Maminky, nemáte některá zkušenost s problematickou střídavou péčí o dítě? Tříletý syn velmi špatně snáší nastavený režim střídavé péče, sháníme dětského klinického psychologa, který by nás vzal do péče. Děkuji moc za reference a doporučení, urgentní stav.
Ahoj, můžu doporučit PhDr. Zdeňku Jelínkovou, je v poliklinice Mazurská na Praze 8. Tel: 283024153. Vlastní zkušenost nemám, ale několik kamarádek k ní chodí s dětmi a je prý výborná. Má i nejlepší hodnocení na "známý lékař". Držím moc palce.
Čtu poradnu tohohle psychologa: PhDr. Václav Mertin a přijde mi velmi rozumný. Pracuje tady:http://poradna.ff.cuni.cz/PPFF-5.html#20
Jinak pro začátek bych určitě doporučila i Bachovy esence, mohou vyřešit problém té veliké změny, případně pocity, které syn má. Viz moje prezentace.
Sice se nespecializují přímo na rozvodovou problematiku, ale děti obecně:
PhDr. Ilona Špaňhelová - http://www.spanhelova.cz/
even. dětské krizové centrum na Praze 4, kde se mj. zabývají rozvodovou problematikou.
Jde už o starší otázku, ale třeba se to bude hodit někomu jinému:
Střídavá péče není vhodná pro každé dítě. Je to na hodně pečlivé zvážení.
Jednak je třeba, aby spolu rodiče velmi dobře vycházeli.
Druhak aby bylo dítě naprosto v pořádku po psychické stránce, aby nebylo úzkostlivý typ, zvládalo být samo bez jednoho z rodičů atd.
Pro malé děti tohle nastavení není bohužel moc přirozené.
Ale žádné řešení při rozchodu rodičů není ideální, ani když je dítě v péči matky a otce vidí 1x za týden nebo za dva týdny...
Každopádně je dobré, aby bylo dítě co nejvíc podpořeno - jednak Bachovou terapií, kterou je ale třeba namíchat na míru, aby co nejlépe "sedla" a byla efektivní. Druhak, aby byla dítěti věnována celkově zvýšená pozornost, protože rozvod je pro dítě velká zátěž. Někdy ale bohužel menší než setrvávání ve stresu, když spolu rodiče nevycházejí..
to je mi moc líto 😔 s psychologem nepomůžu,nejsem ani z Prahy... ale není lepší zvážit zda vám střídavá péče stojí za to?.. moc mě to mrzí... držte se...