Manžel mi dal facku, jen jednu. Vylila jsem omylem skleničku s vodou. Po x letech klidného vztahu mi jednu flakl. Máme dvě děti. Mám odejít, či zůstat? Nemám kam jít. Nemám peníze, všechny jsou na jeho účtu. Co dělat?
@karol1996 Já nejsem úplně horká hlava, takže bych hned nebalila kufry, ale nenápadně bych se k odchodu chystala - odkládat peníze bokem, zařídit vlastní účet, hledat nové bydlení, atd. Určitě bych se domluvila s někým blízkým, jestli k němu na pár dní můžu, pokud by se situace nějak vyhrotila. Měla bych připravených a sbalených pár věcí, hlavně doklady sebe a dětí.
Nevím jaký máte vztah, jak se tvůj muž chová normálně. A ani nepíšeš, jak se chová po té facce, tak těžko radit. Já bych se ho bála. Můj muž býval hrozný cholerik, teď je mnohem klidnější. Ale i když se "vztekal" a třeba něčím třísknul, nikdy jsem se ho nebála. Prostě když toho na něj bylo moc, odešel vedle, dostal to ze sebe. Ale ruku by na mě nikdy nevztáhl, už vůbec ne kvůli něčemu tak banálnímu jako rozlitá voda.
Kdyby mi chlap po letech klidného,hezkého (to nepíšeš) vztahu dal jednu facku,tak rozhodně nebalim kufry ale snažím se zjistit,proč to udělal a hlavně kvůli takové blbosti?má stres?je unavený?měl proste zkrat?může se objevit psychické onemocnění,cokoliv....omluvil se,nebo ti snad řekl,že sis to zasloužila?
Pokud by to nějakou stalo za hovno,pravděpodobně by to byla poslední kapka. Ale fungující vztah nemůže,NEMĚL BY za mě tedy rozhodně skončit kvůli jedné chybě 🙄Jedna facka přeci není to samé,jako rozbití obličeje pěsti na maderu.
A fakt bych chtěla vidět holky,které radi odejít,jak by vzaly kufry,děti a sly🙈.
Ono se to snadno radi,ale když přijdou problémy,člověk prekousne mnohem víc než jednu facku..jedna facka ve fungujícím vztahu je pro mě osobně blbost. Pokud tě nezačne kvůli podobným blbostem fackovat běžně,samozřejmě.
Kam chceš jít bez peněz?Udělej si svůj účet a začni šetrit a uvidíš jak se situace vyvine....
@karol1996 omluvil se pak? Jak se choval a chová po tom co tě uhodil? Můj partner mě před 3 lety v afektu kdy jsme se strašně pohádali chytnul pod krk. Vyloženě se mnou skrabnul o zem a chytnul mě pod krk, že jsem nemohla dýchat..byla jsem v šoku hned jsem odjela.. Byla jsem i na pohotovosti abych měla papír, krk jsem měla červený. Tam mi řekla doktorka, zda to bylo v afektu nebo je to časté? Ano bylo to v afektu, protože jsem ho strašně rozzuřila..když si uvědomil co udělal, strašně se leknul..pak se omlouval a řekl, že už se to nikdy nestane a nestalo. Byl to zkrat. Jako bývalý profesionální voják měl problém který v sobě musel řešit. Dnes jsme šťastní, máme dceru. Já jsem ho mohla kdykoli vyhodit, protože mám dům.. ale dala jsem mu šanci a jsem ráda. Tobě doporučuju, skládat si peníze bokem. A pokud se to ještě někdy stane bezdůvodně..říct, že odchazis. A hlavně když se někdy ještě něco stane, zajed si prostě na pohotovost abys měla papír. Ono by se mohlo stát, že tě začne bit..a nikdo ti pak neuveri..ty odejdeš, začne soud o děti a díky papíru který budeš mít, budeš mít důkaz o jeho chovani. Takto je to nedokazatelne. Já jsem to tehdy řešila a on si byl vědom chyby. Mrzelo ho to.. Záleží jak se k tomu staví tvůj muž. Jen za vylití skleničky s vodou facka, to mi přijde dost drsné.. děti bije?
Nevěřím že za sebou máte roky klidného soužití. Kdyby ano tak ti manžel nedá facku za to že si vylila skleničku. Už jen to že všechny peníze jsou pouze na jeho účtu ukazuje že máte problémy na více stranách. Nejspíš si to do teď nechtěla vidět.
Každopádně ano, kdyby mi manžel dál facku, tak bych od něj odešla. Zvlášť v případě když jsou v tom i děti, rozhodně bych nechtěla aby v tomto vyrůstaly a myslely si že je toto normální chování ve vztahu.
