Co si o něm myslet?

5. dub 2023

Ahojky holky, možná zbytečně plaším a asi potřebuju slyšet nezávislý názor. Máme s přítelem vztah na dálku. Někdy se vidíme míň, někdy více, ale každý den jsme v on-line komunikaci. A teď, poslední tři dny, napíšeme ráno a pak až večer. Mezitím přes den vůbec nic. Nechápu to. Máme se zítra vidět po delší době a samozřejmě bude konečně i sex 🙏🏻🙈, ale na druhou stranu jsem z toho teď nesvá. Vim, mužů mu přeci napsat první i já, ale on nechci, aby si myslel, že jsem stíhačka a uháním ho. Nesvá jsem z toho i proto, ze ho vlastně během toho dne ani na aplikaci nevidím, ze by tam aspoň “přišel, přihlásil se”. To jsme vždy tak dělali, protože jsme tím na sebe mysleli. Trochu se najednou proste bojím, ze ztrácí zájem. Je to možná i kvůli tomu, ze jsme se už jednou rozešli. Díky moc

leilinka1234
5. dub 2023

Tak já myslím, že když je už nějaký vztah, a jak píšeš, je to tvůj přítel, byť ve vztahu na dálku... Tak se ti dva ve vztahu pěknou zprávou neuhání. Stačí poslat pusu během dne, když to tak cítíš, nebo zprávu, že ti chybí, že se těšíš...co když on má v hlavě to samé? Nepíše = nemá zájem... A ve finále teda může hledat někoho, kdo ten zájem má. A třeba už našel...

lilian2111
5. dub 2023

Já si myslím, že vztahy na dálku dlouhodobě prostě nevydrží. Člověku začne chybět ten kontakt, mazlení, prostě být s tím druhým. Ne se vidět jednou za čas….
Pokud nijak nepíše, pak možná to nadšení už trochu opadlo…

martulka88
5. dub 2023

Z vlastní zkušenosti - vztah na dálku má smysl jen tehdy pokud spolu trávíte dostatek času a že se chcete sestěhovat. Měla jsem dříve vztahy od 150 do 250km. Přičemž těch 250km jsme se viděli 6dnů a na 2dny jsem jezdila domů. Nakonec jsem to ukončila po roce a třičtvrtě před Vánocemi. Byla jsem 5 let sama a pak jsem poznala mého muže, se kterým jsme věděli, že chceme rodinu -bydlel 60km. Po 3 měs. začal rekonstruovat byt a po roce, kdy jsme se vídali jen o víkendech a denně jsme si psali, tak jsem se přestěhovala. Hodně si promysli, zda takový vztah má budoucnost. Aby jsi časem nelitovala, že jsi ztratila čas, který by jsi věnovala budoucnosti s někým, s kým by ta budoucnost měla šanci.

autor
5. dub 2023

@leilinka1234 To nevím. Naposledy navrhoval, ze naplanuje pro nás večer, ze by stal o to, aby se to mezi námi začalo víc prohlubovat…. Ale tohle mi přijde jako opak toho co vlastně říkal.

laxesis
5. dub 2023

Vztahy na dálku jsou hrozně komplikované tím, že jste na sebe odkázaní vlastně jen těmi smskami a technologiema=) Já měla takový vztah jeden, po čase mě přestalo bavit pořád jen datlovat do telefonu, chtěla jsem vnímat spíš svět okolo...prostě mi stačilo si večer zavolat, občas jen poslat smajlíka přes den a podobně... Je náročné o takový vztah pečovat, podle mě textovky přes den nebaví každého, mě tohle bavilo někdy v pubertě, teď už bych na to neměla dlouhodobě náladu. Ale podobně je to i ve vztahu - člověk je na začátku nadšený, nejradši by si furt psal..pak to opadne. Podle mě je fajn si určit ty večerní skypy, zprávy ráno, nějaké podstatné info a pod., aby ten kontakt byl ale fakt pravidelný - prostě jako když člověk přijde po práci domů a je s partnerem... Přes den bych to tolik nehrotila, většina lidí pracuje, já manželovi z práce (7-19h) taky nepíšu...Základem je opravdu komunikace. A jestli ti něco vadí, nebo ti přijde, že je kontaktu málo, řekni mu, jak se cítíš a jestli to třeba nevnímá podobně. Když na sebe jen budete čekat (stylem kdo napíše první a minule jsem psala první já, teď je to na něm), tak to nemá podle mě dobré vyhlídky do budoucna.

