Čas strávený jako rodina. Jak u vás probíhá běžný den a víkend?

revmelin
4. led 2022

Jak u vás probíhá běžný den a viken? Když jste doma na mateřské a manžel chodí do práce? Ideálně fyzická práce po-pa v čase od 6- 14h, takže doma okolo 15h. Co váš muž po příchodu dělá? Co vám řekne, jak se k vám chová, zajímá se jaký byl den? Jak se odpoledne stará o děti (2 roky). Chodí s ním ven? Kolik času potřebuje sám pro sebe? Jde spát nebo doma "funguje"? Co vy a váš volný čas? Máte ho a případně kolik? Co víkendy?

Vím, že je to spousta otázek. Chci si jen trochu zmapovat situaci v jiných domácnostech... Díky za reálné postřehy

jjasmina
4. led 2022

@revmelin tak můj dojde z práce, když je potřeba uvaří, uklidí, umyje okna, vyčistí a nakrmi zvířata, dáme si kafe, hraje si s malou, sám s ní ven nechodí, chodíme spolu a vlastně veškerý volný čas trávíme jako rodina. Vyloženě čas pro sebe nemá, tráví ho taktéž s námi. Spát chodíme všichni společně až večer. Na druhou stranu neprebaluje, neprevlika a já to ani nevyžaduju. Vikendy jsou stejné, zase je trávíme jako rodina společně jinak mi říká co bylo v práci, co sme dělali apod a každý den o pauze mi volá, co děláme apod

odula
4. led 2022

@jjasmina umyje okna? twe, uplne mi zatrnulo, to vypada jak kdyz myti oken je u vas bezna rutina nez zasednete ke kafi... twe... musela jsem :D

jjasmina
4. led 2022

@odula psala jsem, když je potřeba.. 🤣Ale on je hodně poradkumilovnej, takže se u nás myji asi častěji 😄ale v pohodě 🙂

te_reza
4. led 2022

Nijak. Chodí domů teda v 5. Ale v rámci svého koníčku je třikrát v týdnu nejmíň do 19 hod pryč. Když už se dohrcá v těch 5, tak hlavně v klidu 💩 a jiné důležité aktivity , takže v týdnu kontakt minimální. O víkendu střídá soboty buď prací nebo fotbalem, což je taky tak polovina víkendu. Takže rodinné aktivity se řídí fotbalem. Po jasných instrukcích je schopen dát nádobí do myčky, vynést koš, vyprat, pověsit nebo složit prádlo. Ovšem ne vše najednou. Rozdíl mezi mateřskou a nástupem do práce žádný.

katule1990
4. led 2022

@revmelin Muž teda nemá fyzickou práci, ale chodí domů po 15 h, předtím obvykle dle instrukcí nakoupí 😀. Po příchodu si pohraje chvilku se synem (14 m) a každý druhý den ho bere sám na dlouhou procházku. V ty ostatní dny má trénink/jde běhat. Večer ho nakrmí (jídlo připravím), zásadně teda nekoupe, pak mi pomůže s čištěním zubů, pohraje si s ním a vystřídáme se u uspávání. O víkendu si dopoledne se synem hraje, nakrmí ho, příp. i přebalí, já vařím, po obědě siesta (on spí, nechápu 😅), odpoledne vyrazíme na návštěvu k našim nebo jde se synem na procházku. Čas pro sebe určitě potřebuje (dost sportuje, ale třeba i čas na pc), ale zároveň se synovi za mě dostatečně věnuje 🙂.

rnika
4. led 2022

Nas jezdí v týdnu domu až kolem 19h...jednou týdně jezdí dřív (v 17h a to jdu na brig.ja). Takže v týdnu je to celkem zabíty. Muž pravidelně nakupuje, to jsme zavedli teď za korony, abych nemusela já s detma. Jinak dělá spíš to co mu řeknu, že je potřeba. Ven sám bez nás moc nechodí. Dřív sem tam na jedno pivo (tím myslím tak 1xza dva měsíce třeba). Rádi hrajeme deskovky, před chvílí jsme zrovna dohráli... To je asi všechno co stihneme v týdnu 😅, jo a střídame se v uspavani.