Ano, já bych odešla, respektive bych sbalila a vyhodila manžela, protože dům je můj. Je to mimo mojí hranici, zhnusil by se mi, nemohla bych ho milovat, sebe si vážím. Obzvlášť pokud to je pro nic za nic. V případě nějaké hádky, kdy i já bych jednala přes čáru se dá ještě spekulovat. Ale takto .... Každopádně proč nemáš žádné peníze ? Nechodíš do práce ? Kam chodí výplata a rodičák ? Tohle přece ihned změň ....
Trochu k tomu dodej víc faktů jestli můžeš. Těžko se na to odpovídá, když tam jsou nějaké neřečené věci.
Vy jste léta v naprosto pohodičce. Ty najednou vyliješ sklenici s vodou ( předpokládám že ne na něj??) a on ti dá facku??
Jaká byla jeho reakce?
Doplním jnfo, jsme spolu deset let. Opravdu mě nikdy předtím neuhodil. Měl by jit teď na malý zákrok, tak jestli je nervózní z toho..?? Společný účet máme co spolu bydlíme. - 6 let. Zatím nebyl nikdy problém, až posledních pár měsíců remcá i na placení jídla dětem ve školce. Mám podezření na to, že v tom celém je jiná ženská. Ale nemám důkaz. Ještě je naprd posledních pár měsíců intimní život. Musím se vyloženě doprošovat...
@karol1996 tak bych si změnila výplatu rodičáku a nějak vše řešila nebyla bych ve vztahu kde si zadonim o sex pozornost a ještě facku tak to už je to slovo POZOR něco není v pořádku a je možné že tam je třetí osoba pokud není sním řeč tak není na co čekat každá žena má svou hrdost a cenu a pokud se to panáčkovi doma nelíbí tak ať si najde jinou slečinku
Tady je spíše otázka, když to udělal jednou, tak tím odstranil takovou tu pomyslnou bariéru a může se to stát znovu. Pokud se to stane znovu, tak se to může začít výrazně hroutit a přejít do domácího násilí. Zvláště pokud jsi na něm závislá, tak tě má v hrsti a dobře ví, že s tím nic neuděláš - protože ho potřebuješ... tak to vydržíš.
Problém je v tom, že je to manžel a ne partner.😔
Rozvod je náročný proces. Navíc pokud nemáš majetek a všechno je na něj, tak nemáš moc velké vyhlídky na to, že by ti soud svěřil děti do péče. Nemáš peníze, takže nemáš práci? Najít si hned práci. A co tvoji rodiče, nemohla bys jít k rodičům? Pokud si seženeš práci, pak si můžeš zkusit začít hledat nějaký levný podnájem. Případně jsou tu azylové domy pro ženy a matky s dětmi 😲)
@rosalindamelinda to by asi hodně žen neměli děti v péči kdyby soud zásadně koukal zda má žena majetek ,práci atd....rozvod není katastrofa líp jít touto cestou než bejt doma s nožním násilníkem úřady dokážou pomoc a ospod taky ...
@lencaa11 Hm, začnu takhle, byla jste někdy u soudu? Konkrétně u opatrovnického soudu, kde se řeší svěření dětí do péče nebo záležitosti výchovy/výživného? Pokud nebyla, tak nemůžete adekvátně radit, protože nemáte žádnou faktickou zkušenost. Je rozdíl to zažít X JPP 😀
Já jsem u takového soudu byla. Soud má vždy na zřeteli zájem dítěte, ne matky, ne otce. Soudu je jedno, jestli by hodně žen nemělo v péči děti, soud neřeší statistiku :D
Vemte si to logicky, pokud nemá žena majetek, nemá vlastní bydlení, nemá zaměstnání-příjem atd. - tak se nemá jak o děti postarat, neprokázala, že se o děti dokáže postarat. Pokud tohle všechno má druhý z rodičů, čili otec, pak je v zájmu dítěte, aby soud svěřil děti otci a žena dostane lhůtu svoji situaci změnit, soud to následně posoudí s odstupem.
