Dotazník na téma "Partnerské vztahy"

valika_c
17. bře 2021

Dobrý den!
V rámci mé bakalářské práce se věnuji partnerským vztahům a hledám ochotné respondenty na vyplnění mého dotazníku.
Podmínkou je věk 18+ a skutečnost, že jste v současné době ve vztahu. Hledám jak ochotné ženy, tak i muže, proto budu ráda, pokud byste dotazník poslali i Vašim partnerům / partnerkám 🙂
Dotazník je samozřejmě anonymní a jeho vyplnění Vám zabere cca 10 minut.
Naleznete ho na tomto odkaze: https://masaryk.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_8I...

Za každé vyplnění či sdílení předem děkuji! ❤

janedv
17. bře 2021

@valika_c dotazniky k bc nebo mgr pracim ob3cne vyplnuji, abych pomohla. Ale tady nemuzu, promin.
Hned prvni otazka po uvodnim kolecku (kde zaskrtnu, ze jsem ve vztahu ROKY a roky zijeme ve spolecne domacnosti) se ptas, jestli se respondent/ka neboji, ze az ho partner/ka pozna, nebude ji/ho mit rad? Tvl to je otazka pro kolik, 12lete? Tohle ma byt odfiltrovano pro ty, kdo jsou ve vztahu cerstve, atd.
Nebo otazka Přijde mi poměrně snadné přiblížit se mému partnerovi /partnerce.
Ja nerozumim. Jako jak priblizit? Priblizit se K nemu, jakoze fyzicky? Pohladit ho, atd? Jenomze to mas v dalsim dotaxu, to asi ne. Takze nechapu. Nevyplnuji, to se neda

valika_c
autor
17. bře 2021

@janedv Otázky jsem nevymýšlela já, jsou z oficiálních metod užívaných např. k zjišťování attachmentového stylu v dospělosti (ty, co jste zrovna uvedla). Ale samozřejmě, rozumím, nemusí to sednout každýmu 🙂

janedv
17. bře 2021

@valika_c vyraz "oficialni metody" je proboha co...
Dotaznik si delala ty, kdyz ti nekdo zaskrtne, ze je ve svazku deset let, tak odfiltrovat nektere otazky opravdu lze. Ty otazky jsou prekladane z anglictiny, bud to neumis prelozit nebo to prebiras z blbeho prekladu... Na MU jsem delala doktorat, bc prace jsem vedla, dotazniky delala... Tohle dobry dotaznik neni. Tecka.

tensorflow
17. bře 2021

Mám stejný problem jako @janedv. Hned u první otázky nevím, co tím je myšleno. "Přiblížit se" je dost vágní termín. Možná je to "oficiální metoda", každopádně za mne jakmile je dotaz nejasný a interpretovatelný více významy, je vypovídající hodnota odpovědí mizivá.

valika_c
autor
17. bře 2021

@janedv Oficiální metoda je metoda, která má ověřené psychometrické vlastnosti na dané populaci a lze ji tedy v dané formě používat. Odfiltrování daných položek by proto mohlo být poněkud problematické. Děkuji ale za názor, určitě nebylo mým cílem někoho dotazníkem vytočit nebo pohoršit 🙂

kevi1
17. bře 2021

Uplne hlupy dotaznik, na ktory sa neda odpovedat. Este sem som sa ako-tak dostala, ale ako mam odpovedat podla teba napriklad na tuto otazku? Mam pocit, ze moje a manzelove city su "podobne", ale ked odpoviem, ze s vyrokom nesuhlasim, tak to de facto znamena, ze manzel ma ine city ako ja, len mne na tom nezalezi. Strasne jak idu skoly dole vodou.. hanba by mi bola urobit takyto dotaznik.

jana_zofie
17. bře 2021

Ja treba chapu, proc to není odfiltrovane. Ale chápe se to opravdu těžko. Přiblížit se je tam, doufám, použito ve smyslu citovém, duševním, psychickem, tak něco. Ale už dlouho jsem nestravila u dotazníku tolik času jenom přemýšlením nad tím, co daná věta znamená a co tím básník chtěl říci. Těžko říct, jestli je to nedokonalý překlad nebo jestli náhodou ta metoda není psana jako vodítko pro odborníky a lidi, co se v tom pohybují a orientují a ti to pak vysvětlují normálním smrtelníkům. Nakonec jsem asi všechno pochopila, snad, ale stejně doporučuji zamyslet se, jestli nebude lepší ty otázky preformulovat. Možná znovu zkonzultovat s vedoucím práce z hlediska srozumitelnosti běžné populaci?

jana_zofie
17. bře 2021

@kevi1 to si nemyslím, ze je pravda. Tam bych teda řekla, ze to spis znamená, ze jsi se současným stavem jeho citů spokojena.

jana_zofie
17. bře 2021

@janedv ta otázka podle mě nemůže být odfiltrovana protože i když s někým žiješ roky, můžeš před ním něco tajit, a myslíš si, ze když to zjistí, bude to pro vás vztah problém.

