Čekají me horší časy?

10. led 2024

Ahoj, chci se tu zeptat jak se chová alkoholik či co mě s alkoholikem čeká…
Příteli je 22 mě 20, pritel je hrozny alkoholik, nejde semnou ven jen tak bez piv, každý den nutně musí mít minimálně 6 piv, a každý pátek pije tvrdý alkohol, jednou jsem byla u něj, a choval se hnusně, musela jsem mu sloužit jak pes a když jsem byla unavena a nechtěla jsem něco dělat tak prý jsem ženská k ničemu,
Nebo jsem si chtěla pustit svou oblíbenou písničku a začal říkat co to poslouchám za sračky.. že ať nic radši nepoustim a když jsem se urazila tak prej nemám ani ohledy na svého chlapa když je opilý ze si chce zpívat písničky a ze ho nezajímá ze chci spát…
Nebo jsme byli v hospodě a tam nějaké cizi slečny tancovaly, a volaly ať jdu s nima tancovat, a já nechtěla jít… a on na mě ze jsem nudná a postižená dal mi dokonce i facku… nebo mi začne vyčítat co mi všechno koupil, nebo ze za mě platil hotely
Občas mi přijde že ho nemiluji, a nechci s ním být, ale jsem na nej citově závislá a nevím co s tím mám dělat, je to můj první vztah a nedokážu odejít od nej… byli s nim i hezky časy, a proto nevím na čem jsem… chceme spolu bydlet a založit třeba i rodinu… ale bojím se… tak se tu chci zeptat jestli se alkoholik změní ? Změní dítě alkoholika ? Nebo mě čekají i horší časy ? (Nejsem zkušená ve vztazích)

veruuu_kubesovic
10. led 2024

A proč s ním jsi? Alkoholik už ve 22letech, to teda brzo...

jaja01k
10. led 2024

Nezmění se. Dítě to jenom zhorší. Pokud se chceš mít líp a mít normální vztah s mužem, který tě bude mít rád, jediné řešení je se s tímhle ubožákem rozejít. S ním tě žádné hezké časy nečekají.

julie290
10. led 2024

Nie, alkoholika nezmeníš. Možno tak ak by on veľmi sám chcel. Ale tomu neverím. Odíď od neho, keď už teraz o tom vzťahu nič pekné nepíšeš. Tiež nechápem prečo ešte s ním si. Nekaz si mladosť

klokanka31
10. led 2024

Alkoholika nezmění vůbec nic. Buď šťastná že s ním nemáš žádný závazky a zdrhej.

biciklissie
10. led 2024

Jak je to v té Lásce nebeské, v tom filmu? Zůstat, když život bude už jen horší? Jsi mladá, máš život před sebou. Že nedokážeš odejít, dokážeš. Svou dceru učím, že dokáže cokoliv, co bude chtít. Ty určitě taky, máš na mnohem víc. Máme ten život jen jeden a nevíme, jak dlouhý. Tak si ho nepos_r, ještě není pozdě.

zlataberta
10. led 2024

Utíkej!!!!!!!

te_reza
10. led 2024

Už bych byla za horama

evaviki
10. led 2024

kamaradka si taky myslela, ze chlap prestane chlastat, kdyz bude mit minimko. Dokonce ji to slibil. Samozrejme nic nedodrzel. Odejit a to hned. Nemas jediny duvod s nim zustat

janule0123
10. led 2024

Pokud odejdes lepší, pokud zůstaneš, tak přijdou hodně zlý časy, dle toho co predvadi už teď…

sonaxoxo
10. led 2024

Jestli chceš, aby tě mlátil nebo tvé dítě..všude dluhy a bez peněz, tak bych s ním určitě zůstala! Partner snů.

lennus
10. led 2024

Dát mi chlap facku, tak už mě neuvidí. Holka, važ si sama sebe a pracuj na svém sebevědomí, aby sis nenechala ubližovat. Taky jsem byla mladá, ale tohle bych si líbit nenechala. Je to o sebeúctě a sebelásce. Je lepší být sám než v toxickém vztahu. Bohužel pokud si žena dost nevěří, přitahuje si do života pořád stejné typy. A asi nechceš pro budoucí dceru jednou tento vzor rodiny.

