Chlap mě před dětmi chytil pod krkem. Co mám dělat?

24. srp 2022

Dobrý večer, potřebuji se vypovídat omlouvám se za anonym stydím se..

Dnes jak přišel chlap z práce jsme se pohádali řekla jsem mu že se mi nelíbí že tráví tolik času s kamarády včera ráno mi sliboval že půjdeme dokoupit výbavu pro našeho prvnáčka jako boty, oblečení penál a poté jsme byli objednání k zubaři, kde měl jít s námi protože šla i mladší dcera starší i já a měl děti pohlídat zatímco já budu v křesle. Odpoledne mi volal že potřebuje kolega pomoc se sutí a že teda s námi nepůjde a nepřijde na noc ani domů. Suť kterou tam měl už týden ale nutně potřeboval to ten den.. věděl to dopředu hodně že potřebuji aby šel s námi a nic zase nás odepsal.. dnes z práce šel k nějaké kolegyni která samozřejmě má manžela ale nutné ji ten odtok u dřezu opravit on takže přišel zase pozdě vůbec mu nevadí že na něj a dětmi čekám ani zítra doma nebude to jde s kamarády na koncert a my budeme doma. Jde mi o to že pokaždé jede ke kamarádům ikdyž máme jít na výlet nebo prostě něco naplánovaného tak letí hned a my jdeme stranou řekla jsem mu že se mi to nelíbí že prostě má být více s rodinou že děti z něj nic nemají když s námi netrápví čas.. začaly jsme se hádat fakt hodně pak po mně vystartoval chytil mě pod krkem a holícím strojkem který držel v ruce mi projel vlasy nevzal toho moc ale prostě vlasy mi vypadly nehledě na to že mě po celém obývaku smýček pod krkem a před dětmi ikdyž obě děti brečely.. nevím co mám dělat bojím se ho že to udělá znova chci odejít ale vyhrožuje mi že děti sebere nebo bude mitstřídavou péči.. podotykam že na výbavu do první třídy nedal ani korunu a odmítá platit i mladší nebo starší výdaje ve školce a škole přitom chce po mně 10 tisíc nájem můj plat je 17 tisíc on má i slevu na dani na děti tu mi dát nechce nevím co mám dělat jsem prakticky bez peněz každý měsíc nemám kam jít sem s dětmi sama chlapa se bojím ikdyž jemu tvrdím že ne aby si nedovolil ještě horší věci...

autor
24. srp 2022

Upřesním toto udělal poprvé.. hádky jsme měli ale toto opravdu poprvé.. nemám tady ani trvalé bydliště přišli jsme sem před půl rokem odmítá mi ho tu dát pořád jen říká že mám držet hubu že on zařídil byt (jsme v nájmu) že tu nemám co rozkazovat nesmím ani pípnout.. taky mu vadí že děti mají příjmení po mně ne po něm ale opravdu když jsme spolu nebydleli nebyl důvod a teď po tady tomto incidentu jeho jméno jim ani dát nechci a nedám..

e_v_k_a83
24. srp 2022

Moc mě mrzí, co prožívá. No, je to ubozak, co říct. Vše co dělá nemá s manželem nic společného. A prosím tě, co by s detma dělal když teď na ně nemá vůbec čas a hlavně chuť... Jen vyhrožuje.
Pokud jsi dost silná tak jsou azylaky pro maminky s dětmi. Proč by děti a ty měly snášet toto vše? A víš co, až budou velké se zeptaji:mami, proč jsi s ním zůstala? Taky se ho boji určitě. Mámy musí být silné a chránit své děti.Drzim pěsti.

daisymaminka
24. srp 2022

Rychle pryč od takového (magora). Sbalit kufr a čau. Jako toto fakt nee. Normální lidi v normálním vztahu se chovají úplně jinak. 🍀🍀🍀

lucifux
24. srp 2022

Sbal sebe i děti a uteč do bezpečí. Jakmile jednou překročil tuto hranici, tak už můžeš jen myslet na to co ti udělá příště... Setrváváním ve strachu ubližuješ sobě i dětem.

