Dělím se o manžela s rodinou. Neprožíváte něco podobného?

vipeta
12. dub 2020

Jsme s manželem 8 let a já už delší dobu mám hrozný pocit nenaplněnosti 😒 je to skvělý chlap, miluje mě a děti, chová se ke mně moc hezky, ale bohužel těch hezkých dnů je pomálu, protože často není doma. Samozřejmě chodí do práce, po ní někdy dělá ještě přivýdělek a často chodí pomáhat k rodičům a jeho sourozencům. Jsme všichni v jedné vsi. Jejich rodina je hrozně semknutá a jsou zvyklí si pomáhat se vším, ale právě na úkor svých partnerů... Největší generál je tchán, tedy manželův otec, vymýšlí práci kolem jejich domu a hospodářství a očekává, že mu všichni půjdou pomoct, a oni jdou. Manžel sice pronese, že chce být radši s námi, ale na taťku se nevykašle, protože má strach o jeho zdraví. Jednou přede mnou dokonce řekl, že kdoví jak tady taťka bude dlouho, tak na něj chce mít vzpomínky... A kde bere jistotu, že tu budu já?? Teď byl více jak měsíc v kuse denně na švagrově přestavbě, odpoledne po práci, víkendy, tak jsem ho prosila, aby o Velikonocích byl pár dní jenom s námi, a nakonec v pátek byl "chvíli" u rodičů, v sobotu celý den na brigádě, dneska s chlapama z rodiny plést pomlázky a zítra nás zvou na návštěvu... Nějakou karanténu ani neřeší, stejně se vidí se všemi denně 😕 Já bych přitom tak moc chtěla, aby strávil se mnou a dětmi alespoň den nicnedělání..To se nám poštěstilo naposled asi o Vánocích, kdy on byl marod a jen ležel. A tak nevím, mám být sobecká a trhnout ho od "staré" rodiny? Bojím se, že to nedopadne dobře. Ale já se tou jeho nepřítomností doma hrozně trápím. Nechci, aby ležel doma na gauči, ale chtěla bych normální život, normální manželství, kdy se dva sejdou třeba večer u telky a můžou si něco říct. Takhle já mám depky, ale jak je zrovna doma, tak nechci kazit náladu a radši se o tom nebavím... Neprožíváte tu někdo něco podobného?

lemure
13. dub 2020

Ahoj, to si ani neumím představit.. hledej způsoby, jak být s ním. Choď s ním, když jde pomáhat rodině , plánuj výlety kam pojedete společně, oznam jeho rodině že třeba každou středu máte rodinný den takže není k dispozici.. hlavně mluv, s manželem, s jeho rodinou.. držím palce ať se to zlepší

mamio
13. dub 2020

@vipeta tohle jsem nesnášela na těch vesnicích... Furt věčně chlap v prdeli neboť u někoho se furt něco stavělo... A nebylo to ani vidět. Prostě oni to tak mají, jsem městak a tohle jsem fakt nedala... To bylo furt něco, kámoš, brácha, narozeniny, křtiny, hody, tam to ono to... No už nikdy.

konidana
13. dub 2020

chod aspoň občas s ním. Ja to měla stejně.

Tvrdý život ženy ....
Chce-li vidět svého muže, musí s ním pracovat. Třeba na novostavbě jednoho nejmenovaného kamaráda. I s miminem v šátku. 😅
obrázek: http://medvedifotky.cz/dejf.php?K=OI2CP1L&ID=7483

zuzkasim
13. dub 2020

Přemýšlím, a vám taky někdo pomáhá? Protože jestli jo, tak to musí být na druhou stranu i super. Mít komu říct o půjčení nářadí, které každý nemá, mít koho poprosit o pomoc... S mužem bych si promluvila, řekla mu, jak ti chybí pár obyčejných společných chvil, myslím, že když bude vědět, jak ti na tom záleží, tak se aspoň občas trhne.

