Exmanžel se neozývá s dětmi z dovolené. Co byste dělaly vy?

sorboni30
18. črc 2024

Potřebovala bych znát názor někoho nezávislého...
Já rozvedená, syny dvojčata (9 let) mám v péči.
Jejich otec si je bere co druhý víkend od pátku do neděle. O prázdninách je má 11 dní v červenci, 11dní v srpnu.
Má přítelkyni se kterou bydlí a ta ma dvě děti. Kluci k nim neradi jezdí..přítelkyně dala synovi i facku, tak aby to otec neviděl..takže když mi syn volal a já chtěla otce k telefonu, otec se zastával přítelkyně a řekl že syn lze. (Nelhal. Když je někdo k němu nespravedlivý, jedna hned.)
Když není poblíž otec, přítelkyně jim jako naposled nadávala do curaku a debilu. Kdybychom mohla už je tam nepustim, ale nemůžu nic dělat..
Před 14 dny mi ex napsal, že by chtěl vzít kluky na dovolenou do Chorvatska. Zda mu podepíšu papíry kvůli tomu, že bere děti do ciziny. Napsala jsem, že není problém že jsem ráda že je vezme na dovolenou když já nemůžu, protože mám ještě dceru, ta má dva roky (mám 5 let přítele). Toho kluci mají moc rádi a chtějí být jako on.. dokonce si udělali tetovacky štíra na prsa jak má on.
Před týdnem mi ex napsal, že mi posílá papír abych to ověřila na poště. Když jsem si jej četla, bylo tam Turecko. Tak jsem mu napsala, že říkal Chorvatsko a je tam Turecko. Napsal, že já mlela stále o Chorvatsku, říkal k moři. Hm dala jsem i mým rodičům přečíst sms..jsme si říkali, to je jedno..Typický on.
Podepsala jsem papír, potvrdila a kluky připravila na dovolenou. Nechtěli letět, ale řekla jsem jim, že jsem ráda že je bere na dovču, že Turecko miluju, byla jsem tam už 6x, oni 2x a určitě jim bude dobře.. tak že teda jo.
Vzal se je včera ráno. Dneska ráno v 5 hod vyjížděli z domu aby byli na letišti kdy letadlo odlétalo v půl 12. Letěli z Prahy. Měli hodinu a půl zpoždění. Ex jsem napsala a prosila aby se ozval dal vědět jak přistanou...Klukům jsem nabila na mobil kredity a zaplatila data, roaming mají. Letadlo přistálo v půl 4. Sledovala jsem radar.. Žádná SMS nic neprislo. V půl 7 jsem napsala synovi zda ještě stale jedou nebo už jsou na místě? Žádné pripojeni. Nic. Ex jsem napsala zda mi může aspoň napsat zda jsou synové alespoň v pořádku?? Neozval se. Syn pak jen napsal" stále jedeme..." Napsala jsem znovu SMS synovi ať mi napíše jak dorazí..že mám o ně strach.. do teďka se nikdo neozval... Co byste dělali vy? Jsem s nervama v háji. Mám o ně strach..
Nevíte proč nefungují data? Roaming mají zapnutý...

slecnami
18. črc 2024

@sorboni30 ahoj, to je hrozný, vůbec netuším, co bych dělala v tom stresu...ale tipuji, že je to tam tak nadchlo a navíc únava z cesty, že telefon je to poslední, na co myslí... Není možnost jim rovnou zavolat, nebo zkusit zavolat do hotelu/delegátovi, jestli znáš podrobnosti zájezdu?? Držím pěsti, ať je vše ok 🍀🙏

elesse
18. črc 2024

Je to hrozny. Ale uprimne zadna povinnost informovat proste neni:(

sorboni30
autor
18. črc 2024

@slecnami já ale nevím kam tam jeli. Ex mi nic neřekli ani číslo letu nic. Vše jsem si zjistovala na internetu podle času co řekl klukům když odjížděli to jsem jen zachytila.. Nevím v jakém hotelu, jak daleko..

