Co bude s dětmi? 19letá bez peněz a zázemí čeká dvojčata

domca247
9. lis 2016

Dobrý den, chci se zeptat. Slečna čeká dvojčata, otec alkoholik, matka ji vynadala. Ona 19 let, nemá SŠ, nikdy nikde dlouho nepracovala, půjčuje si peníze aspoň na jídlo od kamarádů. Když to jde bydlí u matky. Otec dětí ji dal peníze na potrat, ale ona je utratila a na potrat nešla,je to písemně doloženo. Co bude s dětmi až porodí? Jak se bude situace řešit?

mulgrew
9. lis 2016

no co no.bud je da k adopci nebo si je necha a otec bude platit alimenty na ni i na dve deti.jestli si myslis,že kdyz jste ji dali penize na potrat,tak to pro vas konci,tak to teda ne.oba se ale budou muset dost otacet.Pokud je otcem tvuj syn,zrejme je budes vsechny zivit ty,protoze dle popisu to na pomoc ze strany matky deti nevypada.cim se zivi otec dvojcat a jak se k tomu ty dva,co cekaji dite, vlastne stavi?

domca247
autor
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
domca247
autor
9. lis 2016

@mulgrew Ja s tim nemam nic spolecneho. Je tehotna pouze holka z mesta kterou znam od videni a uz ted mi je tech detí líto. K adopci je dle me nebude chtit dat, ale z ceho je bude zivit kdyz neuzivi ani sebe? Alimenty na ni? To je jak mysleno? Otec děti je obycejny kluk, nema zajem byt otec, parkrat si spolu vrzli a uz to bylo.

journals
9. lis 2016

@domca247 alimenty platí i pro "obyčejné kluky" kteří si párkrát vrzli...

betelgeuzz
9. lis 2016

@domca247 tak to pak měl používat ochranu, když neměl zájem být otec 😝 V dnešní době snad už každý ví, že ze styku může být dítě, a že existuje antikoncepce.

journals
9. lis 2016

Ale vzhledem k tomu, že jsi tuhle diskuzi založila dvakrát a po čerstvé registraci, tak to asi zase tak náhodná známá nebude, co...? Tak kdo je ten obyčejný kluk zač? 😀

byra
9. lis 2016

Podle § 95 zákona o rodině je otec dítěte, za kterého není matka provdána, povinen matce přispívat přiměřeně na úhradu výživy po dobu dvou let, jakož i na úhradu nákladů spojených s těhotenstvím a slehnutím.
Pro rozsah příspěvku platí, že musí být přiměřený, to je takový, aby hmotné zajištění matky v podstatě odpovídalo stavu, jaký má těhotná matka v manželství.
Pokud odmítá platit výdaje domácnosti nebo uspokojovat jiné, hmotné potřeby, může požádat soud o určení výživného na ni jako nezaopatřenou matku dítěte.

lucinkaxxx
9. lis 2016

Prej otec je obycejny kluk a nema zajem byt otec 🙂 ale zap....t to zajem mel ze? Je mi z toho ke zvraceni. Otec ditete bud pujde jeste pred porodem deti na matriku s matkou kde uzna otcovstvi dobrovolne a dohodnou se s matkou ditete na jmene ditete. Toto je zdarma. Pokud nebude chtit jit dobrovolne,matka poda po narozeni deti zalobu na urceni otcovstvi. Soud naridi testy DNA a pokimud se prokaze ze otec je otcem deti,veskere naklady hradi otec ( cca kolem 20 tisic korun). Pokud se prokaze ze neni otcem,naklady bude hradit matka. Potom co bude vyreseno otcovstvi ma matka narok na alimenty na 2 deti ( poda navrh na svereni deti do pece a stanoveni alimentu), dale na alimenty pro neprovdanou matku ( na ty ma narok do dvou let veku deti). Dale ma narok na porodne,protoze tim,ze poda navrh na svereni do pece se otec automaticky vylouci ze spklecne posuzovanych osob. Dale pokud nikde dlouho nepracovala,asi nebude mit narok na materskou. Ale kazdopadne bude mit narok na rodicovsky prispevek. Dale na prispevek na deti a pokud bydli sama tak na prispevek na bydleni a doplatek na bydleni. Kdyz bude nejhur tak i hmotnou nouzi. Takze kdyz se to vsechno secte a pokud nema dluhy tak deti krasne uzivi. Nebude to na vyskakovani,ale da se to zvladnout. Nehlede na to,ze ma narok po otci pozadovat polovinu nakladu na vybavicku pro deti. Doporucuji poschovavat vsechny doklady co si na miminka koupi.