lenatko91
13. dub 2020

Jak já ti rozumím! U nás je to podobné, jen nedělá u rodičů, ale u kamarádů a práce kolem našeho domu stojí. Když je potřeba u rodičů, tak tam často jedu s ním a aspoň pobydu s tchýní a švagrovou. Jinak to u nás došlo do té fáze, kdy nežijeme spolu, ale vedle sebe a mě už i vyhovuje, když jsem doma sama jen s dcerou a děláme si vše po svém. Zní to blbě, ale manžela už tady vnímám někdy jako narušitele toho svého klidu. Takže ti poradím, ať s ním o tom mluvíš a když je možnost, tak choď s ním. A jak už tu padlo, třeba se domluvit na jednom dni, kdy prostě budete spolu, ať už se jen válet doma nebo něco podniknete

dura175
13. dub 2020

@vipeta Já v tomhle vyrůstala jako dítě. Taťka má velkou rodinu, která hodně drží při sobě. Za dob mého dětství to bylo stejné. Děda generál a všichni pracovali na tom, co poručil. Můj táta nejvíc. I teď, po smrti prarodičů, pracuje táta se svými bratry v lese, atd. Moje máma to vždy těžce nesla a dodnes to vnímá jako velkou křivdu a ráda to vytahuje a tátovi to vyčítá.
Na jednu stranu je to moc hezké, že rodina drží pohromadě. To bych vnímala jako velký dar, ale je potřeba si nastavit určité mantinely. Pomoct rodičům ano, ale primární jste jako rodina vy. Pokud to půjde, tak chodit s manželem k jeho rodině taky. My jsme třeba chodili pracovat opravdu všichni, už od mala. A pak hlavně mluvit, mluvit a mluvit o tom s manželem. Nebránit mu stýkat se s jeho rodinou, ale vyhradit si taky čas opravdu pro sebe.

levandule_k
13. dub 2020

@vipeta tohle chce řešit primárně s manželem, měli byste si o tom promluvit. Nemusíte byt siamský dvojčata, ale chce to vyhradit čas, kdy budete dělat věci spolu. Zkusila bych naplánovat nějaký program.

Když manžel maká všude po rodině, pomáhá vám adekvátně zbytek rodiny, když je třeba?

elvira
13. dub 2020

Moc možností nemáš - buď to přijmeš, jak to je a najdeš si svůj systém života, nebo půjdete časem od sebe. Očividně to tvůj muž řešit nehodlá....

vipeta
autor
13. dub 2020

Nevím jestli zareaguju na všechny a díky za komentáře 🙂 manžel si právě moc pomoct od ostatních nenechá, chce si to dělat podle sebe 😕 naší rekonstrukci taky dělal víceméně sám... Nevím jak zavést hovor, abych mu nějak neublížila, nebo aby se nezasekl a nebavil se o tom se mnou. Je na něm vidět, že chce být s námi a chce mít klid, ale nedokáže se od nich odpoutat, má potřebu to zvládat na obě strany 😟 no, abych s ním chodila pomáhat, podle mě je to "ztráta času", protože když už neudělá doma nic on, tak musím aspoň já, nebo starat se o děti, nechci se tam nacpat s dětmi a děti hodit tchýni na hlídání, bez tak tam má další tři vnoučata od sourozenců 😕 je to takovej začarovanej kruh... Nejhorší je, že když je u mě hodně zle, tak hledám způsob, jak se s tím naučit žít, než abych měnila nějak jeho 😕

petrasipkova1
13. dub 2020

A jak se věnuje dětem ? Tráví s nima čas ? Nebo ho neznají ?

vipeta
autor
13. dub 2020

@petrasipkova1 to je naštěstí super táta, kluci ho zbožňujou, dá se říct, že je každý den vidí, ale třeba jen na čtvrt hodiny než se nají a zase vypadne pryč, už se mě ale taky párkrát ptali, proč je taťka často pryč... Jako dá se s ním domluvit, že třeba někdy hlídá, když potřebuju jít já pryč, ale to je s nima a ne se mnou.

vipeta
autor
13. dub 2020

@mamio jo to máš pravdu, u nás ve vsi se často něco děje, jeho rodina to většinou organizuje, takže musíme být všeho účastní, no a snad každý měsíc svátky, narozeniny, jejich, naše... A pořád je to s těmi samými lidmi a pořád poslouchám to samý dokola, už jsem na to alergická, jsem alergická na tchána a na jeho sestru, která je celej táta, manžela si přizpůsobila k obrazu svému, on je kamionak, tak může odtud vypadnout, a akorát od ní pořád jen poslouchám, že oni to tak prostě mají a že by pro rodiče a bráchy dejchala... Takže u ní pochopení nemám. Ona nastoupila jako učitelka do MŠ, ale protože nezvládala pracovat do 3 a pak ještě práci doma, děti a u rodičů, tak si nechala jen půl úvazek... Což mi hlava nebere 😒 to jen abych nastínila, jak u nich až nezdravě přemýšlí...

fire85
13. dub 2020

@mamio blbost , jaký si to uděláš takový to máš.můj manžel chodí taky , a tak my chodíme s ním.ale není to denně.

mamio
14. dub 2020

@vipeta úplně jako kdybys mluvila o mým ex 🤣taky byl kamionak

mamio
14. dub 2020

@fire85 tak to bych určitě chtěla, chodit za jeho zadkem, jen abych byla s ním...

levandule_k
14. dub 2020

@vipeta Nebude to příjemný rozhovor a je dost pravděpodobné, že se to přeroste v hádku, protože rodinné vztahy jsou citlivé téma. Pokud s ním chceš trávit víc času, nezbývá ti nic jiného než si o to říct.