hvezdicka09
4. led 2022

@revmelin manžel chodí z práce cca v pět, obcas má práci na déle, jak kdy, takze to se vrací i později. Stavime dům, často jde po práci do noci na stavbu, i o víkendech. Když přijde domu dřív, tráví čas s námi, buď mi pomůže co je doma potřeba ale primárně se věnuje synovi. Když stihne večerní koupání tak syna vykoupe a nachysta na spinkani a ja mam relax ve vane. Až syn usne většinou spolu koukame na nějaký seriál, snažíme se večery trávit spolecne. Volný čas skrz stavbu vpodstatě nemáme ale oba se snazime vzájemně si pomáhat. Je to náročné, ale letos bychom se už měli stěhovat tak snad to bude lepší. Jinak zajima se, ptá se jak jsme se měli, obcas vola z práce jak se mame když má chvilku. Přes cele Vánoce měl sám pro sebe dvě hodiny kdy jsem ho poslala se natáhnout, jinak pořad byl s námi nebo na stavbě. Ja za cely rok co je syn na světě měla čiste pro sebe jedno odpoledne kdy byl malý s mužem u babičky a ja jela na nákupy 😄 jinak hlídání moc nemám a když už stravim volný čas praci co s malým nestíhám. Když chci jet do města na menší pochuzky vždy vyrazime všichni tři, muž je s malým a ja si obehnu co potřebuji.

me_druhe_ja
4. led 2022

Přítel je obchoďák a má pracovní dobu naprosto nahodilou. Někdy je týden doma na HO, někdy je 4 dny v kuse pryč. Doma hlavne vaří, to skoro nedělám. Když je doma večer na koupání, koupe děti (11m a 26m), úklid si dělám sama, ale kdybych řekla, nemá problém ani s tím. Vlastně nemá problém s ničím, ale musím říct, automaticky ho to nenapadne. 🙂 Klidně prebali i hovno. 🙂 Okna za poslední dva roky myl jen on. 😀 ale teda my nejsme magoři přes úklid, 2x ročně stačí bohatě. Nicméně je linejsi na pohyb venku, takže s kočárkem ho samotného moc ven nedostanu, výjimečně, ale společně o víkendech ano. A v noci a ráno k dětem nestává: i to by udělal, kdybych mu řekla, ale to nechci, to beru opravdu jako moji povinnost na mateřské, on pracuje, živí rodinu, takže se potřebuje vyspat. Sem tam zajde nekam s kamarádama, ale fakt výjimečně. Jsem spoko. 🙂 Nikde nic není ideální, že. 🙂

veroniqess
4. led 2022

Sice nedělá fyzickou práci, ale odjíždí brzy ráno a vrací se v šest večer. Hned jak přijede, tak si bere syna, aby si ho užil, dokud nejde spát, jsou spolu moc rádi. O víkendu trávíme většinu času pohromadě (ale jasné, že si jdeme třeba na střídačku zasportovat apod.). Na domácnosti se partner podílí, kromě prací na zahradě má na starosti prádlo (nikdy neperu), občas uvaří a sám od sebe klidně vysaje, vytře apod. Tuhle vyčistil sporák, když sem byla na rajzu 😃 (sám od sebe). Myje okna (dvakrát za rok). V pátek dělá velký nákup.
Ráda se do takových debat zapojuju, protože nikdy nebudu sympatizovat s muži, co doma nepomůžou, vymlouvají se a nedej bože mají řeči o ženských pracech, nebo únavě z práce (každý den) 😃