wladimira
18. črc 2024

@sorboni30 je opravdu možné ze ještě nedorazili 🙏🏻 v Turecku to je teď s odbavovaním na houno někdo čekal na kufry i 8h 🫠🫠🫠 my jsme teď cestovaly do Řecka a start 8rano příjezd do destinace až o půlnoci … jestli je dobrý signál tak pro klid zavolejte ex ale opět někdy ten rouming blbne a než se chytne signál trochu to trvá

levandule_k
18. črc 2024

Nezabavil jim ex telefony? Kluci z toho cestování můžou být unavení, někde se ubytovali, najedli a padli do postele, nebo je pohtila nějaká zábava, večerní animační program.

sorboni30
autor
18. črc 2024

@wladimira to je šílené.. syn mi napsal v půl 7, že jsou v buse a stále jedou, od půl 4. Napsala jsem mu aby dal vědět nebo bratr až dorazí na hotel a do teď nic. Ex je nedostupný, kluci mobil nezvedaji. Mívají vyple zvoneni.
Jsem spíš ve stresu aby se jim něco nestalo, když člověk vidí ty busy na dovolených jak bourají a tak..
Kolikrát jsem se stejně jako teď utvrdila, proč je exmanzel ex.
Čekám, je mi špatně od žaludku.. snad se aspoň jeden z těch malých ozvou. Budou mít určitě víc rozumu než jejich otec.

sorboni30
autor
18. črc 2024

Druhý syn mi teď napsal sms, že se teď ubytovali v hotelu ♥️ Díky Bohu..
Chudáčci od rána 5 hod cestovali. Jen ať si to užijí a jsou spokojení. 😊🙏

mishka87
18. črc 2024

@sorboni30 loni jsme byli v Turecku a z letiště v Antalyi jsme jeli busem 3 hodiny a to v noci. Taky jsme měli zpoždění 2 hodiny. Třeba opravdu jen padli únavou a ozvou se ráno. My byli úplně vyřízení po cestě. Na letiště jsme od nás odjížděli ve 13 hodin a na hotel dorazili až téměř ve 4 hodiny ráno místního času. Jen jsem vyndala pyžama a kartáčky a padli jsme do postele. A to loni nebyli takové problémy na letišti v Antalyi, jako letos. Navíc jejich letiště je hrozně poddimenzovaný a stále ve výstavbě. Letadla tam stojí na odlet v kolonách. Já chápu, že jsi ve stresu, ale tam je to opravdu šílené.

sorboni30
autor
18. črc 2024

@mishka87 děkuju, syn mi teď napsal, že se teď ubytovali tak už jsem klidnější.. ano vím, byla jsem v Turecku 6x. Je to sezóna, masakr..
Před týdnem byli kluci s babičkou a dědou v Maďarsku a naši mi dali vědět hned. Tak jsem z toho taková nesvá když o nich nic nevím. Jsme na sebe dost fixovani plus ještě s pidi dcerou. Zbožňují se.. dneska o nich stále mluví :"kde je bachau (brácha) 🤭😁
Hlavní je, že jsou v pořádku. Děkuju za podporu. 🙏

evaviki
18. črc 2024

@sorboni30 je to neprijemny, ale zase je jim 9. Zacni si zvykat, jsou to kluci, casto budou zapominat napsat, ze nekam dojeli a pod. Je teda blby, ze ti ex nenapise, ze pristali a vse ok, to by me mrzelo. Ale urcite si to uzijou, asi bych ani necekala, ze se ti budou ozyvat kazdy den. Rostou ty deti nejak moc rychle..

sorboni30
autor
18. črc 2024

@evaviki oni se ale ozvali... ✌️A já nechci aby se ozývali každý den. Jen jsem chtěla vědět, že jsou na místě 😉
Většinou se sami ozývají a píšou když jsou u otce..
Ale taková dovča daleko beze mě, to je poprvé, tak každá maminka by měla myslím strach

marketa1218
19. črc 2024

@sorboni30 Dýchej mamko, jsou v pořádku ❤️. Ale naprosto ten strach chápu, to asi každá máma.

jancazao
19. črc 2024

@sorboni30 ještě že se už ozvali 🍀
Taky bohužel znám ten pocit... Exmanžel vzal kdysi děti do Itálie autem, měli se vrátit určitý den, nevrátili a nenapsal ani mě ani své mamce.
Prý si to rozmyslel a zůstali ještě jednu noc a nám do toho nic není...