katherine177
24. srp 2022

Je jedno jestli poprvé ,když si tohle dovolil ,pak už nebude mít zábrany ,bude to stále častěji .Zažila jsem domácí násilí ,a bylo to horší a horší ,byla jsem na mateřské a měla kolem 8000 Kč ,on měl 30000 Kč měsíčně ,odešla jsem s dětmi ,našla jsem si podnájem , začátky byly těžké ,pomohla mi maminka finančně ,pak jsem si našla práci ,tak to bylo lepší .
Ale odejděte dokud to jde ,chlapovi který vztáhne ruku na manželku děti nedají do střídavé péče . Musíte mít ,ale v ruce nějaký záznam ,nahlásit to na policii ,navštívit lékaře .

rosalline
24. srp 2022

Já bych si většinou nedovolila nikomu radit rozchod, ale tohle je neštěstí. Nevidím žádné krásné vyhlídky, jen stupňování … jestliže tohle udělal poprvé, stáhni se a spřádej plány i se svými blízkými, jak , kam a kdy odejít…. Moc mě mrzí , čím procházíš a že tomu byli děti svědky…. Existují různé nadace, co pomáhají matkám v nouzi…

jipe
24. srp 2022

kontaktuj nějaké intervenčí centrum, např. bílý kruh bezpečí nebo něco, co máš v okolí, poradí postup.Měla jsi zavolat policii. Nemůžeš jít třeba k rodičům než si seženeš bydlení?

autor
24. srp 2022

Nemůžu volat ani jít na policii telefon mi hlídá nikoho tady nemám jsem tu sama s dětmi jak říkám peníze nemám jsem skoro na dně do výplaty za 2 týdny mi zbývají všude všeho 2 a půl tisíce nemám kam jít bohužel tady nemám ani kamarádku žádnou ke které bych mohla jít

fandysek_1
24. srp 2022

Když píšeš, že je pořád pryč a na noc se nevrátí můžeš kontaktovat nějaké centrum pomoci např. Bílý kruh a oni tě nasmeruji. To je hnus, když děti vidí, že táta ubližuje mámě. Nevymlouvej se a konej. Není čas čekat, až ti udělá něco víc. Zvládneš to. Pokud mu dáváš 10 tisíc na nájem tak na nájem mít budeš. Nikdo mu děti nesveri, když tam bude mezi vámi nasilí.⁰

tasimia
24. srp 2022

Až odejde zavolej na linku BKB, promluv si s nimi o celé situaci.
Odejdi od něj co nejdřív, třeba nějaké krizové centrum, pak Azylový dům pro matky s dětmi. A souhlasím z holkami, udělal to jednou a ve většině případů se to stane znovu. Co to je za chlapa, aby ti kontrolovat telefon? Až nebude doma, zavolej a odešla bych, jak by někam odešel na noc. Ať má doma překvapení.
Ze 17tis krizové centrum i Azylový dům utahnes. Drž se 🍀

mimi1004
24. srp 2022

Koukám, že už tě pěkně zmákl. Kontroluje ti telefon!? Vztáhl na tebe ruku, navíc před dětmi. Píšeš, že věcně není doma, tak na co čekáš? Jednej, takhle to přece dál nejde...

leniczka23
25. srp 2022

Myslím , že víš co máš dělat. Je to kretén sobeckej a lepší to už nikdy nebude. Uteč.

aarriel
25. srp 2022

Popisu ti pocity ditete, od takovych rodicu... Kdyz jsem byla mala tak to bylo jeste dobry, ale postupne se to zhorsovalo, ze neco neni v poradku jsem si naplno uvedomila asi ve treti tride, kdyz jsem prisla do skoly s modrinou pod okem, tahala jsem tatu od mamy a ten me odstrcil na umyvadlo. Takze si zavolali nase do skoly, ale mama nic nerekla. Nechapala jsem proc lhala. A od ty doby jsem tatu nesnasela. Bala jsem se ho, vzdycky jsem mela radost, ze neni doma a jak prisel tak jsem se snazila klidit z jeho dosahu. Nakonec jsem si na nej vypestovala slusnou averzi, ze jsem nebyla schopna mu podat ani ruku, abych mu poprala k narozeninam, brrr. Od tech 15ti jsem se snazila nechodit domu, abych ho nepotkala a byt s nim sama doma neexistovalo, to bych neprezila. Kdyz prisel v noci z hospody, klepala jsem se v posteli, co zas bude vyvadet. Nakonec to dospelo do takoveho stadia, ze jsem ani nemohla jist, kdyz byl doma, klepala se strachy a zvracela kdyz zvysil hlas. Nechapu, jak to s nim mohla mama vydrzet. Trochu ji vycitam, ze mi zkazila detstvi, zadny vylety, vecne bez penez, zadny kamaradky, porad jen strach co se bude dit. No rozvedla se s nim, ale to uz jsem byla z domu a mela jsem dite. Jo a moje dite ho nikdy nepoznalo, ani nepozna. Nastesti to byl muj nevlastni otec, takze s nim nemam nic spolecneho. S mym vlastnim tatou mam ted v dospelosti super vztah a moje dcera ma fajn dedecka... Chces aby tohle prozivali tvoje deti? Chces pro ne takovy zivot? Jestli ne, tak se prestan vymlouvat a zdrhej 😉 preju hodne sil a pevne nervy 😘