emillyhk
4. led 2022

Muž pracuje fyzicky, doma bývá před 15.hod. Po příchodu z práce pomazlí dítě (11m), dá si kafe svačinu, má chvilku "pro sebe". Někdy je to 15minut, někdy hodina (když měl v práci den blbec). Tuhle chvíli se snažím dodržet, když jsem chodila do práce, tak jsem taky měla ráda chvilku oddechu 😉 Zatímco pijeme kafe, probereme jeho den, můj den, potom si třeba chvilku hraje na mobilu. No a potom buď vegetíme všichni spolu, nebo mě pošle, ať se jdu na chvíli natáhnout a mezitím se věnuje malému, dá mu svačinu, přebalí, třeba umyje nádobí nebo vysaje drobky (u nás jede vysavač prakticky pořád 🤦‍♀️). Větší úklid nebývá potřeba, uklízím tak nějak průběžně během dne. A co se nestihne, počká na víkend. Kolem půl sedmé přebírá péči o malého manžel, abych si mohla dát v klidu večeři, a kolem sedmé začínáme společně večerní rutinu před spaním. Zatímco já uspávám, manžel kouká na televizi, apod. Víkendy trávíme spíš doma, v sobotu dopoledne jezdí manžel se synem ke svým rodičům, tak mám pár hodin pro sebe 😊 Dodělám, co jsem přes týden nestihla a potom odpočívám, koukám na telku nebo si jdu lehnout. Odpoledne jede za kámošem, ale většinou se vrací než jdu uspávat. Nemusí, ale společná večerní příprava na spaní je taková naše rodinná chvilka, kterou si všichni užíváme 😊. V neděli jezdí manžel na týdenní nákup. Ten společný čas o víkendech bysme asi mohli trávit nějak aktivněji, ale přes zimu se nám nic moc nechce, už se těším na jaro 😊

misaa56
4. led 2022

@revmelin přijde z práce domů kolem 3 nají se a zase jde dělat kolem baráku. Teď je doma (přes zimu chodí na pracák, dělá střechy) ale je to jakoby tu nebyl.
Když potřebuju, tak si malýho vezme a jde s ním třeba ven. (Mezitím jedu třeba nakoupit, nebo uklízím...)
Celý víkend většinou dělá, v neděli ráno dopoledne má zkoušku s kapelou.
Takže jsme s malým většinu času sami..
Chci to změnit aby byl víc s náma jenže samo se to taky neudělá, takže nezbývá asi nic jiného než vydržet 🙃

nazka
4. led 2022

@revmelin u nás se běžný den neliší od víkendu. Chlap dělá na směny, jezdí vlakem. Má 2 denní, 2 noční a 4 dny volna a to se tak točí dokola. Když přijde po noční, jde spát na dopoledne, my vyklizime pole, aby nabral sil. Když přijde po denní, jde rovnou za holkama, pomazli je. Pak jde udělat své důležité věci, jako pořádně si dojít na wc, atd. 2x týdne má trénink. A jedenkrát o víkendu zápasy. Když jdu spát s menší, a starší odpočívá v tu dobu u TV, tak si lepí modely. Tohle jsou jeho dva koníčky, co dělá bez nás a já jsem za ně ráda. Taky jdu ráda se psem sama do lesa. Jinak holky nakrmi, prebaloval, oblikal, koupu teda většinou já.obcas uvaří, ve vyklízení myčky se střídáme. Letos prvně za 9 let, co jsme spolu jsem myla okna před Vánoci já. Ještě je schopný zapnout pračku a dát z ní věci do sušičky, na povel. Ale že by ho napadlo vynést koš, nebo vyluxovat, to úplně ne. Má víc času pro sebe než já, jenže já to beru tak, že je to dočasně a holky mě brzo chtít nebudou. Tak se snažím užívat volnou chvilku s nimi.
Jinak si s mužem furt přes den píšeme, co se děje, jsme v kontaktu neustále. A když máme volný den, trávíme ho spolu. Jezdíme na výlety, nebo jdem na procházku nebo společně na hřiště. Když holky usnou, automaticky jdem dělat něco spolu. Dřív jsme hráli hodně hry, povídali si. Teď když je min spánku, tak se jen vykyblime k TV, dáme si u toho drink. Spát chodíme taky společně.

