Dceřin kamarád. Co myslíte?

5. črc 2024

Ahoj, včera se mi stala zvláštní věc.
Volala mi maminka kamaráda mojí dcery. Dle tel opravdu jeho máma
Mojí holce je 17 let a volala mi ta paní jestli bych ji pustila k nim na víkend že by spala u jeho sestry ( 15 let v pokoji ) že se všichni znají atd...
No ptala sem se tedy dcery co je to za rodinu atd a řekla mi že je klukovi 17 let a chodí spolu do školy a s jeho sestrou chodí ven..
To jméno sem nikdy neslyšela tak mi to přišlo divný.. I když se to teda nemá tak sem večer koukla na její Facebook.... Klukovi je 29 let a s matkou se domluvil že mi zavolá a bude u nich celý víkend.. podle zpráv na Messengru se nikdy neviděli. Přijde mi to velice zvláštní a samozřejmě sem to zakázala.

gruyerre
5. črc 2024

Tak to je celé opravdu hodně zvláštní a blbý je, že do té lži se zcela dobrovolně zapojila i tvá dcera ☹
Takže jsi jí projela messenger? A co jsi zjistila? Proč vymysleli takovou lež? Opravdu telefonovala jeho matka? Proč by matka třicetiletýho chlapa telefonovala tobě a ještě lhala o věku svých dětí a o tom, odkud znají tvou dceru? 😮

exbordelar
5. črc 2024

A dcera nikdy o tom klukovi nemluvila?
Vim, ze 17 letemu, skoro dospelemu cloveku je tezke neco zakazovat, ale ja bych dceru nikam nepustila. Neco jineho by bylo, kdyby delsi dobu vypravela o svych kamaradech, pripadne ze ma kluka a mluvila o nem, ukazovala fotky, nejak bych ho proste znala z vypraveni. Ale tohle pusobi dost divne. A hlavne - co dcera? Co ti k tomu rekla??

1pomnenka
5. črc 2024

Nechce se mi věřit, že by opravdu telefonovala jeho matka, odhaduji, že si půjčila telefon jeho sestra, sestřenice, kamarádka. Dceři bych vyprala žrádlo, jak jí máš teď věřit?

autor
5. črc 2024

@gruyerre znají se přes Facebook a ano opravdu to byla jeho matka.
Prý to řekli abych jí pustila, že na věku nezáleží

autor
5. črc 2024

@1pomnenka byla to jeho matka, na to číslo jsou vedené i inzeráty na její jméno i na fb ho má

hasara33
5. črc 2024

Tak to je sakra divný. 😳 Já bych tedy asi byla mnohem radikálnější a zavolala bych té "matce" s tím, co jsem se dozvěděla z dcery fb a ať ji okamžitě přestane kontaktovat, zablokuje si jí na všech sociálních sítích jinak volám policii. Dceři bych se to pak nějak pokusila vysvětlit. Samozřejmě by mi bylo jasné, že bychom pak s dcerou měly "tichou domácnost", ale tohle je za mě prostě přes čáru.

lucie7411
5. črc 2024

Jezis to se mi zda cely divny az uchylny, hlavne ta matka, to je uplne mimo😩

martinka_33
5. črc 2024

Achjo, neznaji se osobne a hned víkend.. Škoda ze takhle blbe lhali. To ze je starsi by nemuselo vadit, kdyby řekli hned pravdu. Pak jsi ho mohla pozvat treba na obed a podle jeho chovani se rozhodnout zda na vikend ano nebo ne. Tak ma aspon holka ponauceni ze lhat se nema.

ai30
5. črc 2024

No jezis ne, vubec, skoro tricetileteho chlapa, co se domlouva s maminkou, at mu zajisti skolacku na sukacku na vikend???! No vubec, matce bych zavolala a servala ji tak, ze to jeste nezazila a pak cisla i fb profily okamzite zablokovala. S dcerou bych si promluvila o tom, na cosi ma pri vyberu partnera davat pozor, proc se vyvarovat chlapu, co si hledaji partnerky na strednich skolach a jak budete do budoucna fungovat, aby se mezi vami obnovila duvera.

