Ahoj. Potřebuji se vypsat a možná si i přečíst vaše názory nebo rady. Nevím, co mám dělat s manželem. Myslím si, že zamilovaný do jiné ženy. Tráví spolu dost času - v práci (jsou kolegové), píší si sms i o víkendu. Teď jel dokonce s ní vybrat auto (její a platí si ho ona - teda doufám), a zrovna takové, které se líbí jemu. Ví, že mi to vadí, už několikrát jsme o tom mluvili. Párkrát, když jsem jela někam pryč (pracovní pohovory) a měl hlídat děti, šel k ní domů a hlídali děti společně. Před časem když jsem odjela s dítětem k doktorovi, a on hlídal ostatní děti, přijela ho navštívit. A ještě jsem jí po cestě potkala! Vynadala jsem mu a řekla si o její číslo...to mi samozřejmě nedal. Já už ani nežárlím, jsem naštvaná a přijde mi, že on dělá vše proto, abych se s ním rozešla, aby on nebyl ten, který opustil ženu a 3děti. Mám pocit, že i ty děti připravuje na ní...oni jí mají asi i rádi...tuhle k ní se mnou chtěli jít...nebo dcera vyrobila ve škole nějaký výrobek a že ho dá tetě...mrzí mě to, Momentálně beru manžela jako spolubydlícího, nechci se s ním bavit, nechci nic...On si stejně dělá co chce, z práce chodí dost často pozdě (to není kvůli ní, to bylo i dřív), prostě pořád je někde v trapu...a domů chodí zásadně, když už jsou děti uložené v posteli. Ale nejsem bohužel ten typ, který by mu sbalil kufr a ani já nemohu nikam odejít...na to nemám...
Na druhou stranu, když něco potřebuju...někam si dojít nebo si něco zařídit...nemá problém děti pohlídat (ovšem to je zároveň i s tetou - byť jen virtuálně) nebo něco zařídí, když mu řeknu - třeba vyzvedne děti ze školy.
Celá situace mi vadí, rozčiluje mě to a nevím, co si počít...
Co poradna? Nestranny pohled odbornika..
Poradna asi nejlepsi reseni, pokud se neumite pobavit vy dva spolecne. Zakazy jsou k nicemu, naopak zakazane ovoce ze... ale je to prazvlastni pristup, kdyby sel s detmi ke spolecne zname, ok, ale kolegyne z prace... to asi neni uplne ok
Co ti na to řekl manžel, když jste se o tom několikrát bavili? Je mu jedno jak se cítíš?
To je hodně silná káva. Buď bych zkusila poradnu nebo skutečně mu dala nůž na krk. Nenechala bych sebou tak zametat. A pohlídat děti a vyzvedávat ze školy beru jako běžnou věc a jestli je to jediné, co dělá je to hodně málo.
@lv Tak do poradny ho nedostanu,to je mi víc než jasné.
@areh Jedno mu to snad není, dokonce vždy když o tom mluvíme říká, že mě chápe, že jemu by to taky vadilo, být to naopak...mě přijde, že ona ho má omotanýho kolem prstu a on se v tom plácá a neví co by...
@fandysek_1 Právě to bych ráda, připadám si jak kr.va největší a naivní 15 což už dávno nejsem, jenže to asi nedokážu...kdybych s ním jen chodila už bych ho poslala do háje...jenže teď jsme manželé a ve hře jsou i děti...
A já nechci být ta, která rozbije rodinu...je to tak těžký...
My měli doma před x lety problém. Nemohli jsme mít dítě a objevila se jiná žena. Ty muži se strašně lehko zamilují a pak nevidí, neslyší. Neměli jsme deti, takže jsme šli od sebe, ale nebylo to ani tak jednoduché. Vrátili jsme se k sobě a čekám třetí, ale chtěla jsem jen říct, že někdo to rozseknout bude muset. A utla bych mu ty návštěvy u vás s dětma. To se fakt nedělá a je to přes čáru. Ale ty přeci nerozbiješ rodinu, na tom pracuje slušně on.
@fandysek_1 Já i přemýšlela, že bych si s ní promluvila, když se on chová jak puberťák a nemá rozum, ale myslím si, že bych jí tím akorát nahrála.
A co si najit taky kamarada? Ideal nejakyho gaye ( aby si hetero chlap od toho kamaradstvi casem nesliboval neco jinyho)..ale manzel by nemel vedet, ze kamos je na kluky, pak by to tak nevyznelo...no a by se videlo, jak b, se k tomu manzel postavil..leccos by to napovedelo..
@vrabcak0007 Jenže kde takovýho kamaráda vzít?Bydlíme na vesnici...tady se někdo takový těžko shání...A já osobně žádnýho neznám.
A já bych teda udělala rázný krok a sbalila mu kufry. Podle toho co píšeš, potřebuje pořádnej kopanec, aby se probral. Myslím si, že pokud uděláš rázný krok, tak je větší šance zachránit manželství, než když to budeš protahovat a akorát se ti bude hnusit čím dál víc. Tohle se prostě nedělá, ale on na tom zřejmě nic měnit jen tak neplánuje. Změnit to musíš bohužel ty.
