Dcera se nechává vydržovat. Co byste poradili?

4. kvě 2020

Mam dospelou 29letou dceru, ktera se nechava zivit pritelem. Je zdrava, stejne ale nepracuje.
Nevim co delat, kdyz se ji snazim domluvit, prestane se mnou komunikovat.
Co byste poradili?

areh
4. kvě 2020

Tak pokud to nevadí příteli...🤔 Můžeš to zkusit přes něj, ale myslím si, že se poučí až si "nabije". Bohužel 😕

kajalka
4. kvě 2020

Nezávidět, neřešit 😉

autor
4. kvě 2020

@kajalka Nezavidim ji pro buh, ale takhle nelze zit. Nemuze zneuzivat druhe.

kajalka
4. kvě 2020

Oboustranná dohoda není zneužívání.

zuzkasim
4. kvě 2020

Jak vidno, tak takhle žít může. Pokud to nevadí příteli, je to jejich věc, jsou to oba dospělí lidé. Kdyby fetovala, kradla, bylo by to horší, ne? Asi bych z toho nebyla nadšená, ale není na tom pro tebe co k řešení. Je tu i spousta takových, které spokojeně žijí z dávek, tudíž zneužívají všechny, kteří naopak vydělávají a platí daně. To mi vadí víc.

autor
4. kvě 2020

@zuzkasim Do krajnosti zachazet nemusime, zdravy clovek by mel pracovat. Co mam rict lidem, rodine kdyz se zeptaji kde dcera pracuje. Nic, sedi doma na zadku. Take kde se zamestna v budoucnu beze zkusenosti? Vadi mi to.

leilinka1234
4. kvě 2020

Jako pardon, ale já mít takovou matku, tak s ní taky nemluvím. Nejspíš má přítele, který se o vše postará a pokud to těm dvěma vyhovuje, tak ať nepracuje, ne? A pokud to vadí chlapovi, tak má utáhnout kohoutek a hotovo dvacet. Dcera je dospělá, tak jí nechte být. Nebo to bude akorát horší a horší 🙂

meronym
4. kvě 2020

Ja vas chapu. Nicnedelani neni vhodny zpusob zivota a hlavne - co az pritele omrzi a zacne zivit jinou? Z ceho bude zit, kdo ji zamestna, kdyz nema praxi, nic neumi? Bohuzel vy s tim nic neudelate. Je dospela, je to jeji zivot, zjevne si poradit nenecha, musi si cumak rozbit sama.

autor
4. kvě 2020

@leilinka1234 Zneuziva pritele, delat se ji nechce. Neverim, ze jemu tohle nevadi. On plati vsechno, nechapu to.

codal
4. kvě 2020

Chapu, že ti to vadí, ale nic s tím neuděláš. Je dospělá, je to její život. Pokud si úplně nechceš zničit vztah, tak se jí do toho nepleť. Jejímu partnerovi to asi nevadi, mají nějakou dohodu, pokud se rozjedou, bude to muset řešit a bez zkušeností bude mít možná problém najít práci, ale opět je to jen její starost. Co kdo řekne, se snaž neřešit, ať si každý zamete před svým prahem, osudy jsou různý a jestli tě někdo kvůli tomu pomluví, je to jen jeho vizitka.

autor
4. kvě 2020

@meronym No prave, tohle je ten problem, nicnedelani a zadna praxe, kde se pak zamestna?

ito
4. kvě 2020

Chapu te, taky by se mi to nelibilo. Dcera nedokaze zatim videt do budoucnosti, pritel ji pak muze kdykoliv opustit, ... Na druhou stranu je to jeji zivot, svuj nazor si ji rekla, ted uz to nech na ni nebo se to podepise na vsem vztahu. Kdyby na to prislo, tu praci jednou pak urcite najde, at treba uklizet, u pasu, rozvoz, na poli, ...

legelata
4. kvě 2020

A kde pracovala doposud?

zuzkasim
4. kvě 2020

A proč se mají lidi ptát tebe, co dcera dělá? Ať se jí zeptají sami, ne? Vadit ti to může, ale to je tak vše. Ona musí být spokojená se svým životem a ty zase se svým. Doba výchovy už skončila a je potřeba se s tím smířit.

leilinka1234
4. kvě 2020

Pokud zneužívá přítele, tak to musí řešit ale on. Předpokládám, že je taky dospělý 🤷‍♀️ pokud se na ní díky tomu jednou přítel vyprdne, bude muset něco dělat a sama pozná, o kolik to bude těžší. Já chápu, že jí chcete pomoct, ale pokud ona nechce, tak s tím nic nezmůžete ani vy, jako matka. Dítě může dělat co si přejete prvních pár let života (v ideálním případě "dokud bydlíš pod naší střechou", že? 😀). Pak se prostě vydává svou vlastní cestou a paličáci si budou dobrovolně házet klacky pod nohy, když budou chtít. 🤷‍♀️

shaun40
4. kvě 2020

Já bych se do ni nepletla je to její věc. Je dospěla. I když to neuznávám.Je pravda že jako matce syna by mi takova žena po jeho boku vadila.Určíte bych mu řekla na to svuj názor ale to by bylo asi všechno.Čas ukáže jak dlouho mu to bude vyhovovat .A kdybych mela dceru (což nemám)tak by mi to vadilo .Ale plest se do vztahu nemá cenu otočí se to pak proti máme.

