Důvěra po nevěře. Překonal to někdo?

31. črc 2024

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zdali je zde někdo kdo překonal nevěru protějšku a je to už za vámi.
Žijete spolu, možná se něco lehce změnilo o lepšímu, nebo naopak.
U nás je to něco přes rok, nemám vlastně ani důvod podezřívat, ale je to jine, jsem stále v pozoru.
Miluji, máme deti, hypotéku. Miluji, ale asi jinak.
Děkuji za odpověď.

neliniezoe
31. črc 2024

Ano, mi rodiče. Nevěra ze strany taťky po třiceti letech. Rok byli od sebe, teď jsou dva zpátky spolu. Je to jiné, vidím to já, vidí to i ostatní. Podle mě se mamka přesto to prostě nepřenesla, ač mu "odpustila". Přijde mi, že ze začátku návratu spolu více komunikovali, teď už je to ve starých kolejích, taťka mlčí, mamka si jede svoje...při každé příležitosti mu tu nevěru vmete do tváře, ať už jenom náznakem, narážkou...

danus89
31. črc 2024

@neliniezoe to nemá ani cenu aby spolu byli..

kurpilova
31. črc 2024

ono je rozdíl jednorázová nevěra,nebo nevěra kterí trvá delší dobu...nejhůře se zapomíná na nevěru s mojí spolupracovnící,sousedkou ,kamarádkou...tam je to těžké když je vídáte...

levandule_k
31. črc 2024

@neliniezoe Výčitky jsou ubíjející...

autor
31. črc 2024

@neliniezoe a taťka se stále drží, ano ?

autor
31. črc 2024

@kurpilova naštěstí se nevídame, spis mě mrzí ten vyber, ale ten by mrzel asi v kazdem případě

zanett
31. črc 2024

@kurpilova Souhlas, nejhorsi je nevera s nekym, s kym se pak musite pravidelne vidat. Ja se s jednim mym ex rozesla, kdyz na nej vyplavala nevera. Slibil, ze to ukonci. Neukoncil. Aby toho nebylo malo, zjistila jsem, ze je to zenska, se kterou jsem pracovala. Vidat ji denne v praci bylo strasny. Nejdriv jsem se rozesla s nim a za par mesicu zmenila praci. Nikdy jsem ani na minutu nelitovala - litovala jsem jenom toho, ze jsem takovyho krete*a potkala.

patypresdevaty
31. črc 2024

To je taaak složité téma, tolik faktorů, které tam hrají roli. Každopádně základem je, že oba musí chtít ve vztahu pokračovat a vyjasnit si spoustu věcí, ne "udělat tlustou čáru".
Doporučila bych určitě párovou terapii, nebo třeba alespoň online kurzy Pavla Rataje na toto téma. Opravdu je to hlubší téma než se na první pohled může zdát

ina10
2. srp 2024

Já tedy zkušenost nemám, ale sestra ano, navíc v těhotenství, volala mi, když jsem byla zrovna v zahraničí, že ji jeji manžel podvádí, popsala mi "znaky", pak si to i ověřila, já ji řekla, ať si to nechá pro sebe (hlavně, ať to neříká našim rodičům), jojo nechám, a co myslíš, komu dalšímu hned zavolala...našim rodičům (matka se mi pak svěrila, jasně, že byla naštvaná), když jsem se pak sestry ptala, proč jim to řekla, tak prý protože musela (asi nějaké osvícení seshora nebo co), každopádně opravdu uvažovala o rozvodu během těhotenství, ale nakonec spolu zůstali. Mají takové zvláštní manželství - ona říká, že je šťastná, že to je pryč a neřeší to, že žije současností, takže má děcka (už jich mají víc) stále na hrbu, on jen práce a kamarádi a hlavně, ať ho děti "neotravují", ale poslouchat musí. Teď už se scházíme jen se sestrou, jejího manžela jsme odřízli, důvody byly jiné než nevěra vůči mé sestře, ale týkaly se našich osob (mé a manželovy) a je dost vtipné sestru poslouchat, když vypráví o svém muži (jak jej chválí apod., přitom víme X let, jaký je to ko.kot), totéž naši rodiče (ano ta stejná matka, která ho nemusela, když se o nevěře dověděla o něm pěje ódy, jaký je to machr, všechno zvládá atd)...u nich je to spíš i o penězích - ten manžel vydělává dost, sestra mnohem méně, takže si asi spočítala 1 a 1 a holt je s ním i z rozumu (kvůli financím). Mě by to dost vadilo, pokud by mě chlap podvedl/opakovaně podvaděl - prošlo by mu to 1x, proč by nemohlo víckrát. Fakt bych mu nevěřila a nedůvěřovala. Ale vím, že jsou ženy, které jsou s tím smířené, že je manžel podvadí, a právě ten muž má na ně páku (peníze, majetek, děti...)