laxesis
5. dub 2023

Dodám, že pokud to je ten pravý chlap pro život, tak nebude řešit, kdo komu napsal první a bude rád, že mu ženská projevila zájem=) Pokud ho samozřejmě nebombarduješ 5 zprávama za sebou=) a jestli je to trouba a hraje si na takovéto blbosti (kdo komu napsal a kolikrát), tak moc nevím, co to o něm vypovídá.. buď sama sebou 🍀

autor
5. dub 2023

@laxesis moc dekuju za tvoji pohled, trochu me potěšilo ze to nemusí být hned, ze by přestal mít zájem, ale ono když je člověk na něco zvykly a najednou je něco jinak, trochu to rozhodí. Nevnimam ze bychom fungovali na to, kdo první napíše. Určitě ho nebombarduju zprávami, to ne. Určitě se na to zeptám, tak uvidím co on na to..

laxesis
5. dub 2023

Pokud by to tak bylo, tak to za mě není úplně vyspělá osobnost, ale je těžké to hodnotit, když vás neznám a nevím, kolik vám je, jak dlouho jste spolu=) Možná má teď víc práce, nebo už ho ta počáteční fáze přešla (nemusí to nic znamenat, jen třeba nemá moc chuť/potřebu si pořád psát)..kdo ví. Samozřejmě je možný i ten blbý scénář, že ho to prostě nebaví. Nicméně pokud to myslí vážně a chce na vztahu pracovat, tak to poznáš. Můj chlap vždycky říká, že jediný jeho úkol je, abych neměla žádné pochybnosti. Ani ohledně důvěry, ani zájmu. A oproti bývalému, u kterého jsem si nebyla jistá ničím, to byl (je) krásný posun. Taky nám ale bylo o 10 let víc, když jsme se poznali, šlo to hodně cítit. Promluvte si o tom=) jestli je to fajn chlap, určitě tě nijak soudit nebude. A ty by ses měla ve vztahu cítit příjemně, ne nejistě a s obavama o to, co bude, mysli na to.

autor
5. dub 2023

@laxesis no blby je, ze důvěru trochu nalomenou mám, takže samozřejmě pochybnosti a nejistotu někdy vnímám. Zítřek máme naplánovány skoro cely den pro nás, nechci to teď zkazit tím, ze budu teď tohle řešit. Mame si večer volat, ale asi se na tohle zeptám… přijde mi trochu zvláštní, ze píše, ze má schůzku, píšu mu ze Oki, ze cestou zpět můžeme volat z auta. Před chvíli napsal, ze nemohl odepsat a ze teď má ještě večer v osm on-line call a ze pak hned můžeme volat… no ja nevím, najednou jsem asi moc nedůvěřiva a zároveň nechci být hysterka ze řeším nějaké tři dny, ale když tenhle kontakt je to jedno z malá co máme..

laxesis
5. dub 2023

Nechala bych to zatím volně plynout, třeba měl fakt jen hodně práce🙂 Když to vezmu u nás - já dorazím/nebo na HO dopracuju v 18-19. Manžel okolo 17, vyzvedává syna ze školky. Sejdeme se doma, děláme večeři, u toho si něco řekneme. Víceméně kmitáme kolem malého a pak se jde uspávat a pak teprve je chvilka vydechnout a mluvit. To je okamžik pro nás. Dny si střídáme, párkrát týdně jdu pro malého já, ale ty časy jsou furt stejné. V práci děláme oba na manažerské pozici, cally, schůzky...není čas si psát. Občas si pošleme nějakou kravinu, video, fotku a že vyrážíme z práce. Jako můžeš mu třeba u večeře nenápadně nadhodit, až se budete svěřovat, jestli mu vyhovuje ta četnost kontaktu - že třeba občas cítíš, že je to takto na dálku trošku náročné a zároveň bys byla ráda, kdybyste k sobě měli trochu blíž. Je dost možné, že on tohle vůbec nevnímá. Pokud žije hodně prací, může v tom být zahrabaný a prostě nevnímá svět okolo. Buď ti řekne ok, nemám s tím problém, nebo se ti otevře s tím, že ho už moc nebaví pořád psát zprávy a přes den v práci na to kolikrát nemá ani náladu. Pak by možná byla chvilka si třeba domluvit nějaké pravidelné hovory a podobně, pokud by o to stál. Nemusí to být každodenní samozřejmě, ať to pak není z donucení 🙂 Užij si společný čas, třeba se ti potvrdí, že jsou obavy zbytečné a fakt byl jen poslední dny zahlcený🙂

