Dítě a plácnutí na zadek. Poradíte, prosím?

veronikahrdlic
27. pro 2020

Ahoj maminky předem se omlouvám za Roman
Bydlíme půl roku v domu který patří tchanovcum,ti to maj k nám asi 5 minut od svého domu a jsou u nás skoro furt situace : malej de bouchne mě nebo skáče po sedačce atd xkrat mu řeknu ze nesmí a proč po 10 dostane na zadek přes kalhoty 2 x to viděl tchán a dnes na mě řval ze ho tyram syna syn 3,5 nedostává za každou blbost nejsem zastánce biti děti ale když už opravdu 100x mu řeknu neskakej po sedačce zranis se neposlechne dostane jednu na zadek když de a bez důvodu mě bouchne nebo manžela řeknu nesmis nás to bolí a vzápětí to udela znovu svalne dostane na zadek jinak krom toho ze je zivej je to milacek teď teda tchán přišel s tím ze ho mlátíme týrame ze ma modřiny na nohách nás malý není dítě co sedí u pohádek furt někde leze skáče a podobně tchán nám začal vyhrožovat ze podnikne právní kroky a zavolá socialku aby sme mu nedávali ani na zadek a tím ho netýrali vzhledem k tomu ze druhé vnouče nevidaji protože bratr mého manžela nechce protože mají špatně vztahy manžel s otcem taky nic moc tak se tchán na malého děsně upl a teď přišel s tím ze by nám ho vzali a vychovávali ho samy syn ma všechno možná i víc než by měl mýt ale co by sme pro miláčka neudělali ale zas zvlcit a rozmazlit ho nechci ze si vše vyvzteka vyknoura a podobně dá se něco proti tomu dělat kdyby opravdu protože se domnívám ze mu přeskočilo se snažil našeho syna dostat do své pece dá se proti tomu něco dělat jak tomu předejít ? děkuji za rady

krupka3
27. pro 2020

@veronikahrdlic O dost snaz by se to cetlo, kdyby ses naucila pouzivat aspon tecky mezi vetami. Ze tveho psaneho projevu soudim, ze problem nemusi byt tak plytky, jak ho popisujes, takze tezko se k tomu vyjadrovat. Kazdopadne pokud uplne normalne vychovavate dite, neni duvod, aby vam jej nekdo vzal. Od takovych tchanovcu, co mi chteji vzit dite, bych hodne rychle a hodne daleko utikala.

cilkat
27. pro 2020

Pokud se opravdu bojíte, že by vás tchán hnal k soudu, pořídila bych někam domů kameru a natáčela tchánovi návštěvy... Ať nevznikne situace "slovo proti slovu".

xxx3d
27. pro 2020

No, tak, jakmile tchán navštíví sociálku, začne probíhat šetření. I kdyby naznali - myslím tím pracovníci úřadu - že dochází k týrání, tchánovi dítě nedají, ale umístí jej v nějakém dočasném zařízení. Takže bych zkusila tchánovi v klidu říct, že chápeš, co se mu nelíbí, že se to nelíbí ani tobě, nicméně pokud by se do vaší výchovy chtěl vměšovat, ten, kdo to odnese nejvíc bude jeho vnouček.

zmrzlinka
28. pro 2020

Od takového člověka bych se odstěhovala...

fyii
28. pro 2020

@veronikahrdlic takoveho cloveka bych odstrihla z nasich zivotu. Pokud touzi po diteti, at si poridi vlastni, tohle je a bude vase dite. Nekdo mi vyhrozovat, ze mi sebere dite, by se se zlou potazal. Deti dostanou taky na zadek, sice vyjmecne, ale nekdy po 150 tem opakovanem prikazu, uz to holt pretece. U nas spis staci upozorneni... kazdopadne druha cast rodiny asi vi proc tchana odstrihla a ma klid..

burnette
28. pro 2020

Mít strach určitě nemusíte, soud jen tak nesveřuje dítě do péče každému kdo oto požádá. Z vašeho příspěvku hodnotím, že děláte jednu velkou chybu a to že bydlíte u nich navíc kousek od nich z vlastní zkušenosti vím, že to nedělá dobrotu. Spíš co nato Váš manžel?

veronikahrdlic
autor
28. pro 2020

@krupka3 mužů tě uklidnit že syn jesi dostane jednou za nějakou dobu na zadek že ho placnu protože mu něco xkrat řeknu a neposlechne než sním jet na pohotovost na šití že neposlechl že nemá skákat po sedačce tak to řeknu 3x a pak mu dam na zadek on sleze a zbytek dne neskace

veronikahrdlic
autor
28. pro 2020

@cilkat super tip dekuju

veronikahrdlic
autor
28. pro 2020

@burnette původně myslel ze přeháním ale teď u toho byl taky takže se spolu hrozně pohádali a řekl ze jak to půjde odstehujeme se

krupka3
28. pro 2020

@veronikahrdlic coze? A jak by me to melo uklidnit?