felixfelicis
4. led 2022

My jsme pořád spolu všichni doma 😀 Manzelova práce je dost flexibilní. Může jet s dětmi na výlet klidně i během týdne, jindy potřebuje pracovat do noci nebo o víkendu...má to svoje pro i proti. Svůj vlastní čas pro sebe mimo domov nemá, já zmizim 1x tydne (plus cca 3 víkendy rocne).

pampeliska1313
4. led 2022

Manžel přijde z práce, poklidí co jsem nestihla, skočí na nákup popřípadě, často udělá jídlo, zeptá se co jsme dělali my, já se zeptám co on v práci, kecame o tom, pohraje si chvíli s prckem, někdy mi pomůže nakrmit, kouká se na televizi, jde se spát.🙂 ale já si vzala chlapa bydlenku :D a to nemyslím zle. Ale netlačí na mě, že není uvareno, uklizeno atd, že celodenní starost o prcka je přednější než domácí práce. Přes den si píšeme, posílám mu třeba i fotky co děláme a tak

lovemusicsun
4. led 2022

Manžel chodí domů po půl šesté. Za běžného dne se všichni společně navečeříme a manžel si pak s dětmi trochu hraje. Kolem půl osmé je obě vykoupe a převleče do pyžam, já jim přečtu pohádku a oba je uspáváme. Pak už máme volno, většinou čas trávíme spolu, já chodím spát dřív, manžel si třeba ještě zapne Playstation nebo si něco čte.. V zimě po práci bere holky bobovat když je sníh. Jednou nebo dvakrát týdně má holky na starosti úplně, když jdu plavat nebo mám nějaký jiný program. Stejně tak i on občas potřebuje něco zařídit, zajde na pivo atp., tak holky koupu a uspávám sama. Víkendy trávíme z 95% společně na chalupě nebo doma, jedeme na výlet nebo k mým rodičům. Párkrát do roka jezdí s kamarádama na vodu nebo na něco podobného. S dětmi i se mnou tráví hodně času, i když aktivity a výlety většinou vymyslím já. Uklízí když je potřeba, sám se většinou zeptá jestli má něco udělat. Klidně vypere prádlo, vyluxuje, uklidí kuchyň.. Já trávím doma více času, tak se ale logicky o domácnost starám víc. Nákupy a vaření je plně na mě, manžel nevaří, neumí to a nebaví ho to. Zas ale já například nikdy nevynáším odpadky a nestarám se o auto. Máme to tak nějak přirozeně rozdělené.

lucii732
4. led 2022

@revmelin partner nemá stanovenou pracovní dobu, každý den končí jinak, někdy ve tři odpoledne někdy v 8 večer. Takže na tom se odvíjí náš den. Ale když přijede třeba na tu třetí, tak mu nandam oběd, po jídle si sedne na gauč a chce si chvíli odpočinout, když je venku hezky, jde se ven, když hnusně jdeme si hrát s malou, ale musím ho do toho spíš nutit než aby si s ní šel hrát sám. Ven s ní sám nechodí, to chodíme společně, my teda obecně všude chodíme jen spolu. Já čas jen na sebe prakticky nemám, tedy pokud se to bere tak, že jdu někam sama, ale to protože jsme si to tak ve vztahu nastavili, nepotřebuju chodit s kamarádkama na kafíčko, ale samozřejmě když jsem potřebovala nakoupit vánoční dárky nebo tak, tak se dala malá moji mámě. A doma funguje jak má, umývá okna když je třeba, myje nádobí, stele nebo převléka postele, luxuje, vytírá, vše kromě vaření a praní. 🙂

gracinka7
4. led 2022

@revmelin když jezdí pozdě, kluky vykoupe a uloží. O pohádku se střídáme. Když jezdí dřív, bere je s sebou do dílny. Nebo jak oni sami chtějí. Někdy jsou se mnou kydat hnůj, jindy spravovat traktor. Domácnost je většinou na mě, ale když si řeknu, tak pomůže, jednou týdně vaří.
Když byli kluci menší, o víkendu k nim vstával on a já v týdnu.
Těžko to tady všechno rozepisovat. Rodiče jsme oba, kolem kluků prostě kmitá ten, co má zrovna volné ruce.

