Ahojky mám takový problém s přítelem jsme rok a půl a má dítě 9 letého kluka a jeho ex manželka malého štve proti nám (jemu) on se s ní rozvedl protože ho podváděla a stejně celou dobu zapírala že to není pravda ( přítel je z bohaté rodiny takže si nechala zaplatit dluhy ) i když ji viděl na živo s tím klukem a dnes s ním žije ale stejně dělá naschvály ze začátku přes náš vztah a když to nešlo tak začala přes malého to už je ale něco jiného ten je v tomhle věku hodně ovlivnitelný a podřizuje se jí . Jsem z toho už zoufalá nedokážu si představit že bych tohle někdy udělala svému dítěti takhle mu pletla hlavu nakonec je to tak že si ho kupuje aby byla lepší a malej chodí že maminka mu kupuje ale mi ne a když mu přítel říká že on si ho kupovat nehodlá tak je za špatného tátu to je na tom nejhorší miluje ho ale nechce aby ho dítě mělo rádo kvůli penězům nevím co už dělat je to hrozná fúrie no a teď čekáme prcka my a děláme si domeček takže mu cpe do hlavy že budou rozdíly atd...vůbec mě ta osoba nezná a říká mu takové věci to je hnus no nevím co s tím přítel je na ní zlej a stejně to nezabírá.
Musíte se prostě snažit neoplácet stejnou mincí. Těm dětem to většinou dojde dříve či později kdo je ten vyčůranec. Sbírejte společné zážitky, tím si ho koupíte více než materiálně 🙂
Manželův syn má 13 a je u nás každou volnou chvíli a jeho bývalá už se taky uklidnila, nemůže je to bavit věčně.
Hlavně ať s ním táta mluví, ať ho ujišťuje, že ho bude mít pořád stejně rád a navíc jak bude super až bude mít bráchu / ségru
Tak ať si ho taťka bere co nejčastěji, ať si kluk může udělat názor sám.
@uzivatelkapetra když my se opravdu snažíme ale přijde mi že čím víc jak se říká mu lezeme do zadku tím je to horší jak mu člověk něco řekne třeba můžeš si odnést talíř nebo cokoliv tak hned je vyměněny a přitom u ní co nám říká funguje já 100 procent nevím co už dělat začíná dělat i naschvály mluví jako ona má stejný argumenty no prostě je to občas k nevydržení a teď stavíme a chceme to mít co nejdřív hotový tak toho času na něj moc prostě není vysvětlovali jsme mu to že to musí vydržet tě se to zlepší ale on prostě chce aby jsme dělali vše co on chce nechci skákat jak mi 9 leté dítě řekne to pak bude akorát horší ale zase nechci aby se ho ztratili je to prostě těžký .Bavila jsem se o tom i s mýma rodičema a ty mi sami řekli že čím víc budeme skákat jak on si řekne tak do budoucna to pro nás nebude vůbec dobrý .nevím no co už mám dělat a co se týče ní tak to je typ člověka co je schopná rozbít cizí rodinu jen proto že jsou šťastný . Závistivá mrcha prostě ona jen tak nepřestane
@drakenn oni to mají dané soudně takže ho má tak jak to je určený právě a on když mu řekneme budeš u nás když tu být nemá tak řekne že ne má z ní strach si myslím
@terkakanec klidně napište sz můžu vám povypravet co vše jsme zažili my
@terkakanec Úpně to samé jsem si zažila, maminka neváhala zničit klukovi dětství, jen aby se pomstila tatínkovi (přítelovi), bylo neskutečné, co dokázala vymyslet a malý (tenkrát 6 let) aby se mamince zalíbil, jí vyprávěl o nás všelijaké lži (až neuvěřitelný, co se mu v tý hlavě vylíhlo za kraviny).. pomohl jen čas, dnes je mu třináct, má už svůj názor a ví, že je maminka trochu mimo. Také čekáme prcka a malej nám vypráví, jak mu máma cpe do hlavy, že ho táta nebude mít rád, atd.. ale už je rozumnej, směje se tomu a na malé se i těší.. ale byly to s tou krá.ou neskutečný nervy, jsem ráda, že je to za náma.. držím palce, ať to u vás netrvá tak dlouho, než se situace uklidní..
