Dát dárek bratrovi nebo ne?

8. zář 2024

Mam bratra, ktery nepracuje, je doma, zivi ho rodice, je mu 32. Brzy budou Vanoce, ja rada davam darky, prototze mam radost, kdyz jini maji radost. Nejsem ten typ, co dava a ocekava zpatky. Za cely muj zivot mi bratr nic nedal, ani na svatbu ne.
Nejak ted posledni dobou premyslim a myslim, ze asi neni spravne mu davat darky, protoze 1. nebudu podporovat cloveka, ktery je liny, vyuziva rodice a ja ho jeste za to odmenim, za 2. a ted si budu protirecit, on me opravdu nikdy nic nedal. Ani rodicum nikdy nic. Mamka ho jeste obhajuje, vzdyt vim, ze nepracuje. No jo, to vim, ale on neni postizeny, ze by nemohl, on je liny jak ves.
Tento rok jsem se rozhodla darek dat jenom rodicum, jemu ne. Stejne mnou skubou vycitky. Nedat vubec nic nebo alespon neco malyho, treba ponozky?
Manzel rika, ze to neni o tom "jak ty mne, tak ja tobe, ale ze nebudeme podporovat parazita a vyzirku", ja s manzelem souhlasim. Ale stejne nekde hloda ten pocit...

tereza0111
8. zář 2024

S cistym svedomim klidne nedavat nic. Jestli ti to neda tak nejakou drobnost.
Manzel ma s brachou primo domluveno, ze ani jeden darky nevybira rad, ani jeden nic nechce, takze si darky proste davat nebudou - je to vec dohody. To se mi zda jako nejlepsi reseni, protoze pak ani jeden nemusi premyslet nad tim jestli to neni blbe, jestli se neurazi....
Takze si s brachou rovnou domluvit, at se nemusi stresovat shanenim neceho, co by rekl na to, ze si darky davat nebudete .)

ahyt
8. zář 2024

Nedat!!!!

autor
8. zář 2024

Ja mu ani nechci dat, bydli zadarmo, rodice vyuziva bohuzel mu rodice jeste tleskaji kdyz poklidi nebo neco uvari 🤐 Nechci podporovat cloveka, ktery se nechava vydrzovat, mamke ani tatkovi nekoupi ani darek, za vsechno co pro nej delaji.

izz76
8. zář 2024

Ne nic, není důvod investovat do takového člověka.

biciklissie
8. zář 2024

Já bych na to koukala ještě z jiného úhlu. Dát dárek, to není odměna za to, že někdo žije podle mých představ nebo odměna za to, že někomu jinému nebo mě něco taky dá. Je to parazit, ale on i rodice jsou dospeli a je to jejich boj. Darky, to je to prostě o tom, že mu chci udělat radost. Takže bych to udělala podle sebe. Jestli ho máš ráda a chceš mu udělat radost, protože vánoce a tak dále, tak bych dala. Jestli ne, tak bez výčitek nedávej.

klpoiu
8. zář 2024

A dala bych, treba magnetku na lednicku s textem ...bez makat ne žrát,ponozky s textem, jsem vyzirka, tricko s obrazkem dvou levých ruk a textem rucicky nebojte se vy makat nebudete. 🫣🤣🤣🤣🤣
Na nektery lidi proste ani bič nestaci. 😕