou neměla dávat,no...😒
já takhle jednou jedinkrát dala hlídat syna ke tchýni..tuším, že to byl Sylvestr..malému byl cca rok.. nechtěla jsem jet, ale po domluvě, že kdyby něco..zavolá a já okamžitě dorazím..Nikdo nevolal..Druhý den se dovím, že ..jsme si trochu poplakali, ale jinak OK..myslela jsem, že ji tehdy uškrtím! vím...syn přežil..ale já to brala jako zradu a už ho nikdy nehlídala.
S mojí mámou jsme měly též tuto dohodu..a fungovalo..když něco přišla jsem domů..a když nikdo nevolal..nemusela jsem být v nervech..jsem cíťa, no..dokud jsou děti malinké, kdy neumějí ještě říct co jim je atd..nechtěla jsme je dávat nikomu ☹
@caverina Típat telefon asi jo,každopádně pokud dohoda zněla nevolat,tak nevolám a jsem v klidu. Znova říkám,když někomu nevěřím,nedám mu dítě na hlídání. V opačném případě nemám důvod volat. Ale to je dáno asi i tím věkem dítěte,v osmi měsících je prostě ještě maličké a když si maminka není jistá,jestli to ona nebo dítě zvládne,tak to dítě jednoduše nikde nenechávám... 🙂
Zapomněla jsem říct, že to bylo úplně první hlídání...a táta bydlí 100km od nás
tak..takovou vzdalenost bych asi napoprve neriskla..
Já už vím, že jsem udělala chybu. A už vím, že nedám nikomu dítě na hlídání, když budu mít zakázáno se na něj zeptat.
@gabuscha Asi tomu rozumim tak trochu z obou stran.
Dcerka je jeste miminko, takze tezko se od ni odtrhujes, a kdyz uz, chces si byt porad jista, ze je vse v poradku. Materske pudy nemame holt jen tak.
A vasi zase chteli dokazat, ze se o malou dovedou v pohode postarat, bez potreby byt kontrolovani.
Nerozumim ale jejich ultimatu - zakaz volani, jinak nehlidame. Kdyz nasi hlidaji, jeste ted (detem je 6 a 3) aspon 2x za den zavolam, jak se maji, co delali, co babi varila dobreho,... Potrebuju ten kontakt s detmi, nez ze bych kontrolovala. A ze telefon dokonce tipali, to bych byla besna taky. 😈
jj, malá asi mít trauma nebude..je to vždy jen pro nás takové poučení..stejně jsi si ten večer ani neužila..zkoušela bych třeba hlídání u někoho, kde mám důvěru na kratší dobu a v dojezdové vzdálenosti..a vidělo by se..i když..asi je ještě maličká..vydrž ;)
Tak trošku chápu obě dvě strany - ty bys ráda věděla, že je vše v pohodě, ale upřímně, mě taky nikdo na smsky neodpovídal. Nikdy. Mamka je psát neumí a tchýně má ještě takový ten klasický telefon, tak radši volá, než by to sesmolila, je konec hlídání 😀 Ale když jsem zavolala, vždy mi to vzali.
Druhá strana se zase durdí, že se jim nevěří. No... Asi bych k nim byla už trošku nedůvěřivá a tak dlouho dávat hlídat dítě nedala.
Každé dítě si pobečí, když je bez maminky - syn mě hledá pořád přes spaním, tím víc, čím je to větší mamánek. A proto je dobré děti zvykat i na další členy rodiny, nebýt jen úzce s matkou. Když pak chceš využívat hlídání...
to je des, takovym lidem bych uz dite nedala hlidat, nemohli vedet jestli nevolas, protoze se stalo neco zavazneho, zvlast kdyz bydli tak daleko. deti maji 5 a 3,5 a kdyz jsou u nasich tak mamca vzdy posle zpravu jak je, a to z okna vidim barak nasich.
Nejsem s dcerkou 24h denně. Oba s manželem pracujeme a střídáme se u ní. Nijak výrazně nevyužíváme hlídání, nepotřebujeme to. Tohle ani nebyla nutnost, spíš manželův nápad, že bychom mohli jít na večeři. Chtěla jsem jen večer zavolat a zeptat se, jak se celý den měli a jak to Adri zvládala. Neměla jsem v sobě nejmenší pochybnost o tom, že by to oni nezvládli. Táta má dvě malé děti z druhého manželství a jeho přítelkyně denně s dětmi pracuje. Jen mi prostě chyběl ten kontakt. Vzhledem k tomu, že pracuju, tak jsem zvyklá bez Adri být až pět hodin. A ona je zvyklá být beze mě. Ale vždy spolu usínáme a tohle mi chybělo. Večer vědět, že dcerka spí, že snědla to a to...Já dohodu dodržela až do druhého dne a volala jsem až v půl 4 odpoledne, kdy jsem se jen chtěla zeptat, kdy ji přivezou. A tehdy to típli. Nespala jsem celou noc, stačila mi jedna fotka/sms, cokoli - oba to umí posílat, protože běžně si fotky a textovky posíláme. Jsem zvyklá tátovi téměř denně volat a ptát se, jak se má. A na dceru jsem se zeptat nemohla. A tím u mě tu důvěru oba právě ztratili.
@verkaver Já myslím že to není o tom že by jim zakladatelka nevěřila. Prostě se jen chtěla zeptat "tak co?". Na tom přeci není nic špatného. Minutový hovor by je nezabil a zakladatelka by znovu nevolala. Dle mého, jejich chyba.
