Chlap a peníze, jsem vážně tak náročná?

tereza90t
27. dub 2018

Ahoj holky,uz nevim jak dal. Jestli jsem vazne tak narocna a chci toho moc.Cekam s pritelem miminko,jsem na nemocensky kvuli hematomu.Beru nemocenskou nejaky 3 tisice a od ty doby co nevydelavam je peklo.pritel bere kolem 30 tisic cisteho a jediny co zaplati je najem a jeste s kecama.Vubec se nezajima jestli tu mam cely den co jist ,penize mi vecne dava moje mama a nakoupila i vetsinu vybavy s mym tatou.Muj pritel si denne chodi cvicit,objednava drahy obedy do prace,proste svoji pusu si neosidi.Tak si rikam ze bude asi lepsi kdyz zustanu sama nez s lakomcem o kteryho se musim vse prosit a pak to mesic posloucham.

ladyhacek
27. dub 2018

V první řadě si promluvte spolu. Takto to opravdu nejde dělat. My s manželem máme společné penize ( financí problémy také máme) . Na všem se spolu dohodneme. O penězích rozhodujeme společně. Není moje a tvoje. Prostě naše ( ma to své výhody i nevyhody- to nezastiram) . Řešila jsi s ním vybavicku? Vy kolik to to stojí?

maagda
27. dub 2018

@tereza90t ahoj, jak je mozne ze mas jen 3 tisice to snad neni ani minimum. Jinak s takovym chlapem bych nebyla uz ani minutu a radsi byla sama. Pokud muzete jit na chvilku k rodicum. Schovavejte so uctenky za vybavu a otec pak musi dat pulku. Jako neumim si predstavit,ze by se na me chlap vykaslal. Je peavda ze mam vetsi marodku ale i tak.

evakaspar
27. dub 2018

To by zažil rodeo 😠 Chová se jak náctiletý fracek, v první řadě by si měl uvědomit, že má vůči vám vyživovací povinnost, kdyby jste to dala k soudy cucel by na drát. A hlavně je tu jedna jediná otázka, když se takhle chová je to chlap pro život? nebylo by Vám lépe samotné? Sobec sobcem zůstane, nezmení se. s Miminkem vzrostou náklady několikánásobně a co pak, když milostpán se chová jak s prominutím idiot. Můj manžel v podstatě dává veškeré finance mě a to sám od sebe prostě to bere jako automatiku. Takové debily fakt nechápu. Já bych mu dala čočku 😠

pavlina26
27. dub 2018

Děs běs....já to takhle měla s prvním mužem. Ten vydělával dokonce kolem 50 tis. čistého a stejně mu to bylo málo- pro nás nezbylo nikdy nic, hlavně, že on si koupil dvě nová kola, novou motorku...a já z mateřské táhla věci pro dcerku a abych měla z čeho vařit...když jsem chtěla peníze na nákup, řekl, že dojede nakoupit sám- a sem tam potraviny přivezl, ale to bylo tak celé. Zkuste s nim promluvit- musí si uvědomit, že nemáte v podstatě žádný příjem a on na tom má velký podíl...pokud mu to nedojde, balila bych tašky...

tereza90t
autor
27. dub 2018

Zkousela jsem snim mluvit po dobrym i po zlym,nepomaha nic.Proste je to sobec a hlavne chce mit on vsechno.Rekl mi ze co si myslim ze nezijeme v praveku aby vsechno platil sam chlap.

ajronka
27. dub 2018

@tereza90t bych mu hned ukázala pravěk, jak bych ho jeb.a lopatou po hlavě. On takový předtím nebyl, než jste si spolu pořídili dítě? Jinak jako fakt nechápu, proč jste si ho s takovým inteligentem udělala..

tereza90t
autor
27. dub 2018

@ajronka tak predtim jsme si kazdej platili to svoje.

