Chodíte oba rodiče na akce od školy a školky pro rodiče?

11. kvě 2023

Ahoj holky, zajímalo by mě, jestli když je ve školce a škole nějaká akce určená přímo pro oba rodiče ( samozřejmě nepočítám když spolu nežijete) chodí s vámi partner? Děti mají teď rozloučení se školkou, určené pro oba rodiče - případně babičky a je tam i oslava na den matek a den otců....
Rodičák pro prvňáčky, kde prosí, aby se dostavili oba rodiče.
Mě bylo řečeno, že zvládnu snad vše sama, tak proč by měl chodit, příspěvek dávám anonymně, protože se za to stydím a je mi líto, že ostatní rodiny které známe jdou společně a já jsem věčně sama a musím si vymýšlet, že je nemocný, nebo v práci, protože vlastně mi řekne že nejde a důvod žádný nemá 😔
A tak místo něj bereme s dětmi babičky a nebo mají s sebou jen mě...

xnikax1
11. kvě 2023

Chodim taky všude sama. Bud je v práci, nebo hlídá mladšího. A fakt nejsem jediná co je na takových akcích sama.

betelgeuzz
11. kvě 2023

Na významnější akce, jako je besídka 2x za rok, jsme se snažili chodit oba. Ale ne vždy to výjde, já jezdím občas na služebky, m má taky občas pracovní věci, které se nedají přesunout. Rodičák považuji za věc, co zvládne jeden rodič, maximálně úplně první, aby oba rodiče viděli učitelku. Ale je škoda, že muž nejde, aniž by měl v tu dobu něco důležitého.

helinkaaa
11. kvě 2023

Chodím sama, občas společně, ale taky bych ráda chodila na všechny akce společně

dandaa
11. kvě 2023

Chodíme společně a o akcích víme rok dopředu takže není problém si udělat volno . Ani jeden z nás nechce o takové akce přijít. U nás chodí často i babičky s rodiči.

betelgeuzz
11. kvě 2023

@dandaa pokud to víte rok dopředu, tak se volno udělat dá, my se to často dozvíme tak 2 týdny předem.

malytlustyhroch
11. kvě 2023

Jako ze chtej treba 6x za rok oba rodice ve skolce?! To mi prijde divnejsi jednani skolky nez manzela. U nas by to znamenalo, ze by si manzel bral 6x pul dne dovoleny, protoze praci ma do sesti, a to si teda vsichni dovedeme predstavit lepsi vyuziti dovoleny nez na proslovy ve skolce. Ja se snazim chodit, kdyz nemuzu (mladsi nemocny atp.), jde babicka. Kdyz muzem ja i babicka a babicce se chce jit, tak jde taky. Manzelovi akce jen oznamuju, kdyby si tu dovolenou vzit chtel, tak mu branit nebudu. Ale kdyby mel v dobe besidek a schuzek volno a nechteli jsme jit oba, tak asi tahame sirky. Ja ty akce nesnasim, takze by manzelovi fakt neproslo, ze je hodi vsechny na me. Pokud tebe to bavi a manzela ne, tak chapu, ze nechodi.

pabka
11. kvě 2023

Chodíme oba. Manžel chce děti při takových událostech také vidět a podpořit je.

simkrk
11. kvě 2023

Ahoj.. Ja s dcerkou ziju u rodicu... Takze nejake besidky atd.. To vzdy s nama jde mamka/babicka, ex to reknu a je pak na nem zda si cas najde nebo ne.. 😄😊 Na vanocni besidku prisel a pristi tyden je besidka na den matek a dalsi tyden pasovani predskolaku, tak to uvidim zda prijde nebo ne ale rikal ze jo.. 😄🤷.. Jinak uprimne.
Mit jakoze partnera a rict ze nejde, neprijde, nechce se mu.. Tak jako, bylo by me to lito ze nema zajem o to dite a videt co si nachystali, jak se snazi, jak mu to jde.. 🤷

jannym
11. kvě 2023

Vetsinou sama, nekdy jde babicka, kdyz jsem byla nemocna sel zas manzel sam s dcerou na recitacni soutez. Mit moznost jit oba je luxus, ktery se malokdy postesti.

