Vyresil nekdo uspokojive situaci, kdy starsi dite (temer 9r) zcela odmita styk s otcem? Styk je narizen mediovany, ale dite nekomunikuje ani s mediatorkou ani s otcem? Odmitani otce je dlouhodobe po rovnez dlouhodobem nasilnem chovani otce k matce ditete (duvod uteku matky)... Otec o styk velmi stoji, dite ho "uz nikdy nechce videt". Dite je v intenzivni peci psychologu, presto musi stale podstupovat stresujici styk s agresorem a reaguje timto zpusobem. K diteti se otec chova velice direktivne, fyzicku mu neublizil, bylo ale od narozeni svedkem nasili na matce. Na otce bylo v tomto smeru (nasilne chovani) podano TO a nekolikrat asistovala PCR. Nejsem ztotoznena s tim, ze prava rodicu jsou stavena nad pravo ditete na spokojene detstvi ☹, ale asi je to realita. Matka po odchodu od otce funguje dobre, predtim to ze strachu z trestu od otce nebyla pece asi uplne 100procentni. Od jakeho veku bere aktualne soud ohled na prani ditete? Jsem pouze v roli treti nezaujate strany, ale velice se me dotyka, ze pro dite zatim neni dovolani. Co se vlastne musi stat, aby byl styk rodice s ditetem extremne omezen?
OSPOD aktualne strani otci, ze on je ten chudacek a matka navadi dite proti nemu (neni pravda, ale je to slovo proti slovu) ... I pres povedomi o nasili. Takze je to boj s vetrnymi mlyny, ja radila zazadat o jinou pracovnici OSPOD, ale nevim, zda zadost probehla a zda musi vyhovet. Komunikace jinak probiha uz vyhradne pres advokaty. Je to i drahe...
U nás syn taky odmítá styk s otcem, od 12 let. Soudem nařízené sezení v rodinné pořádně jsme absolvovali, taktéž psychologické vyšetření a tam naštěstí byl závěr takový, že se dítě nemá nutit do kontaktu s otcem. Nebyl u něj 4 roky a nechce slyšet, když měl ex přijet pro dceru, schovával se za domem než odjel. Netuším co se mezi nimi stalo, ale nikdy bych dítě do kontaktu nenutila!!!
Řešili to s psycholožkou? Že by napsala návrh pro soud a ospod,že dítě k otci nechce,že to psychicky nezvládá a pod.k tomu by soud měl přihlédnout...moc držím palce 🍀
Mám dojem, že od 12 let může dítě styk s otcem odmítnout. Ano, je realitou, že práva rodiče jsou postavena nad přání mladšího dítěte. Mám v blízkém okolí velmi podobný případ popsanému, pro dítě je to neskutečný stres. On se snad i ten soudce otce bál, kdyby ten styk nebyl umožněn... Je to velmi smutná realita.
Prvni psycholozka napsala, ze nedoporucuje vicedenni kontakt, k uplnemu pozastaveni kontaktu nevidi duvod (coz v podstate i chapu, protoze verim, ze rada podobnych ovsem vykonstruovanych situaci s cilem ublizit partnerovi, se odehrava uplne bezne), ted chodi k druhe, ktera snad prislibila, ze neco napise, ale samozrejme to chce mit podlozene, coz taky chapu. Ono z celeho procesu od vsech zainteresovanych odborniku cisi takovy chlad - ve smyslu dalsi komplikovany rozvod, takovych jsme meli... Coz ale kdyz se dotyka znameho ditete, ktere se po setkani s otcem pomocuje, ma nocni desy, tak ten odstup cloveka desi ☹ , i kdyz je treba nezbytny. Asi lide resi i horsi situace. Kazdopadne dekuji vsem za odpovedi.
@barmil Souhlas, očividně pravnik zde nevi, co ma dělat, pravděpodobně je bez zkušeností... Advokátka Hrdá je skvělá, z doslechu... já mám osobní zkušenost ještě s Mgr. Strakou, dělá přímo trestní právo a i rodinné právo, skvělý advokát. Mého ex, soudu ani OSPOD se nikdy nebál.
@pomatena ospod je v tomto kalamita. Snazi se deti rvat k otci a matce i kdyz jsou tam problemy. Absolutne neberou ohled na deti..Mela jsem pravnicku ktera vzdy vyhrala jakykoli soud s detmi. Je uzasna. Takze pokud muzu doporucit, takze dobreho pravnika aby syn nemusel otce vidat vůbec pokud z nej ma psychicke trauma. Pokud chces, poslu kontakt. Na 100% rikam,ze vsechno jde řešit v prispech ditete, obzvlast s touto právnickou ktera je na deti NEJ!
Ps: moje pravnicka dokazala zjistit, ze muj ex mi tajil dva ucty s miliony..a ve vysledku dostal za lhani narizene
platit vysoke alimenty. Takze spravedlnosti bylo ucineno za dosti
Zrovna včera jsem kvůli tomu byla u soudu.. Chtěla jsem omezit styk dětí s otcem na minimum. Kvůli chlastu a drogám. Děti na OSPODU oznámily, že k otci jezdit nechtějí. Pí soudkyni názor absolutně nezajímal a ještě mi řekla, že musím děti do styku s otcem nutit.. Když jsem se jí zeptala, co se stane, tak mi prý sebere děti.. Přijde Vám to normální?
@gabiimichii5 ohavná šílenost tohle to😔 jak často děti k otci chodí? A to nechali ten styk stejně i když děti řekli že k němu nechtějí? Je mi to strašně líto ....
@pomatena já jsem před 23 lety nemusela od 9 let. Kdy bylo soudně nařízené že do té doby k němu musím co 14 dní a 2 týdny o prázdninách. Vždy to byl neskutečný stres, otec nešel pro ránu daleko, věčně tam byl řev, otec mi u něj dával znát že pro něj a jeho nový život (partnerka a její syn) jsem na poslední koleji (odmítání rehabilitace, zrušení mého pokoje aby její synáček měl větší pokoj, přesunutí postele pro mě o patro níž než byli všichni ostatní,atd.) , přesto usiloval o to abych u něj byla. Nemusela jsem tam od chvíle kdy nám ve vzteku rozmlátil vchodové dveře od bytu, přijela policie, sociální pracovník a ten řekl že jsem dost velká na to říct kde chci a s kým být.
@pomatena zkuste se obrátit na AK Hrdá, specializuje se na práva děti a obětí domácího násilí. Tady evidentně je naprd právník matky a ospod. Takto staré dítě již má mít právo říct svůj názor a má k němu být přihlédnuto.