Dárek k narozeninám od muže...NIC. Je mé zklamání oprávněné?

16. čer 2023

Ženy zajímal by mě váš názor, zda mé zklamání je oprávněné?!
Dneska mám narozeniny. S manželem jsme spolu 8 let z toho manželé rok. Klape nám to, jsme spokojený a vždycky byl takový pozorný atd... před pár měsíci měl 40tiny a já za něj vyhodila celou svoji rodičovskou abych mu udělala radost. No a k věci...Asi před měsícem něco se mě zeptal co budu chtít k narozeninám. Tak jsem.mu průběžně ukazovala co bych třeba chtěla k narozeninám ať z toho něco případně vybere a nekupuje blbosti. Před 14dny se mě zeptal co chci k narozeninám. Říkám vždyť jsem ti dávala nápady a některé jsem mu připomněla... Ráda bych řekla že nejde o drahé věci ale blbosti (jako sluneční brýle, peněženka z vuch, batoh atd atd ..) no byl Ticho. A minulý týden se mě zeptal opakovaně, co teda chci. Už jsem se k tomu nevracela,byla jsem docela (vnitřně) naštvaná a řekla jsem já nic nechci. Tak se divil proč. Byla jsme ticho .. už mě to nebaví opakovat stále dokola. V hlavě se mi ale.motalo.. když nejsi schopný posunout konverzaci v mobilu zpět, či něco vymyslet tak je to asi zbytečný. Takhle to je každý rok ale vždycky něco donesla. Jenže dneska ráno u snídaně... No tak když jsi nic nechtěla, tak všechno nejlepší,pusa...pokud chceš vem si ze šuplíku peníze a něco si kup. Dárky jsme.si vždycky dávali ráno takže už ani nic nečekám. Hlavně dneska odjíždím takže se už ani neuvidíme. Nebudu lhát... Jen co za sebou zavřel dveře tak mi bylo do pláče ale ustála jsem to. Z těch peněz ze šuplíku si nic brát nebudu. Jsou to peníze co mi dává na nákupy atd. A prostě není to překvapení. Mám pocit že jsem úplně nikdo. Máme dítě, za měsíc nás čeká další porod... A já mu nestojím ani za blbou kytku 😭. Tak.yb mě zajímalo... Myslíte že moje zklamání je oprávněné?

elfka21
16. čer 2023

Byla bych taky zklamaná, hlavně po tom, co se už ptal. 🤷‍♀️

te_reza
16. čer 2023

Já chlapovi po určitých zkušenostech, kdy jsem po jasných signálech co chci, dostala dárky z Wishe, posílám přímo odkaz na danou věc 🤣

misa_pise
16. čer 2023

Taky bych byla zklamaná a naštvaná.

mama_mila
16. čer 2023

Taky by mě to mrzelo, asi i naštvalo

lencaa11
16. čer 2023

To by mě pěkně nastaval a udělala bych to samé na jeho narozeniny a ne abych vyhodila celý rodičak a on ani blbou čokoládu ( příklad ) když by nevěděl co třeba chápu že chlapy někteří na dárky nejsou ale jde to i jinak řešit

evellin123
Autor odpověď smazal
Zobraz
irmamala
16. čer 2023

@evellin123 Ale tady přece nejde o ty hmotné dárky, ale o tu nulovou snahu. Když ti na druhém záleží, chceš mu udělat radost, alespoň na ty blbé narozky a vánoce. A když už nemá čas nebo invenci vymyslet něco sám, mohl by si alespoň zapamatovat, co mu řekla.
Po 11-ti letech manželství a jednom rozvodu ti můžu říct, že nejhorší ve vztahu je, neříkat věci narovinu. Mít očekávání, že druhý pochopí, co chceš, co si myslíš, co tě štve. A z nenaplněného očekávání přichází zklamání, jedno, druhé, třetí.... Na tvém místě bych ten vztek a zklamání v sobě nedusila, ale normálně mu řekla, že tě to fakt mrzelo a že jsi to absolutně nepochopila, když se několikrát ptal a ty jsi mu tip na dárek dala. Třeba tě překvapí jeho úhel pohledu.

ai30
16. čer 2023

Za me jo, v te situaci, jakou popisujes, by me to taky moc mrzelo.

konidana
16. čer 2023

Mým pohledem zvnějšku, prostě vzal jako bernou minci tvé poslední slovo, že nic nechceš, a ulevilo se mu, že nic nemusí shánět. Tím si to v sobě uzavřel. To neznamená, že ty nemůžeš být naštvaná, ale musíte si to spolu vyříkat. On v tom podle mne momentálně nevidí nic špatného. Ale třeba aspoň kytkou koupit mohl, no. Ale řekla si mu to? s chlapama to je občas (furt) těžký😅

laxesis
16. čer 2023

Ano, mrzelo by mě to hodně. Ne kvůli penězům, ale kvůli tomu, že se vůbec nesnažil a úplně se na to vykašlal. My jsme manželé 10 let a ještě se nestalo, že bych měla smutné narozeniny, dostala nevhodný dárek, nebo měla pocit, že mě nikdo nevnímá. Materiální věci jsou mi jedno, ale ta péče a snaha tam být musí. Kdyby ti muž aspoň zařídil malý dortík, nachystal snídani, nebo dal kytku a u toho se omluvil, že z těch věcí nedokázal vybrat a vyberete dárek spolu, tak už to by podle mě byla úplně jiná situace, než toto..