eviicka
11. kvě 2023

Manžel se snaží chodit, ale ne vždycky to vyjde. Kvůli zápisu do školy si přehazoval službu, protože o to nechtěl přijít. Jinak jak kdy (třeba ultrazvuk za dvě těhotenství viděl jediný, zkrátka to víc nevyšlo, mně to nevadilo). Chápu, že tě to mrzí, ale určitě nejsi jediná.

cilkat
11. kvě 2023

U nás školka nikdy explicitně nepíše, že zve oba rodiče... a většina akcí je od čtyř, což by si manžel musel brát dovolenou, takže nás vlastně nikdy nenapadlo, že bychom měli přijít oba. Prostě je to akce pro děti v doprovodu rodičů a já jsem zcela kompetentní doprovodit obě své děti zároveň, ne?

gruyerre
11. kvě 2023

Na rodičák chodím sama, ale neprosili nás tedy, abychom šli oba. Na zápisu do školy jsem byla sama. Na školkové akce chodíme oba, pokud manžel není v práci. Na takovou významnou akci, jako je rozloučení se školkou, si to v práci zařídil, to by ho mrzelo nejít.

tereza0111
11. kvě 2023

Boha jeho proc na rodicak oba rodice? Chodim to pretrpet sama a nevidim jedinny duvod, proc bychom tam meli sedet oba :O
Oba chodime na besidky nebo ted nas ceka pasovani na ctenare, tak tam taky budeme ASI oba.
Obecne tam, kde je hlavnim bodem programu dite, ktere si neco pripravilo a chce nam to ukazat se snazime prijit oba (ne vzdy to vyjde). Tam, kde je hlavnim bodem programu organizacni povidani si bohate vystacim sama Takove mezi jsou ve skolce workshopy nebo odpoledni dilnicky pro rodice s detmi. Chodim sama, ale hodne deti tam ma oba rodice

lovemusicsun
11. kvě 2023

Jak kdy.. Většinou chodím já, někdy vezmeme babičku, když chce. Manžel chodí podle toho jak to má v práci. Už se ale také stalo, že na jednu akci šel pouze manžel beze mě.

konidana
11. kvě 2023

manžel byl asi jednou nebo dvakrát za celou školkovou docházku obou dětí. A na vánoční nadílku teda většinou chodil. Jinak různé dílničky a brigády jsem většinou sabotovala taky. Na třídní schůzky většinou já , někdy on, oba je naprosto zbytečné, spíš jsme byli rádi, že to vykryl aspoň jeden z nás.

dandaa
11. kvě 2023

@betelgeuzz ano máme od začátku roku info na nástěnce i webu o akcích na celý rok . Dle toho si můžeme v klidu naplánovat dovolené atd.

sayast
11. kvě 2023

Na besidku, prvni skolni den 1.tridy atd se snažíme chodit oba. Na zápisy me to ani nenapadlo, chodim sama a to samé rodicaky- to muz hlida mladší deti. Pristi rok teda bude hlidat dcera a my se rozdelime, kazdy pujde jednomu dítěti ( budou na stejne). Skolkove venkovni akce chodim take sama. Ani mu nerikam teda 😅

marimanta
11. kvě 2023

Ještě jsme nikde neměli akci, kde měli „povinně“ přijít oba rodiče. Když byly straší děti ve školce, muž byl velice pracovně vytížený, často na druhé straně světa, takže jsem dost chodila sama. Když byl doma, tak šel třeba na besídku taky.
Teď chodíme jak kdy, někdy všichni, což znamená včetně batolete a postižené dcery, někdy jdu sama, někdy sama s. někým z dětí. Někdy nejdeme vůbec.
Jo a nic bych si nevymýšlela. Prostě nemohl nebo nechtěl a konec diskuse.

