Zdravím vás děvčata. Za týden mě čeká porod a tak mám teď celkem bláznivé hormony, nicméně poslední půl rok nám to doma jaksi vrže. Já absolutně netuším co dělat, přestěhovala jsem se s manželem do jeho kraje kvůli práci. Přišla jsem tak o veškerou oporu co jsem měla (kamarádky, rodina) už 7 měsíců bydlíme tedy v okolí jeho rodiny, se kterou si já jaksi nemám co říct, jsme z jiných poměrů, máme jiné názory a celkově jsme prostě naprosto odlišní lidé, s manželem jsme ale vždy bývali na stejné vlně, teď poslední půl rok co jsme tu už ne… za ten půl rok šlo do kopru všechno co jsme spolu vybudovali, stěhování nám nepřineslo nic dobrého, on to ale nevidí a nechápe. Zadlužili jsme se u tchána, který nás nejprve lákal jak moc rád pomůže, nasliboval hory doly a když pomohl sehnat a zaplatit byt, zaplatil manželovi papíry, tak chce vše do posledního centu vrátit. Zadlužili jsme se i všude jinde protože poplatky za bydlení narostli o 6000 +placení tchánovi, výplata klesla o 4000 a tak se nejednou stalo že jsem musela nakoupit potraviny přes twisto, nebo volat mé rodině zda by mi nemohli pujčit, o vyloženě půjčkách nebo nezaplacených závazcích nemluvě, půl roku nás tahá ze sraček moje máma, která nikdy nechce ani halíř zpět ba naopak ještě koupí něco nám a to je 170 km daleko a přesto je oporou. Dceřino chování se tu obrátilo a mám peklo (dcera má pas,adhd,lmr) prostě mi přijde že se tu na nás lepí smůla, nemůžu z těch dluhů spát, v životě jsem nikde nedlužila a teď je toho tolik že se bojim o to co bude. Aby to nebylo málo, náš vztah se změnil, není nikdy doma je neustále v práci nebo pomáhá své rodině. Kdykoli máme být spolu jen my a dcera vždycky se něco pokazí, ať už počasí, nebo se prostě chytneme nebo musí někam odjet prostě pořád něco. Přijde mi že už spolu nedokážeme ani mluvit, jakékoli doteky nebo intimnosti jsou fuč, doma jsem začala zastávat roli služky, on neudělá nic kromě práce a péče o svou rodinu, denně si otevře i 4 piva i přesto že ví že mám posledních pár korun. Přijdu si jako že už nic nemá smysl, mám chuť se sbalit a vrátit se jako spráskanej pes k mamce. Několikrát za ten půl rok jsme řešili že bych se zřejmě chtěla rozvést, vždycky se ale rozbrečí, začne s tím že pokud chci jít ať jdu, ale že on bezemě žít nebude a něco si udělá, já na to kráva skočím a potom nějakou chvíli i funguje než jde zase všechno do háje. Je to jeden nekonečnej kolotoč, asi nečekám že mi řeknete co dělat, ale doufám že mi někdo poradí jak poznám že už je opravdu čas na rozvod? Jak poznám že jsem připravená a není to jen zkouška jestli zvládnu blbý období ? Já už opravdu nevím, teď momentalně vím jen to že jsem nešťastná z vlastního života… děkuju každému kdo tenhle výblitek dočetl až sem ❤️
Nejak nechapu, proc se stehoval za praci, ktera ho neuzivi? Jaktoze v puvodnim bydlisti jste financni problemy nemeli?
@irmamala vidíte to jsem moc neobjasnila. Manžel se x let s tchánem nebavil, vlastně poslední rok střední školy bydlel už u mě, je umělecký kovář a když nastupoval do prváku tchán mu zřídil kovárnu. Ale protože se nebavili a bydlel se mnou 170 km daleko tak nekoval a našel si zaměstnání mimo obor. Když byl dceři rok tak se nějak usmířili a od té doby do něj tchán hučel že se musí živit řemeslem atd. Samozřejmě mu nabulíkoval že na hpp domluví u kamaráda ve firmě práci za 50000 čistého a bokem může kovat a pomalu si rozjíždět firmu. Potom co jsme opustili jak já ráda říkám život na úrovni, přišel do zaměstnání kde dostal 26000, z kování nevydělá nic, kšefty prostě nejsou. Dřív jsme se měli dobře, nebylo to nic extra ale když jsem si řekla že nemám chuť vařit, nebyl problém utratit za oběd v restauraci 1000 nechybělo mi to. Teď obracím každou korunu a uvažuju nad tím zda bych mohla dceři koupit boty za 1000 nebo musím zase shánět něco ve slevě.
