Dobry den, mam moznost se vratit na 1/2 uvazek do prace, ale dcerku 2,5roku nechci davat do skolky. Hlavne nam to nic nevyresi, protoze v dobe zvysene teploty nebo rymy ji ve skolce stejne nemuzu nechat. Takze to by se minulo ucinkem 🙂). Proto se chci zeptat, jestli tu neni nejaka maminka, slecna, babicka, co by si rada privydelala. Jednalo by se o 2 dny v tydnu cely den (8-18:30), pravidelne! Hledam nekoho kontaktniho, vlidneho, hlavne spolehliveho. Nemuzu se z prace sebrat z minuty na minutu a odejit domu, atp.. Urcite bychom se nejdriv sesly, promluvily, okoukaly se, vysvetlily vsechno potrebne... Jidlo by bylo zajistene ode me. Cenove si nemuzu dovolit dat vic jak 4.000,-/mes. K diskuzi jsem otevrena, ale abyste mely hned nejakou predstavu, at si vzajemne nekratime cas 🙂). Dekuju, ze jste docetly az sem. A kdyz se nekdo ozve, budu moc rada 🙂. Zdravim a preji krasny zbytek nedele. Gabca
Tyjo, to mi vychází jako 40kc/hod a to je opravdu málo ☹
@loylii ja vim, asi malo vydelavam nebo nevim 😂. Protoze kdyz si to spocitam s temi 120,-/hod, tak mi to vychazi na 10tis/mes., coz by byla skoro cela ma vyplata na 1/2 uvazek. Chapu, ze zadarmo se delat neda, ale 10tis./mes dat proste nemuzu. Minulo by se mi to ucinkem vubec nastoupit, kdyz pominu, ze prijdu na jine myslenky a zase si vse ozivim 🙂). Jestli mi rozumite.
To je prostě 8 dvanáctek za mesic a to už je i vic jak půl uvazek 😀 (na cely jsem měla cca 12-15 dvanactek). Obávám se že nezbyde ní jiného než školka. Ovšem s vecernim provozem
Vezmi si, že ten člověk bude trávit v práci tolik času jako ty, vlastně víc, musí přijít než ty odejdes a odejít až po tvém příchodu a ty mu za to chceš dát třetinu tvého ne úplně zavratneho výdělku. Logicky za takový mrzky peníz těžko někoho seženeš. Osobní chůva je prostě určitý nadstandard až luxus. spíš sháněj někoho, kdo ti dítko ze školky vyzvedne.
@terri16 To je opravdu nereálné. Zkusila bych se teda v práci domluvit na nějakém rozumnějším čase nebo bych tu práci ještě na nějakou chvíli oželela. To, že ji nechceš dávat do školky, naprosto chápu, ale dva dny v týdnu s cizí osobou od rána do večera mi přijde obecně na takto malé dítě masakr.
Já bych raději volila nějakou soukromou školku. Kde je dětí třeba jen do 15. Takhle jsem to řešila já. Cena byla 75Kč na hodinu vč. jídla. Rozhodně, pokud máš dítě závisláka, nebo citlivější, bude plakat po tobě jak ve školce, tak s cizím člověkem. Akorát ve školce máš rozhodně větší jistotu, že bude o něj postaráno. Cizímu člověku jen tak bych na celé dny dítě nesvěřila. Pouze dobrému známému.
V Praze to ale možná bude dražší, ale zase by tam měly být vyšší platy. Pokud se ti to nevyplatí, pak bych to vůbec neřešila a raději zůstala doma. Já toho v podstatě lituji, že jsem s malou nezůstala až do jejich tří let. Docela jsem z ní už rostla, byla extrémně živá a my babičky jako takové neměli. Kdyby šel vrátit čas, už bych to neudělala. Ty prachy mi za to nestály.
@terri16 obávám se, že za tyhle peníze budeš někoho hledat těžko, ale moje kamarádka měla podobný problém a vyřešila jej takto: má 4 pokojový byt, do dvou pokojů si nastěhovala "spolubydlící" paní v invalidním důchodu, která si nemůže dovolit platit nájem a ráda si přivydělá tím, že ji hlídá děti. Stala se takovou placenou tetou nebo jak to říct. Vyhovuje to oboum stranám.
spíš bych hledala někoho, kdo malou vyzvedne ze školky a počká s ní, než se vrátíš a bude jí hlídat v případě nemoci + školka, to by možná ty peníze byly adekvátní
@layaa no možná nějaká starší sousedka, co nikoho nemá, každá kačka dobrá a když jí na oplátku občas hodí na nákup nebo k doktorovi.... ale najít někoho takového, aby byl schopen se postarat dobře o dítě....
Já bych opravdu volila tu školku. Když si vezmeš, že to dítě s tím člověkem bude trávit o samotě poměrně dost času - bude přijímat jeho zvyky, názory, chování... Já jsem jako dítě takhle trávila hodně času u babičky a dodnes mám některé hodnoty a vzorce chování vštípené, třebaže mamka se vším nesouhlasila, ale babička pro mě byl někdo, kdo se mi hodně věnoval, povídal mi, ukazoval, hrál si se mnou... a ovlivnilo mě to na celý život. Tak si promysli, s jakým člověkem necháš své dítě trávit celé dny... té školce bych tak nějak věřila nejvíce....
Bolo by dobre napísať miesto na mape....