Tohle je dost velký průser, podle mě.. Mám teď kamarádku, co tohle zažívá už dva roky. Manžel má kamarádku taky z práce, kafíčko po práci a o víkendech občas nějaký výlet. Ona seděla doma s dětmi, on nechápal, co jí vadí, když je to jen kámoška, přece má právo mít kamarádku. Celé večery si s ní vypisoval, přestal spát v ložnici. Pak začal občas brát na výlety i děti, pak jel s kamarádkou i do Chorvatska, protože proč ne, vždyť je to kamarádka. Ta moje kamarádka už je na dne, chce se rozejít, už to nedává, on jí to vyčítá, že chce rozbít rodinu kvůli kamarádce, že dělá z komora velblouda, zbytečně žárlí atd, ale kamarádky se odmítá vzdát. Zároveň odmítá přiznat barvu, že je to milenka. Je to peklo. Takže za mě jediné ultimátum a uvidíš, jestli jsi pro něj opravdu na prvnim místě.
@vrabcak0007 teď se mi vybavilo...když jsme spolu s mužem dříve mluvili...prý by mu nevadilo, že bych měla jiného...hlavně abych prý byla šťastná...ale to jsou jen řeči...je pravda, že realita by byla třeba jiná...
@elwe Mě právě připadá, že mu to i vyhovuje...mít dvě ženský...kor jestli mu ona maže med kolem huby...
@codal Když to tak čtu asi budu muset sebrat "odvahu" a dát mu ultimátum...i když se toho bojím...možná pravdy...možná toho, že budu sama s dětmi (myslím spíš finanční stránku - zatím jsem na RD) bez něj jsem zvyklá. Je mi líto i dětí, že by měli nekompletní rodinu...
Hmmm..to je teda husty..hele, jestli to nechces hned hazet do kopru, zkusila bych poradnu aspin sama..zaprve se vypovidas a pak kdyby nedejboze doslo na nejhorsi, ti to treba malicko pomuze udrzet hlavu nad hladinou v tomhle prusvihu...
A k tomu "kamaradovi"...na netu jich jsou hromady, staci hledat..treba odnekud pobliz..pokud ty nebo on budete mobilni...ale si myslim, ze uz jen virtualni kamarad by mohl neco napovedet..proste si najdi chlapa na virtualni pokec..ono kdyz te manzel semtam uvidi, jak si s nekym pises a bavis se u toho..muzes klidne i nadhodit, ze planujete kafe (i kdyby to nebyla pravda)..treba ti pak jeho chovani napovi, jestli uz je to hodne spatny nebo ho to popichne...ale musela bys na chvilku zkusit prehlizet tu jeho kamaradku..jako ze ti je to putna..
Otázka: ona kamarádka je sama? A jinak žádné, že ty, se sbalis. Ho sbalis a pěkně rychle. Zmetek jeden. Buď to chlapce velmi rychle přejde.. Anebo ne, ale ty budeš mít jasno.
@vrabcak0007 Jo tak přehlížení kamarádky a styl je mi to putna mi nebude dělat problém. To už dělám asi půl roku...☹
Jojo, máme takovou zkušenost v rodině. Taky mu vyhovovalo, že se o něj manželka starala a mezitím si vypisoval s druhou. Ona se to snažila zachránit, atmosféra doma hrozná, ale akorát prodlužovala agónii. Když ho konečně vyhodila, tak se jí ulevilo, zatímco on ztratil svoje pohodlí a konečně si uvědomil, o co přišel.
@nnnadja Co já vím,tak měla přítele,ale myslím,že teď už ho nemá...několikrát jsem se na to ptala chlapa...ale ten tvrdí, že jo...já si myslím, že už je sama (bydlí mimochodem poblíž nás, stačí trocha pozorování...)
@elwe Kéž bych to dokázala...jenže ten byt, ve kterém žijeme je jeho...můžu ho vyhodit z jeho vlastního bytu?
Tohle asi nikdy nepochopim. Kamaradstvi s opacnym pohlavim je samozrejme mozne, ale clovek v manzelstvi/vaznem partnerskem vztahu, by takhle jednat take nemel. Kdyz si odmyslim slovo kamaradka, tak mi to zni, jako milenka. Tak mu rekni, ze chces tu kamaradku poznat. Zajima me, jak by se tvaril
@mariegroth My se známe...kdysi nás představoval...jenže teď se mi vyhýbá, občas jí vidím jet okolo a já jdu po chodníku...dělá, že mě nevidí...což se nedivím já bych milencovu manželku taky nerada viděla...
Tak to je blbe no. Kdyby mela ciste svedomi, chovala bych se jinak
@alilali přesně tak, chlap má i jinou kamarádku, ale to je úplně jiný "level".Společně se scházíme, i s jejím mužem, na společný grilovačky...jednou pozveme my je...pak oni nás...Proto mi tohle tak moc "smrdí"...
No je to těžký, ale tak se nedá žít. A chápu, že se obáváš té kruté pravdy, až na něj udeříš. Řekla bych mu, že pokud je trochu charakter a má ještě nějakou soudnost sebere si věci a jde za ní a vás nechá v klidu. Ač je jeho byt. A osobně bych neměla zájem se s ní bavit, když tahá tátu od rodiny.
No tvl.. zákaz.. kamarádky proste mít nebude😉 jen naše společné. Taky by ti netrpěl kamaráda ne? Mě teda ne a ani by sem si to nedovolila. Nějaká úcta musí byt.