Jo, jako ta žena může argumetovat tím, že má rodičák, ale to je dávka soc.systému a ne plat že. Může s děckama jít na rok na azylák, přežívat na rodičáku, ale pak se stejně zase ocitne v té samé situaci, až rodičák skončí a pobyt na azyláku taky, stejně bude muset hledat práci a bydlení. Takže je jedno kdy a čím dříve tím lépe 😉
@rosalindamelinda tak komentovat je to zbytečně jelikož každá máme jiné osobní zkušenosti a i z mého okolí zkušenosti jsou jiné dokonce mám v blízkosti svého bydliště azylový dům atd ...ospod jsem jeden čas měla s policií jako druhý domov je možné že každá jsme narazili na jiné pracovnice ale uricte nemusí žena doma čekat až bude mít majetek a práci pokud není výslovně bezdomovkyně tak se vždy najde řešení dokonce jsem řešila v rámci rodiny kdy mladá holka měla dvě děti jendo dítě bez otce v rodném listě druhé na cestě ( otec byl můj bratr ) rozešli se a ona bydlela v bytě v nejhorší lokalitě a ospod byl na kontrole před soudem zápis - matka má pro děti madraci skříň má tam mléko ,pleny byt má v pronájmu není důvod neschválit péči matky 🫣 z toho my bylo dosti blbě už právě že druhé dítě které se narodilo tak mělo v očkováku napsáno že matce bylo pri porodu zjištěna pohlavní nemoc a dítě musí po 6 týdnech na testy tam šla moje mamka sní když si ji vzala k sobě 🫣 a soud nic nezkoumal bratr měl platit výživné nakonec děti po roce odebrali do klokánků a bratr si vzal svou dceru do péče starší je pořád v dětském domově atd ...mohla bych pokračovat plno lidí v mém okolí odešlo z holou prdeli a z dětma a děti v péči měli a mají ...ve vašem okolí všechny zname příbuzné kteří se třeba rozvedli nebo odešli od chlapa měli být v OV nebo barák ?? měli práci ??
@lencaa11 no já jsem měla dům i majetek s manželem napůl. Rozvodem jsem si prošla s dvojcaty. Díky me výborne právnicce mám co jsem chtěla. Vzala jsem si uver (který už je splaceny) abych ho mohla vyplatit, děti jsem dostala do péče a on je vida na víkend co 14 dní. Nechtějí k němu jezdit..ale to už je jiná.. Každopádně ano, měla jsem majetek, řešilo se to drsne, ale zvládnout se to dá. Jsem dnes 4 roky rozvedená, jsem šťastná, že s ním nejsem. Mám partnera se kterým máme dceru a synové sestřičku zbožňují, partnera chtějí za tátu..mají spolu krásný vztah. Každopádně ne vždy hned po hádce nebo "rupnuti nervů" je třeba se hned rozvádět.
Já jsem řešila v manželství krizi dost dlouho. Byli jsme manželé 10let. Poslední dva roky to bylo neúnosné. Mluvili jsme, dávali šance a nakonec jsme dospěli k tomu, že to nejde a jsme každý jinde.
Pokud ale vše funguje a stane se něco takového..řešila bych proč se to stalo, jaký byl jeho důvod sáhnout na člověka kterého miluje? Mohl to být zkrat, počínající ps.nemoc nebo počátek skrytého "domácího násilí".
Nevíme jaký je její muž celý čas.. jak se chová když se s někým pohádal. Zda je agresivní nebo klidný typ atd atd
Tohle tady nevyřešíme jen radou "odejdi od něj".
Odejít je jednoduché.. řešit problémy je horší, ale i to je život. Není vždy jen sluníčko. Přijdou i mracky
@sorboni30 fackou to většinou začíná ale tak každá jsme jiná a každá máme jiné meze a hranice vztahu a já mám názor že žádná facka není omluva ze se to jen tak stalo ale jak říkám 100 žen 100 názoru co vše si nechají líbit a facka za vodu je dosti přes čáru aspoň podle me ale nemusi to bejt pro ostatní ...co jedna žena nad tím mávne rukou druhá ne ...jinak je super že jste si vše vybojovala a jste statná to je to nejdůležitější přeji hezký den 🙂🌞
Facka ve vyhrocene hadce se prejit da, promluvit si pak treba o tom, normalne se udobrit.
Facka za vylitou vodu je za me omluvitelna jen nadorem na mozku, ktery mu zmenil chovani. Jinak v sobe musel mit jistou agresi ci potrebu te "vychovavat" vzdycky a ted ma pocit, ze uz jste spolu dostatecne dlouho, aby mohl pokrocit do dalsiho levelu "vychovy".. Kdyby chodil a fakt se strasne omlouval, ze byl pretazeny, ujeli mu nervy, vubec si vlastne neuvedomil co dela - tak to stejne neni omluva, ale asi ani duvod k definitivnimu boreni hranic. Tohle se ale nedeje, proste ti 1 vrazil a ted vidi, ze to proslo, neverim, ze neprijde dalsi.
Hnedka bych presmerovala platby a zapocala proces k rozvodu. Mozna to nakonec dobre dopadne, mozna tvoje jasne gesto, ze se hodlas osamostatnovat povede k sebereflexi. Ale rozhodne bych to nenenchala byt dal tak jak to mate nastavene ted
Za vylití vodu facku?
Odejit.