Dítě mi ubližuje - škrábe mě do krve

keana
23. lis 2018

Ahoj,dobry den.... trápí me nase 4,5leta dcera. Pri usinani s ni lezim v posteli,prectu pohadku a nasledne zhasnu a usina - odchazim po usnuti. Jenze uz nejakou dobu se potykam s tim,ze mi do krve skrabe stroupky z vyrazky na rukou (mam ji od 15ti let,proste se toho uplne nikdy nezbavim,natoz ted,kdyz mi to strhava). Zkousela jsem ji vysletlit,ze me to boli...zkousela jsem placat pres ruku...zkousela jsem ji i lehoulince skrabat... vysvetluje rodina,vysvetluji cizi,ale vse bez úspěchu. Lekarka rika,ze ji to asi prejde. Asi. Kazdopadne jakakoliv vysvetlovaci metoda nevydrzi v úspěšnosti dele jak 15 vterin a ona reje znovu.... neporadi nekdo prosim? Na uspavacim rezimu nic menit nebudu,k tomu nemam jine moznosti a nemam ani chut to menit. Nehlede na to,ze to neni reseni,protote kdyz se k ranu vzbudi,pricestuje do loznice a rejpe me i tam...

sudylichozrout
23. lis 2018

@keana beze srandy. Zkus si vzit rukavice a vysvetli ji, ze se ji nemuzes dotykat bez nich, kdyz ti dela tohle. Myslim, ze ji to rychle sepne.

karlajasmine
23. lis 2018

A kdyz bys rekla proste ''nebudes tohle delat, boli me to. Jeste jednou tohle udelas, a odchazim - budes spat sama.'' a dodrzet to. Verim, ze priste uz to neudela. Deti potrebujou hranice, takze proste nastavit hranici, ze tohle chovani neni pripustny. Kdyby behala do silnice, tak bys udelala co? Tohle je podobny, neni duvod, abys ji to trpela.

karlajasmine
23. lis 2018

A to samy rano - prijde, zacne rejt, tak at okamzite jde zpet do svoji postele. Nevim, jestli jsem divna ja, ale tohle bych proste netrpela.

vevero13
23. lis 2018

A ptala jste se proč to dělá? Je dost velká, aby se uměla vyjádřit. Jinak souhlasím s příspěvky nade mnou.

janaelia
23. lis 2018

@karlajasmine Plne s tebou souhlasim, uplne jsi mi to vzala z ust.

beata.n
24. lis 2018

Podle me zkousi, co ji dovolis. Kdyz neposlechne, mel by nasledovat "trest" pro ni. Vysvetleni, ze te to boli a ublizuje ti to nepomaha, tak proste kdyz to zacne delat, rekla bych ze to nemuze, ze me to boli a ze pokud bude pokracovat, budu muset odejit pryc. A dodrzela bych to. To same i rano u Vas v posteli. Proste nejde, aby delala neco, co nekomu ublizuje. S vekem by to bylo jen horsi a horsi. A je uz ve veku, kdy tohle chape.

olga_
24. lis 2018

@keana Mám jen lehce mladšího syna. Kdyby to dělal on, postupovala bych takto: Někdy v klidu přes den (ne v době, kdy "to" dělá), bych se ho v klidu zeptala, proč to dělá (ale jako fakt se zájmem a nechala ho mluvit). Pravděpodobně bych se dozvěděla něco jako, že se mu to líbí - jak to lupne, jak mu tam zajíždějí ty nehty a tak. Byl by to na 99,9 % takový nebo podobný důvod. Určitě ne to, že mi chce ublížit. Zkusila bych mu nabídnout nějakou alternativu - hlazení, škrabkání ve vlasech apod. Řekla bych, že mě to bolí, řekla bych i tu story s tím, jak mě to už tak dlouho trápí atd. Případně bych převedla analogicky na nějakou jeho situaci (jako jak by se mu třeba líbilo, kdybych ho u uspávání štípala nebo tahala za vlasy. No a zároveň mi nepřijde vůbec zcestný ten postup s rukavicema. Ty bych si vzala s sebou a opravdu bych si je nasadila s tím, že si musím chránit svoje tělíčko, že si nenechám od nikoho ubližovat a že bych nenechala ani nikoho, aby ubližoval jemu. No a taky bych řekla, že mi ty rukavice příjemné nejsou, jemu asi taky nebudou, ale že je můžeme kdyžtak zkoušet sundat a uvidíme, jak to půjde.
Na mě to totiž působí jako taková trochu obsese typu kousání nehtů a tak, kdy prostě všichni víme, že to není dobrý, ale ti, kdo koušou, jen těžko přestávají...

vitezove
24. lis 2018

Já jsem zastánce Nevýchovy a domluvy, ale tohle bych si nenechala líbit. Pokud nepomáhá vysvětlování a nějaký větší pokec o tom, tak bych se už zlobila. Jasně bych řekla, že odcházím, jakmile to bude dělat, že mamince ubližuje a jakmile by to udělala tak bych šla pryč a nechala jí ječet. Podle mě to uděláš 2x a dá pokoj, jestli není úplně hloupá. Jen zkouší co vydržíš.