Dává vám přítel/manžel dárek k narozeninám?

evcann
22. kvě 2015

Ahoj holky, mela bych takový dotaz, mela jsem vcera narozeniny a opet jsem od pritele nic nedostala, nedostavam ani k vanocum ani k nicemu, protoze mi rekne, ze na to není. Presto ted jeste jak jsem tehotna me to mrzelo o to víc, hormony proste pracuji, dostala jsem kytku, ale popravde si netroufam tvrdit kde ji vzal, protoze rozhodne cerstva nevypadala, to jsem nerekla nic, ale za celou dobu 2,5 roku co jsme spolu jsem od nej nedostala nic a jeste jsme se pohadali, ze ja jsem ta spatna, ze neco chci, ze chlapi takový jsou a ze jsem nevdecna za kytku, kterou na rychlo splašil. Me proste mrzi, ze si s tim neda ani malinko prace. Tak bych chtela znat vas nazor 🙂

stana5526
22. kvě 2015

Ahojky já také nic nedostávám,přítel dává všem možným ale mě ne jsem tady jak odpad .Takže mi je jasný jak se asi cítíš.Kup si ji sama a řekni představ si já jsem od nějakého muže dostala kytičku,bud se zamyslí nebo je to blbec .Muj je blbec a já dostávám od svého bývalého přítele....
Posílám Ti kytičku aspoň já na potěšení.......ahojky stána

mariti
22. kvě 2015

Úplně Tě chápu a je mi to líto. My si v zásadě dárky dáváme, ikdyž popravdě řečeno i když vím, že to manžel myslí dobře, tak s některými dárky byl naprosto vedle, no ale lepší něco než nic, že? Když jsem byla poprvé těhotná, tak mi taky k narozeninám nic nedal, a to jsem obrečela. Byli jsme teda na večeři, to ano a měl pocit, že je to dostačující. Pořád jsem čekala, kdy přijde s dárkem, nemohla jsem uvěřit, že by mi nic nedal. Nechtěla jsem mu to říkat, přišlo mi to ponižující, ale nakonec jsem nevydržela. No a odpověď: "Vždyť stejně budou za chvíli vánoce", mě tedy fakt dostala. Chlapi jsou někdy FAkT na zabití. Asi je lepší nic moc nečekat a pak být příjemně překvapená. Já to řeším tak, že dávám dárky sama sobě, prostě vím, že když něco chci, tak nemá smysl čekat, že to manžela napadne nebo že by to vybral sám. život je prostě složitý a když člověk nedostane to co potřebuje /pochvala, dárek/ od okolí, musí se postarat sám. jinak si ale myslím, že aspoń trochu víc by se ten tvůj měl snažit. znáš knížku Pět jazyků lásky? Doporučuju. Zkus mu ji nenápadně podstrčit, třeba mu to docvakne. Držím palce, nemáš to lehký!

evcann
autor
22. kvě 2015

@stana5526 Děkuji 🙂 to je mile. No tak to máme uplne, ale uplne stejné.

evcann
autor
22. kvě 2015

@mariti my si nedáváme velke darky ani jsem nic velkeho necekala, treba se mi delsi dobu libi privesek, stoji asi 250,- to preci není moc, ale stejne nic nedostanu. Ani tu veceri me nezval, protoze pry mame malyho doma a tak to nejde, ale na druhou stranu moc dobre vi, ze kdyby me pozval, tak, ze moji rodice bydli vedle v baraku a vzali by si ho k sobe bez problemu. Klukovi je 8 takze naprosto bez problemu. Ja to taky nevydrzela a rekla mu, ze me to mrzi a to jsem nemela delat :(. Diky za doporuceni knizky budu na to muset mrknout 🙂.

andrrriiik
22. kvě 2015

Tak to já jsem asi moc skromná.Mě by stačila ta kytka,nebo večeře.Ale kdoví,jak bych se zachovala v těhotenství,kdy hormony pracují.Myslím ale,že bys to neměla řešit.Ber tak,že si aspoň vzpomněl 😉

alubif
22. kvě 2015

Nedáváme si dárky k žádným svátkům ani narozeninám, v době kdy už člověk všechno má. Raději spolu někam jdeme nebo jedeme. K narozeninám dostanu malou kytku a sem spokojená. Navíc jsem v těchto věcech trochu chlapa taky nemám fantazii něco vymýšlet.