@linda_22 tak to je taky mazec nechápu takový krávy fakt jak může někdo něco takového udělat nejhorší na tom je že on je celý ona povaha ,chování prostě vše i podoba nevím doufám v to že bude v pohodě časem ale občas o tom silně pochybuju no je to tu šílené občas se stane že se prořekne a řekne něco co neměl říkat ale teď se nám stalo že nám psala že ho tu mlatime atd... Přítel byl z toho hotový protože co se týče bití tak to u nás není prostě no nakonec se přiznal že si to vymyslel bylo to asi proto aby ho litovala protože to samé dělá u nás vymýšlí si občas věci a mě je to líto a ví že mu pak vše dovolím teď už to vím ... Nevyznám se v něm
Hlavně tvůj partner si musí uvědomit, že typ vztahu s bývalou partnerkou a matkou jeho dítěte je jeho vizitka. Pokud živí představu, že ona je ta fúrie, co ho prováděla (píšeš, že ona to popírá), a ještě jí pomlouvá, že si nechala zaplatit dluhy (nejspíše byla s tím malým na rodičovské,tak těžko mohla vydělávat miliony), dobré to nebude. Jasně, v optimálním případě ta žena úplně oddělí emoce vůči bývalému od faktu,že je tatinek toho kluka. Ale to by si pochopila úplně až v situaci, že by se ti rozpadl vztah s otcem dítěte a on by čekal dítě s jinou a tebe pomlouval. Oni dva by si měli vyčistit vzájemný vztah. Říct si co bylo, bylo, buďme co nejlepší rodiče. Víš co? Stavím se, že pokud by tvůj partner trochu zabral, nakonec by byli s byvalkou kamarádi. Ale pro něho je jednodušší jít si v tom - ona je furie, ona za vsechno muze, proto se s ni nedalo vydrzet, ja zadnou vinu za rozpad prvni rodiny nenesu.
Já to říkám pořád, děti z minulých vztahů jsou většinou problém - ony za to nemůžou, formuje je okolí, ale obecně je to průšvih. Bohužel jsem také měla podobný vztah, kdy dokud jsme měli děti v péči my, byla to pohoda. Po nějaké době se maminka začala zajímat , bohužel očkovala neustále děti proti nám, u nás měly děti nějaké základní povinnosti a hranice, u ní nemusely nic, kupovala si je, děti v nastupující pubertě, no nakonec jsem to nedala... Držím palce, at to ustojíte, ale jak to čtu, nečekej procházku růžovou zahradou.. hlavně si s pánem nedělej dítě, dokud nebude vztah vás všech v rozumných mezích.
Manžel taky kdysi hodně ustupoval, skákal kolem něj jak posluha. Když jsem mu řekla ať to nepřehání, tak říkal jak ho mám vychovávat jednou za 14 dní, doma musí všechno, tak alespoň u nás spočne.
Je to pro ty chlapy těžké, když nemůžou vidět své děti.
Co se mě týká, nedovolila jsem mu se se mnou bavit jako s podřízeným, když byl drzý třeba na babičku, upozornila jsem ho ať si uvědomí s kým mluví. Věděl že nemám jeho nevychovanost ráda a tak mi říkal "prosím teto naliješ mi?" místo "žízeň" jak říkal chlapovi.
Časem pochopil a dneska se pěkně chová, je strašně šikovný. Jen bych se bála fakt mu všechno kupovat a tolerovat, poleze vám po hlavě a bude do budoucna pro něj horší se smiřovat s tím, že se vše netočí jen kolem něj.
A chlapovi bych poradila se se svojí ex pobavit (bez výčitek a bez minulosti), že to prostě takhle nejde,co z něho vyroste. Pokud má problém, ať to nevetiluje na dítě, ať mu zavolá a seřve jeho.
Hlavně ať je vždy ten rozumnější, ať se snaží
@asinehri jako co se týče jich to bylo a je jejich věc mě jen mrzí to že ten malej si o mě pak myslí hrozně špatný věci nejsem bezcitného typ člověka a on je malej a když vidím jak se občas zasekne protože omylem něco řekl tak mě bolí u srdce za něj a takové ty věci ze budu dělat rozdíly atd.. to bych nikdy neudělala to mě na tom celém tak štve je přeci jen dítě a nevybral si tohle co se děje a já nevím co s tím mám dělat a hlavně když vidím jak se muž trápí pořád je to jeho dítě a já to chápu mám milující oba rodiče a super rodinu takže si neumím představit jaký by to mohlo být pro něj
No nejhorší na tom je že si stavíme bydlení v Mladé Boleslavi takže ta komunikace taky bude špatná
@uzivatelkapetra no ono se ze začátku snažil ale ono to nešlo
@asinehri jak ty neneses vinu za rozpad první rodiny ? Vůbec tě neznám a ty ke taky ne jak můžeš vůbec vědět že je to o tobě ?