ajja87
4. led 2022

Manžel u nas dělá 24hod sluzby, takže nahodile odjíždí do práce cca 6x do.mesice...jinak když je doma většinou v týdnu odvede starší do školky, po cestě nakoupí, dáme kafe a většinou jde dělat něco kolem domu(stavíme) nebo když třeba prší, tak si hraje s mladší... Nemá problém mi kdykoliv v čemkoliv pomoct... Koníčky máme nahodile, takže když si chce jít zaběhat jde, když chci volno já nemá problém pohlídat... O vikendu je to u nás téměř stejné, jen je rozdíl, že starší není ve školce, to klidně i s detmi vstane, abyvh se dospala(máme náročnější děti na spaní)...

orisek56
4. led 2022

Manžel řemeslník. V době pracovní sezóny, což je konec léta, celý podzim a někdy půlka zimy jede za prací od 7 do 21 hodin, někdy 22 hodiny. Snaží se teda v této době aspoň umýt holky (pokud už nespí),vyčistit jim zuby, přečte pohádku. Nic mu neříkám, dělá to sám. Běžný den, to jest mimo sezónu, nebo třeba i teď, než se navalí zakázky, tak se běžně zapojuje co je potřeba. Někdy uvaří, nanda pračku, sušičku, přebalu malou, v noci vstane, udělá ji mleko, když já jsem neschopná vstát, umeje holky, vycisti jim zuby. Když nekam jedeme, oblékne starší holky, já miminko, nasklada je do auta. Nákupy poslední dva roky řeší oorubezne v týdnu taky on, když je ve městě nakoupí. O víkendu jdeme s deckama ven, nebo na výlet, když je potřeba, vezme je sám ven, abych měla klid na něco jiného..dělá chlapske práce + co nestihnu já zastane. Poslední 2 měsíce od porodu jsem já byla kompletně mimo provoz....dá se říct že defakto ležák. Denně mě vozil po lékařích, běhal do práce, po práci vařil uklízel, staral se o holky a ještě mi nosil čaj a pomáhal mi i na blbý záchod, nebo se umýt, když jsem lezla po 4. Kompletně všechno převzal. Nyní funguju na 40 procent, není to ok, ale něco už málo udělám. Jinak to není tak, že já bych nic nedělala a nechala vše na nem. Když jsem byla 100 procent funkční prostě jsme oba jeli jako sroubci a vykrývali se vzajemne, co kde bylo treba. Plus samozřejmě papíry po večerech a firma, to máme na půl a pomáháme si. Vypomáhali jsme si, nemáme hlídání ani žádnou pomoc, tak jsme zvyklí. S holkama si taky hraje. Rád jezdí na kole, nebo fotí v přírodě. Buď vezme holky s sebou, nebo ho vyzenu, ať si odpočine.

meekos
4. led 2022

@revmelin manžel přijde před třetí domů, dáme spolu kafe. Ja se ptám, co v práci. Povykládam, co děti. Okolo 4te začínáme "něco dělat". 2x v týdnu a jednou o víkendu chodí běhat. Nekdy chodim já na a on hlida. Malého si bere ven, když hlídá nebo jsou spolu venčit psa nebo si hrajou doma- manžel chtěl být s dítětem i sám. Spolu věší prádlo, umývají nádobí, někdy vaří, když potrebuju- ale já Varim řada. Když zanechám instrukce a pěkně poprosím udělá i koupelnu nebo prevlece postele. O víkendu nesmí chybět nějaký společný výlet. O víkendu se ráno střídáme kdo vstává s dítětem a kdo si prispi.