jaja01k
22. kvě 2015

Můj manžel na to taky moc není. Před Vánoci mu vždycky řeknu, že když pod stromečkem od něj nebudu mít žádný dárek, budu brečet, urazím se a všem zkazím celé vánoce 😀 Manžel ví, že nečekám diamanty, ale prostě aspoň nějakou drobnost za pár korun, abych věděla, že si na mě aspoň vzpomněl a trošku se snažil. Takže dostanu třeba hrneček a jsem spokojená 🙂 K narozeninám jsem ráda za kytku, i když loni jsem slavila 30 a to se vytáhl a obdaroval mě řetízkem 🙂

terkazel
22. kvě 2015

@evcann my si dáváme dárky, nebo se domluvíme, že jdeme na večeři a pak nějaký pobyt na víkend. I když jsme moc peněz neměli tak jsme si koupili aspoň nějakou blbost.

lucinka58
22. kvě 2015

Tak já musím říct, že u nás je to naprostý opak. Jsme spolu 10 let a rozhodně si dárky dáváme. Samozřejmě ke svátku nebo k výročí něco menšího, ale k narozeninám nebo k vánocům zase větší dárek. A na narozeniny jdeme povětšinou i na nějakou večeři nebo já slavnostní večeři uvařím a dáme si ji při svíčkách. A abych pravdu řekla, tak kytky dostávám i během roku normálně a to bez toho, že bych něco oslavovala. Jak tak koukám, tak mám asi vyjímečného manžela - díky bohu 🙂 Ale ono je to asi i tím jak si to lidé na začátku vztahu nastaví, protože třeba můj manžel v předchozím partnerství kytky nenosil, protože jeho bývalá přítelkyně mu řekla, že ji to nebere. Ale já jsem asi romantička a mě to bere a samozřejmě mě vždycky potěší, když mi kytičku donese jen tak s tím, že už mi dlouho žádnou nedal a že si to tím jak se o něj starám zasloužím a že mě miluje 🙂

jjustyna
22. kvě 2015

My si k narozeninám a vánocům dárky dáváme. Už jsem si zvykla, že nijak originální, prostě dostanu toaletku, co mě dochází na poličce nebo krém, kytku k narozeninám. Už několik let dostávám k vánocům kvalitní, výbornou čokoládu, protože jsem mlsal. Oceňuju aspoň to, že mu stojím za to, podívat se, co mi na té poličce chybí. Žádná romantika. K svátku dostávám já i on flašku oblíbeného vína a k výročí svatby, které máme o prázdninách vždy v červnu sedneme ke stolu a vybereme, kam pujdeme nebo co zažijeme (koncert, večeře, divadlo, výlet). Manžel je mi vděčný, když si řeknu, co bych si jak představovala a on to zařídí. Nečekáme od sebe gesta, ani dárky za moc peněz, jen milé slovo a hezkou chvilku v den, kdy něco slavíme. Chápu, že nedostat nic, člověka ničí....

barborka09
22. kvě 2015

@evcann tak já jsem konečně ráda že můj muž dostal rozum a nemá potřebu mi už dárky kupovat. Abych řekla pravdu vždy jsem před narozeninama trpěla co užitečného zase dostanu. A někdy člověk fakt koukal. Takže poslední dva roky dostávám kytku a jdeme na oběd nebo večeři a jsem maximálně spokojená. Na vánoce si vždy řeknu co chci a většinou to dostanu.

evcann
autor
22. kvě 2015

@lucinka58 tak to ja se taky dozvedela, ze to nikdy nedelal, ale me na to teda rekne, ze to ani nikdy delat nebude. Mam pak pocit, ze mu za to nestojim. Kytku jsem mimo nedostala nikdy a to jsem docela romanticky zalozena. Tak to bud rada 🙂

evcann
autor
22. kvě 2015

@jjustyna to je prave ono, ze si s tim tu malinkou praci da, ale on neda, on vi co bych chtela, ale proste mu to nestoji za to to koupit. On si s tim proste nebude lamat hlavu a to je asi to co me nejvic mrzi a ani se me nezepta. Nikdy.

