Hádky před dětmi. Co dělat?

mila1000
8. únor 2023

Ahoj mám problém který mě dost trápí a nevím komu ho říct,jsem mladá a mám 11 měsíční miminko a přítele.A on chodí do prace já se starám a tak...asi jako každý druhý,ale mi s přítelem spolu moc nevichazime jde především o náš vztah pořád se hádáme důvody jsou nejčastější ty že on se mě skoro vůbec nevšímá někdy je to fakt extrém a mě to štve tak jsem na něho pak hnusná že mu nadávám a rvu na na ty situace že já jsem celý dny v baráku starám se uklizim vařím žehlím ...a tak dál nikoho jiného nez jeho a malou nemám celý den sem doma v teplakach rozcuchaná ani se nestíhám koupat aby bylo vše uklizene uvařené a hlavně postaráno prostě a vadí mu když si lehnu je no normální vím že fungují na sto procent samozřejmě mám taky svoje dny ale prostě jsem na to sama on mě už nemá rád nadává mi říká jak nic nedelam že sem nejhorší matka ponižuje mě důvod má asi takový že rvu před malou ale už prostě nemůžu potřebuju taky oporu potřebuju taky vyslechnout nejsem robot bolí mě to vím že ona by to nemalá poslouchat že mě něco bolí a že já už nemůžu ale určitě mě někdo chápete 😔😔😔chci jen jeho podporu a lásku kolikrát se snažím to mezi námi urovnat ale on už mě prostě nemá rád když má volno tak je radši na mobilu místo aby si semnou třeba povídal nepřipadá mi to v pořádku že mě takhle zanedbává možná to zní sobecký ale já chci pozornost a zájem nevím jestli to není moc ale zeptat by se mě třeba jak jsem se měla a dát pusu mohl i když je unavený ne????😀 samozřejmě přemýšlím že půjdu pryč od něj ale to je právě to...kvůli tomu že rvu tak jsem nejhorší matka a Mimi semnou nenechá takže radši se budem všichni trápit fakt je to hrozný možná to tak nezní ale věřte spoustu dalšího jsem ani nepopsala co mám dělat???😔😔😔😔teď právě mám takové stavy že nezvládám vůbec nic ještě jsem zapomněla přiznat že jsem hodně krát zařvala přímo na ní 😔protože mě nenechá od sebe ani na krok ani ji ještě nepoložim a už řve moc mě to boli cítím se jak troska.doufak že si to někdo přečte a porozumí 💔💌

martinka_33
8. únor 2023

Vzít nohy na ramena o od toho k*k*ta utéct co nejdál 😡 S mírnější variantou takového exota jsem strávila 5 let. Problémy jsou všude, ale prosím nenech se ponižovat, to nestojí za nic. Promysli, kam půjdeš, pokud budeš mít střechu nad hlavou a on nemá známé na ospodu či za kámoše rodinného soudce, tak nemá šanci takhle malé dítě dostat do péče... U starších se teď preferuje střídavka, ale u mimin myslím ne (nevím)..

sorboni30
8. únor 2023

@mila1000 první rok je velmi náročný jak pro matku tak i otce "prvního" miminka. Obzvlášť pokud je to mladý pár jako vy. Před narozením je všechno jiné. Jeden se věnuje druhému, je klid, nikdo nic nenarušuje.. pak se narodí miminko a vše se točí kolem něj.
Některé maminky mají miminka, které stále pláčou, ve dne v noci. Jiné zase o miminkach skoro neví jak jsou hodne.. ale.. žena se po porodu hodně změní. Hormony udělají své. Je více citlivá, vnímá vše jinak než dříve.
Záleží na partnerovi jak se k tomu postaví. Většinou muži žárli, že už nejsou středem pozornosti kdy byli obskakovani a chybí jim to, tak rezignují..
Ja tě chápu, protože jsem takto fungovala s dvojčaty když se narodili.. bývalý manžel nefungoval. Utíkal z domu do práce, když měl volno šel raději ven.. hrát si s nima neuměl.
Bohužel jsme spolu nevydrželi a rozvedli jsme se před pár lety.
Dítě je největší zkouška vztahu.
Každopádně si uvedom, že ten malý drobeček te potřebuje a má možná teď období kdy se boji, nebo je citlive.. proto na tobě visí. Nemá jak říct co potřebuje, co ho bolí a tak pláče. Nezlob se na něj, nekřič, může mít pak problémy psychické.. pokud začne plakat, obejmi ho, tul se k němu a utěšuj, že jsi u něj a miluješ ho. Ono k tobě vzhlíží a miluje te, potřebuje tě, bez tebe by nebylo.. Když začne plakat, zatni se a myslí na něco hezkého. Musíš vydržet.. občas jsou to nervy, ale ženy jsou silné a zvládnou i nemožné

pampeliska1313
8. únor 2023

Odejít. Mít nějaký přístav třeba i v podobě kamarádky u které můžete chvíli být a pak se odstěhovat do svého. Tohle je situace blbá pro všechny.

journals
8. únor 2023

Tečky. Víš že existují tečky? Dávají se na konec věty 🙈
Tatínka svého dítěte sis vybrala sama, teď už těžko něco změníš 😏 to, co popisuješ normální není a už vůbec ne v každé druhé rodině, ale jen vy dva musíte vědět jestli vztah stojí/nestojí za záchranu

mila1000
autor
9. únor 2023

@journals Ano samozřejmě že vím že existují tečky.Proto možná ste nepochopila že to že je to tak v každé druhé rodině jsem myslela že muž chodí do práce a žena se stará.😀

mila1000
autor
9. únor 2023

@pampeliska1313 Právě že nikoho nemám,ani rodiče to je na tom to nejhorší.

pampeliska1313
9. únor 2023

@mila1000 popřípadě jsou různý organizace který ženám co chtějí odejít od partnera, pomáhají. Určitě v případě násilí, ale věřím, že i něco, když jste bez prostředků.

pampeliska1313
9. únor 2023

Ještě mě napadá - pokud Vás ponižuje, shazuje atd, tady zkuste bezplatnou linku, primárně je to pro oběti domácího násilí, nevim samozřejmě jak to doma máte, ale pokud Vás ponižuje, dalo by se na to tak nahlížet a třeba Vám poradí. https://www.rosacentrum.cz/