intonace
5. led 2022

Můj muž chodí domů pokaždé jinak. Záleží co kde dělají a musí dodělat/ připravit na další den. Ale nemůžu si stěžovat. Věnujte se malému co nejvíc to jde. Koupe, převléká,jde na procházku. Doma když poprosím/potřebuji pomůže se vším. Mě je to až blbé odjet a nechat ho se starat 🙈 Jediný problém máme s mou tchýni která k nám musí pořád (nebo mini ní) a manžel neumí říct né 🤦🙈 a z klidného dne je honička aby vše bylo dobré (nikdy nebudu pro ní přijatelná) a návštěva do koupání a společný čas v trapu. Víkendy u nás jsou jako všední dny. Ale fakt pomáhá a věnuje se malému 😍

jako_mala_holka
5. led 2022

Manžel chodí domu okolo 16h, většinou bere malou hned ven, případně jdeme spolu, podle toho pak třeba já něco dělám, když jdou sami, nebo dělám večeři a tak, on ji pak klidně nakrmí, okoupe, hrajeme si všichni spolu, pak ji večer uspava vždycky on, malá je na to tak zvykla, já zas uspavam přes den, i o víkendu, když je manžel doma... No a víkendy k ní ráno vstává, udělá ji mléko, snídani, já si ještě třeba hodinku pospím, pak chodíme ven nebo doma něco děláme, hrajeme si atd, dělám oběd, případně někam jedeme, atd... Čas na sebe (sami dva) míváme, když jde malá spát, někdy ho trávíme spolu, díváme se na seriál, film, atd, někdy je manžel na PC a já si třeba čtu... Manžel nemá problém dceru přebalit, nakrmit, okoupat, cokoliv, stejně tak domácí práce, co a jak je potřeba... Když teda dojde domů z práce, tak se moc neptá, jak jsme se měly, protože mu to většinou řeknu sama 😄

konidana
5. led 2022

Muz pracuje fyzicky, odjizdi do prace v pondeli, kdy vetsinou i vypravil deti do skolky, a prijizdi ve ct nebo patek. O vikendech jsme furt nekam jezdili vsichni dohromady, parkrat do roka on sam nebo ja sama bez deti. Chlap dela velké nakupy a ve velkem vari. O mimina se nestaral, az cca od roka vys, ale to si deti klidne vzal deti na cely vikend. Kazdodenni rutina v tydnu je jen na me.

konidana
5. led 2022

Kdyz jsem byla na materske, tak jsem mela obe deti jen ja, on byl v tydnu pryc a o víkendech pryc vsichni. V nedeli vecer nam navaril na cely tyden(varili jsme spolu min.do pulnoci). Po 3 letech jsme se vystridali a na rodicak sel on. Ja chodila naplno do prace a vodila i vyzvedavala starsi ze skolky (ona tam chtela byt od rana do vecera)

eliska_f
5. led 2022

Tak můj chodí domu nejdřív o půl 5, má dny kdy končí až v noci.. Takže pokud přijde domů na čas večeře, povecerime (večeři připravujeme spolu), pak se ho zeptám, jaký měl den a pokud sama nezačnu se svým, tak se nedopta na můj den (ale poslouchá, když mluvím - očekava, že mu řeknu pokud se syn (2roky) naučil něco nového/zadarilo se mu nebo naopak zlobil). Pak čas strávíme spolu jako rodina (výjimečně jeden z nás zajde večer ven a to se domluvíme předem). Čas pro sebe máme na střídačku, vždy ten co neuspava syna. O víkendu trávíme čas spolu, pokud nemusí manžel pracovat (o víkendu pracuje minimálně, cca 1-2 za 2 měsíce). Ven syna samotného vezme jen když je mi zle, jinak chodíme všichni spolu (pokud není v práci).
Jinak doma já uklízím a manzel vaří (já jsem mizerná kuchařka a on se chce dle jeho slov dobře najíst - bere to s humorem). Ale kdyz není doma, vařím pro malého a sebe samozřejmě já a manžel zase někdy pomůže s úklidem (nemáme striktně dáno ty tohle a já tohle).
Času pro sebe měl manžel víc, když jsem malého do dvou let kojila, jelikož tak se i uspaval a manžel chodil a v astrji večer za kamarády. Ale jak jsem přestala kojit, tak se u uspavani střídáme, jak jsem psala a tím mám i já víc času jen pro sebe.
Hodně spolu mluvíme i o tom, kdo co dělá, takže víme vzájemně ty postoje a nemyslím si, že by u nás byl jeden "vykořisťovany".

