Prosím Vás, nevíte někdo, jestli musí byt matka přítomna doma a na telefonu, pokud je dítě na návštěvě u otce, pro připadá, pokud by otec rozhodl dítě vrtati dříve než v určenou dobu?
Proč by se měl rozhodnout dítě vrátit dřív? Pokud je to ze závažných důvodů - náhlé zdravotní problémy dítěte, úraz atd. tak prvotní řešení by měl zvládnout i sám, s pomocí lékařů, jinak chápu, že může dítě požadovat matku.
Ale jinak - on je taky pořád na telefonu, kdybys mu chtěla dítě dát dřív? Nebo později?
Já bych si ho na to ani neučila.
Prostě je stanovená hodina návratu - pokud je to problém, jsme lidi - ať dá dopředu vědět - pokud to bude i tobě vyhovovat, proč ne?
jakože jestli jí tuto povinnost ukládá zákon?
Na co? Vždyt je to otec tak, jako ty jsi matka a kdyby se něco stalo, tak snad ví co má dělat,ne? To jako on si vezme dítě a ty budeš doma sedět na zadku s telefonem v ruce a čekat, jestli nááhodou nebude volat? To snad ne.
Zalezi co mate v papirech od soudu a jak jste se dohodli..ja treba musela prvni 3mes.chodit s ex a ditetem na urcene misto,protoze ho dite neznalo a on nevedel co s nim atd.,hlavne ze ho ale chtel...a to byl fakt des,sedela jsem nekde v koute a pozorovala je jak magor...holka rvala a on byl na nervy...pak si jakoby tak nak na sebe zvykli,tak s ni mohl byt sam..mel ji mit treba od 9-18h,ale za hodinu uz mi volal,ze uz ji nechce...bodet by jo,kdyz se o ni neumel postarat..pak prestal jezdit uplne,diky bohu....takze zalezi na vas,jak vy to citite,a co mate v rozhodnuti.
@ninyoka Nechápu,proč by měla být??
Otec je také stále na telefonu a doma,když je dítě u vás?
Máte právo na soukromý život.Ano telefon je fajn věc,v případě něčeho závažného,aby se s vámi mohl ihned spojit.
Pokud se domluvím na čase,kdy bude dítě vracet,tak přes to nejede vlak.Ano,může se stát,že dítě bude potřebovat vrátit dřív,ale nesmí to být pravidlem