Ženy, jak by jste reagovaly, kdyby chlap upustil dítě na zem v podnapilém stavu? Upadla mu hned jak jí zvedl, já k nim hned šla, když jsem viděla, že ji zvedá, ale nestihla jsem to jí chytit. Dítko není jeho, hned jsme jely rychlou, protože malá nehýbala rukou a boule jak Afrika za uchem. Naštěstí rentgeny vyšly dobře a je jen potlučená. Mě je ale blbě jen z představy, že ho uvidím. Vyděšenâ k smrti, co jí bude a dost přemýšlím, jak se k téhle situaci postavit. Nechci teď aby šahal na mě nebo na ni a ani aby mi šel na oči. Nechtěla jsem ho ani sebou do nemocnice,jak jsem naštvaná .
Mam 2 deti a od te doby je u nas alkohol pouze v minimalni mire..Porad mam nejakou kontrolku,ze se muze neco prihodit a budem muset jet do nemocnice..Zalezi na Vas, ale chlast je byva holt problemem no
Kdyz mas doma alkoholika...🤷🏻♀️
Dala bych mu podmínku nepít
Upustila bych mu květináč na hlavu... No co jiného je to alkoholik.
@lentilkah předemnou tohle byla premiéra, aby se takhle zlískal. Ale prostě fakt nevím jak se k tomu postavit teď. Moje rodina je v karanténě a chrchlají tam na sebe v horečkách, takže abych jela za nimi na pár dní přemýšlet to nejde. Teď nás každý den očekávají návštěvy a já s ním nejsem schopná ani vydržet v jedné místnosti natož se ukazovat u příbuzných.
A jak jste dlouho spolu, kdyz je tohle premiéra? Já si teda neumím představit, jak vypadal. Protože můj muž, i když se pripije, tak furt by dítě na zem nepustil. Nerypu, jen mě to opravdu zajímá..
Ptala jsem se na tu délku vztahu, že jestli to udělal jednou za 20 let, odpustit se to dá.. A pak jsem si uvědomila, že já bych to nedokázala odpustit. Kdyby mu upadlo střízlivemu, tak ano.. To byla "náhoda a tak".. Ale opilemu? Zbytečný úraz bych brala jako že ho ohrozil schválně. Mrzí mě to, že tohle řešíš. Ja bych dala podmínku, že už se nikdy nesmí opit,jinak konec.
@nazka 3/4 roku. Předemnou jinak nepije, že se občas opil u příbuzných jsem věděla, ale to nikdy, když jsme byli spolu nebo byli u něho doma. Nevím já právě taky přemýšlím jestli se to dá odpustit, obzvlášť když to měli být naše první vánoce. Já hlavně nechápu proč jí vůbec zvedal. Když jsem opilá tak vím, že neovládám své motorické schopnosti, tak mě snad nenapadne chovat dítě!
Každý den plánujete návštěvy? Máš malé dítě, ale žiješ s někým jiným jako s otcem dítěte? A on se opil? Už spolu bydlíte? Co na něm bylo tak důvěryhodné..
Mně osobně napadá, proč jsi mi vůbec dovolila, aby na dítě v tomto stavu sahal.... Jinak za mne já bych z tohoto tragédii nedělala a určitě ne nějaké závěry. Ono se občas stane tolik věcí o ve střízlivém stavu.. Jen to chce příště pohlídat a kdyby se takto choval ve vícekrát, už je to na zamýšlenou
@asinehri ano neżiju, neboť její otec už plánuje dítě s jinou a vzhledem k tomu, že to spolu táhli už když bylo malé pár měsíců, tak spolu nežijeme. A nežiju ani s novým partnerem. Jen jsme tu měly být přes svátky a oslavit společně vánoce.
@blondynka400 já jsem k němu šla hned jak jí začal zvedat, ale nestačila jsem ani doříct jméno a uż ležela na zemi.
Tak chlap, co se takhle zmasti sám na Vánoce... navíc pokud spolu nežijete, tak předpokládám, že se denně nevidíte, takže o jeho alkoholických excesech asi nevis vse. Byla bych hodně opatrná.
Holky vám tady sedí ty informace? Paní píše, že otec dítěte to táhnul s jinou, když bylo malé pár měsíců. Takže než se rozešli a než si nastěhovala nového chlapa, tak malé musí být aspoň rok ne? A taky píše : "Upadla mu hned jak jí zvedl" takže byla sotva nad zemí? Nebo jako jí zvedl až do stoje? A spadla tak, že nehýbala rukou? Tu bouli bych brala, ale ... no nevím. Že bych si nastěhovala chlapa k miminu, kterej se opije tak, že mu takhle spadne dítě? Moc informací mi nesedí.
Tak když s nim nezijes, tak proste buď doma a řekni ze chceš chvíli odstup, co resis? 🤷🏻♀️
@martiina_k proč by nesedělo? Děti 1,5 roku se běžně ještě zvedají do náruče. A ano evidentně dlouho nesmutnila, asi seznamka - taky se mi to nelíbí, člověk by měl umět být chvilku sám. Ale třeba hledala tatínka... Každopádně doporučuji zvednout latku na partnery. Jestli se dostatečně neomluvil, kaslala bych na domluvené návštěvy.
Jela bych domu se vyvztekat, kdyz to tak citis a nemuzes ho ani videt.. jinak bych byla obezretna, to urcite jo...ale zavery bych nedelala jen na zaklade tohoto. A zalezi, jak se k situaci postavil...