@terkakanec udelala bych mu spoustu zazitku, koupene hracky se zazitkum nevyrovnaji. Takove spolecne opekani burtu s kytarou, vylet do prirody s tatou na kolech, bojovka v lese /v prirode/v naucne stezce, kde je i neco pekneho videt, s plnenim ukolu a hledanim "pokladu", cerna hodinka se strasidelnym vypravenim nebo vypravenim, jak byl syn maly a co delal, soutez, kdo udela z pripravenych ingredienci treba nejlepsi salat, proste podle toho, co syna bavi nebo ho treba prekvapi, normalne se mu venovat a zapojovat napady, a vysvetlila bych, byt tatinkem, synovi, ze zazitky a spolecny cas jsou nad drahe hracky, ze ho mate radi on i ty. A jestli nemate problemy s financemi a neni to uplne proti vasem zasadam, obcas nu nejakou tu (smysluplnou) superhracku kupte😉. At to z jeho ohledu nevypada, ze si jen setrite pro nove dite a vas dum. A synkovi bych zkusila vstepovat financni gramotnost, sehnala treba prasatko, ktere bude u vas, at si na neco setri a vi, ze nic neni zadarmo.
@ariadna12 my jsme pořád něco vymysleli ale teď není bohužel čas prostě no prasátko má co se týče něj by jsme udělali maximum aby byl spokojený to je samozřejmé
a zkusila ses na to nekdy podivat ocima 9 leteho decka. jako asi trochu chapu ze dela potize kdyz mu tatinek rekne sorry, ale nemam na tebe cas, protoze musim dostavet barak, protoze cekam jiny dite. takze to dite jeste neni na svete a uz na nej kvuli nem tatinek nema cas. dospely pochopi ze proste je to nutne, ale on je porad jeste dite a vidi ze na tech kecach jeho matky jak bude na druhe koleji jen co se dite narodi asi neco bude, kdyz uz je to tak ted. nejde o to skakat jak dite piska, ale venovat se mu a dat mu pocitit lasku a ze o to vse rozhodne neprijde.
Mám životní zkušenost, že pokud je protějšek psychopat, tak to samozřejmě rozvodem neskončí, naopak v jistém smyslu to teprve začíná. A taky mám životní zkušenost, že s psychopatem se vlastně moc bojovat nedá, protože nikdy nebudu ochotná se uchýlit k tomu, k čemu je ochotný uchýlit se on. Takže ve vztahu k mužově exmanželce jsem maximálně korektní (i když mě občas teda fakt svrbí huba), nikdy jsem o ní neřekla křivé slovo (aby se mi pak doneslo, co ona vypráví o mně), ale zároveň musí má vyvdaná dcera dodržovat naše pravidla (jako že si hrneček po sobě umyje sama a podobně). A nenecháme vydírat tím, že maminka to za ní udělá a proto bude radši s ní.
Mimochodem, rozchod mého muže byl podobný, i když ona byla na své milence pyšná, protože to nebyly takové trapné nuly jako můj muž, ale nerozdýchala, že si dovolil se rozvést a po rozvodu si najít mladší a úspěšnější holku. Chvilku zkoušela plivat jedy na mě, jenže To je v mém případě docela těžký, tak teď vymývá mozek nevlastní dceři. Je mi jí upřímně líto, je fakt jak člen sekty, taková ta kombinace nekritické lásky (maminka je chudinka sama, táta má novou ženu a dítě) a naprosté hrůzy (naší dceru miluje, doma je nepustí z ruky, ale když se s ní potká někde, kde je i ex, tak se na ní ani nepodívá). Navíc nevlastní dcera nemá vůbec jednoduchou povahu a její maminka dost Podporuje ty ne úplně pěkné vlastnosti. Ale pořád doufám, že jednou tak nějak prohlídne, že maminka není taková světice a tatínek takovej kretén a dostane rozum.