@barborka09 jo to chapu, nez neco co nechces je lepsi nez nic, ale on vi a ja i kdybych si rekla tak nedostanu nic, protoze na to není a nikdy nebude. Ja nevim ja tohle u partneru nikdy nezazila a tak me to hrozne mrzi, Pripadam si jako kdyz nema zajem.

Já nerikam, ze jsem dokonala, urcite ne a tak to beru, ze si to asi nezaslouzim, jen me to ted nejak mrzi. Ale je o nej postarano, varim, pecu, protoze ma rad sladke, staram se o nej i o rodinu, chci po nem minimum. Ja nerikam, ze jinak neni ochotny a ruzne. Navic vim, ze se mi dnes ani neozve a bude psat nejake jine, ktera ho uchlacholi jaká já jsem hrozna :(

@lucinka58
@jaja01k
@terkazel

cervenakarkulka
22. kvě 2015

My si darky davame. Vetsinou se domluvime, co by si ten druhy pral a podle toho se obdarujeme. Tim se vyhneme nechtenym zbytecnym darkum a mame radost oba.

Naprosto te chapu, ze te to mrzelo a me by to mrzelo, ikdyby nebyla tehotna. Myslim si, ze tohle neni otazka penez.
Pokud clovek chce, tak dokaze vykouzlit darek i z mala, ale je to o tom chtit.

Kazdy muz by mel svou zenu rozmazlovat alespon do vyse svych moznosti.

lucinka58
22. kvě 2015

@evcann Bože, tak to mě opravdu mrzí...... Já vím, že ještě teď v těhotenství je spousta věcí citlivějších, ale to, aby chlap podváděl svoji ženu v těhotenství, tak to mě přijde totálně hnusný...... Nejde jen o nevěru fyzickou, ale i psychickou - pokud si na tebe někde stěžuje ☹ Zeptám se - stojí Ti tento vztah za to? Nevím kolik máte spolu dětí ani jak na tom vlastně jste, ale určitě jsi ještě mladá na to aby jsi byla ve vztahu nešťastná ☹ Rozhodně nikdo z nás nejsme dokonalý, ale to rozhodně neznamená, že se ve vztahu nebudeme snažit jeden druhému vyjít vstříc a starat se o náš vztah. A zkusila sis s ním už promluvit o vašem vztahu - jak to vlastně mezi sebou máte?

linee
22. kvě 2015

@evcann dodatecne vse nejlepší🙂
Tak my si doma darky davame, a to vcetne Vanoc. Nejde o to, aby koupil něco velkého, ja třeba koupim manzelovi něco, o cem vim, ze ma rad (třeba 3 jeho oblibena piva), stejne jako on mne - třeba i malou cokoladu nebo si proste udelame vecer pro sebe. A nebo něco, o cem vime, ze ten druhy potřebuje (napr. vtipne zabalene kartacky na zuby a pod.)- Vůbec to není o penezich, ale o tom, ze si clovek vzpomene, ze je trochu jiny den.

Ten tvůj ti prinesl kytku, to je prave ta drobnost, pokud ti nenosi kytku bezne, tak bych byla rada. To, ze je povadla nemusi byt vůbec o nem. Muj občas také prinesl něco podobného, ale bylo to tim, ze ho obrali v květinářství - nemeli cerstve kytky a když videli, ze kupuje muz, který to nespozna, tak mu nedali cerstve.

Popravde bych toto ani nezvladla, především ne jeho argumenty. Mela bych pocit, ze tomu druhemu nestojim za nic a vse bere jako samozrejmost. Zkus si o tom s nim promluvit. Vzdyt to nemusi byt zlate retizky ani nic jiného. Opravdu drobnost, která ti da pocit, ze si te vazi, ze na tebe mysli... Moc drzim palce!!!

