Co dělat?

20. srp 2024

Vrátil se tady nekdo ke svému ex?
Nás vztah skončil ke konci minulého roka,shodli jsem se ,ze selhala komunikace mezi námi dvěma. Od té doby však na sebe stále myslíme ,chybíme si navzájem a je nám i rodině porad líto. Mezi nás se postali dva lidé ,jeho kamarádka a muj kamarad ,oba dlouholetý. Mohu říct ,ze jsem s ex partnerem byla skutečně šťastná a čekalo se vlastně jen na svatbu. Jeho kamarádka mu zakazovala se mnou bavit ,vydat ,blokovala mě a psala mi nechutné zprávy. Co jsem tak zjistila ,nějaký čas spolu asi i trávili. Kdyz se situace trosku uklidnila (na cca dva měsíce jsme se přestali bavit) a myslela jsem si ze už jsem oka ,tak přišel kamarad s tím ze by chtěl něco víc než přátelství, no ted vím ze byla chyba se pouštět do vztahu dalšího.
Je to nejaka chvíle a s ex si píšeme ,ze je nám to porad líto a měli jsme to spolu zkusit. Na ex myslím hodně ,chybí mi porad a prijdu si ted jak v nějakém kruhu. Nový partner o situaci ví ,mluvím s nim o tom ale nechce vztah ukončit. Jenže nejsem tolik šťastná skrz myšlenky. Pravda nový partner mi pomohl skrz dům hodně za tu malou chvilku a v tomhle se snaží dost ale porad mam myšlenky na ex.

Prosím ,nenadavejte mi. Přijdu si jak v zacarovanem kruhu ,když si myslím ,ze je tomu konec ,objeví se něco a zase se to točí dokola. Upřímně jsem z toho již vyčerpána a nevim co dělat, pomalé je tomu rok.

lv
20. srp 2024

Proč bychom nadávaly? Je normální, že ti chybí, že se ti stýská po vztahu, v kterém si byla. Zkus přemýšlet, proč jste se rozešli? Dozráli jste, poučili jste se, naučili něco o sobě i o fungování vztahu? Uměli byste to líp? Pokud ano, tak to zkuste, není moc fér k novému chlapovi, že si píšeš s ex, že k němu máš city, když ti tento pomáhá..

1pomnenka
20. srp 2024

Ex partner je stále se svojí přítelkyní? Nebo vás chce obě? Chudák současný partner, pomáhal s domem a ty se vrátíš k bývalému? Rozmysli si to dobře, návraty nebývají nikdy to, co předtím a málokomu vyjdou.

autor
21. srp 2024

@1pomnenka na prrvni otázku nemam 100% jistotu,tvrdí ze sní není.
Pomoc s domem s novým partnerem, nikdy jsem ho nenutila ,pouze když se zeptal co na něm třebas budu dělat a Ja se zmínila ,nabídl ze přijede a pomuze. Přijala jsem pomoc v nějakých větších věcech (kotel,bourání tarasu), jinak si snažím vše dělat sama.
Pravda, je to milionový muž ,takový jaky by chtěla asi skoro každá žena. V minulosti tím ,ze se známe par let to na vztah vypadalo již jednou ale nejak se to pak zazdilo. Proto je mi líto ,ze mam tenhle problém s ex a snažím se ho vyřešit.
Uvědomuji si , ze návraty do starých vztahu je jen malé procento úspěšnosti. Snažím se i proto přemýšlet i nad na věci co mi s ex vadili a zdali by byly lepší nebo porad stejné.

autor
21. srp 2024

@lv Víme jaky je internet dnes, zveřejňují v podstate jen věci kdy potřebuji znát názory jiných lidi. Kolikrát mi to pomuze a prozřu.

Co se týká dozrání atd. o sobě tvrdím ,ze uricte jsou nejake věci co jsem změnila /uvedomila. U něho nevim, bavili jsme se o nějakých situacích a navzájem si řekli co nám vadilo. Ale pak jsou zde chvíle kdy mi přijde ze nezměnil nic.
Ano,není to moc asi pekny psat si z ex,zase ale s prvním ex parnetrem se dodnes roky bavím a zůstali jsme přátele. Toho jsem chtěla docílit asi i zde,jen to asi nepujde. S novým parneterem o tom mluvíme na rovinu, chce mi pomoc.

lv
21. srp 2024

Kdyby ses s ním bavila jako s expartnerem, tak je to jiné, než když řešíte zda se k sobě vrátit, to mi přijde nefér vůči současnému partnerovi.
Jaké jsou vyhlídky s ním?

felis
21. srp 2024

Ahoj neznámá... na ex jsem myslela 2 roky a to už jsem byla v novém šťastném vztahu.... Chyběl mi fyzicky i to, co jsme měli ve smyslu těch hezkých chvil. Jenže u nás byl ten konec tak blbej, že návrat nepřicházel v úvahu. To bych musela být úplně padlá na hlavu a moc dobře jsem si uvědomovala, co je ex za člověka a co už zažít nechci a díky tomuto uvědomění jsem našla partnera vědomého.... a jak vztah s novým partnerem rostl, vyvíjel se, tak jsem si uvědomila, že jsem o moc šťastnější, vyrovnanější a určitě je to i mým protějškem. Mě to přijde do jisté míry normální. Milujeme a někteří se v našem srdci zaryjí tak nějak jinak. V minulosti jsem se dokonce k jinému ex vrátila a prožili jsme spolu super další dva roky z celkových pěti, ale nakonec jsme se rozešli v dobrém jako dva dospělí. Teď už bych se k žádnému ex nevracela. Vážím si dospělého vztahu, který mám. Jsem zasnoubená a nedávno mi došlo, že jsem přestala být smutná a melancholická.
Být Tebou, tak na ex zapomenu a buduju nový vztah. Pokud Ti současný přítel toleruje tohle a čeká jak se rozhodneš, tak je to MUŽ a miluje Tě.