Tak to bych byla nas*aná. Chápu, že nechtěli, abys volala každých 5 minut. Ale zase by měli pochopit, že se o svoje dítě bojíš. Když nejsou schopní třeba jen napsat, že je vše ok, tak bych jim dítě už na hlídání nedala.
A řekla jsi jim, že chceš, aby ti třeba co hodinku napsali sms? Nebo si jen kývla na to, že volat nebudeš a na ničem jiném jste se nedomlouvali? Pokud jsi jim na to kývla a o dalších podmínkách nebyla řeč, tak se není čemu divit - oni si to nejspíš představovali tak, že prostě teď na celý den vypneš a nebudeš se pídit, protože jim věříš a ty sis myslela, že tě budou o všem informovat. Prostě chyba v komunikaci, takže chyba na obou stranách.
@gabuscha Není důvod abys hledala potvrzení svých rozhodnutí na internetu 🙂 Věř si, je to tvoje dítě, kdo by ho měl znát líp než ty? Ty jsi její máma a ten, kdo určuje pravidla, tečka. Já jsem v tomhle nekompromisní, a to naprosto bez výčitek. Asi byla chyba, že jsi souhlasila s tím nevoláním, ale to už víš taky. Tvoje dítě, tvoje pravidla. Nelíbí se vám to? Hlídat nemusíte. Tečka. Tak to vidím já. A kór když to hlídání nepotřebujete...
Tak asi každému rozumnému člověku je jasné,že pokud je maminka poprve na delsi dobu bez sveho ditete tak ze bude urcite nervozni a "nesva"...nechapu jak po zakladatelce vubec mohli chtit at nevola a uz vubec nechápu ,že věřili tomu ze doopravdy nezavola...
Já tě docela chápu 🙂 I když dávám dcery hlídat ted (6 a 4 roky) tak stejně aspon jednou za den zavolám, jak se mají - nebo jsem ráda za fotky co podnikají. Je to takové uklidňující a já si ten čas sama pro sebe užiju mnohem líp, když vím že děti se mají skvěle...
Ja souhlasim s @blecha94 ze chyba byla na obou stranach v nedostatecne komunikaci a ze jste si meli presne vymezit pravidla. Takhle si to kazdy predstavoval jinak a vzniklo z toho nedorozumeni. Nicmene to ze ti nebrali telefon, kdyz hlidaji tvoje dite, mi prijde silene, a v takovem pripade je uplne jedno, jaka byla domluva. Ja davam deti hlidat moji mamce docela casto i pres noc nebo i na par dni uz dlouho a porad si nedokazu predstavit, ze bych za cely den nezavolala. Mamce 100% verim, vim ze je o kluky perfektne postarano, ale proste porad jsou to moje miminka (dvoulete a trilete) a potrebuju vedet, jak se maji a co delaji.
nečetla jsem reakce ostatních, ale přijde mi přehnané jak jejich típání, tak tvoje histerie. mají pravdu v tom, že pokud jim nevěříš, tak jim nemáš dítě svěřovat a oni ti asi více ani moc hlídat nebudou chtít. že nemáš volat souhlasím. většině dětí to nedělá dobře, rozladí je to a je to zbytečně pak těžší pro rodiče i pro děti i pro hlídající. to nic ale nemění na tom, že by jim ruce neupadly, kdyby ti napsali třeba večer, že malá je najedená, vykoupaná a spokojeně chrupká a že vám přejí hezký večer. ale to je o domluvě. holt jste si měli ta pravidla stanovit přesně. jako oni ti řekli, že nemáš vyvolávat, tak ty jsi měla říct, že chceš aspoň jednu sms až malou uloží o tom, jak to šlo. v podstatě ale zbytečnou, protože správné hlídání tě s tím nebude otravovat, ani kdyby to snadno nešlo a prostě vám to volno dopřejí a nějak si poradí. taky jsem vždy nesvá, když nemám děti u sebe a taky mi pak není jedno, když se dozvím, že se něco dělo a já o tom nevěděla. ale pokud to není odvoz do nemocnice nebo jiné vážné záležitosti, tak vlastně k čemu? nikomu by to nepomohlo. prostě příště nechej dítě někomu dalšímu jen pokud mu fakt důvěřuješ a pokud i ty jsi na to odloučení už zralá a hlavně si pořádně stanovte pravidla. my nechali mojí mámě syna na víkend, když mu bylo 8m. sama si řekla o školení, kde co je, co mu kdy má dávat a občasně jsme se prostě ozvali. my, že jsme nespadli někde ze skály a ona, že to v klidu bez nás zvládají a bylo to přínosné pro všechny.
při dalším pokusu přeji lepší výsledek 🙂
Pardon... blbci. Vsadila bych se, ze onu podminku vymyslela dotycna pritelkyne. Hrůza. Uz bych jim nikdy sve dite nedala. Hodte to do klidu, nehrotte, ale jiz vickrat ne...
Takhle malé dítě ani nemusi vědět ze maminka volala..prostě mi tohle normální nepřijde....co je na tom že se zeptám jak to všichni zvládají...i kdyby mi v té chvíli měli lhát ze je vše ok (nemyslím tím něco vážného,spíš ze se třeba dítěti stýská a place).....ale pořád lepší než ignorance a pak ještě naštvaní ze jsme si dovolila zavolat..
I kdyz se s matkou ditete, ktere mi sveri na hlidani, domluvim sebevic a necham ji podepsat lejstro vlastni krvi, tak kdyby volala, telefon vzdy zvednu. Bez diskuze.
@gabuscha oni..dle meho..uz bych tam dite asi nedala