iiwaa
22. kvě 2015

Mě osobně by asi taky ranilo, když by si nevzpomněl nebo nedal byt malý dáreček. Nejsem nějak náročná a drahé dárky nečekám. Dárečky si ale dáváme vzájemně. Mám velké štěstí, že muj manžel je opravdu v tomhle filuta 🙂 dokáže vymyslet dárek a to pak koukám ale nejde o nic přehnaně drahého. Nebo si vyčíhne 🙂 když se nedivám nebo nejsem zrovna doma a mrrkne co mi dochází a co potřebuji, nebo se zmíním co bych chtěla adá se říct, že skoro pokaždé jsem milepřekvapená 🙂 Jsou to někdy dárky o kterých fakt nevím a které nečekám. a na kytičku taky nikdy nezapomene. Dává mi ji nejen k narozkám k svátku ale i ke dni matek jako poděkování za kluky a až budou děti velké věřím, že on ji stále bude nosit. MDŽ se u nás nikdy extra neslavilo a neslaví ale kytičku dostanu. 🙂 o to víc mě těší, že ji někdy utrhne sám a sváže a dá tomu svou lásku. Někdy dostanu kytičku jen tak, že si na mě vzpomene v obchodě a nebo po cestě domů. 🙂
Ale naprosto chápu, že každý muž je jiný a znám spoustu případů kdy chlap na takovýhle vvěci není. podle mě je to kec. když jeden na druhýmu záleží tak i hloupá kopretina někde na louce potěší a nic to nestojí pokud některým jde o peníze. Myslím, že když se chce jde to. 🙂
nemůžu ovšem soudit ostatní, neznám je a těžko říct jak tomu přesně přistupují. Za mě ale rozhodně není problém koupit růži nebo utrhnout na zahrádce tulipán 🙂

evcann
autor
22. kvě 2015

@lucinka58 on me nepodvadi fyzicky, teda alespon doufam. Ale psal si s jednou pred dvouma rokama a pak mi tvrdil jak to ukoncil, ale nedavno jsem zjistila, ze to tak vubec neni. Proto proste mam pocit, ze mu za to nestojim a to je to co me mrzi. Nejde o penize, nechci dary, ale jde mi o to si s tim dat alespon malou praci. On je jinak hodny, pomuze mi kdyz potrebuju v domacnosti nebo tak, nezarli, neni zlej, ale tohle me proste nejak mrzi no.

linee
22. kvě 2015

@evcann jinak pokud to takto za tech 2,5 roku nikdy nedělal a jeho argumenty znas, asi to chtelo vyresit a nastavit nejak na zacatku. Oni si pak naší muzi zvyknou, ze je to třeba ok a pak jsou strasne prekvapeni (a citi se ukrivdeni), ze najednou je to jinak.
Drzim palce, at se to třeba u vašeho potomka zmeni a vse mu vynahradi🙂

barborka09
22. kvě 2015

@evcann Určitě máš pravdu v tom, že aspoň maličkost by člověk dostat měl, to s tebou plně souhlasím - teda nedošlo-li mezi partnery k dohodě že to bude jinak. Což není tvůj případ. No a jak to funguje v rodině přítele? Tak taky nikdo nic neřeší? Možná že celý život neviděl že by si dávali dárky tak v tom nějak necítí potřebu pokračovat. Určitě by sis s ním měla sednout a říct mu jak to cítiš ty. Z druhé stránky za chvíli se vám narodí dítě a je strašně hezké když když tatínek s dítětem jdou popřát mamince a mají k tomu aspoň maličkost. No hlavně se tím netrap i když chápu že to pro tebe není nic příjemného.

evcann
autor
22. kvě 2015

@iiwaa presne to rikam taky, kdyz nekdo chce nekomu udelat radost tak ji udela, da si s tim tu praci a ne se vymlouvat jako jsem treba slysela ja vcera, ze je to zbytecne, protoze s zadnym chlapem nehnes a mela bych to tolerovat 🙂

shine2015
22. kvě 2015

@evcann me by to vadilo taky....napadá me,proč jsi to neresila dřív nebo proč si s nim plánovala rodinu. Za me je to projev neúcty,jak to pak uvidí děti,jaký budou mít příklad??? Já bych toto nezkousla, bylo by me to líto a nedat mi chla dárek na nároky, svátek či vánoce, já bych se s nim rozešla, přišlo by mi,ze me má jen n sex. A to i v případě,ze by mi jiná pomáhal. Drž se. Mrzí me,ze to tak mas. Snad se ti podaří to nemá změnit.

evcann
autor
22. kvě 2015

@barborka09 ale jo v rodine si davaji, taky ne dary, ale vzdycky neco jo, svoji mame a tak koupi darek, jen me ne 🙂, no on to videl, ale rekne mi, ze takovy neni a ze to nikdy nedelal a menit se nebude. Ja si s nim muzu sednout, ale dopadne to vzdy stejne, poda to tak, ze jsem ta spatna ja, ze jsem narocna, ze po nem chci neco u ceho by se musel pretvarovat a tak.