@tulikiss no jako když jsme s ním o tom mluvili tak sám malej právě řekl že to chápe ale že by si chtěl pokojíček udělat podle sebe to jsme mu řekli že to je samozřejmé ale pak šel hold k mámě a bylo to zas jiné to je o tom že na něj si čas samozřejmě udělá třeba jednou na kolo atd...ale prostě to není celý den a co se týče toho že to děláme kvůli nenarozenému to určitě ne celou dobu jsme šetřili aby jsme měli těch 20 procent na hypotéku a teď je hold v bankach jiné než to bylo tak asi tak no a je jasné že to nese špatně to neříkám a nedivím se mu ale je divný že když je u nás tak je v pohodě vodí si kamarády a je přijde mi i šťastnej ale pak jde domů a další den je to na novo hold
@drep tak to jsme na tom úplně stejně
@terkakanec tak je to porad dite, on u vas i stastnej je, ale mama je mama a takhle maly dite jeste nechape, ze nektera je proste krava a jenom mu skodi tim, ze se snazi mstit. on obcas i dospely clovek se dostane do blbe situace a je jak mezi mlynskymi kameny a blbe to zvlada, natoz dite. prijede domu a je do nej neustale neco husteno... chce to hromadu trpelivosti, cim bude starsi tim vic bude chapat jak se veci maji. hlavne musi mit porad pocit ze je u vas vitany a ze jste radi ze tam je. vim jake to je kdyz dite vidi jak je tam jen trpeno.
@tulikiss přesně my to vidíme stejně u nás je vždycky vitany udělala bych pro něj cokoliv aby byl spokojený je mi to prostě líto co my , my jsme dospělý ale on no nedá mi to prostě spát občas a hlavně teď když mám být matkou si to neumím představit prostě .
@terkakanec ja sem mama dvou deti a nedokazu pochopit ze nekdo muze nekoho nenavidet tolik ze zapomene na to nejdulezitejsi a to deti. ja manzelovi uz rikal, kdyby to nedopadlo a ty si mel pocit, ze proste chces odejit, tak pocitej s tim ,ze ti nikdy nebudu branit videt deti. proste o nem bych si mohla myslet cokoliv, ale ublizit kvuli tomu detem..
@tulikiss to jsme na tom stejně mám to samé právě
@terkakanec chápu že se těšíš na dům a chces si ho vymazlit, ale je to furt jenom věc, která se dá vždy odložit nebo předělat když se nepovede. Naopak dětství je jen jedno o to víc dětství u dítěte který vidí táta jednou za čas a je na druhé koleji (za chvíli na treti). Říkat 9letemu klukovi sorry nemáme teď na tebe čas stavime dům, je docela smutný jen to číst. (Btw pece o dum je nikdy nekoncici prace).
Hlavně se obávám ze až se ti prcek narodí bude to ještě horší protože o to víc budeš mít na cizího averzi a víc bránit to svoje. Ex neřeším, jste dospěli se schopností komunikovat, mate-li vzájemně problém, vyreste si to (na co jsem u chlapů fakt alergická je chcani si do vlastniho hnízda a pomlouvani ex jak byly potvory udesny- to jsem vždy rande hned utnula odchochodem s dotazem proč si teda nekoho takovýho našel a byl s ní). Kdo je v tom ale sakra nevině a potrebuje pořádnou dávku pochopeni a vstricne naruce je ten 9lety kluk. A věřím že schopný milující tatinek si i při budovani nového domu dokáže na syna čas najít (především pak jen on a syn) zvlášť když ho nemá doma pořád a o to víc když se čeká další sourozenec.
Narození dalšího dítěte je komplikovane pro staršího i normálně, víš jak pro něj musí být složité tohle celé prožívat, nemoct nic z toho ovlivnit? Zvlášť když rodiče o sobě smýšlí ošklivé vzájemně?
Nezapomínej že i ty můžeš být ex...ten kluk za své rodiče nemůže...chlapi se zavazim z minulosti jsou vždy problém, bohužel.... máš to o dost díky tenhle rodinne anamneze těžší.. Ale cas obrousí většinu hran, když vytvoříte hezke a vstricne prostredi, věřím, že se vam to vrati jako bumerang
Tak vám děkuju za pomoc holky my to nějak vyřešíme
@terkakanec bohužel,některé ženské takové jsou. Švagr se nestykal s dcerou od jejích 9 do 24let. Viděl ji max na ulici a u soudu kvůli alimentum. Maminka taky uradovala. Že holka k nim nepůjde,pokud nebude mít svůj pokoj. Přitom prvních 5let spali všichni v obýváku,než se podařilo dostavět další místnost. Tam byly holky a dalších 5let,než se udělalo patro,kde má každá svůj pokoj a švagr se ségrou šli do starého deckeho.