alubif
16. čer 2023

Mě ještě víc než že ti nedá dárek k narozeninám zarazila věta peníze co mi dává na nákupy... U vás toho bude špatně víc.

lauriak
16. čer 2023

Ja by som z toho drama nerobila. Proste sa spytal co chces, povedala si, ze nic a nic si nedostala 🤷🏼‍♀️ Je to chlap, oni rozmyslaju inak. Podla mna maloktory chlap vie vybrat pekny darcek, urobit z toho este aj zaujimave prekvapenie. Oni na to moc nejsu. Ja ked chcem darcek podla svojho gusta tak poslem odkaz, ze chcem toto. Zaroven oznamujem, ze na narodeniny chcem ist do tej a tej restauracie tak tam sprav rezervaciu. A to je tak cele. Keby som mojmu povedala, ze nic nechcem tak pravdepodobne tiez nic nedostanem a to mu mozem priebezne cely rok ukazovat veci co sa mi pacia 🤷🏼‍♀️

bara88
16. čer 2023

Já nevím no ,já když něco k narozeninám chci,rak spolu jdeme a koupím si to .třeba týden před a nebo i týden po narozeninách. Fakt takové kraviny jako dárky neřeším a jsem ráda že i chlap si koupí sám co chce. Nejsme malé děti

jane46
16. čer 2023

@lauriak Souhlasim... A u nas uz 2x taky probehlo neco podobneho, takove to mavnuti rukou "Aaale, nic si davat nebudeme, vsechno mame." a ja pak predavala darek a on nic 😆 Pokud doted dobry, vztah v poradku atd. a ted si proste sedel na vedeni, udelala bych si z toho akorat srandu, jen at se chyti za nos... Jako treba "Zlato, potrebuji penize na jidlo (upustim od toho, ze tohle je samo o sobe blbe), jsem se rozsoupla k narozeninam, jak jsi mi rikal." 😁

cilkat
16. čer 2023

Mě by to mrzelo. A hodně. Ale myslím, že když budeš jen ticho, tak muž nepochopí, co se děje. Obávám se, že mu budeš muset otevřeně říct, co jsi cítila a co jsi chtěla větou "tak radši nic nechci", říct. A pokud možno bez obviňování, jinak se oba chytíte v kolečku "ale já toho mám strašně moc, jak mám navíc ještě vnímat tohle".

sylvka
16. čer 2023

Chlap no 😁 jako samoz.je to k naštvání .... Náš příběh ... Asi před čtyřma lety jsem odesla od chlapa kvůli jinýmu. Začali jsme spolu bydlet i mejma dvěma klukama.desna romantika,láska až za hory... Asi dva měsíce před Vánocemi začal povídat o svatbě ...co by kdyby .... A žádost kdyby náhodou .... Povídal o tom celkem casto . Takže jsem pod stromeček běžela plná očekávání .... A pod stromečkem nic ... Tedy jedná voňavka ....furt jsem hledala,doufala ,vždyť jsem kvůli němu opustila otce kluků sakra....marně.prsten nikde. Zklamání ,ale vodka a prezpivanej celej Dracula to vyřešil 🥴🤣dva dny jsem se léčila
Chlap vuuuuuubec nechápal . No nakonec jsme si to vyrikali a já se dočkala na svoje narozeniny,25.1 ..... Chlapům prostě některé věci nedochází !!

ai30
16. čer 2023

Tady je to zase plne 'chlapi jsou proste takovi'. Hele, ne, nejsou. Tohle predstirani, ze chlapi jsou uplni dementi, kteri neumi udrzet myslenku a omlouvani tim vsech srancu, co zenam delaji, musi uz konecne prestat. Jestli jsou vazne tak neschopni, tak by nemeli zastavat zadnou verejnou funkci, mit volebni pravo, ani operovat tezka vozidla. Ne, ona opravdu nemusi posilat odkaz a delat rezervaci v restauraci, kam chce jit. Kazdy dospely clovek, ktery je schopen fungovani ve spolecnosti, je schopny toto udelat, rezervace v restauraci se dela telefonem, ne vaginou, takze chlapi maji veskerou kvalifikaci na to, aby to zvladli. Prestante omlouvat kreteny tim, ze jsou chlapi. Normalni slusni chlapi kreteni nejsou.