andrrriiik
22. kvě 2015

@evcann Tak to mě mrzí.Je až hnusné,že chlapi dokážou podvádět těhotnou ženu.Já měla to samé s bývalým.Měla jsem dva měsíce do porodu,když jsem byla v nemocnici s hrozícím předčasným porodem,psal "kamarádkám",ať přijedou,že je doma sám,a užijou si.

evcann
autor
22. kvě 2015

@shine2015 resila jsem to vzdy, ale rikala jsem si, ze si zvyknu, ze jinak v domacnosti mi pomaha, ale ted asi tim tehotenstvim me to vic vzalo

78marcela
22. kvě 2015

@evcann ja nevim, Evco..tohle by chlap teda udelat mel. Nekdo neslavi svatky, dobre, ale narozeniny a vanoce o tom jsou. A nemusi to byt drahe dary. Muj ex byl v tomto desny romantik a koumak, vzdycky pripravil neco specialniho, jen jsem koukala. To bylo moc hezky ale zase spoluziti bylo jinak komplikovany. Muj soucasny neni na to, aby neco vymyslel, donese kytku a rucne delany hrnicek z kunštátské keramiky, na vanoce prida kalendar s krasnymi fotkami prirody. Tak jeho darky uz predvidam, zadna zmena. Teda jednou jsem mu rekla, ze chci prekvapeni, tak jsem dostala dva retizky stribrne, pekne. Od te doby zase nic, nuda. Ale proste si vzpomene a je skvely v normalnim zivote, to je dulezitejsi. Obcas jede na kolo a priveze mi nejakou kytku, kterou utrhne nekde po ceste.
Myslim, ze kdyz uz ne bezne tak aspon v tehu by te mel chlap rozmazlovat, a delat ti radost. A darek k narozeninam je automatika. Nemusi nic draheho ale proste neco pro radost.

evcann
autor
22. kvě 2015

@78marcela ja si to myslim taky, ale asi si to nezaslouzim, asi se mnou neni tak spokojeny a tak to dopadlo jak to dopadlo

78marcela
22. kvě 2015

@evcann presne, dulezite je to, aby si s tim dal praci udelat ti radost. Ja nikdy nezapomenu na darek ke wvym 25. narozeninam, dostala jsem 25 ruzi a k tomu rucne malovany plakat s romantickymi obrazky a zamilovanymi citaty a basnickami. Byl to nejkrasnejsi darek v zivote a nestal ani korunu (ty ruze teda ano), jen hodiny prace a to je nejcennejsi. Dodnes ho mam schovany a nikdy ho nevyhodim i kdyz spolu uz davno nejsme.
Muj chlap miluje kunstatskou rucne delanou keramiku a foti prirodu. Me se ty hrnky taky libi, ale vadi mi, ze si neda tu praci aby vymyslel neco pro me. Takhle mi prijde, ze on to miluje, tak to dava a byly by to vhodne darky pro neho ale ne pro me. Me by mnohem vic potesil nejakou knihou nebo proste necim, co mam ja rada a ne on..no jo no, ale co uz. Hlavne ze si vzpomene.

78marcela
22. kvě 2015

@evcann to neni o spokojenosti s tebou ale spis o jeho lenosti. Snazsi je se vymluvit a nic nedelat nez zvednout zadek ze zidle a jit koupit parfem. Me by to zklamalo a taky bych mu odeprela neco, co by on moc chtel.

lucinka58
22. kvě 2015

@evcann Já si myslím, že si s ním sedni a na rovinu mu řekni, že tě jeho chování mrzí a že i když přesně neočekáváš žádné obrovské dary, že by jsi byla ráda, kdyby si na tebe vzpomněl a dal ti nějak najevo, že tě má stále rád. Vždyť spolu čekáte miminko a věř mi, že hlavně dítě potřebuje být vychovávané v rodině, kde se rodiče mají rádi a kde si to hlavně dávají najevo 🙂 Možná když si s ním promluvíš, tak mu to dojde, že je potřeba se změnit a znovu Váš vztah nějak restartovat. A hlavně jsem chtěla říct - jak jsi přišla na to, že si jeho pozornost a hezký chování nezasloužíš??? To je podle mě blbost a ihned ji vypusť z hlavy!!!!