andelka
5. led 2022

Manžel pracuje na dvě směny, takže někdy je doma odpoledne, někdy dopoledne. Starší děti (pokud nejsou nemocné nebo v karanténě) jsou od 7:30 do 13-15h ve škole. S nejmladším jsem doma. Když manžel přijde odpoledne z práce, poobědvá, vysprchuje se, dáme kafe, odpočine si, popovídáme si a pak se domluvíme, co dělat, co je potřeba. Někdy jdeme ven s malým nebo všichni, někdy jedeme na nákup, někdy si hraje s malým, zatímco já se staršími dělám věci do školy, někdy něco kutí (pořád něco vymýšlí, programuje, tiskne na 3D), teď třeba po odpoledních plánujeme akce na další rok, dovolenou.. Když má odpolední, tak stejný program máme dopoledne, vaříme spolu oběd..a odpoledne jsem s dětmi sama. Vyloženě sami jsme spolu málokdy. Jen když hlídá babička. Snažíme se naplánovat si něco aspoň 1x měsíčně (wellness, kino, výlet, nějaká akce, návštěva). Večery volné nemáme, kluci chodí spát docela pozdě. Sám manžel v podstatě nikam nechodí, ani nechce. Společenského kontaktu má v práci dost. Já sem tam odpoledne jdu ven s kamarádkou. Nebo si někdy večer zalezu se sluchátky a absolvuju nějaký online seminář. Večer jsem vždy doma, kojím před spaním. O syna se stará a věnuje se mu od miminka. Jen nenakojil a nebavilo ho chodit s kočárkem sám (já naopak ráda, takže jsem chodila hodně, když byl v práci a děti ve škole), kdyžtak spolu jako rodina. O víkendech se obvykle vídáme s prarodiči, chodíme ven, hrajeme si, když je pěkně, tak jezdíme na výlety..
Pro manžela je zásadní čas, trávený s námi, se synem. Strašně rychle to letí. Ale taky nám záleží na vztahu, povídáme si, snažíme se být občas sami, každý týden mi kupuje květiny..
Myslím, že jsme šťastní a spokojení jak to máme.

drep
5. led 2022

U nás je to ovlivněné tím, že moje mateřsko-rodičovská dovolená trvala osm měsíců, pak jsem začala pracovat na malý úvazek. Doma uklízí a vaří ten, kdo tam zrovna je, o dítě se staráme společně a zase ten, kdo je doma. Jsou týdny, kdy je manžel vyřízený z práce a prakticky nepřeloží stéblo, jsou týdny, kdy se mě sejdou služby a zase po spbě skoro ani neumyju hrnek. Čas pro sebe máme, manžel ho potřebuje výrazně míň než já, ale každý se snažíme třikrát týdně sportovat. Pokud o víkendu nepracuju, jezdíme jalo rodina na výlety, společného času máme dost. Co nám chybí nejvíc je čas jen pro nás dva, dcera usíná po deváté, v deset chodíme spát my a ač máme hlídací babičky, tak ty vytěžujeme hlídaní v době, kdy jsme oba v práci.