alice180
16. čer 2023

No asi nějaká totální lenost. Nebo prostě nechtěl koupit nic a prudil s dotazama tak dlouho, až si řekla, že nic. Obalil to tím, tam máš prachy kup si sama. Chápu, je to hrozný. Nejde o dárky, jde o princip. Člověku je to líto.

krisstina93
16. čer 2023

Ač na darkach nelpím, tak by mě tohle taky mrzelo. Spis bych pochopila, kdyby úplně zapomněl, ze toho má třeba hodně, ale když se 3x zeptá a pak nic nekoupi, tak je to fakt trapne. Můj muž se mi málokdy trefí do vkusu, ale aspoň ocenim, ze byla snaha a vzpomněl si 🙂

irmamala
16. čer 2023

@ai30 Hezky pěkně 😀 Ale je to tak, neustále zírám, co je pro ženské normální a nad čím mávnou rukou. Jako v jednom nedávném příspěvku, kde byla otázka, co nejhoršího Vám kdy partner řekl. Já vytřeštěné oči, jak se tam uživatelky plácaly po ramenou a smály se, no jo, chlapi, oni to tak ale nemyslí.... Nevím jestli si umím vybírat, nebo tenhle druh mužů žije mimo moji bublinu, ale ať už jsem měla jakékoli vztahy a jakékoli muže, nikdo mi nikdy neřekl sprostým slovem, neurazil mě a nikdy nezazdil moje narozeniny.... Nechápu, proč máme v sobě pořád ten starosvětský pocit, že když chlap ženskou nebije a nechlastá, tak je vlastně ideál a nic víc po něm nechtít.

alice180
16. čer 2023

@irmamala tak gratuluju, co jinýho ti na to napsat.

bara88
16. čer 2023

@irmamala
@ai30 a vy třeba holky kupujete chlapovi vždy dárek?narozeniny,svátek, den otců,výročí.?Protože v tom je taky rozdíl jak to daná domácnost má.Ja třeba taky chlapovi nekupuji nic .koupi si sám či chce a výročí? To se prostě domluvíme a jdeme třeba na večeři

ai30
16. čer 2023

@bara88 A tys jako z toho textu pochopila, ze v jejich domacnosti si darky nedavaji? 🙄

lvl16
16. čer 2023

Já bych se normálně rozbrečela před ním a udělala mu nejspíš scénu. Jsem taky před porodem a hormony řáděj 🙈. A naštvaná bych byla i za normálních okolností. Minimálně kytice je na místě.

konidana
16. čer 2023

@bara88 každý má prostě jiné nastavení. Někdo je slavič a organizátor, jiný vůbec. U nás to je spíš obráceně, a hlavně nárazově - pokaždý jinak😂 Jednou mega oslava, pro mne, utajená jako překvapení, nebo i plánovaná, a jindy často stylem "támhle máš kytku", jindy ani ta kytka ne. A abych já něco zorganizovala, to se asi nikdy nedočká... i svatbu zařizoval on. Já prostě nesnáším zařizování, neumím a nechci nic organizovat, dřív jsem se třeba víc kousla, ale po letech už se nedokážu přemoct. Takže chlap si svoje oslavy (kulatiny) dělá taky sám, když chce. Jako je to hezký, ale není to životně důležitý, a pro vztah umíme ocenit jiné kvality.
@lvl16 jo souhlasím, ty hormony jsou v tomhle mazec.

mama_mila
16. čer 2023

@ai30 👍👍👍

ai30
16. čer 2023

@irmamala Presne. On uz je na to i termin, jmenuje se to weaponized incompetence. Treba kdyz chlapi delaji, ze se nejsou schopni naucit, jak funguje pracka, nevi, ve ktere tride jsou jejich deti nebo nejsou schopni koupit darky pro svou rodinu (mysleno treba pro sve rodice), takze to musi vsechno zaridit jejich zena, protoze ona na to 'ma vlohy'. Ve skutecnosti jsou to proste prace, ktere sezerou spoustu casu, ale nejsou nijak cenene. A mezitim chlapi delaji to 'dulezite', co zeny rozhodne nezvladnou.
Dokud budeme tento kretenismus akceptovat, tak se to nezmeni.
Taky moje socialni bublina funguje jinak a vzdycky valim cocky, kdyz tu ctu, co jsou zeny schopne akceptovat, protoze 'no jooo, chlapi'...

klokanka31
16. čer 2023

A proč jste dárek nekoupili společně? My většinou k narozkám/svátku kupujeme dárky tak, že řeknu "hele, hezká knížka, hele, krásný náušnice" a tak to hned koupíme.

ai30
16. čer 2023

@klokanka31 Protoze to by milanek musel treba alespon rict 'pojd, pujdeme spolu na obed a na nakupy a vyberes si neco k narozeninam'.

mama_mila
16. čer 2023

@bara88 já třeba ano, ráda dávám dárky, manželovi, dětem, klidně i sobě 😂 i kdyby maličkost, tak vždycky něco vymyslím, baví mě to