Chci další dítě, ale bojím se to říct manželovi

aanjelikk001
10. črc 2016

Ahojky maminky. Je mi 31 a s manželem máme 2 děti. Jenže už asi měsíc mi opět tikají biologické hodiny. Neplánovala jsem nikdy 3 děti, ale nikdy se to už nedá.
Manžel mi asi před třemi měsíci řekl, že teď dítě nee.
Bojím se toho, že až on bude připravený, tak já už asi budu v blázinci 😀
Připadám si jako nemocná. Koukám na výbavičku pro mimčo, na kočárky a postýlky.
Co by jste mi poradily?

guinea
10. črc 2016

@aanjelikk001 Já bych ti poradila přibrat si na pár dní ke svým dětem na hlídání nějaké další malé děti kamarádek 😀 Pak se ti třeba názor trošku poopraví...

claire90
11. črc 2016

Prestat koukat po tehle vecech. Pokud manzel nechce, budes se dle me jen zbytecne trapit 🙂 muj vi, ze za par let bych treti chtela, dle nej to je luxus na ktery v dnesni dobe ma malo kdo a my mezi ne pry nepatrime :-/ takze pak budu jedine doufat, ze se osmeli s potomkem nekdo z rodiny a budu se kochat aspon s malym pribuznym :D

verka4d
11. črc 2016

@aanjelikk001 To je těžké...já jsem se takhle dívala po miminkovských věcech,když už jsme tři děti měli. Když po dítěti toužíš,nejde se nedívat na výbavičky a kočárky. Manžel sice nejdřív o čtvrtém nechtěl ani slyšet a i já,když jsem to brala podle rozumu,tak mi to nějak nevycházelo... no co už ale,srdce neošidíš. No a pak jsem naprosto neplánovaně otěhotněla počtvrté,nejdřív šok,ale zároveň i obrovský pocit radosti a štěstí 🙂 Manžel s tím měl ze začátku trošku problém,ale jak už pak začal vybírat jméno pro miminko a sedmimístné auto,tak jsem věděla,že je to v pořádku 🙂 Naše nejmladší má teď rok a půl a manžel je z ní celý naměkko. Tak intenzivně se snad nevěnoval žádnému z dětí,no jo no ,na staré roky si užívá prcka (táhne nám oběma na 40). Takže to období před otěhotněním je pro ty chlapy asi nejhorší,takové to svolení pro další dítě,ale když už se to stane,tak se pak i oni začnou těšit no a samozřejmě jak se miminko narodí a ještě k tomu je jim podobné,tak roztajou. Jenže to už hodně předbíhám. Nevím,co radit,já jsem to tak taky měla a žádné rozumné vysvětlení pro mě nebylo to pravé,prostě jsem mimi hrozně moc chtěla a ten pocit zmizel s potvrzením těhotenství... takže přeji hodně štěstí a ať manžel brzy sdílí stejnou touhu po miminku jako ty 😉

vercik83
11. črc 2016

@aanjelikk001 pokud touzis, zkus za nejaky cas manzelovi opet rict, promluvit si, dnes 3 deti nejsou zadna vyjimka, jen moje 4 kamaradky maji po trech🙂 kdyz nebude chtit, budes se asi muset s tim smirit. Svagrova se nesmirila a ted se rozvadi🙂

zuzineckah
11. črc 2016

já myslím, že manžel k tomu má taky co říct 😉 takže bych doporučila mluvit a naslouchat a pak nějaký kompromis 😉

vercik83
11. črc 2016

@zuzineckah kompromis - jako půldítě? 😉

zuzineckah
11. črc 2016

@vercik83 třeba pes? 😀

waflicka01
11. črc 2016

Zkuste mu připomenout krásy otcovství (http://fanmag.cz/20-duvodu-proc-nemuzete-nechat...) :D

Jaký měl k vám vztah, když jste čekali první dítě? Byl z toho nepříjemný? Já bych doporučovala na něj opatrněji a oznámit mu to ideálně někdy když bude pěkně najezený, spokojený a nebude ztrápený z práce 🙂.

aanjelikk001
autor
14. črc 2016

Tak ženy, vše je vyřešeno. S manželem jsem si otevřeně promluvila a dopadlo to tak, že se snažíme o mimčo. 😀
Strašně jsem se bála a nakonec to dopadlo, tak dobře. Prý už o tom věděl, podle toho, jak jsem se chovala 😀
No jo, hlavně nenápadně.
A Vám, co jste mi sem nějak přispěly, moc děkuji. A teď už nám jen držte palce.

vercik83
14. črc 2016

Supeeer

verka4d
15. črc 2016

@aanjelikk001 To mám radost!! Držím pěstičky,ať to vyjde co nejdřív... opatrujte se 🙂