Zdravím, nejradši bych byla kdyby se mi to jen zdálo ale bohužel. Dnes jsem prožila pěkný den s dětmi, dělali jsme věnec, pekly perníčky. Večer došel manžel a rozčilovat se, že není vypráno. Prádla máme dost, jen chtěl dělat zle. Vypnul mi televizi, nadával, křičel, pak mě chytl pod krkem a vyhrožoval že má chuť mě utopit. Tomuto muži jsem slíbila lásku, úctu a vernost? V dobrém i zlém? Je to zlý teď nebo to se ještě musí vydržet a mám čekat s odchodem až to bude horší? JJsem v šoku a potrebuju
Vždy je kam jít. Volej (když nebude doma) na Bílý kruh bezpečí. Ne, tohle fakt není normální. Resp. teda kdyby ses doma válela celé dny, nic nedělala a podobně, tak by ještě tak mohl být naštvaný (ale i tak by to bylo přes čáru), ale pokud jsi byla s dvěma malými dětmi, napekla perníčky a ještě udělala věnec, tak ne, to v pořádku není.
A teda hlavně tak nějak "za textem" mám pocit, že ti už pořádně a dlouhodobě snižoval sebevědomí, že už sama ani nejsi schopná vidět, co je ok a co je za čárou a že si možná i říkáš, že to bez něj nezvládneš, že je to tvoje vina, že možná kdyby ses víc snažila ... pokud tě přepadají podobné myšlenky, tak už je spíše 5 minut po dvanácté.
Jo, samozřejmě záleží, zda to je jednorázové nebo pravidelné a nějaké další věci kolem. Ale určitě minimálně psychologa to chce určitě. Ale má zkušenost je, že jakmile to překročí jistou hranici a necháš se, tak se to už jen zhoršuje a odchod je jediná cesta. Ač teda se stávajícím partnerem to je taky občas "Itálie", ale mám pocit, že po posledním excesu pár let zpátky jsme si to docela vyjasnili a fungujeme vcelku ok. Ale zažila jsem přesně ten vztah, kdy "za vše zlé jsem mohla já" a jen horší a horší a já jen omlouvala a omlouvala... jak ti začne sahat na tvou důstojnost a sebevědomí, tak to je nejvyšší čas to ukončit.
Klidně počkej 14 dní až bude bezpečné zmizet k mamce a klidně zmiz.
@merope Děkuji, to je prave ono, ja už se nepoznavam. Vše je špatně. Když dojdu po celém dnů z práce v půl osmé a hned nejdu uklízet, jsem špatná. Když řeknu, že jsem unavená, vysměje se mi, že v práci dělám houby. Když zametam později, nadává, že uklízím pozdě. Pořád něco špatně. Děti má zpracované, ty už na mě vyplazuji jazyk, jak něco řeknu, muž serve mě a pak zase nadává že jsem děti rozmazlila. Když jsem si chtela promluvit o vztahu, řekl, že zadnyvztah nemame, zehsem pořád v práci. Jindy zas nadává že jsem přišla brzo, nevím jestli jsem Teda divná já nebo manžel ale beta vděčím se ničím no..
Je to hrozné a je mi líto čím musíš procházet. Ale bohužel si povolila aby to zašlo tak daleko... proč? Nemáš žádnou sebeúctu? Proč už si dávno neodešla? Zvlášť pokud jsou v tom děti, které jeho chování kopírují 🤦
Bohužel, já bych řekla, že je to hodně za čárou.... Říct vypadni, chcípni... Druhý den, když by byl pryč, už bych tam nebyla.
Jít k mamce jakmile bude po covidu. Dětem říct jak se tatínek chová a že je to škaredý.... Je to těžký se tak rozhodnout, ale aby mi někdo řekl chcípni... S takovým i přes slib lásky bych nebyla.
@kokoska29 jednak jsem nekonečné naivní a věřím, že to bude dobré, když zatnu zuby, udělám mu co mu na očích uvidím, jednaknechci ničit rodinu a navic, má tu v dědině příbuzné a ti byme tu rozcupovali, že za všechno můžu...nikdy mě neměli rádi, vládne tu středověk co se týče názoru na roli může a ženy.. Možná spíš pravěk. Jsi ženská, slapej brazdu. Chlap nosí peníze a ty mu posluhuj a mlč.