@ren1at2a Dobrý den, moc mě mrzí vaše situace. Pokud ani promluva nestačí tak bych zkusila manželskou poradnu. Pokud tedy mate vy i vás manžel snahu si to manželství zachránit, ale pokud váha jeden nebo druhy tak je něco špatně. Rozumím vaši situaci víte možná jak se narodí vaše miminko se něco změní možná ne, ale hlavně už kvůli těm dětem by se vás muž měl snažit aby jste tvořili rodinu a nevyrustalo bez otce…myslím ze tuhle situaci bez tatínka teď zaživa mnoho děti a je to špatně.
Tak sice radi rikame, ze penize nejsou to dulezite, ale jen kdyz je mame. Kdyz nejsou, rozjebe to naladu v cele rodine, obzvlast, kdyz jste zvykli, ze byli. Myslim, ze az budes mit klid, ze je Vase rodina financne zabezpecena, bude zase Vas vztah ok. Pokud neni vidina toho, ze by ve stavajici pozici zacal vydelavat vic, trvala bych na tom, at zmeni profesi. Jaky on ma nazor na tuhle situaci? Prece takhle taky asi neni spokojen, ne?
@natuska3105 sama jsem z neúplné rodiny, můj manžel také, už tenkrát když jsme se poznali tak jsme se shodli na tom že nechceme aby to zažilo naše dítě, ale já už jsem opravdu zoufalá. Přijde mi že si mě neváží, nemění se a já se cítím jako bych kvůli němu ztrácela sama sebe. Jsem neustále na vše sama a zvládnout autistické dítě které nemluví a vlastně vám asi ani nerozumí, do toho domácnost, finance, neustále být sama, obstarávat nákupy, uklízet po něm s obřím pupkem i špinavé spodní prádlo a nedostat ani trochu vděku natož lásky je fakt hrozný. Posledních pár dnů si říkám že mě moji rodiče nevychovali abych žila takhle, že nechci ztratit život tímto způsobem, jistě mám ho ráda, ale říkám si zda má on rád mě. Nerespektuje mě, kdyby ke mě choval respekt nebo mě měl rád, uznejte sama že nechat ženu na vše samotnou a těsně před porodem ji nechat aby uklízela mé boty do botníku, talíř po jídle ze stolu, aby se ohýbala s obřím břichem pro špinavé prádlo na podlaze, které je mimochodem na dosah ruky od prádelního koše, to už je sobectví, dle mě tedy.
@irmamala spokojený není, byl za vedením, nakonec mu výplatu zvednou ale musí dělat denně dvě hodiny přesčas aby měl aspoň těch 30 000 což se směšný. Pár pohovorů zkusil, bohužel nástupní plat všude skoro stejný. Žádala jsem ho abychom se vrátili, že tady jsme si jenom uškodili, odmítá, jeho tatínek je král a pomůže mu… já už ani nevím jestli to je jen o penězích. Začínám mít pocit že se mi jeho rodinou a tím jak se změnil hnusí. Najednou to není člověk kterého jsem si vzala. Možná opravdu velkou roli hrají nervy z toho nedostatku a splašené hormony, nervy z porodu a z toho že budu po dobu pobytu v porodnici oddělená od dcery. Já nevím. Ráda bych věděla jak poznat že už jsem došla na konec a je to definitivní.
Troufnu si říct, že to nejhorší ještě přijde. Po porodu nevyspání, starost o novorozence a k tomu o dceru a domácnost. Do toho řešit finance. To je na jednoho člověka až moc. Je potřeba si tohle už teď uvědomit. S manželem si musíte ještě před porodem sednout a probrat to. Zkus to bez vyčítání prostě fakta i když tě to štve, ale chlap zahnaný do kouta s tím se nic nevyřeší. Musíš si s ním domluvit nějaká pravidla, jak to budete dělat po porodu a jak si rozdělíte povinnosti. Bude na otcovské dovolené?Pomůže ti? Finance ať řeší on. On je teď tahoun rodiny. Bude to těžké...
@ren1at2a Tak to mě mrzí…já bych mu třeba zkusila ukázat že takhle to dal nepůjde, ukázat ze jste schopna od něho odejít, ze nejste hadr ale žena co čeká jeho dítě a ať si takové věci uvědomí protože tohle neskončí dobře. Zkuste navrhnout tu poradnu, podle mě by vám třetí nestranná osoba mohla pomoct. Nebo kdyby to už došlo do extrému bych řekla ze už mě to tady nebaví a ze budete žít nějakou dobu oddělené nehledě na to jak moc by brecel nebo prosil protože takhle si to nikdy neuvědomí. Tohle mě napadlo držte se, držím palečky a žádný stres ať je miminko v pořádku ❤️
@natuska3105 Budu doufat že se povede vše napravit, už jen kvůli holčičkám. Děkuji moc 🙏🏽🙏🏽❤️
To vydírání je strašný. Teď je otázka, jestli to myslí vážně, nebo jen blafuje. Řekni mu, že jestli ti vyhrožuje sebevraždou, tak mu zavoláš rychlou a ta ho odveze na psychiatrii, tam se řeší sebevražedné stavy.