orisek56
28. pro 2020

Tak co sem týče výchovy je vaše věc. Já osobně své holce taky dám na zadek, když už to přehání a její řádění je za hranou a dokonce jsem taková krkavčí matka, že z toho nemám výčitky. Ale co se týče tchanovcu, odstěhovala bych se. Není to jejich do té, nemají do toho co kecat. No když to čtu, jsem fakt ráda za celoroční ignoraci našich dětí ze strany tchanu. Dokonce jim ani ne zavolali na Vánoce. Nejdřív mě to trápilo, teď vidím, že je to asi lepší varianta. U nás je to jinak, oni přitěžující děti švagrové a naše odsunuli.

michaela666
28. pro 2020

Jak vychovával tchán své děti? Dřív se s tím rodiče tolik nemazlili a dostali na zadek všechny děti co byli u lumpárny. Nikdo nezjišťoval kdo udělal průšvih... Ať si teď užívá rozmazlování vnoučka a výchovu nechá na rodičích.

burnette
28. pro 2020

@orisek56 to je hrozné, co nato vaše dětí?

orisek56
28. pro 2020

@burnette půl roku nám brečeli v autě, že chtějí babi a dědu, těžko jim to vysvětlis, teď už si na ně asi ani nevzpomenou. Jsme od nich pár km ale radši si brali na prázdniny švagrovi děti i na 14 dní na naše se vymluvili na koronu. Když pak nastal v létě průšvih, že jsem potřebovala se s manzeoem vystřídat v nemocnici u starší, tak aby přijeli pohlídat v noci mladší jen na hodinku, máme to do nemocnice daleko, tak nás poslali doprdele, že tam mají švagrovi děti a ty už spí, jsem pochopila, že je naše děti jako nucené zboží nutit nebudu a že děti od syna, kterého spíše drželi u země celý život nestoji, jen jsou urážení, že jsme nepřijeli na tchanovi narozeniny a nedovezli mu dárek a nehráli si na opicarnu před příbuzenstvo, aby nás zase mohli drbat po okoli, jenže nejsem falešný pokrytec a tak jsem řekla stop. No můj otec jako děda funguje líp, jenže toho vidí tak jednou za 3 měsíce a ještě mimo můj rodný domov, nesmíme k naším domu na návštěvu. Tak jsem si myslela, že budou fungovat aspoň tchani.

burnette
28. pro 2020

@orisek56 a švagrova tohle nevidí, že jí to není líto? Je to mrzutý, ale naprosto vás chápu. Je lepší se od takových příbuzných radši oddělit než se s nima hádat nebo aby vaše děti byli zbytečné citové zraněné. Máte můj obdiv 🍀

orisek56
28. pro 2020

@burnette švagrové je to fuk. Děcka se naposledy viděli někdy před rokem. K nám nikdy nepřijeli, je to pod jejich úroveň, ona je teď selka, mají majetky... My jsme ti luzri 😂 Na to se teď hraje všude. Dostala jsem jen SMS, že když je ten kovid, tak si v rámci zabránění roznášení nemoci nebudeme dávat dětem dárky. Jinak z ní noc nevypadne.

orisek56
28. pro 2020

Tak já toho zažila mnohem více těžkého, či jsem musela zkousnout, tohle není nic, takže se s tím asi už dokážu vyrovnat.

crejzy
28. pro 2020

Já si nemyslím ze je to tak černobíle jak to popisuješ a pokud se nemáš čeho bát, tak co řešiš? Ať si socialka klidně přijde ne? Mimochodem řešit bouchnutí bouchnutím je nemyslný koloč...

zelenaesmolda
28. pro 2020

@veronikahrdlic
Jak chces naucit dite,ze te nema bit tim,ze ho zbijes?Deti se uci napodobou a jsi to ty kdo ho uci,ze resenim je placnout.A pak ho za to potrestas....

puhelin
28. pro 2020

@veronikahrdlic Co se zamerit na to, proc maly zlobi? Pomohlo by to hlavne vam a tchan by nemel moznost mit proti vam argument.

mdch91
28. pro 2020

Co s tchanem ti neporadim, ale mozna by bylo fajn rozsirit si obzory. Ujistuju ze, ze dostat na zadek jeste nikdy nikoho nevychovalo.

zelenaesmolda
29. pro 2020

@mdch91
presne tak,spis naopak z tehle deti vyrustaji agresivni jedinci