Ahoj holky, mate nektera zkusenosti s alkoholikem, u nehoz se projevily uz epi zachvaty? Diky.
Pokial chce prestat pit, bez ustavnej liecby to nepojde.. a ak nechce, uz v tomto stadiu je to cesta do pekla prenho aj pre rodinu. Pokial su to ozaj sekundarne epi zachvaty... bude abstinovat nebudu zachvaty..
Jo to on pít bude, on si totiž nepřizná, že má problém. Momentálně leží v nemocnici, jelikož se dostal do bezvědomí, zle dýchal... a samozřejmě se dle něho nic neděje. Já právě četla, že se ty záchvaty objevují u nedostatku alkoholu (u alkoholiků), tak mě to mate.
No on už nedávno jeden měl, ležel po úrazu hlavy v nemocnici, tam se to objevilo poprvé, (to by sedělo, tam byl bez chlastu), od té doby klid (půl roku), až do teď.
Mně se tu ty vaše odpověďi nějak zpožďují, vidím je, až přidám svůj... jo, on už nejspíš prodělal i delirium před tím půl rokem, viděl na pokoji opice... třese se už pár let, pokud se nenapije. Má i rakovinu střev, momentálně v klidu. Ztučnění jater... no a teď nově i tu epi.
Koncita, on žije s náma (mojí rodinou), pořád má někoho za zády. Před tím záchvatem upadl, byla mu zavolána rychlá, pak ho poslali zpět, že vše ok a nakonec jel druhý den zpět. Jinak díky všem za reakce, je to smutnej pohled a člověk se bojí, co vše ještě uvidí a zažije
@andulee2 no na férovku nic příjemnýho....postupná degradace osobnosti, ztráta soběstačnosti, ztráta běžných denních dovedností, hygienických návyků apod...psychické problémy....často lidé skončí v léčebnách v totálním rozkladu už napořád...jestli jsem moc tvrdá, tak se omlouvám. Jsem psychiatrická sestra, takových trosek jsem už viděla opravdu moc ☹
Každopádně, ať už to dopadne jakkoli - díky za reakce, holky.
@andulee2 po prvom zachvate sa u alkoholika liecba nenasadzuje... pokial by abstinoval zbavi sa aj zachvatov... ale v tomto stadiu, ostatne nemoci k tomu, drzim Vam prsty, nebudete to ako rodina mat lahke. Samotny zachvat vyzera strasne, ale co toho cloveka ohrozuje mozno viac je nepekny uraz, velmi casto koncia po urazoch hlavy aj opakovanych s krvacanim do mozku. A osobnost toho cloveka je prec...
@koncita V pohodě, neomlouvej se. Čte se to hrozně, je to nedůstojnej konec, ale ten člověk se k tomu dopracoval sám, navzdory tisícům šancí a pomocných ruk. Už teď je de facto další dítě v domácnosti, i když ještě sem tam má světlý chvilky. Ale já už nad ním zlomila hůl, sám mi řekl, že se nezmění. Akorát mě teda s..e, že, jak jsem psala, žije s náma a budou na to koukat moje děti...
@andulee2 zkusenosti nemam, ale alkohol a epilepsie je vrazedna kombinace a to doslova