Btw. vcera jsem napomenula manzela, at s malou neblbne, kdyz ma upito...a rano me tohle tema cvrnklo do nosu..
@martiina_k malá má rok a půl a odešla jsem když jí byly 3 měsíce. Svého stávajícího partnera znám ještě z doby, před těhotenstvím. A ano, zvedl jí až nahoru a tam mu hned vyklouzla, takže letěla asi metr na dlažbu. Byly to podstatné informace? 🙂
@viki999 řeším to, že bydlím v domku s mojí mamkou, sestrou a bráchou a ti momentálně mají covid. Takže tam se mi teď úplně taky nechce.
Přítel asi moc zodpovědnosti nemá. První společné vánoce s novou partnerkou a její dcerou a on se zlíská? První Vánoce tvojí dcery...to budeš mít vzpomínku akorát na lítání po doktorech. To jako vážně? Hlavně po necelém roce kdy většinou zamilovanost ještě funguje. Nemá přítel nějaký problém? Jak se stavěl ke společně strávenému Štědrému večeru? Jaký má vztah k malé? Nenatlačila jsi ho do toho? Určitě ho neomlouvám! Tohle by se nemělo stávat nikdy ani vlastním rodičům - pokud jeden pije až tolik, že nezvládá bezpečný pohyb,t ak se o dítě se stará druhý rodič a ten opilý by si měl být i přes alkohol vědom rizika co se může stát za průser.
Ty jsi u přítele na návštěvě? Chápu to dobře, pár dní přes vánoce? Nejsi v karantene, když bydlíš s pozitivnimi? To mě napadlo vzhledem k tomu, že pkanujete návštěvy.
Jinak to vidim jako @pavlinar být obezřetná, jestli bude nasavat, tak si z nej partnera pro život nedelat. Je malá v pořádku, jak ji je?
@michaela666 druhé vánoce, ty první jsem strávila s novopečeným miminkem u ex tchýně a už jsem věděla, že chlap někoho má a řešila jsem jak to budu řešit, zjišťovala informace na úřadech, takže další povedené vánoce, ale z letošních už by měla malá radost ...
@lv já odjela dřív než si to mamka dovezla z práce, takže my jsme se tomu vyhly prozatím. Už dobře, noc byla hrozná teda, ale ručičkou už hýbe a otřes mozku naštěstí neměla. Ale ručku si šetří a má naražené rameno. Hlavně mě to vyděsilo k smrti jak s ní vůbec nechtěla hýbat. Držela se jednou rukou kolem krku a druhá ji bezvládně vysela dolů a ani nechtěla nic vzít do ručičky
Upřímně? U nás se o štědrém dnu nikdy nechlastalo, resp. dospělí měli k večeři přípitek s pilo se max lehce vínko.
Jako střískat se někdo tak, že upustí dítě, no tak to už musí být nářez. Frajer by mě už v životě neviděl a mého dítěte by se nedotkl, je to alkoholik, k čemu ti takový chlap bude...
Fakt nohy na ramena!!!!
Nesnasim alkoholiky. Na moje dítě by nikdy ozraly nesahl, ruce bych mu urazila, ale co sis vybrala to máš
A jak se k tomu postavil partner?
Tvl chlastat před dítětem, to jako vážně? Zamysli se hlavně nad sebou, co jsi schopná dcerce přitáhnout domů. Naše děti nás nikdy neviděly opilé a alkohol před nimi pijeme jen výjimečně, přípitek na oslavě, atd.
Asi tak - Chapu, ze svobodna matka nemuze partnery moc prebirat... Ale ozrat se na van9ce, kdyz ma doma decko a nemit vubec stopku to decko nebrat?! Ja bych uz byla pryc.
A hlavne mi nesedi ty reci o tom, ze doma pozituvni a ty ani ne karantena? Jak dlouho pred pozitivitou tve mamy jsi s nimi byla? Je to divne
No já čumím jako puk, kolik lidí ví že ten chlap je alkoholik to je až obdivuhodné :D No a ruku na srdce kdo se nelízl a nedělal s dětma blbiny a pak se něco nestalo? A tedy tvrzení že když jsem opilá tak vím že mé motorické funkce nejsou dobré, nooo jasný ale racionalita je ještě horší a člověk je víc odvázaný...
Je blbé že upadla, ale u toho že se opil jsi evidentně seděla a do toho okamžiku ti to bylo pumpa... To jestli je jeho nebo není je dle mého naprosto zcestná informace, myslíš že s ní flákl o zem protože není jeho a kdyby byla jeho tak by mu neupadla...?
Že jsi naštvaná a vylekaná ok, to se dá pochopit. Ale evidentně to nebude tak horké když to stíháš řešit na koníku, to už je buď výmysl, nebo jsi prostě jen hysterka co hledá problém kde není. Já bych řešila to jak se chová jindy a ne to že se jednou stal průšvih a chvála bohu ne až tak velký...
@gramar v životě bych se nelizla kdyz se mam starat o dítě, jestli je to u tebe normální ok, ja jsem v jine sociální bubline a normální to pro mne není
Uz jen to, ze se o Vanoce zpije tak, ze upusti dite je docela problem. Chapu, ze se muze stat cokoliv i za strizliva, ale pokud takhle pije nejak pravidelne 🤷