Uteč! Právě kvůli dětem. Nemá cenu zůstávat aby si jím nezničila rodinu, budou daleko víc trpět když budou v tomhle vyrůstat! On se nikdy nezmění! Vyhrožuje ti smrtí proboha? Co horšího se musí dít aby ti spadli klapky z očí? Čekáš až mu jednou rupne a třeba tě zabije? Co pak bude s dětma? Zůstanou s ním! A jestli nemá problém být takový na tebe, dřív nebo později bude takový na ně...bude je ponižovat, nadávat jim, bít je.... Ty si jejich matka a máš povinnost je chránit! Zavolej do azylového dobu, odejdi do vedlejší dědiny ať máte klid.
Typické týrání ženy - domácí násilí - a tento pojem nezahrnuje fyzické napadaní, jak si většina myslí, nejvíc škod napáchá to psychické. Upřímně podle toho, co píšeš, už to nějakou dobu trvá..odejdi než dojde i k fyzickému napadání, navíc toto není pro děti dobře, uvidí to a přijmou to za normální a budou tak chovat i ve svých vztazích (zejména kluci k tomu mají hodně našlápnuto z pozice tyrana, holky zas mají pocit, že tohle chování mužů je normální). Pokud nechceš jen odejít, ale i to řešit skrz policii..všechny zprávy si nechávej, ideálně si věci natajno nahrávej, když začne nadávat apod., pak je to policie jednodušší. Ale okamžitě odejdi, prostě vem děti, podej žádost o rozvod, současně návrh na svěření do tvé péče spolu s návrhem na předběžné opatření svěření dětí a už se nevracej. Lépe se to říká, ale je to prostě nutné, už kvůli dětem
Pokud ti říká, že žádný vztah nemáte, tak to znamená, že ani na tom nechce pracovat a nechce s tím nic dělat. A pokud on nechce dělat, tak ty sama nezmůžeš nic, i kdybys chtěla. Pokud on říká, že vztah nemáte, doporučuji co nejdříve kontaktovat rozvodového právníka. Říkat doma něco o rozvodu bych se skoro bála, podobný typ je schopen často i ublížit než aby připustil, že mu žena zdrhla.
Jo a ještě jedna důležitá věc - možná má lidi ve vesnici omotané kolem prstu, ale ty jsi určitě dřív mívala své kamarády a kamarádky. Odstřihl tě od nich? Komunikuješ s nimi? Možná je čas na to zavolat nějaké té kamošce a zajít s ní na kafe či i na hřiště. A možná zjistíš, že to znepokojeně sledují už nějakou dobu, jen neví, co s tím. Já jakmile řekla, že od něj odcházím, tak jsem v podstatě non-stop pak byla asi 2 měsíce hlídaná kamarády. A to jsem odcházela na několikrát. Takže při prvním, druhém i třetím pokusu (ten už byl poslední) pořád kamarádi, co byli ochotní pomoci. Lidi, do kterých bych to ani neřekla a často jsem ani netušila, že jim na mně jakkoli záleží. Nejsi sama. Problém je, pokud má omotanou kolem prstu tvou rodinu - ale to se z toho, jak tě posílá pryč, asi nestalo. Nedopusť to, to pak je opravdu složité.
Já bych nevydržela nic z toho ani jednu malou urážku na to tak tohle, uteč, tohle se prostě nezmění
Všechno už bylo napsáno. Nikdy se to nezlepší, ty budeš celý život trpět a děti vyrůstat v představě, že je to normální. Máš dceru? Hlavně kvůli ní bys měla odejít a ukázat jí, že takhle se k ženě NIKDO chovat nesmí! Je mi líto co prožíváš, ale seber odvahu a pryč. 🍀
Důkazy, důkazy, důkazy!!! Nenápadně nahrávej, foť! Jde z práce, tak zapni na mobilu nahrávání. Bude se ti to hodit u soudu. Když ti vyhrožuje volej policajty, když tě za to zmlátí zase policie. Bude potřeba jejich záznamů. Ale já už bych byla dávno v tahu. Někdy to muselo přece začít, proč jsi nereagovala?
Slíbila jsem lásku úctu a věrnost, on ti slíbil to samé. Očividně to nedělá. Člověka, kterého držíš pod krkem, sprostě mu nadáváš, tomu úctu ani lásku neprokazuješ.
Na prvním místě bys měla prokázat lásku a úctu sama k sobě, to znamená zmobilizovat všechny svoje síly a utéct.