ferda90
5. led 2022

@revmelin Ahoj, přítel pracuje jen na ranní, takže doma bývá kolem 15 hod. Jak přijde, tak se ptá co jsme se synem dělali ( syn má 11 měsíců), jak ten den bylo, pak se pobavíme co nového bylo v práci. Většinou sedneme pokecáme, koukneme na nějaký seriál nebo film, pohrajeme si s Filipkem. Ve vaření se s přítelem střídmě, jednou vařím já, jednou on. Když je venku hezky, tak jdeme na procházku. Syn docela rád spí, spí někdy až do půl 11,takže o víkendu se všichni vyspime, jdeme kdyztak ven když to počasí dovolí, po obědě se všichni natáhneme a odpočíváme a pak se snažíme zabavit Filipka. Jako teď v téhle době se nic moc dělat nedá, nemůžeme nikam chodit (nejsme očkování) takže trávíme čas doma nebo venku na procházce nebo sem tam zajdu s kamarádkou a jejím synem do herničky pro děti, kde naštěstí pustí o neočkované 🙂 a co se týká volného času od přítele, tak občas zajde s kamarády na pivo do garáže, já dělám momentálně autoškolu, takže dvakrát v týdnu jsem na hodinu pryč, jinak teď o víkendu se sama chystám za kamarádkou na kafe a pokec. Syna kojím, takže většinou se utrhnu na 2 max 3 hodiny, ale vůbec mi to nevadí❤️

kometkak
5. led 2022

Manžel kromě vaření dělá všechny domácí práce. Poměr já tak 60% on 40%. Vyjímečně i uvaří.. tak 3x ročně. Jen mu to dlouho trvá, tak je efektivnější, když nakupuje, umyje koupelnu, uklízí atd. Vyřídí pračku, sušicku, myčku i žehličku. Navíc dělá práce technické. S malým dělá i úkoly a vozí děti do kroužků.. střídáme se. Taky vodí do školky a do školy.. jeden vodí a druhý u nás vyzvedává.. Vyjímečně si udělá čas jen pro sebe (to buď hraje hry na počítači 1x za týden, nebo jde s kamarády na pivko) 1x za 2 měsíce. Chodil do fitka 2x týdně, ale teď máme smůlu.. to si ale vyřídil obvykle před prací ráno. Po práci zařídíme děti.. úkoly, někdy si s nima hrajem společenské hry, v létě chodíme ven. Od mimin je byl schopný vykoupat, uložit, pohlídat a někdy i v noci, když jsem se potřebovala vyspat. Vyřídí s dětmi všechny doktory, když je potřeba i logopedii atd.. Já jsem zase ale i u rodičáku částečně pracovala, takže nehoupu nohama. My to bereme tak, že máme každý den společných 48 hodin a ty se snažíme efektivně využít. Jak jdou děti spát, obvykle jsme spolu 20-23h. Dáme si třeba film, vanu, víno, objednáme si pizzu, 1x týdně hrajeme s přáteli pokr. Hlídání nemáme. Někdy po večerech pracuje, když dohání, že třeba jezdil s děckama po doktorech.

swan42
5. led 2022

@revmelin já ani manzel zadny cas pro sebe nemame. Dela do 16 a pak jede cestou z prace nakoupit, takze dorazí v 17, vykoupe se, potesi se s malou, da ji veceri, vykoupe a ve 20 ulozi. Ja za ty 3 hodiny vetsinou akorat tak uvarim veceri + nekdy obed na dalsi den a poklidim celodenni bordel a nadobi. A od 20 do 22 se ucime a pisem seminarky, protoze jsme zacali oba znova studovat 🙈 nebo kouknem na film/serial
O vikendy delame velky uklid, chodime na prochazky a po babickach. Kdyz je hezky, jedem i na delsi vylet autem.
Az dostudujem a deti budou vetsi, tak se snad ke konickum vrátíme, tz 2x tydne manzel fotbal, ja snad 2x tydne nejaky cviceni a plavani, plus obema se nam hromadi neprecteny knizky 🙈 a snad prosadim i 1x za 14 dni hospodu 🤣