lenerka1
5. črc 2024

No já bych asi hodila s dcerou řeč, že se o ní bojím a proč, jak mě mrzí, že mi lhala a navrhla bych, že bych ráda nejdřív zúčastněné poznala třeba na společných výletech či u nás doma na kafi, obědě, grilovačce a časem se dá uvažovat o víkendu. Člověk získá čas. Když vám bude věřit, neudělá nějakou blbost za zády.

autor
5. črc 2024

@lenerka1 Přesně to jsem jí řekla. Hodně mě to mrzí a upřímně ten mladý muž asi není normální. Nikdy ji neviděl a píše že bez ní nemůže žít atd

gruyerre
5. črc 2024

Je to celý nějaký divný a nejdivnějši na tom je ta angažovanost a prolhanost tý jeho "matky". Proč by proboha něco takovýho měla dělat? Tu bych si podala. A toho chlapece-muže bych chtěla osobně poznat. Asi moc koukam na kriminálky, ale první, co mě napadlo, jestli nechtějí holku vylákat a odvézt ji někam za hranice, aby tam dělala v bordelu. To snad ne, ale dej si hodně bacha.

ai30
5. črc 2024

@gruyerre 'Chlapce'? V 29 letech?

gruyerre
5. črc 2024

@ai30 no vždyť píšu chlapce-muže... protože dcera paní nakecala, že je to sedmnáctiletý chlapec a paní zjistila, že je to chlap před třicítkou.

blecha94
5. črc 2024

Sorry, i kdyby přistoupili na to, že se nejdřív potkáte na nějaký společný akci, a on se mi jevil sebelíp, tak je to za mě totálně ujetý. Jsem jen o rok starší než tady pán, a absolutně si neumím představit, co bych si vykládala se sedmnáctiletým člověkem, a proč bych si měla hledat partnera v týhle věkový hladině.

Už to samo o sobě je pro mě velký NE, a snažila bych se dceři vysvětlit, že opravdu není normální, aby si třicetiletý muž hledal partnerky na střední škole, a že to dělá za zřejmým účelem - bude jí tvrdit, jak je vyspělá, není jako ostatní, jsou na stejný úrovni, protože ona je lepší, ale pravda je, že je to ze strany takových ubožáků jen manipulace. Ženy v jejich věku je nechtějí, protože už dobře poznají, že to jsou toxičtí manipulátoři, a tak si vybírají malý holky bez zkušenostní, který jim tohle sežerou i s navijákem a oni si je přetvoří ku obrazu svému (a ten obraz se ti jako matce líbit nebude, na to vezmi jed).

Dvanáctiletý rozdíl tady asi mnohé mají, ale podle mě je dost zásadní rozdíl najít si ve 30 někoho, komu je 42, a nebo ve 29 oblbovat školačky, kterým sotva uschl inkoust na občance.

Já vím, že jestli se dcera zamilovala, bude to těžký a bude se to obracet proti tobě, ale jednou ti za to poděkuje. Vím co říkám.

ai30
5. črc 2024

@blecha94 🙌🙌🙌

kadla88
5. črc 2024

Tak cislo telefonu muze byt vedeno na matku, ale nevis, kdo skutecne mluvil do aparatu na druhy strane. Nebyla bych v tomhle naivni. Realne matce je teda neco kolem 50ti? Kdyz ma 30 letityho kluka. No... cely je to divny. Kdo vi,jak to ve skutečnosti je. Je dobre, ze jsi byla prozirava a dceru nepustila. Tohle fakt smrdi

autor
5. črc 2024

@kadla88 byla to jeho matka, dnes mi volala proč dcera nepřijela

mimi1004
5. črc 2024

Taky bych dceru nepustila. Co jsi řekla? Já bych asi moc milá nebyla.

llluckaaa
5. črc 2024

Uff, to je děsivé, takova mala noční můra každé matky, co má nactiletou dceru. Asi v první radě dceru poučit a bezpečném randění, tj. když někoho znám jen z internetu, tak první setkání musí být na veřejném místě mezi lidmi, někdo důvěryhodný musí vědět, kam a s kým jdu, pravidelne se mu hlásit, ze je vše Ok. Tohle strasne smrdí - jako věkový rozdíl je jedna věc, ale první setkání vymyslet takto mimo a ještě společne vymyslet stovku, aby byla matka v klidu a přitom nevěděla, kde dceru má. Za me teda dost nespolehlivý napadnik, resp. chlap, co si hledá víkendové sukatko a holce nabalamuti cokoliv.

