Zdravím vás, jdu s dotazem. Mám partnera, který se věnuje dobrovolnicke činnosti už delší dobu. Bere si dítě z dd a tráví s ním jednou za týden nějaký čas. Párkrát jsem s ním u setkání byla a přijde mi, že se neumí s dítětem bavit přiměřeně k jeho věku. Navíc mi přijde, že pro to dítě Je jako chodící peněženka. Dítě řekne kup mi to a on jde a koupi. Ale to není ten zásadní problem. Narodilo se nám dítě a partnerův sverenec už není v DD, ale žije sám, je svepravny, ale žije v ochrannem bydlení. Je mu dvacet a dostává peníze. Hlavní problém je v tom, že máme své dítě a partner stále chce docházet za jiným, tedy v tomto případě už dospělým klukem. Vlastní dítě ho ale taky potřebuje a navíc ten kluk ho jen využívá, řekne kup a on koupí...když mu partner něco rádi do života, tak ho stejně neposlouchá. Prostě mi vadí, že je tak naivní a cpe nám do rodiny cizího člověka, který si ho ani neváží. Navíc mi partner dál ultimatum, že bud to
budu respektovat nebo můžu jít. Prosím poraďte, jak se s tím smířit, že budeme mít stále v rodině cizího člověka.
Děkuji.
@ferenique Jako podstatné vidím, že pokud se klukovi věnuje už delší dobu, tak to rozhodně není cizí člověk. Čili je otázkou, co se těmi penězi, to asi není dobře (pokud to jsou nějaké dražší věci), ale určitě nezakazovat. A stran věcí - plno věcí se dá pořídit z bazaru či i zdarma, takto se dá taky kluk vést. Určitě neodstavit na "vedlejší kolej" jen proto, že máte doma miminko!!
@ferenique ale pro něj to není cizí člověk. Kdyby měl partner dítě z předchozího vztahu tak bys mluvila stejně? Vlastní děti taky často chytré rady rodičů neposlouchají a dělají si co chtějí. Asi by mi vadilo kdyby se "druhému" dítěti věnoval extrémně víc než "mému" dítěti, ale i to se v životě stává. Partner žije s tebou a vašim dítětem, za dítětem z DD chodí 1x a týdně a k vám domů ho asi nevodí, když píšeš, že jsi ho viděla párkrát. Takže ti jde o co? O čas trávený s vaším dítětem nebo o peníze?
No ale pro něj to není cizí člověk.víš jak by mu bylo kdyby se s ním najednou přestal scházet?
Ony ty děti bývají citově deprivovaný a je pro ně dobrý mít pozitivní vzor, ať už mužskej nebo ženskej. Že bych partnerovi kluka zakazovala, to nejspíš ne… ale řekla bych, pokud třeba pak nevycházíte úplně s penězma, aby se nad tím zamyslel. Evidentně se ho totiž vzdát nechce a má k němu pouto, ale ultimátum mi nepřijde jako vhodný řešení. Plus, má ten chlapec školu? Přivýdělek? Já mám dojem, že když jsem byla v DD, že ty děti dostávaly peníze i když bydlely samy, protože by jinak byly třeba bez prostředků občas, plus se jim třeba pomohla sehnat brigáda - tím bych zkusila třeba nalákat manžela, že tímhle mu pomůže - aby se vedl k samostatnosti. Pokud mu ve všem vyhoví a všechno koupí, k samostatnosti to moc nepovede a ve finále to ublíží tomu klukovi.