haaanka21
11. kvě 2023

My chodíme na školkové akce spolu jako rodina, takže dobrovolně oba dva plus mladší děti. Muž fotí děti a je rád, že s nimi může být 😁

martt
11. kvě 2023

Ted co změnil práci tak na školní besídku šel se mnou. Na rodičak chodím zatím sama, ale mladší nastupuje od září do první třídy tak budeme chodit už oba. U zápisu jsem byla take sama se synem , protože mi přišlo zbytečný aby si bral manzel volno. Ale první den školy půjdeme všichni.

laxesis
11. kvě 2023

Snažíme se chodit oba, občas si kvůli tomu bere i půl den dovči. Ale teď nám třeba naplánovali besídku na dobu, kdy ještě nemám na rizikovém PN vycházky, takže tam dorazím později naopak já... Vždycky tam ale aspoń jeden z nás je a malému o tom říkáme dopředu, aby nebyl zklamaný =) určitě nepanují dohady typu "mě se nechce, bež sama" , to určitě ne. Chceme tam být oba.

jaja01k
11. kvě 2023

Záleží, jak nám to vyjde s prací a tak. Někdy jdeme oba, někdy jen já, někdy jen manžel. Na rodičák u nás nikdy nechtěli oba rodiče, takže tam chodím sama nebo když mají ve stejný čas obě děti, tak si to s manželem rozdělíme.
Jediné, kam manžel nechodí, protož je to na dlouho a prostě se mu nechce, jsou volejbalové turnaje, tam si to chodím odsedět sama 😀

fire85
11. kvě 2023

Máme asi 2 nebo 3 akce od školky ročně a chodíme samozřejmě spolu ptz můžeme. Ve škole už pak nic takového není, jen rodicak, což nepovazuju za akci.

annk4
11. kvě 2023

Náš taky nechce i když má čas. Ted bude mít besídku, tak na to ho snad přemluvím. Malé by to bylo určitě líto… 🙄

te_reza
11. kvě 2023

Chodím sama.

madamas
11. kvě 2023

Do školky jsme chodili tak i tak, dle manželova pracovního rozvrhu. Na besídku jsem šla sama, bylo to v čase kdy pracoval. Naopak když byla ,,bramboriáda" tak šel s námi a ještě připravil občerstvení do soutěže. Teď už syn chodí do školy a je to stejné. Na rodičák chodím sama, na den otevřených dveří byl s námi protože to bylo o víkendu. Teď máme dcerku která bude mít teprve dva roky takže nás to čeká celé znovu🙈 Snad bude mít manžel i teď, těsně před padesátkou, na tyhle,,baby akce" elán 😆 Jinak teda nějaké akce mimo školu jsou se starším stále. Fotbalové zápasy, rybářské závody, turistické akce.. buď chodíme oba nebo kdo má prostor a čas. Ale snažíme se oba + naše malá samozřejmě s námi. No nenudíme se ani trochu 😄

gdpr
11. kvě 2023

Vacsinou nechodime spolu bud idem ja alebo muz.

nat
11. kvě 2023

chodime vzdy spolu,manzel pracuje hodne casto mimo CR ,ale akce nam hlasi dost dopredu takze si ten cas vzdy udela,pokud to vite dopredu delsi dobu,ten cas se da zaridit...U nas ale netrvaji na tom,aby jsme chodily spolu,ale jde o dite,urcite je rado,kdyz jdou oba rodice spolu..

janule0123
11. kvě 2023

Chodím všude sama .. protože manžel je věcně pracovně pryč …

rnika
11. kvě 2023

Tak pul na pul.... Zrovna dnes je akce ke dni matek a jdu sama, muž ma nějaké školení. Ale maji něco i ke dni otců a tam jsme dohodnuti, ze určite půjde.