mourovatakocka
5. dub 2023

Podle mě řešíš blbost. Totální. Co když měl v práci honičku, neměl nabitý mobil, nebo ho prostě jen nebaví půl dne posílat srdíčka. Klídek, však uvidíš, jak se bude chovat osobně. Nedramatizuj, udělejte si nějaký rituál na ráno, na večer a to dodržujte, cokoliv navíc můžeš brát jako příjemnou pozornost, ale pokud to není notorický romantik nebo flákač, bylo by spíš divné, kdyby měl pořád v ruce mobil a srdíčkoval.

me_druhe_ja
5. dub 2023

Já bych tě chtěla trochu uklidit, že vztahy na dálku můžou vyjít. 😀 já se s přítelem seznámila v práci: mezinárodní firma se sídlem v Praze, přítel obchodní zástupce pro západní Francii. 😀 tehdy obchodaci z celé Evropy do Prahy sem tam litali na meetingy a jiné akce. Začali jsme spolu v dubnu 2017 a do Francie jsem se přestěhovala v září 2018. Takže rok a půl na velkou dálku. Psali jsme si, videotelefonovali....viděli jsme se tak 1x za měsíc a půl až dva, vždy tak na 3-5 dní. Nemusím ani psát jak to lezlo do peněz....no a teď je duben 2023, jsme spolu, máme dvě děti ...🙂
Nicméně důležité je, že oba chtějí a hlavně důvěra! Naprosto tě chápu, že stačí nějaká odchylka od běžného psaní a už ti jedou v hlavě katastrofické scénáře. Taky jsem to zažila...a to si třeba zapomněl někde nabíječku a byl celý den offline. Nebo měl od rána do večera schůzky...a klidně mu napiš, však to ničemu nevadí... klidně něco neutrálního: ahoj, jak se máš, doufám, že jsi ok, já dneska dělala to a to, chystám se to a to...dej vědět, až budeš mít čas. 🙂

lentilkah
6. dub 2023

Jak dlouho ten vztah trva?

nikykiky
7. dub 2023

Upřimně-takto začal náš konec :(

autor
7. dub 2023

Holky, všem děkuji za vaše názory a zkušenosti. Nakonec jsem to téma s nim rozebrala. Řeknu to asi v kostce. Prej me má porad hrozné rad, ze si mysli, ze me porad miluje, ale není teď schopen nic stavet. Nakonec se me sám ptal co s námi, ze on neví. Chtěl se vidět za týden na obědě/veceri, kdy to můžeme probrat a ze se uvidí, ale ja jsem řekla, ze nechci čekat na nějaký ortel. Říkám si přeci, ze buď tam láska je nebo není, buď chci s druhým být nebo ne. Tak jsem návrhla volnost a ze když se bude chtít kdykoliv vidět, ze mu rada udělám partaka. On, ze bude rad a ze budeme pečovat o to co mezi sebou máme, ale říkám si, jak to chce dělat, když stejně nemá porad čas? Zase by to byl začarovaný kruh a teď být ještě v nejistotě, když řekl co řekl? Od včerejška kouká jestli jsem na skypu nebo ne…říkám si “najednou?” nebo “proč”? Je mi z toho smutno holky..

lentilkah
7. dub 2023

Neodpovedela si, jak dlouho ten vas vztah trval. A jak jste od sebe daleko? Podobny "vztah" ma totiz kamaradka a ve finale to proste zadny vztah neni.