Blbé je, že manžel je pod vlivem své rodiny. Navrhla bych manželskou poradnu, pokud by nechtěl, podej žádost o rozvod, protože očividně nechce nic řešit, zabrnká ti na city, něco slíbí a nakonec je stejně vše při starém.
Já jsem poměrně tolerantní, co se týče alkoholu, ale mám obavy, že se bude počet vypitých piv zvyšovat a rozjede se mu alkoholismus, pokud na to nemáte a on musí mít denně až 4 piva, je to špatně.
Já si myslím, že rozvod je pořád lepší varianta než, když rodiče zůstanou spolu jenom, aby udrželi manželství, ale není mezi nimi láska, nenávidí se a nenávidí ten způsob života a vztahu.
Dřív si po sobě nádobí a prádlo uklízel nebo se to změnilo až teď? Napadá mě, jestli muž taky není frustrovaný z toho, že si to představoval jinak a teď vidí, že to tak růžové není, že nevydělá, máte dluhy, ty nespokojená...? Takže to řeší apatií a zatím jen lehce alkoholem? Sedla bych si a ním a věcně, bez výčitek promluvila. Vzala společné příjmy, sepisovala výdaje a zkusila to řešit. Kdo má možnost víc vydělat? Kde je možnost ušetřit? Co oba můžete udělat pro to, aby se současná situace zlepšila? Jinak, kde jste bydleli až donedávna? Nemáte nic našetřeno? Píšeš, že dřív nebyl problém dát za oběd tisícovku, tak jste asi byli slušně zabezpečeni, kde jsou ty peníze teď? Přece není možné, abyste měli najednou takový propad a ty sis musela po půl roce, kdy muž do práce chodí, i když za méně peněz, půjčovat na běžný provoz domácnosti.
tak upřímně s týpkem, který by mě citově vydíral bych nebyla ...
@ren1at2a pokud bych mela v mamce oporu a ona by pro nas mela misto, odstehovala bych se zpatky k ni. A vubec ted neresim manzela. Jestli rozvod nebo ne. To by mi v tyhle situaci neprislo to nejdulezitejsi.
Po porodu budes potrebovat klid, klid a klid.
Holka je tam urcite zvyklejsi, mamka pohlida az budes v porodnici, bude varit vyvary, nebudes muset uklizet a prat podelany trenky...
A po šestinedělí uvidíš, jak si to v hlave srovnas a taky-jak si to srovna v hlave on...
Uprimne musi byt chlap uplne v hajzlu... necha vseho s vidinou lepsiho zivota a ten se mu crly sesype , mska od nevidim do nevidim za smesne penize , doma tehotna a dite za ktere citi zodpovednost ...nema penize ma dluhy a podpora ze strany manzelky nulova ...citi se ze uplne zklamal...nema na nic silu ptz nevidi vychodisko ven...
V 1 rade bych vymyslela penize
Jinou praci , jiny obor ...prodat veci co vam nebudou chybet , brigada ? Nevim...
V 2. Rade bych si rekla jak z toho kola ven ...
Nechapu , ze se ani jeden prispevek nezaobira manzelem, ze klidne muze byt i v depresi.... cokoliv
Proc hned rozvod - proste se seberte a obratte si svuj zivot ! Nikdo vas nikde nedrzi ani nenuti ... ikdyby mmel jit chlap mimo obor aspon na chvili , prescasy , nocni atd at mate aspon ty finance ...a ostatni uz pak pujde samo lepe ...
@veronicka89 treba jen vydira, znam pripad kdy se manzel opravdu zabil ale zas ja to vidim tak ze bohuzel. Proc byt s clovekem se ktery se trapim jen aby on se nezabil. Tak on si nbude spokojene chrochtat a ja co. Tady navic pani pise ze dite s PAS se zhorsilo. To neni jen tak ☹
pokud ma kam jit,sla bych a on at si jde svou cestu dal a pokud si neco udela, bohuzel
@hanka_12345 ale snad nejdriv se resi podstata problemu , ne? Vzdyt je cela rodina v haji ... a zacina to u financi ...
@veronicka89 zadavatelka nekolikrat v diskuzi psala, ze s nim neni rec, ze on problem nevidi, praci menit nechce a evidentne tam ma velky slovo i jeho rodina (otec)...
U rodicu je mu pohodlne a ty uz ho nezajimas, bohuzel.
@ren1at2a Měla jsi být pryč už dávno...