kevi1
17. bře 2021

@jana_zofie Ja si myslim ze to je pravda. Je to jedine skutocne logicke vyvodenie zaveru. Su to debilne polozene otazky, nie zlozito a nejasne. Proste su nejednoznacne.

valika_c
autor
17. bře 2021

@kevi1 Ide o to, ako vy vnímate vzťahovanie vášho partnera k vám, je to škála tzv. vzťahovej úzkostnosti - nakoľko ste si istý/neistý vašim partnerom. Rada nejasnosti vysvetlím, len ma mrzia takéto vyjadrenia, nejedná sa o niečo čo by som si random vymyslela. To, že sa v tejto problematike neorientujete, ešte neznamená, že je to hlúposť 🙂

kevi1
17. bře 2021

@valika_c sama sa velmi dobre orientujem v robeni dotaznikov, pravdepodobne o dost viac ako ty si trufam podla tohto odhadnut. A toto je velmi zly dotaznik bohuzial. To nie je o odbornosti, ale o otazkach a vyklade.

kevi1
Autor odpověď smazal
Zobraz
amazonkajanik
17. bře 2021

No,přišlo mě to jako IQ a EQ test 😊 musela jsem hodně přemýšlet, abych z našeho vztahu neudělala bůh ví co...na druhou stranu nás spousta lidí nechápe a občas ani já 😂

jana_zofie
17. bře 2021

@valika_c coz je prave ono. Vytvorila jste dotaznik tak, aby ho chapali lide, co se v dane problematice orientuji q pak jste ho dala vyplnit bezne populaci. Pak vznikaj presne tyto problemy. Mimochodem, polopate a zjednodusene, abych nad tim zas nemusela 3 dny badat, mam v tom vykladu otazky pravdu spis ja nebo @kevi1, at vime :D

valika_c
autor
17. bře 2021

@amazonkajanik ďakujem za vyplnenie! 🙂

gryfis
17. bře 2021

jj, nedá se v podstatě vyplnit, jak již bylo zmíněno..kompletně špatně postaveno.. no hodně zdaru s bakalářkou..

properjoey
17. bře 2021

Souhlasím s ostatními, s vypětím sil jsem to vyplnila, ale tak blbě a obecně definované otázky jsem dlouho neviděla...téma sex - jako co tím chtěl básník říci? Jestli se shodneme na četnosti, způsobu, denní době, polohách nebo na čem? Probirame věci? Jako třídíme oblečení? Opravdu špatně postavený dotazník...

priefi
17. bře 2021

Mno... Dotazník jsem vyplnila, jelikož moc dobře vím, jak těžko se shání respondenti, ale čekala jsem od dotazníku něco víc...

jako_mala_holka
17. bře 2021

Promiň, chtěla jsem vyplnit, ale nešlo to

janedv
18. bře 2021

@jana_zofie ja chapu, ze v anglictinr by tam bylo 'approach your partner' ale pribmixit se partnerivu, neni tam to "K", vyraz "nekomu se priblizit" by spis znamenal "nekomu se podobat, byt stejny". Proste slecna neuzna, ze i na materskem foru muzku byt zeny, ktere maji vic zkusenosti s dotazniky, prekladem, studiem obecne, nez Bc.... U Bc praci se (minimalne na MU, kde jsem studovala a prednasela ja) obvykle neocekava nic moc, staci aby student zvladl pouzivani STANDARDNICH vedeckych metod. Tohle je ale i selhani vedouciho prace. Tohle nemelo projit, je to slatanina

janedv
18. bře 2021

@valika_c zrovna s @kevi1 bych se o dotaznicich a analyze nehadala, ona opravdu vi, o cem mluvi. Naopak, kdybys nebyla povysenecka, nasla bys tady dobre rady.

Ale ono, na bc je to jedno. Tam je opravdu potreba v podstate jen to, aby to melo nejake formalni znaky. Takzd ti to nejspis projde. Ale sebareflexe by neuskodila, kdybys pokracovala na mgr.

levandule_k
18. bře 2021

Otázek bylo celkem hodně, místy mě to trochu "uspávalo", čekala jsem je zajímavější. Já ráda rozebírám vztahy , tak jsem byla zvědavá, co tam bude. Vzhledem k tomu, že času je ještě dost, požádala bych vedoucího o konzultaci ohledně otázek a zvážila přepracování dotazníku.

Třeba jsem nepochopila otázku, jak dobrý je můj vztah v porovnání s ostatními. Já fakt neporovnávám kvalitu mého vztahu s kvalitou vztahu sousedky. Tak nějak je mi vztah sousedky ukradený. (Dosadit kohokoliv.) Nevím, proč bych se měla s někým porovnávat.

A u otázky do jaké míry naplňuje Váš vztah Vaše původní očekávání, mi chybí odpověď, předčí má nejoptimističtější očekávání.

kacvac
18. bře 2021

No, tak jsem to taky zkusila a bohužel i přes velkou snahu se to opravdu nedá. Skončila jsem u dotazu, jestli je náš vztah v porovnání s ostatními lepsi/horší.....? Jak něco takového lze porovnat? 🤷‍♀️ Škoda, že aspoň nejde otázky vynechat.