Jen co mamča bude po covidu, sbal věci, seber děti a uteč! Až bude v práci, sbal se z jedný vody na čisto i s mrňatama a prostě zmiz. Tohle by se akorát stupňovalo. Za chvíli jsou Vánoce a ty si mají užít hlavně děti. I babičky vám bude fajn. Tohle už je jen otázka času, kdy se něco stane
Takový chlap by te brzy zničil, bez pryč co nejdřív! Už jen kvůli dětem...
Dost dobrej magor,vemte nohy na ramena a deti a pryc id nej
Pokud si nevážíš sama sebe, tak aspoň kvůli těm dětem musíš okamžitě od magora pryč. Nebo bys snad chtěla, aby z tvých dětí vyrostli stejní sráčové, jako je jejich otec?
Psala jsi splacim dum- je psany na tebe x na neho x spolecne? Pak bud ho vyhodit x odejit.
V takovém vztahu bych nezůstala.
S manželem se umime pohadat, jednou za cas to i procisti vzduch... Ale co je moc, to je moc, tohle uz je pres caru.
Nahravat,zajistit dukazy.Udat ho na PCR,posleze jit na OSPOD.A hlavne rychle pryc.
@merope
Ano,podle popisu je to psychopat.
Tohle sem prožívala 7 let ..u nás to tedy nebylo kvůli úklidu ale kvůli tomu ze byl chorobně žárlivý.My jsme měli to štěstí ze v tom nebyli děti ale měli jsme 3 miliony hypotéku společně,jednou mi pohárek přetekl a v 10 minutách sem si sbalila Celej svůj život do par krabic a utekla sem bydlet ke kamarádce.Dnes je to 2 roky a stále to ve mě je Radim ti včera už bylo pozdě odejít lidi se nemění.Držím ti moc moc palce
Je to hrozný. A ty děti... Prosím, buď silná a postav se tomu, protože v tomhle děti vyrůstat nemůžou. Moc ti držím palce a myslím na tebe.
Ještě mě napadlo, jak píšeš o tom, že jsi mu slíbila lásku, úctu a věrnost, tohle je v křesťanském slibu. Tak mě napadlo, jestli nejsi věřící. Pokud ano, dej při odchodu pozor, aby tě nezkoušeli manipulovat skrz víru. Křesťané nejsou úplně rozvodům nakloněni.
Pokud je dum tvuj, vyhod ho. Pokud neni, okamzite s detmi odejdi a res to s ospodem. Tohle jinak skonci hodne spatne a vase deti budou mit spatne vzorce chovani.
@katanovobran
a jak jste vyresili tu hypo?
Jo.. Jsi ženská slapej brázdu..... To by mi řekl jednou a šlapala bych... Mu na jícen, zadupala bych ho do země. Na co chceš čekat? Mám takovou o pár baráku dal. Tam teda nejsou žádné děti... Ale starej ji občas dá do zubů, občas tu ona pak pobíhá nahá a křičí... Jednou za měsíc tam jede PČR.... Když jednou k nám proběhla a prosila o pomoc v noci, byla ve spodarech... Volali jsme PČR... Tak pak se akorát vše otočilo proti nám a ještě nás otočila že všeho možného... Holt strach a závislost na agresorovi. .. A jaká změna? Žádná, občas ji zmlátí, občas se tam projedou PČR a ona se usmívá na ulici, jakoby vše bylo v pořádku a je pro ni modlou.. Pokud tak chceš dopadnout, nic s tim nedělej. Násilník se nemění a nezmění nikdy.
@orisek56
Nasilnik se zmeni-k horsimu.
@levandule_k no k rozvodum jako krestani nakloněni nejsme, ale k násilí už vůbec ne. Takže jsou tam výjimky, kdy rozvod je možný, mezi než násilí rozhodně patří. Nevím, ale zrovna ve svatosti slibu jsou hodně silné sliby, které rozhodně vylučují to, že se bude jeden s druhým mydlit a ubližovat. To je v podstatě zavrzenihodne.Muž a žena jedno jsou a budou jeden člověk...mimo jiné i stojí v evangeliu. Ale to obecně. Jestli ji budou slavní příbuzní lámat skrz viru, tak jsou to pokrytci a zvrhlé hyeny, které by měli spíše hlavou rovnou mrdnout do zdi, než chodit do kostela.
Potřebuji to že sebe dostat, omlouvám se. Co jste vy byly schopné vydržet? Ještě podotknu že mě nabádal ať vypadnu k rodičům (mamka je covid pozitivní), nakazím a ať konečně chcipnu. Nemám kam jít, jinak bych už šla. Splácím dům a mám malou mzdu a máme dvě děti.