victress
27. dub 2018

a jak to bylo předtím než jsi otěhotněla?? jestli se takhle choval i předtím, velká škoda, že jsi s ním otěhotněla.... jednou sobec, vždycky sobec, balila bych mu nebo sobě tašky..... je to vaše společné dítě, má vůči tobě jako matce svého budoucího dítěte vyživovací povinnost, i když budete od sebe, pokud by se cukal, můžeš vymáhat i soudně...

tereza90t
autor
27. dub 2018

Denne me nervuje ,za mesic mam termin a chova se jak nejvetsi dement

tereza90t
autor
27. dub 2018

@victress ja hlavne nevim jestli ho mam nechat vubec zapsat

pavca1982
27. dub 2018

@tereza90t Jojo pěkně nechat zapsat a bude se podílet finančně na pěči o dítě.Tenhle vztah nemá budoucnost to asi cítíte sama. Zašla bych už teď na úřady a vše si zjistila.

marketa11112
27. dub 2018

@tereza90t zapsat ho nech, bude ti muset proplatit pul vybavicky, dva roky vyzivne na tebe a alimenty na ditko..a ver , ze z 30000 to bude pekna castka..a on o to bude ,,chudsi,, a uvidi, ze nic neni zadarmo.....je sice pravda, ze bude mit narok si ditko brat, ale ditko ma pravo znat otce..a samo jednou pozna, jak se veci maji....fetaka a pod. bych take nezapsala, ale lakomce just jooo.....

pavlina26
27. dub 2018

@tereza90t to je fakt blbec....pravěk nemá s tím, že Vy nevyděláváte nic společného....a hlavně to, že nevyděláváte, za to může i on...tomu říkám podpora... z toho asi fakt nic dobrého nekouká... A jak píšou předchozí- do rodného listu ho určitě zapsat nechte, jinak se vyhne jakékoliv zodpovědnosti....

victress
27. dub 2018

@marketa11112 to se jednoduše napíše, ale potom mějte jako matka 18 let nervy z toho, jestli vám to dítě vrátí z návštěvy nebo ho unese, jak je o něj postaráno u otce, jestli nemá hlad, jestli má v čem chodit, celých 18 let se handrkovat o každou korunu, já bych na to ty nervy neměla, koník je plný takových příběhů zoufalých matek, jejichž expartneři jim dělají šílené naschvály, navádějí dítě proti matce, nedejbože aby chtěl takový otec střídavku, já osobně bych se raději těch alíků vzdala, jenže já měla vždycky finanční rezervu pro tyto případy....

vzkazyzuniverza
27. dub 2018

Sla bych od nej, ale at pekne plati alimenty. V sobectvi neni zadna laska.

victress
27. dub 2018

dneska vydělává 30000 Kč, zítra nemusí a stejně z něj nedostanete ani korunu, i když to budete mít soudně na papíře přiznané.....

tereza90t
autor
27. dub 2018

@victress presne mi muvite z duse.jestli to vubec za ty nervy stoji

jednaholkaa
27. dub 2018

@tereza90t Na tomhle vztahy krachujou, to je vazny problem :( Zkuste mu to vysvetlit.. Ale vetsinou je to uz takova povaha a zenskym ve vztahu pak dojde trpelivost s timhle. Chlap financni podporou dava najevo ze k sobe patrite, ze jste team. V opacnem pripade dava najevo opak. To me mrzi, drzte se!

tereza90t
autor
27. dub 2018

@jednaholkaa dekuju moc

konikponik
27. dub 2018

Pryč od něj... v lásce to má vypadat úplně jinak. A troufám si říct, že i ,,nezamilovaní" chlapi se kolikrát chovají v takovém případě mnohem líp než ten tvůj.

j.a.n.i
27. dub 2018

@victress No, kdyby byla zakladatelka schopná sebe a své dítě uživit, tak ať pro svůj klid dítě nezapisuje, ale pokud toho schopná není, tak ji moc jiných šancí nemá...