sorboni30
autor
19. črc 2024

@jancazao já bych mu dala že nikomu do toho nic není. Ten kdo má v péči děti tak je zodpovědný za ně. Už i slušnost a úcta nic neznamenaji?

sorboni30
autor
19. črc 2024

@marketa1218 ano jsou děkuju ♥️

erchia
19. črc 2024

Je dobře, že jsou v pořádku ;) A chci jen podpořit, že to chápu.
Když jsem u našich, tak někdy jedu do města si něco zařídit a tak, hlídají naši, kdy vím, že se o syna postarají a kdyby něco, tak volají. Jedu na pár hodin, jedná se o krajské město, takže i nedej bože třeba sanitka by to snad stihla v dobrý čas, ale stejně tam ta obava je.
Tak to prostě je 🙂

A navíc, když víš, že jsou pryč s někým, kdo prostě není úplně spolehlivý... I když by synům cíleně samozřejmě neublížil.

Ale na druhou stranu je fakt, že stát se může cokoli kdekoli, tak hlavně, ať je všechno v pohodě ;)

pilzzee
19. črc 2024

@sorboni30 Ja bych mu je nedavala vubec. Az budes met babu, co se k mym deckam chova hezky, a az se naucis se rozumne ozyvat, tak se muzeme bavit. … Ja jsem s fotrem taky nejezdila na dovoleny, ackoliv on strasne chtel. Proste jednou je clovek rozvedenej, tak nemuze chtit vsechno.

j.a.n.i
19. črc 2024

@sorboni30 No, předně si uvedom, že, to že je máš v péči neznamená, že on není úplně stejný zákonný zástupce a rodič se všemi právy, jako ty.
A jinak se ozvali a upřímně, kdyby mě takhle někdo naháněl při evidentně náročné a zpožděné cestě, tak ho akorát tak pošlu do háje.

j.a.n.i
19. črc 2024

@pilzzee No, rozvedení jsou oni dva, nikoliv on s dětmi...

pilzzee
19. črc 2024

@j.a.n.i Ale evidentne maji novyho "tatku" radsi, nez toho puvodniho. Za me tata je ten, kdo bydli s mamou a stara se o ni. Ne nekdo, kdo si ty decka obcas pujcuje.

sorboni30
autor
19. črc 2024

@pilzzee kdybych mohla nedám..kluci čekají až budou mít věk kdy k němu nemusí. Ale.. soud nařídil, že musí k němu chodit. A já chci aby s nimi byl. Nelíbí se mi chování jeho ženy, ona je sprostá jak dlaždic. Kdysi mi volala, něco jsme řešili a já jí řekla, že nebude sprostá na mě syny a nebude je fackovat a ona na mě začala řvát, že jsem nula a urážela mě sprostě. Pro mě to není normální člověk..
Musíme vydržet než budou kluci větší a už se sami rozhodnout.

sorboni30
autor
19. črc 2024

@pilzzee oni k otci nemají dobrý vztah proti, že si s nimi nikdy nehrál.. když jsou u něj tak on hledí do mobilu a nechá kluky tak.. Kluci mi řekli, že u nich schválně zničili kytky nebo něco rozbili jen aby je neměli rádi a nechtěli je tam. Že tam nechtějí chodit. Jsem jim řekla, že to dělat nemůžou protože nic nezmění a když toto budou dělat budou na ně jedine zlí, budou jim dávat zaracha a ke to zbytečné.. Tady je prostě vidět, že s ním být nechtějí. Doma si hrají se sestrou, mým partnerem který a nima hraje fotbal, koupil jim výbavu, venku s nima u domu do večera kope, pak se spolu rvou na trávě...
Jenže jejich otec má hodně peněz, takže mi řekl, že on si s nima nepotřebuje hrát, stačí mu je brát na výlety a drahé dovolené aby měli zážitky. A kluci mi pak řeknou hm, my jsme ale radši stejně doma protože sice jedem na výlet, ale nekoupil nám stejně nic. Na svátek, za vysvědčení kdy měli jedničky nedostali od něj nic.
On je jiný, je to Ing,reditel.. kluci jsou víc po mě, prostě rádi blbnout a nemají rádi když musí být za stolem v průměrné pozici a mlčet.