michaela666
25. srp 2022

Sbal děti a rychle pryč. Násilí se bude stupňovat a je otázka času kdy sáhne i na děti. Tohle není manžel ani táta, ale hovado.
Oslov azylové domy v okolí, BKB tam ti určitě pomůžou. Neboj se nikdo ti děti nevezme jen protože se postavíš domácímu násilí. Tím vždycky chlapi vyhrožují, aby matky nesebraly odvahu se jim postavit. Zvládneš to. 🍀

shirilka
25. srp 2022

Uteč od něj i s dětmi než to bude ještě horší. Nemůžeš se vrátit někam, kde máš přátelé, rodinu?

levandule_k
25. srp 2022

Najdi si psychologa, jsou i na pojišťovnu, ale mají dlouhé objednací lhůty. Začni plánovat útěk. Kontaktuj Bíly kruh bezpečí. Dají se vyřídit dávky. Kup si telefon v bazaru a k tomu náhradní simku a volej policii, ta ho vykáže. Co tvoji rodiče, nemůžeš se vrátit tam?

katkati
25. srp 2022

Po prečítaní tvojho príspevku ma napadlo iba jedno slovo "sviniar". Urob všetko preto, aby si s ním nebola. Nezaslúži si rodinu.

kackacka37
25. srp 2022

Nad čím ještě přemýšlíš? Pryč, pryč, pryč, a jeho se neboj..jen kecy starat by se nechtěl, střídavku by nedal... Takže podej žádost o svěření děti do své péče a nazdar

kajka93
25. srp 2022

Je mi líto co se ti stalo ☹ ale bohužel z tvého příspěvku vnímám že ten chlap je totální de*il. na rovinu ti říkám pokud můžeš uteč. Ty všechno na děti platíš sama? Dáváš mu peníze na bydlení? Hraje si s dětmi? Bere je na hřiště? Jezdíte na výlety? Pokud ne tak co s ními chce dělat ve střídavé péči? Píšeš že je pořád pryč, buď u kamarádů nebo v práci - tak co by s těmi dětmi ve střídavce chtěl dělat? ... jsou to jenom kecy jak tě zastrašit!!! Nenech se zastrašit, nevymlouvej se a seber se a začni konat!! .. Bude to ještě určitě hodně nepříjemné ale když to nechceš udělat pro sebe udělej to aspoň pro ty děti! Zažila jsem v dětství podobné situace a věř tomu že s otcem se vídám opravdu velice minimálně. Mám ho ráda ale prostě mám v hlavě TO všechno.
Setrvávání v takovém vztahu by bylo ubíjející jak pro mě tak pro děti.
držím ti pěsti a přeji mnoho sil🍀🍀

jola777
25. srp 2022

Uteč, než bude pozdě.. 🙁

kackacka37
25. srp 2022

A nezapomeň na alimenty..bude ti muset platit, vůbec ho nešetři...takže k tvým 17ti tisícům budeš mít ještě třeba minimálně 5-6tis... To dáš neboj se...Zmetek jeden

skarma007
25. srp 2022

Takového chlapa bych se hrozně bala. Náš otec se takto choval k naší mame v dětství a pred nami. Deti z toho můžou mít trauma. Doma mám normálního a hodnyho chlapa, který by tohle nikdy neudělal. Tohle je domácí násilí a rychle pryč, dokud je čas a nepoznamená to děti a tebe