domca247
autor
9. lis 2016

Achjo...resite penize. Ja se ptam co bude s dětma? Jak se o ne ona postará? Nepracovala, rodice ji nepomuzou. Ja jsem 20ti leta holka a jen jsem zvedava jak to v takovych pripadech chodi tak nemusite rypat a byt zle. Zajima me co se bude dit po porodu, jak to chodi v tehle dobe kdyz matka neni zajistena.

journals
9. lis 2016

@domca247 Ano, řeší se tu peníze, protože ty jsou bohužel až na prvním místě a v tuhle situaci to platí dvojnásob. Ono to s tím jaksi souvisí - když bude mít matka vyřízené alimenty a další přídavky - bude zajištěná a děti může mít u sebe. Není to ani první ani poslední svobodná a mladá matka. Vůbec nikde není psáno, že když teď nic nemá = nic mít ani potom nebude a děti poputují automaticky na adopci. V ideálním případě by měly zůstat s matkou, pokud ona zvládne fungovat normálně.

keerka
9. lis 2016

Holky, zákon o rodině už neexistuje. Rodinnou problematiku upravuje NOZ a z. o zvláštních řízeních soudních.

lajla
9. lis 2016

@domca247 tj ale bez peněz se o děti nepostara...nebo ano??? To byste ve 20 mela vědět...
Každopádně se můžete jít zeptat na příslušné úřady pokud Vás tak zajímá život holky od vás...

lucinkaxxx
9. lis 2016

@domca247 vsak jsme ti taky odpovedely. Ono totiz na zajisteni deti jsou potreba predevsim penize. A proto piseme co vsechno je potreba aby si matka vybehala. A jinak nevim co jste chtela slyset? Ze na ni po porodu nabehne socialka a deti ji odeberou? To by bylo jen v prioade ze by nebyla schopna se o ne postarat. Ale to z toho co jste napsala nejsme schopne vycist. To ze ji jeji mamka ted vynadala neznamena,ze az pujde do tuheho ze ji nepodpori. Stacilo by aby ji podrzela do porodu nez si vybeha vsechny potrebne davky,alimenty atd.,pak si myslim ze bude schopna to krasne utahnout sama. A vylozene po porodu bude minimalne par dni v porodnici,nevim co jste chtela slyset.

betelgeuzz
9. lis 2016

@domca247 tak záleží na ní, jestli děti chce. Pokud ne, může je dát k adopci. Pokud chce, zažádá si o příspěvky, může jít do azylového domu apod. záleží na ní, jestli se chce o děti starat. POkud by si děti po porodu nechal, ale nestarala se, může okolí kontaktovat sociálku, aby se případem zabývala.

domca247
autor
9. lis 2016

Těhotna holka ma 19 a je cou*a kdyz to tak reknu, nasla si vzdy na par mesicu kluka, hned se k nemu nastehovala a hned jezdila za jinym. Pak bydlela u "otce" ale jezdila za jinym. Najednou zjistila ze je tehotna a doktor ji to pry vypocital na 3 dny presne kdy otehotnela a to pry zrovna u sveho milence nebyla. Kluk ji dal penize na potrat, utratila je. Jeji rodice bydli oddelene. Otec je alkoholik, matka ji poslala do.... Kde bydli ted,nevim jiste. Od kamaradek si pujcuje penize aspon na jidlo. Tohle je cely uprimny pribeh. Ja s tim nema nic spolecneho jen je mi moc lito tech deti kdyz vim jaka ta holka je. Nikdy nepracovala dlouho na smlouvu, nedodelala si skolu, nema proste nic. Nezvladne koupit 2 postylky, kocary, obleceni, jidlo, plenky a vsechno. Budou ji deti odebrany nebo jak to chodi? Tohle je muj dotaz!

lucinkaxxx
9. lis 2016

@lajla to jo,to je fakt zajimave ze jde o holku od nich z mesta jen. Ale tady slecna presne vi jak se k tomu stavi otec deti,jak se k tomu stavi rodina matky a ze ji ta rodina nepomuze. Tipovala bych ze slecna bude z rodiny toho "otce",ktery si chtel jen parkrat vrznout.

lajla
9. lis 2016

@lucinkaxxx jestli to nebude ona sama..

lajla
9. lis 2016

@lucinkaxxx no asi ne...to by si tak nenadavala...ale z podobného"těsta" bude...dle "mluvy"

betelgeuzz
9. lis 2016

@domca247 je zajímavý, že toho o ní tolik víš. Děti by jí byly odebrány, pokud by sociálka zjistila, že se o děti nestará a té sociálce by někdo musel dát podnět. Žádné kontroly nechodí kontrolovat, jestli máš doma postýlku a kočárek.

caverina
9. lis 2016

@lajla no mozna bude....asi mela duvod to tady nerikat...

