Ex a jeho chování. Co byste dělaly Vy?

jitrnice123
16. únor 2020

Ahoj všem, zkusím co nejstrucneji.
Jak by jste vycházeli s chlapem s kterým jste byli cca 14 let máte s ním společne dítě. Rok a půl by vás podvadel, pak odešel. Zase se vrátil a zase odešel... A nakonec by vám řekl,, co nejdříve se odstehujte,, Nechci brát malému tátu ale vadí mi že stěhování už se týká syna ne jako nevěra která byla jen náš dospělých problém... Hlavně už mu ani jako otci nevěřím...vše fungovalo protože jsem mu do teď vyšla ve všem vstříc. Viděl malého jak chtěl prostě vše podle něj. Když jsem mu jednou napsala nemůžeme, hned jsem mu bránila ve styku. Neustále mě vydira přes malého, přání malého jsou pro něj jen když se mu to hodí. Žádná pravidelnost protože prý nemůže kvůli práci dělá na směny. A ja nevím jestli koukat že nás vyhodil nebo i to zkousnout a kvůli synovi dělat jako že nic a dávat mu ho jako dřív kdy chce. nebo mu dát pocítit že tentokrát i synovi ublížil a že to není žádná hračka! Nevím jestli mě chápete...

mariegroth
17. únor 2020

Rekla bych, ze nechavas se sebou dost zametat. Z toho co pises, tak uz nekolikrat dokazal, ze mu na vas moc nezalezi. Je od tebe hezke, ze se chces ohlizet na syna, ale otazkou je, jestli malemu vubec neco takovy tata da.

jitrnice123
autor
17. únor 2020

@mariegroth
Ano já vím že se mnou do teď zametal :( na mě mu určitě nezáleží i když tvrdí opak. Navíc vystěhování mu řekla nová partnerka, asi ve mě vidí sokyni ale bezdůvodně. Já ho zpět nechci.
Jde mi jen a jen o syna! Aby prostě pochopil že to není hračka! No upřímně. Byl to dobrý táta na jednu stranu, ale on vše dovolí, rozmazluje vše co si nemůžu finančne dovolit on koupi atak je to se vším. Za synem přijede třeba jen na tři hodiny před noční ale celý den volno spíše tráví a novou rodinou. Říkám nechci brát synovi otce ale chci aby si uvědomil že se nebudeme točit jen podle toho jak on chce. A když to tak není, tak z jeho strany tak i ze strany jeho rodiny jsem já ta nejhorší... Takže domluva je možná pouze na základě že budu dělat co on chce... Když má syn nějaké přání a jemu se to hodí splní. Když nehodí nebo nová partnerka rozhodnr jinak syn a jeho přání jdou stranou. On tohle prostě vše nevidí :( je mi líto syna...

jitrnice123
autor
17. únor 2020

@mariegroth
Příklad.
On chce přijet za synem v sobotu. Já mu řeknu nám se to nehodí přijet v neděli. On řekne to už něco mám a hned dělám naschvaly:(
Na víkend prej jo ale ne pravidelně kvůli práci.

mariegroth
17. únor 2020

Je mi te moc lito. Nikdy jsem v takove situaci nebyla, takze se mi blbe radi. Jako mame by me ale silne vadilo, jake je dite rukojmi.

barulina
17. únor 2020

Soud. Pece, alimenry, styk mu napis 1x za 14 dni vik. Bezna praxe at se klidne posere debil

jitrnice123
autor
17. únor 2020

@barulina
Ano to přesně tak cítím potom všem si malého nezaslouží, ale přece jen je to jeho táta i když spíš na prd :( jsem z toho už zoufalá. Kdyby bylo na mě odstrihnu ho úplně ale to nemůžu a nechci. Ale taky nechci aby jeho potřebám se přizpůsobil syn. Nemělo by to být naopak? Aby se otec přizpůsobil synovi? S ex není domluva dokud si něco pravidelně a tak jak chceme my... Je to začarovaný kruk :(

jitrnice123
autor
17. únor 2020

Když byl syn nemocný, nešel na paragraf i když jsem byla ve zkušební době. Když syn chtěl aby táta zůstal déle a nemusel do práce stejně nezůstal. Párkrát se i stalo ze jsem řekla synovi táta přijede a nakonec nepřijel ale jel za ni... A potom co nás dokonce vyhodil mu opravdu nevěřím už ani jako otci.

