Chce víc času pro sebe. Jsem hrozná já nebo on se svým přístupem?

1. srp 2020

Ahoj. Chci jen nezaujatý názor....s partnerem jsme se včera trochu chytli..pracuje do 15-16h (kuchař ve své hospodě), neděle má volné. Večer jsem uspávala malého hodinu a půl!!! Nezabral. Pak mě přitel vystřídala malý rychle usnul...já se k nim vrátila po 40min (bylo uz asi kolem 22h) a on že si da taky sprchu a prijde si lehnout....ale místo toho šel zase vedle na gauc na pc...byl na nem i celou dobu co jsem uspavala...kdyz jsem pak ale za nim prisla, jestli uz nepujde taky spat....vycetl mi, ze ho mam nechat byt a ze chce taky cas jen pro sebe...ze pracuje a kdesi cosi. Ja si asi na MD valim sunky. Jsem hrozna ja nebo on se svym pristupem? Mrzela me hadka kvuli zomihle

te_reza
1. srp 2020

Tak se stridejte, aby aspoň pár dní v týdnu uspaval on. Taky se do budoucna hodí naučit spát bez uspávání, i když to třeba taky nejde pořád. Ale za mě Teda nejlepší, taky mě to uspávání přes hodinu nebavilo😀

autor
1. srp 2020

To mi bohuzel doma asi neprojde...jednou max 2x v tydnu mozna. Jenze on prece chodi do prace a ja jsem na MD od toho, abych se venovala malymu. On pohlida kdyz je treba, nekdy teda kolem toho reci az na pudu..vzacne vykoupe. Ale napr nikdy nebyl sam s kocarem a to je malymu rok. Pry to po nem nemam chtit. S nami nekdy jde, ale sam nepujde. Ano ma fyzicky narocnou praci, ale maka svych 8-9h a jde domu. Zadne 12, smeny

mona91
1. srp 2020

Bude to znít možná blbě ale zkus to nějak udělat a nechat ho s malým od rána do večera samotnyho až bude mít volno a ať udělá všechno co bezne děláš ty takže pece o dítě uklid vaření atd.... mě manžel pomáhá se synem jakmile má volno tak se mu věnuje co to jde (a to dela dvanactky ). Parkrat jsem je musela nechat doma ne přes noc ale přes den samotný a musím rict ze i můj muž který nikdy neřekl nic ve smyslu no Jo ale já chodím do práce a ty jsi na mateřský tak vecer byl úplně hotovej doma bordel jak v tanku a vítal mě se slovy jak to sakra všechno zvládnu ze je doma uklizeno navareno vyprano a ditko spokojene? Něco jiného bylo když jsem musela k doktorovi manžel byl v praci neslo si vzít volno a hlídala sestra se svým názorem ze přece se ,,válím doma,, tak po 7 hodinách kdy jsem se vrátila byla úplně hotova a tohle už nikdy nevyslovila a najednou i změnila názor. A to musím podotknout ze když pominu třeba když rostou zuby a tak, tak mám opravdu hodný usměvavý hravý dítě.

verionka
1. srp 2020

A muzu se zeptat, o co přesně ti slo? Aby si sel lehnout? Nemyslim to spatne, fakt jsem tonu neporozumela. Však si můžeš jít lehnout sama a on může hrát na počítači, jak chce, ne? Nevim, pro me je to standard, ze uspavam obe deti (deti to tak chteji, s tatinkem zase blbnou pres den a navic je to celkem hezka vecerni chvilka s nimi) a pak mam ten cas pro sebe nebo jdu spát, podle toho, kolik je hodin.

crutela
1. srp 2020

Každý chce občas nějaký čas pro sebe, někdo víc a někdo míň.
Respektovala bych ho a nechala mu čas, kdy by chtěl. Ono se Ti to pak 100x vrátí, když ho nebudeš dusit 🙂 lehnout si můžeš jít sama a třeba si taky udělat chvíli pro sebe 🙂 nemyslím to zle.

sudylichozrout
1. srp 2020

To je furt dokola. Zensky, to jste proste pred otehotnenim vubec nepremyslely hlavou? To jste nikdy s partnerem nevedli debaty o tom, jak si to v ramci rozdeleni povinnosti v budoucnu predstavujete? To jste nikdy nevidely, jak travi vas mily vecery a jak se ma k domacim pracem? 🤦

muhehehe
1. srp 2020

Tady se plantaji dohromady dvě věci... Bylo by dobrý aby se zapojil víc, o tom žádná, ale ta vaše hádka přece vůbec nestála na tomhle.. že si chce chvíli něco číst, objednat, nebo i třeba zazevlit na Facebooku nebo zahrát hru, aniz by měl za zády dite.. no a? Tím ti přece neříká, že se flákáš... To vůbec o tobě nebylo. Dítě spalo, on by mohl taky, ale ještě chtěl chvíli čumět do kompu, to je celý... V této konkrétní situaci já nevidím žádný problém, já tu teď taky klikam a manžel chrápe 🙂 jeho celkové fungování jako táty by ale chtělo trochu upgrade, to zas ne že ne, ale začít tím, že po něm budeš štěkat za takovýhle blbosti, asi není úplně cesta.

petulejan
3. srp 2020

@sudylichozrout no tak to prrrr,chlap před dítětem vysál,vytřel atd. Teď ani prd. Pak mě upozornil,že pokud budeme mít dítě,tak ať počítám s tím,že on se nestará.... Podniká a zabere mu to dost času. No a taky se stal pravý opak a z malé se může podělat,takže asi tak 😁

autor
3. srp 2020

No on takhle travi vetsinu veceru...ze ja uspavam a on zevluje na kompu a pak rovnou zalehne a spi...jako by ani nestal o spolecnou chvilku vecer...nebyl to nicim vyjimecny vecer, ze chtel vypnout a ja mu to nedoprala...