versatilka
4. kvě 2020

Vůbec bych se jí (jim) do toho nepletla. Očividně jsou takto spokojení a model pracující muž, žena v domácnosti jim vyhovuje. Se slovem zneužívání bych byla opatrná. Třeba zase kompletně obstarává domácnost. Zase se nehoní z práce uklízet a vařit, případně nemusí za tyhle služby platit někoho jiného. A i kdyby ne, je to jejich věc.

kami1984
4. kvě 2020

hlavně, ať má dcera zabezpečené povinné odvody na zdravotním, pokud tedy na ÚP.
Jinak nic neuděláte a pokud jim to vyhovuje.. akorát pak nebude mít ani na důchodu..

miba10
4. kvě 2020

Doby kdy prizivnictvi bylo trestné jsou pryč. Ať vám to vadí nebo ne, nechte je být, neřešte to. Stejně ničeho nedocilite, max že s vámi s vámi zpretrha veškeré kontakty. Je to jejich věc. Jestli to jejímu příteli vadí, má ji to říct, jestli mu to nevadí, tak není co řešit. Ať tak či tak, není to vaše věc. Je jí skoro 30, pokud si namlati jediné dobře, aspoň se poučí. Chápu tvé obavy, ale jak je psáno výše, doba výchovy skončila

avadake
4. kvě 2020

Jakou sis jí vychovala, takovou jí máš. Určitě máte dobré vztahy viď.

lv
4. kvě 2020

Je přítel za vodou? Klidně ať je doma, mohla by se dal vzdělávat, učit se jazyky, rozvíjet se alespoň tak

meronym
4. kvě 2020

@avadake Aby se tyhle rychlé soudy neotočily proti Vám. Potomstvo sice vychováváme nejlépe jak umíme, ale do toho procesu vstupuje tolik neznámých a na výsledek působí takové množství faktorů, že bych ruku do ohně za to, že právě moje dítě bude vzor všech ctností, rozhodně nedala.

malenka3
4. kvě 2020

Kolikrát se tu ještě budeš ptát? V různých obměnách je tu ten dotaz už asi popáté.
Je dospělá, tak se jí nemontuj do života. Pokud po tobě nic nechce, nech ji dělat si to po svém, jestli se rozhodla dělat vydržovanou ženskou a už si s ní o tom mluvila, leč marně, neuděláš nic. Co jako čekáš za rady.

michaela1990xx
4. kvě 2020

Osobně by mi vadilo, kdyby mě moje mamka takhle řešila na nějakém foru. Po tomhle bych se s ni taky nějakou dobu nebavila. Je dospělá ona i její přítel, takze ji stejně k ničemu nedonutite. A kdyby ji živit nechtěl, tak to nedělá.

lolam10
4. kvě 2020

Uz je pozde ji vychovavat.rekla bych ze problem je jinde nez ze nepracuje.osobne mam oba typy rodicu(mama je milujici a tata soudici) a hadejte komu volam kdyz mam radost nebo splin?nereste zda pracuje ci ne a zkuste ji mit rada takovou jaka je a uvidite ze se ledy treba pohnou a vase vztahy se zlepsi a NIC neni dulezitejsi!!!

anakolut
4. kvě 2020

@avadake Přes to samé mě napadlo.

avadake
4. kvě 2020

@meronym o toto vůbec nejde, můj názor je takový dokonce, že člověk se do jisté míry už rodí hotový. Ale to jakým stylem je to tu psáno je fakt síla, není z toho cítit vůbec nějaká laskyplná starost ale spíš opak. Skoro bych se vsadila, že zakladatelka se montuje do kdečeho a dcera jí má tak leda plné zuby.

tulikiss
4. kvě 2020

proboha co mam rict lidem.... vis co, v.ser se na lidi a uvidis ze najednou tvuj zivot bude snadnejsi. co je komu po tom jestli pracuje nebo ne, oni ji snad musi zivit? Presne kvuli takovymhle lidem, kteri jen ostatni soudi a strkaji nos do veci po kterych je jim prdlacky, je tu jen hur.
No boze tak je v domacnosti, nevim proc nekteri po tom co to clovek rekne se tvari jako by clovek rekl, ze slape a vrazdi pri tom klienty. Bylo bezne, ze zena se strala o rodinny krb a chlap vydelavat a dneska kdyz to tak nekdo ma, tak je na nej koukano jak na nejakeho vyvrhela.

iulia
4. kvě 2020

Pokud je dcera spokojená, tak není důvod to řešit nebo jsi nenapsala celý příběh. To mi něco připomíná......Když jsem byla na mateřské se synem asi 7 měsíců, tak se mě lidé (hlavně z rodiny), pořád ptali, kdy půjdu do práce. Přece jsi nestudovala takovou těžkou školu, aby jsi se starala o děti. A když jsem měla dvě děti a nastoupila jsem do práce, když měla malá 2 roky. Tak najednou Ti samí lidé a proč jdeš tak brzy do práce. Chudák malá, to ji přece nemůžeš udělat...............

pleskot
4. kvě 2020

Taky nepracuju a manžel je za to rád. Vyhovuje nám to tak oběma. Co si o tom myslí mamky známí, je mi fakt u zadku.