Co dělat se spoustu nového oblečení pro malou?

mis_el
29. pro 2017

Ahoj děvčata, co děláte s "nevhodnými" dárky oblečení? Koupila jsem si od známé oblečení v krásném stavu po jednom dítěti, některé ještě zabalené, některé třeba jen jednou na sobě. Dokonce máme se známou stejný vkus takže vše se mi líbí a oblečení mám strašně moc, že skoro půlku z toho prostě neunosí. Všem říkám, že když už chtějí něco malé koupit, tak třeba přesnídávku, něco k jídlu a tak, ale né oblečení protože ho mám fakt spousty. Jenže nikdo to samozřejmě nedodržuje a nové oblečení se mi hromadí. Něco, co se mi fakt líbí to malé dávám, ale spíš je mi to škoda rozbalovat. Ještě jedna věc, přítel má fóbii z knoflíků, a půlka darovaných věcí má knoflíky a jakmile to malé obleču, táta se jí ani nedotkne :D nejlepší je, že nejvíc věcí s knoflíky jsou od tchýně - přítelovo mámy, která o jeho fóbii ví.
Problém je, že máme malý byt a jen se mi to tu kupí. Nejraději bych to prodala, darovala, ale mám výčitky svědomí že dám pryč něco, co jsme dostali darem. Co tedy s tím? Mám to dát pryč i přes špatné svědomí? Děkuji za rady 🙂

luj89
29. pro 2017

ahoj, na jednu stranu zavidim, protoze moje dcerka dostane neco malokdy, ale k veci. Byt tebou, tak to normalne hodim sem na bazarek. Urcite nejsi jedina, kdo to tak dela 🙂

blahova_andrea
29. pro 2017

já dávám na bazary. my tedy unosíme prakticky vše, zas tolik toho nemáme, ale když z toho děti vyrostou, tak co s tím? něco člověk podaruje a něco prodá. záleží na stavu věcí. ty máš prakticky nové, prodat je podle mě nebude problém. pokud by mi to dal někdo, ke komu mám zvláštní vztah, tak bych si třeba něco i nechala, ale jinak by to šlo z domu. nejde hromadit vše a do nekonečna. jednou to stejně nějak budeš muset vyřešit. já třeba i věci, co jsme nenosili běžně, tak oblékla příležitostně. když jsme se měli s někým vidět a dostali jsme něco, tak jsem to schválně oblékla. daného člověka to potěšilo a nikdo neřešil, že to má na sobě poprvé a třeba naposledy. netrap se tím, že dáš pryč dárek. nemáš kamarádky, co jsou na tom hůře, které by jsi občas taky mohla podarovat? ty jsi ostatní upozornila, že věcí máte hodně, že kupovat nemají a pokud to nerespektují, tak s tím víc nenaděláš. můžeš být milá a dělat to jako já nenápadně a nebo trošku tvrdší a poděkovat za dárek, ale zmínit, že podobných kousků máte už 10 a že kamarádka nemá, tak že jí to daruješ. třeba jim to dojde 😉

dominikaromanova
29. pro 2017

Nemyslím si, že bys měla mít výčitky svědomí kvůli tomu, že prodáváš něco cos dostala darem. Normálně to prodej na nějakém bazaru za rozumnou cenu, alespoň za ty peníze pak můžeš koupit malé to co opravdu potřebuje. Vůbec si s tím nelam hlavu, okolí jsi upozornila, že oblečení nechcete, když Tě neposlouchají je to jejich hloupost.

gabuse778
29. pro 2017

Taky bych to udělala tak že bych to hodila nějak na bazar, nebo na facebook a prodala to třeba známým, nebo to také darovala darem. Nemyslím že je na tom něco špatného, alespon to využije někdo jiný než aby se na vám na to doma jen prášilo 🙂

pataja
29. pro 2017

@mis_el já bych si od tebe nějaké pěkné věci na holčičku mohla koupit a nemam fobii z knoflíků 😀 záleží na velikosti, mam 3 měsíční holčičku 😉

pavlinar
29. pro 2017

naprosto chápu, proč je ti blbé to dát pryč. Jsem taky taková, a krámy se hromadí.. jenže když to stejně neunosí, tak to stejně bude ležet ve skříni. Takže pryč s tím 🙂 Já jak se znám bych to sušila x let.. a pak to prodala a rozdala, až by to už jako nikomu nemělo být líto, že dávám pryč batolecí oblečky, a holce je 10.. 🙂

lutu11
29. pro 2017

Oblečení můžeš dát na bazar, do azylových domu, do kontejneru na oblečení. Případně vrátit dárcům pro další děti v rodině.

kocvarovas
29. pro 2017

Asi bych taky prodala a s čistým svědomím. Pokud neplánujete druhé, které by ještě unosilo.. A ta fóbie mě rozesmála, rozhodně nezlehčuji a chápu, ale my máme doma teda u dcerky opačný problém - knoflíky prostě miluje. Kdekoli a jakékoliv..

kami1984
29. pro 2017

Normálně prodávám věci, co jsem dostala darem. Občas je toho spousta a nejde to hromadit. Zrovna teď dostali kluci knížku, krásná, drahá. Bohužel tu samou máme 4 roky doma. Takže ji zkusím prodat anebo ji nechám jako dárek, když jdeme někam na návštěvu na narozeniny...

paulie
29. pro 2017

Já něco darovala, něco prodala a nejmenší oblečky jsem nechala dceři "jednou" na panenku. Ve třech letech dostala 48cm miminko a je dodnes nadšená, že na ni má "opravdové" oblečení 🙂

kizii
29. pro 2017

Ja bych neco malo urcite darovala🙂

mis_el
autor
29. pro 2017

@kocvarovas druhé plánujeme, ale rádi bychom kluka :D no mě se knoflíky líbí, mám plno věcí s nimi ale od té doby co jsme s přítelem se mi vše s knoflíky válí ve skříni :D beru si to jen, když jsem na něj naštvaná...mám záruku že na mě ani nesáhne :D

mis_el
autor
29. pro 2017

@pataja tak já to nafotím až budu mít čas a pošlu, kdyby se ti něco zalíbilo...velikosti tam mám různý...teď tam nepůjdu mám to v ložnici a malá teď usnula, skříň vrže akorát bych jí vzbudila :D

normalnimatka
29. pro 2017

prodej na bazaru, podaruj kaarádky a příbuzný, co budou mít první mimina;) nebo daruj nějakejm matkám v nouzi.