martinka_33
5. črc 2024

@blecha94 jsem mela i starsi 😀 vek je to posledni co by me v tomhle pripade vadilo.

llluckaaa
5. črc 2024

@gruyerre ja mám zase naposlouchane true crime podcasty a za necim takovým vidim manželský par v letech, co si hledá mladý maso do trojky 🤢 Dokud se nepotkás s tím jakoze 29 letym, tak nemůžeš vědět, kdo je na druhé straně.

hankaviki
5. črc 2024

S nikým takovým bych se nepotkávala. Kontakt s tou matkou zablokovat. Dceři vysvětlit situaci. Varovat ji do budoucna ohledně nebezpečí na sociálních sítí.

ai30
5. črc 2024

@martinka_33 A takovych je.. Ale to, ze je u nas dost desive normalizovane, ze si tricatnici lovi holky na strednich skolach neznamena, ze to neni presne tak, jak @blecha94 pise...

martinka_33
5. črc 2024

@ai30 vis co, tricitky chtej hnizdit, tricatnici ne. A ja jsem si na stredni taky nehledala lasku na celý život, chtela jsem si užívat nezávazné randění a ti puboši byli marný 😀 Uplně blbý a jeste bez peněz. Takovej tricatnik, ctyrycatnik, ten me pozval na véču, na zábave za me zatáhnul utratu... A v posteli uz neco taky umel 😅 takze co vic si přát.

tereza0111
5. črc 2024

Ja bych si s dcerou udelala pekny filmovy vecer a vybrala bych film "96 hodin" nebo neco takoveho....
Protoze tohle je mazec teda. Aby dospely chlap tahal mladou holku co nezna k sobe domu a takhle ho kryla "maminka" je vic nez podezrele. Nevim co si presne predstavuju, ale opravdu bych se bala.

Pribeh "potkali se na FB, uz nekolikrat se spolu sesli a tech chteji byt i pres noc by se mi sice nelibil, ale bylo by to neco uplne jineho". Ja nevim, ted bych dceru nepoustila "z dohledu", tohel by se mi strasne nelibilo

blecha94
5. črc 2024

@martinka_33 Já taky. A nebyly to rovnocenné vztahy, nebyly v pořádku. Jen mi to tenkrát nedoteklo, protože jsem zkrátka byla příliš mladá a pitomá. Zpětně už to vidím jinak. Stejně jako to tenkrát viděli dospělí kolem mě a já jim to měla za zlé.

Naštěstí, kromě nějaký pachuti, jsem z těch eskapád vyvázla bez následků, ale ne vždycky to tak končí. Tady u nás se tyhle věci normalizují a hodně lidí v tom nevidí problém, nicméně problém to je… To není o tom věkovém rozdílu. To je o tom, proč zcela dospělý muž cílí na (naivní, svým způsobem hloupé a lehce ovlivnitelné) děti. Za tím je vážně dost problematických aspektů.

janule0123
5. črc 2024

Tak lze “snad” jeho matka, lze tvoje dcera … a otázka jestli borec nelze i ji… pokud ho nikdy neviděla - co když mu není ani těch 29.. pokud by ses drzela dceřiny pohádky- pokud spolu chodí do školy, nebude problém se vidět, potkat první i s tebou… než pojede někam na víkend … za druhy … i borec v 29pokud to mysli nějak normálně, měl by chápat, ze ho nejprve budeš chtít vidět. Poznat a ne poslat dceru někam na slepo … cely divny a “smrdí”to

levandule_k
5. črc 2024

Teda, aby matka 29 letého borce volala matce 17 letého borce, že má pustit dceru k nim domů. To je divné. Navíc je otázka, jestli je mu fakt 29 let, znám lidi, co mají na fb jiný než skutečný věk. Může mu být víc i míň.

A jestli dcera lhala o tom, že k nim chodí na školu a on tam nechodí, tak to zavání průserem.

autor
5. črc 2024

@levandule_k Tomu mladíkovi je 29 let, potvrdila mi to známá co žije u nich ve vsi. Prý je to slušný, ale opožděný mladý muž a jeho rodina je sociálně slabší.
Vůbec nevím co si o něm myslet a lhaní mi samozřejmě hodně vadí. Přemýšlím co dál.