journals
9. lis 2016

Tak si ty dvě diskuze shrneme. Tobě je 20, té kamarádce je 19. Předpokládám, že tomu obyčejnýmu klukovi o kterém píšeš v druhé diskuzi kterou jsi založila bude tak nějak podobně. Kluk si asi zřejmě užil a chce být dál free (s Tebou?) a najednou zjišťuje, že ono to nebude tak jednoduché, jak to vypadá.... Kluk si prostě užil a musí za to nést následky. Je v tom namočený stejně jako ta pro tebe 19 letá coura.
hele, buď napiš jak se celá situace má rovnou, nebo se radši neptej, protože ti v té situaci stejně nikdo neporadí, když sem nenapíšeš základní info.

domca247
autor
9. lis 2016

Proste nad tim hodne premyslim :( minuly rok otehotnela kamaradka take v 19ti, ale z vteriny dospela, bydli s pritelem, jeste ani brisko moc nemela a miminko uz melo pokojicek, kocar, podporu rodiny a z ni se stala opravdova matka. Ale tahle holka co ceka dvojcata...to nesvedci nic dobreho. Pry i chodi na zakourene diskoteky a uz jde videt bricho, vzdyt ji muze nejaky opilec do bricha bouchnout, kour take neni moc dobry. Je mi to proste vsechno líto už teď co se bude dít

tulikiss
9. lis 2016

@domca247 promin ale porad neco nerikas, ti fikla kluka nebo kde se v tobe bere ta nenavist k ni a snaha hlavne ji zebrat deti, ktere se ani jeste nenarodily. nebyla by prvni ani posledni ktera delala blbosti a po narozeni deti se srovnala a byla vzorna matka. to ze nikdy nepracovala ma nejaky vliv na to jaka bude matka, promin ale jak 20 leta holka muze posoudit kdo bude nebo nebude dobra matka. kdo vubec ti dava pravo ji soudit a starat se o to. proste tady nikdo pohadce jedna holka co ji znam od videni nidko neveri.

lucinkaxxx
9. lis 2016

@domca247 ty jo tak to muzi byt rada ze me tenkrat synek taky nebyl odebran. Narodil se mi kdyz mi byli 17 a presne jak pisete. Jeho otec me taky posilal na potrat a kolovaly ruzne kecy o me. A ted je z meho syna premiant tridy,vychovany,slusny se spoustou konicku. To co vy tu uvadite o matce muzou byt taky leda tak kecy,ktere se o ni nesou. Je mi jasne ze ten otec roku o ni nebude sirit nic pekneho kdyz ae chce zbavit odpovednosti. A jedine na cem mu ted zaleti je,jestli je odeberou,protoze to by znamenalo ze na ne nebude muset platit ze? Je mi z toho fakt zle. A nejvic z te vety jak vam jde hlavne o ty deti. H...o o deti!!!!

journals
9. lis 2016

@domca247 Proto zjišťuješ jak chodí a co řeší kontroly ze sociálky? Prosím tě, nech jí žít. Pokud to je "jen" holka z města, tak stejně určitě nevíš všechno co se okolo ní děje, ne? 😝

domca247
autor
9. lis 2016

Nevim o jake druhe diskuzi je rec. Ja akorat dala stejny clanek do diskuze s jinym nazvem protoze jsem nevedela kam to presne dat. Nejsem tehotna, nemam nic spolecneho s tim klukem, vim jen jeho jmeno, jinak ho neznam a vim jaka ta holka je, byvala moje kamaradka a to o tech penezi na potrat, o tom ze ji rodice nepodporuji apod vim od jeji kamaradky co mi to všechno rekla.

lucinkaxxx
9. lis 2016

Omlouvam se za preklepy,ale jsem fakt vztekla!

domca247
autor
9. lis 2016

No vidim ze tady nema nadale nic cenu resit. Co bude s dětma , nebo jake jsou kroky v takove situaci jsem se nedozvěděla, ale snad s něma bude jenom to nejlepší, kazdy ma narok na krasny zivot. Mějte se.

tulikiss
9. lis 2016

@domca247 ja ti klidne reknu co bude s detma, budou ted az do porodu schovane v brisku. a az se narodi tak budou v porodnici a pak si je matka donese domu a bude se o ne starat. a svete div se jeji matka ji v tom bude pomahat, protoze kazda mama chce to nejlepsi pro sve deti a az ji prejde ten prvotni sok tak svou dceru podpori, presne jako spravna mama.

terry1512
9. lis 2016

@domca247 bože holka ty si ale opravdu nepřející člověk. Mas info od jedná paní povídala. A jedině co tě zajímá je jak ji o ty děti připravit. Zamysli se trošku. Co kdyby se jednalo o tebe a někdo přemýšlel stejně jako ty teď?
A k slečně,je dost příspěvku, a tatínek se bude muset podílet takže úplně bez peněz nebude. A to je utratila peníze na potrat, no na jednu stranu je to blby na druhou nikdo ji k tomu nemůže nutit.