nickyname
26. srp 2022

Je mi to strašně líto, že tohle prožíváte i s dětmi 🥺🥺 Je to hrozné, a tohle se prostě nedělá. 😤 Budu teď mluvit z pozice dítěte, které zažilo domácí násilí, psychické i fyzické, v hádkách jsem vyrostla, tyral nás můj vlastní otec, poté i otčím. Prosím, odejděte kvůli dětem. Vím, že je to strašně těžké, já vím... Ale ty děti budou mít trauma do konce života, stejně jako já a moje sestra. Mám úzkostnou poruchu s panickymi atakamy, beru antidepresiva. Není den, kdy bych si na nějaký "zážitek" nevzpomněla. Prošla jsem si hodně terapiema, dnes mám zdravou holčičku, snažíme se o druhé, i když s chlapem to není jednoduché (se kterým taky jo 😄) tak se mám v rámci možností dobře, ale nikdy... Opravdu nikdy mi nikdo nevymaže těch prvních 20 let života, nebo spíš bych řekla pekla. Zítra slavím 30. té narozeniny, a věřte, že vše je čerstvé, jakoby to bylo včera...A nevím, které šrámy jsou horší, jestli ty, co způsobily psychickou bolest, nebo ty rány, které bolely fyzicky. A vidět před očima, jak muž bije vaší maminku.... Zabraňte tomu, prosím. 🥺😪
V dnešní době už jsou jiné možnosti, jako byly dřív. Nechci říct, že by snad bylo jednoduché rozbít rodinu, ale je tohle vůbec rodina? Když se děti na tohle musí dívat? Jaký pak mají základ do života, jaký vzorec si odnesou, jak má vypadat rodinný život? V žádném případě vás neodsuzuji... To je to poslední, o co by mi šlo... Jen se snažím dát vám trochu síly, a podívat se na to z pozice dítěte, které je ve mně dodnes, ten strach, beznaděj, ty emoce... Ta bolest.... Věřím, že samotným vám bude lépe, ať budete kdekoli. Bojujte, prosím. Kvůli sobě, i kvůli dětem. 🍀🍀🍀💘💘💘 Jste silnější než si myslíte. A ta úleva která pak nastane.... ❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️To dáte. 😊🌞♥️

nat
26. srp 2022

Ihned pryc,protoze i kdyz se slibuje,tak je otazka casu kdy to udela zase a nebo neco horsiho....Sestra tohle zazila nejprve jen zmacknuti ruky sliby,pak strkani a sliby ze nikdy uz,pak nalomene zapesti a skoncilo to napadenim kdy zmlatil ji a nakonec i syna spolecneho...Takze takovi lidi se nikdy nezmeni :-/

moncheris
26. srp 2022

Naprosto souhlasím s @nickyname také jsem si zažila něco podobného z pozice dítěte a dodnes říkám mámě, že měla odejít dřív. Dnes už mám svoji rodinu a přes to všechno se mi minulost vrací a dodnes mne ovlivňuje. Také beru antidepresiva a vše je to běh na dlouhou trať....
Takže myslete na sebe i na děti, zatněte zuby a utečte, dokud není pozdě! Držím palce a přeji hodně sil 🍀🍀🍀

fandysek_1
26. srp 2022

Zrovna dneska jsem si vybavila vzpomínku- kdy táta napadl mámu a v noci nás vzbudili, ať jdeme spát k sousedce,aby nám něco neudělal a táta řval na celé sídliště, když přijeli policajti a odvezli ho na záchytku. Přišel ráno a máma utíkala do kuchyně a on s ledovým hlasem pronesl- holky, proč máma utíká? Ona měla monokla a byla to poslední kapka k rozchodu. S tátou se nestýkáme a nedávno se nechal slyšet, že asi ani nejsme jeho. Což je nesmysl.

skarma007
27. srp 2022

@nickyname ja si jako dite az do puberty a dospělosti prala, aby se nasi rozvedli, aby byl klid a pokoj. Naši se nenavidi a jsou spolu dal. Je mi 30 let... Rozvod je mnohem lepší než žít v nasilnickem prostředí... Je to týrání pro to dítě....s tátou mam dobry vztah, vycházíme spolu dobře, s mamou je to horsi... Ta nas v puberte psychicky tyrala...