Zaráží mě, že se bojíš, že mu ublížíš tím, že mu řekneš, co chceš, ale přitom ty evidentně trpíš.

Některé věci mě nadzvedávají ze židle, řeči typu, nevím, jak tady budou dlouho moji rodiče. Jako chápu, že je má rád, ale nikdo neví, jak dlouho tady bude, ani ty.... Manžel musí vědět, že má svou rodinu (manželku a děti) a ta je teď jeho prioritou. Jako vážně nechce vidět vyrůstat své děti a chce, aby ho děti znali jen z fotky?

Já zažila s partnerem něco podobného, ale asi v menší míře. Manžel měl přede mnou hodně koníčků, říkal, mi že o ně nechce přijít, s čímž jsem neměla problém. Po sestěhování říkal, že je omezí, ale nestalo se tak, pokračoval ve starých kolejích. Napřed jsem čekala, že si to sedne samo, nestalo se tak. Pak jsem mu to normálně říkala, že chci abychom spolu trávili víc času. To taky nezabralo. Pak mi došla trpělivost a dala jsem výrazně najevo, že mi to vadí. Ať si srovná, žebříček hodnot a uvědomí si, kde jsem já, že sice říká, ty jsi nejdůležitější miláčku, ale skutek utek. Řekla jsem mu, že nyní se jeho život změnil a jestli chce mít funkční vztah, musí trávit čas i se mnou. Našli jsme kompromis, kdy trávíme čas spolu a zároveň mu zůstali záliby, ale věnuje se jim v menší míře.

fire85
14. dub 2020

@mamio však proč bys mu chodila za zadkem, jen abys byla s ním? pokud je ten chlap normální tak bere normálně to, že jdeme s ním a je rád.nevidím v tom problém.

ale pokud jsi ty seděla nas...ná doma a vadilo ti že on někde cajdá, tak se mu nedivím že byl pořád v tahu.je lepší bejt spolu a nemusí to být nutně u nás doma.

evaamy
15. dub 2020

Ale zase by ten chlap mel brat na zenu ohledy. Kdyz ona s nim chce byt taky nekdy doma, coz je docela samozrejmost, tak by mel vyhovet. Navic kdyz s nim bude nekde na stavbe tak se ji asi tezko bude venovat kdyz tam bude tahat cihly. Bohuzel nevim jak poradit, jedine mu to rict a vysvetlit.

petrasipkova1
15. dub 2020

@vipeta no nevím, 15 minut denně dobry táta ? To jako fakt ? A co zbyly čas když přijde z práce ? Manžel když není v práci tak má děti u sebe nonstop 🙈🥰

vipeta
autor
18. dub 2020

@petrasipkova1 no ale o tom já tady právě vědu tu diskuzi... Táta je skvělý, není to ten chlap, kterej přijde domů a chce mít klid, nebo se vyhýbá hlídání... Když už je doma, tak se klukům pěkně věnuje. Ale bohužel často doma nebývá, po práci dělá práci kolem domu, nebo ještě přivýdělek a často chodí k rodičům, o tom to je

zelenaesmolda
21. dub 2020

@vipeta proc nejedes za rodinou s nim?

rubika
22. dub 2020

Řekla bych, že velký problém je v tom, že nemáš ráda rodinu svého manžela. Z toho co píšeš je to cítit.
Někteří chlapi takoví jsou, že neumí sedět doma. Když manžel po práci delá okolo domu jsi s detmi s ním? Co důležitého máš práci, když musíš zůstávat doma abys něco udělala, kdyz je manžel u rodiny?
Děti si nehrají s bratránkama nebo sestrenkama rády? Jít s manželem a dětma k babičce přece nemusí nutně znamenat hodit jí je na krk...
Když neco naplánuješ, manžel ti to odmítne? Ať už jde o výlet nebo práci okolo vašeho domu.
Jak často jezdíte ke tvé rodině. Pokud nějakou máš, rodiče, sourozence, prarodiče.