sorboni30
autor
19. črc 2024

@j.a.n.i sice je rodinný zástupce jako já, ale to s kým žije ovlivňuje jejich výchovu a pokud žije s ženou která je mlátí a sprostě jim nadává tak právo do toho zasáhnout mám! Nechci aby z nich vyrostli bezpáteřní hulvati.
A podle soudu kdy mám papíry je tam jasně napsáno, otec je povinen matku informovat kde se nachází s detmi a nebránit jim v kontaktu.
Jak by se to líbilo tobě? Každá "normální"matka chrání své děti. Jen matka která nemá k dětem vztah a je krkavčí, te je to jedno..vidím to ve výměnách čeho jsou někteří schopni na dětech

j.a.n.i
19. črc 2024

@sorboni30 Ne, normální matka věří tomu, koho dětem vybrala za otce a nemá potřebu ho kontrolovat, takže neočekávám, že se mi budou hlásit ani když jedou s otcem, ani když jedou na tábor a ani když jedou s kamarádkou.
Ozývají se pouze, pokud potřebují něco řešit, případně pokud se něco zásadnějšího děje, jinak nevidím důvod jim nenechat důvěru.

sorboni30
autor
19. črc 2024

@j.a.n.i vybrala za otce? 🤣 Před svatbou a dětmi se choval jinak protože byl obyčejný clovek. Změnil se když nastoupil na místo ředitele a začal vydělávat stovky tisíc! Jsem měla být Sibyla abych tušila co z toho bude? Já jsem se s ním rozvedla! Proto s ním logicky nejsem protože jsem zjistila jaký doopravdy byl!. Pri rozvodu jsem zjistila, že měl dva tajné účty, já na invalidním důchodě a musela jsem dávat půlku peněz když jsme chtěli novou televizi po 10 letech. On vydělával stovky tisíc. Ne vždy když si vybereš partnera tak víš jaký doopravdy je a zjistíš to až později. Jenže ty jsi zrovna z těch co mají krásný život, nebyla jsi nikdy nemocná, neměla nikdy žádné problémy, máš super kvalitní rodinu.. gratuluju 👏👏👏
Ne každý to má jak ty. Tak mi to přestaň laskavě psát o tvých "NEzkusenostech". Díky měj hezky den.

sorboni30
autor
19. črc 2024

Koncim debatu. Děkuji všem za podporu a ty které mají potřebu moralizovat druhé.. ať se nad sebou zamysli. Ne každý o to stojí.. Nežijí jejich život tak neví co senu nich děje. Hezký den všem

j.a.n.i
19. črc 2024

@sorboni30 A co má tajný účet a rozvod společného se schopností postarat se o děti?

sorboni30
autor
19. črc 2024

@j.a.n.i přestanes sem psát a obtěžovat?

levandule_k
19. črc 2024

@j.a.n.i Pokud máš partnera, na kterého se můžeš spolehnout, tak ti gratuluji, ale ne každý dokázal vybrat skvělého a odpovědného otce pro své děti. Podle popisu
@sorboni30 je její ex trochu magor. A není úplně normální nadávat dětem.

sorboni30
autor
19. črc 2024

@j.a.n.i On se o ně nikdy nestaral..bral jim mobily aby mi nemohli volat když se něco stalo..nekolikrat mi je dovezl a nezajistil ošetření, neposkytl péči a syn po jeho víkendu skončil v nemocnici a otřesem mozku protože když spadl z prolézačky na hlavu, otec ho nevzal do nemocnice..dovezl ho domů, syn zvracel točila se mu hlava a pak musel být hospitalitovany. Bere si je jen proto, že musí, ale to tu nebudu psát a dál rozvíjet..obzvlášť tobě která jede svou a nechápe druhé. Některé konikovky ví a znají nás příběh od počátku..
Prosím už mi nepiš. Nechala jsem smazat celou diskuzi, ale nevím zda mi vyhoví..