beninobenino
10. led 2024

Najdi si pro sebe nejakou odbornou pomoc/podporu, ktera Ti pomuze se od nej psychicky odpoutat a posunout se v zivote dal. Psycholog, nebo doporucuji jit na kolektivni setkani pro partnery a rodinne prislusniky alkoholiku (ted nevim presne nazev,ale staci zadat do vyhledavace) po cele republice. Jsou tam skveli lide i zkusene vedeni schuzek, kazdy tam muze volne promluvit a sdilet. Je to prekvapive pozitivni prostredi, ktere cloveka velmi psychicky podpori a da mu to nadhled.Je tam mozne chodit pravidelne. Ve Tvem veku mas mit uplne jine starosti a hlavne je potreba si uvedomit,co ma pro nas zeny muz znamenat- bezpeci, klidnou silu, zazemi a zejmena Ti ma davat pocit, ze Ty jsi pro nej dulezita a vazi si Te. Pokud zustavas s tebou popsanym partnerem, tak si hlavne nevazis same sebe Ty,a na tom je potreba zapracovat.Sebevedoma zena chce pro sebe partnera a zivot na urcite urovni a pro sve dite si hleda otce na urovni. Tento to rozhodne neni a nebude a je potreba pouze a jenom odejit. Nema vubec smysl resit budoucnost, dite, to je cesta do pekel. Drzim palce.

elesse
10. led 2024

Jenom se to bude zhoršovat, utíkej dokud můžeš

krisstina93
10. led 2024

Jestli mas nějakou sebeuctu a nechceš zbytek života trpet jako pes, tak utikej.

kubesovaadelka
10. led 2024

Alkoholika v takové fázi nezmění nic, ani dítě. Ani matku alkoholicku pokud nechce nezmění dítě, natož otce. Je to těžký ale jsi mladá tak utíkej. On se pak bude tahat za pačesy o co přišel jestli někdy vystřízliví.

zuzkasim
10. led 2024

Za poslední dny několikátý velmi podobný příspěvek, vždy stejný sloh a vidím i některé stejné věty. Někdo se nudí, možná toho moc vypil sám? Ztráta času snažit se tady o rozumnou odpověď.

tereza0111
10. led 2024

@zuzkasim nebo je to nestastna zenska, ktera nema dostatecne vybudovanou sebeuctu a porad toho chlapa neumi opustit a zaklada dalsi a dalsi diskuze v nadeji, ze v nejake padnou jina doporuceni nez ze zustavat s nim je ryzi hloupost a ma jit pryc.
Precte si to, ale stale neodejde, pohadaji se nebo spis on ji zpucuje a ona zalozi dalsi diskuzi, jestli je nadeje ho nejak zmenit. Smutny pribeh, moc ji preju aby nasla odhodlani a konecne odesla

lutu11
10. led 2024

Ano,pokud s nim ostanes, celaji te horsi casy. Budete bez penez, ty nebudes mit na jidlo pro dite, protoze on vsechno prechlasta. Pak se zacme chovat vic agresivne tak ti vyskube vlasy z hlavy a nebo te za ne potahne bahnem. Tvoje sebevedomi se snizi na bod 0. Zacnes z toho vseho treba pit. Alkoholik se nezmeni. Muze se stat jen abstinujicim alkoholikem, ale cisty jiz nikdy nebude. Jdi pryc, pokud muzes.

linusha
11. led 2024

Jsi mladá vem nohy na ramena dokud je čas. Lepší to nebude a hezčí už tuplem ne. I když to bude těžké časem pochopíš že to je jediná možnost jak z toho ven. Kluka/chlapa si určitě najdeš jiného. Pokud zůstaneš peníze půjdou do alkoholu ne do spol. života vás dvou příp. dětí. Časem začnou veliké problémy. Chceš aby tvé případné dítě denně vidělo opilého táty? Co je to pro ně za vzor a příklad?
Zůstat s ním by bylo možná možné kdyby podstoupil odvykacku a chlast by se už ani nepodíval ale na to musí být člověk hodně silný a ne každý to zvládne. Žít s člověkem závislým na čemkoliv není sranda a lehké.
Chceš být týraná žena když už teď ti je schopen psychicky ubližovat a fackovat tě? Co přijde pak? To chceš vážně čekat až ti provede něco horšího? Chceš aby tě stáhl na dno a z tebe se stala troska? - buď začneš pít taky abys to překonala a nebo tě stáhne svým chováním po psychické stránce.
Já mít doma dceru která je s alkoholikem tak udělám vše pro to aby pochopila že ji opravdu nic dobrého nečeká.

ina10
13. led 2024

Ani 1 jsi neodpověděla, jdi trollit jinam. Pokud ne, zůstan s ním, pořiďte si kupu dětí a vydrž vše (i kdyby ti řezal krkavice). Je to přece tvoje 1.laska, tak to snad přežiješ...