pavlinar
17. únor 2020

V tomto pripade bych zvazila ten soud, kdyz to i tak citis... muzete se pak domluvit mimo jinak podle situace, ale budes mit na nej aspon nejakou paku..

jitrnice123
autor
17. únor 2020

@pavlinar
Jenže já vím že bude dělat asi hrozný problémy když nepristoupim na,, jeho já chci,, Nechci se tahat o malého ani nechci chodit po soudech. Ale asi mi nic jiného nezbude... Ještě jsem přemýšlela zajít na ospod.

malenka3
17. únor 2020

Ukaž mu konečně, že se z něj nepo*ereš. Doteď s tebou solidně voral, takže ví, že si to může dovolit a dělá to, protože to je hajzl (promiň). Nevymlouvej se na kluka, kdyby byl co táta k čemu, nechová se tak, jak píšeš, správného tátu zajímá blaho dítěte, i kdyby to bylo na úkor tatínka.
Takže nejlepší v takové situaci je udělat to, co absolutně nečeká. Takže něco ve smyslu "milej zlatej, tohle to už mě nebaví, vyšla jsem ti vždycky vstříc, když to bylo možné, ale tobě to pořád není dost. Takže o dalším se budeme bavit až u soudu." A vyřeš to soudně. Je stejně jen otázkou času, než k tomu skutečně dojde, tak mu ukaž, že nejsi žádná padavka, se kterou bude zametat.

jitrnice123
autor
17. únor 2020

@malenka3 ano přesně takový mám také názor a nejen já. Všichni v mém okolí. Ale problém je jen jediný. Pro syna je tatínek stále bůh a proto jsem nechtěla dělat takové opatření.

purplerain
17. únor 2020

Tak ono, když mu syna přestaneš dávat, tak taky může dát k soudu bývalý tebe. Za mě určitě upravit styk soudně, i kdyby to mělo být jen soudní stvrzení vaší dohody. Pořádek dělá přátele, jak se říká. Nemusíte podle toho fungovat, ale když nastanou nějaké dohady, máš se o co opřít (i bývalý). To, že se bývalý nechová podle tvých očekávání není chyba syna, tak by neměl být syn trestán odepřením styku s otcem. Ty se určitě také nechovas podle očekávání bývalého. A kdo z vás je nebo není v právu ví jen Bůh. Ty jsi synovi takového otce pořídila, vy jste měli problémy, tak si je mezi sebou reste. Ale syna do toho pokud možno netahejte, ať už se cítíte ukřivděný kdokoliv.

jitrnice123
autor
17. únor 2020

@purplerain
Ano přesně tak to je... Souhlasím a jak popusuji nahoře. Nechci brát synovi tátu rozhodně ne!!! Jen mi vadí že právě i syna vyhodil. To mi už nepřijde jen naše dospelacke problémy. Říkám já mu můžu odpustit cokoliv ale ne že synovi vezme domov. To asi není úplné blaho pro dítě ne?
On několikrát odešel, neřešila jsem. Ale vadí mi že stěhováním se to dotklo nejvíce syna. Změna bydlení, školky kamarádů a vše prostě. Na úkor tatínka

fouskovi
17. únor 2020

Jak píšou holky zajdi na OSPOD a začni to řešit touhle cestou vše sepíšou a dají k soudu kde se určí kolik bude platit kdy budeme mít syna a hlavně ty budeš mít jistotu takhle te může on udat že mu nechceš dávat syna vím že je to těžké že někdy to odnesou děti ale třeba časem pochopí co a jak
@jitrnice123

barulina
17. únor 2020

@jitrnice123 nsni to zacarovany kruh. Je tonjen na tobe. Proste udelat tennkrok a necht to jit soudni cewtou. Jsi mama ale i zenska. To das. Taknsup na ospod a jedem

barulina
18. únor 2020

Ty se nechces tahat po soidech, ale bez rozsudku nemam narok ani na ty alose. Navic s trbou bude vytirat. A nebij soudy nejsou tak hlouoe

jitrnice123
autor
19. únor 2020

Jak by jste se zachovali vy...
S malým nemáme kam jít jedině k rodičům XX kilometrů a změnit vše i školku atd... Protože s mým platem prostě neutahnu v našem městě byt. Ex přišel s tím že mi prý bude finančně pomáhat ale že tu zůstat nemůžeme ani se smlouvou protože jeho nová si nepřeje abychom spolu trávili čas. Přijali by jste finanční výpomoc nad rámec nebo by jste šli k rodičům??