vzkazyzuniverza
27. dub 2018

No, pokud se nechcete nervovat a chcete mit klid na dusi a o jeho podporu nestojite, tak bych otce nenechala diteti zapsat a odesla nadobro. Az se zacnete o mimi starat, jiste potkate cloveka, co se o vas dva bude rad starat. Jelikoz vy nejste lakoma a nestojite o zbytecne tahanice, tak si dobreho chlapa just zaslouzite.

labijoux
27. dub 2018

Měsíc před porodem, to bych hodně rychle řešila, sestinedeli je náročný a když budete v nervech , do toho dítě, a kojení a velká citlivost, je dost na hrane. Sobec sobcem zůstane vlastní zkušenost, vy ho nezmenite ani dítě.

pavlina26
27. dub 2018

...tak já nevím, jak jsem psala, mám podobnou situaci za sebou a nežijeme spolu, ale necítila jsem to tak, abych dceři tátu úplně vzala. Ono nejde jen o alimenty...ale teď nemůžete odhadnout, jaký bude mít vztah k Vašemu dítěti. I když u nás to skrz peníze silně vázlo, bývalý dceru bezmezně miluje. Na návštěvách a vůbec na všem kolem dcerky jsme byli schopni se domluvit- i když začátky byly složitější...ale i dcera ho má jako tátu moc ráda....pokud o to dítko dotyčný stojí a chtěl ho, tak bych se o tom s nim pobavila, jak by si to jako představoval do budoucna a jestli se chce na výchově podílet nebo ne...

denny27
27. dub 2018

No tak to je dobrej debil.. pardon....on nebyl u toho, když jste počaly, když není schopnej se podílet ani na vybavicce pro dítě? Pokud máš oporu v rodině, tak bych asi přemýšlela o návratu domů a asi si zajdi na ospod a začni zjišťovat, na co máš nárok..a jeho bych oskubala o výživné jak na Tebe, tak na dítě

cuuza
27. dub 2018

@tereza90t A vy jste spolu neřešili finance, jak to bude po porodu? To ani neplatil kocarek? Má vůbec zájem mít dítě a starat se?
Až budeš mít hormony na houpačce v sestinedeli, tak tohle asi nebude dobrý parťák.... Domluvila bych se s rodiči, že po porodu budeš nějaký čas u nich(jestli je to možné)...

budilinka
27. dub 2018

Tak tohle jsem taky zazila... ale s takovym clovekem bych si dite neporidila. Kdyz jsme obcas zasli do restaurace a prinesli nam ucet na stul, zacal zkoumat strop... mel pocit, ze ho budu zivit, pritom bral celkem slusne penize. Kdyz jsem se ho zeptala, zda si umi predstavit, pokud bych byla na materske, ze by financoval vetsinu veci, a on odpovedel ze ne, vzala jsem nohy na ramena. Ve Vasem pripade bych ho ani zapsat nenechala.... Takhle se zodpovedny muz, nastavajici otec, nechova.

tereza90t
autor
27. dub 2018

Ono je nejhorsi ze u sebe zadnou chybu nevidi. rika mi ze mu chci vzit dite a ze sem zla . k cemu mi je takovej chlap co mi v takovy chvili nepomuze. ja mu nesmim kecat do niceho. cely dny sedim sama doma a on misto toho aby byl vecer doma tak chodi cvicit nebo za kamosema.na vsechno mi rekne zeto jsou jeho penize a ze si je vydelal.

myjusiatko
27. dub 2018

@tereza90t a to byl takovy i predtim? Jaky jste meli vztah? Jak se choval? Tehotenstvi bylo planovane?

raduushka
27. dub 2018

@tereza90t Odejdi od něj od lakomce jednoho, pokud můžeš jít k rodičům a zatím ti pomohou tak neváhej. Po porodu zažádej o alimenty a výživné na sebe na které máš dva roky nárok! Já bych mu ukázala jak umím hezky soudní cestou přijít k jeho penězům!