Bývalá mého přítele i po 13 letech nedá pokoj. Připadá vám to normální?

valkyra222
5. zář 2023

Zdravím ženy, připadalo by Vam normální, kdyby Vašemu příteli vypisovala bývalá ohledně jeho majetku? Jsme spolu 13 let a on od ní odcházel s holým zadkem a s insolvenci na krku. Maji spolu tři děti, které u nás nikdy nestrádaly. Teď už jsou pomalu dospělé. Během 13 let se přítel dost vyšplhal jako živnostník vlastní několik desítek vozidel (osobních nákladních i jeden obytnak) a dvě nemovitosti ale kvůli insolvenci v začátcích psal všechno na mě. Teď už je pár měsíců oddluzeny a včera mi ukázal zprávu co mu bývalá psala. Bylo v ní něco v tom smyslu, že oba deckam nikdy nic nedali a že by jim měl něco jako táta dat /napsat/ a že jak si to chlap představuje mít všechno napsané na mě...jen dodám že ona už má taky pár let svého přítele. Nedávno se prestehovali z bytu na dům do pronájmu, takže oni celkové vlastní jen každý svoje auto. Chlap mi řekl, že tohle mu vypisuje už nějakou dobu a stále se stará do jeho majetku. (I kdyby jen to ale ona má neustále nějake připomínky a vypisuje i o ničem jen aby o sobě dávala vedet.) Já to nedokážu pochopit proč si ona pořád myslí, že ji něco do toho je...já nejsem ten typ ženy, které by záleželo na majetku takže kdykoliv bude chlap něco chtít napsat jejich detem nebudu s tím mít nejmenší problém. Ale tohle vypisovat člověku se kterým nežije 13 let mi nepřijde normální. Co je to za druh ženské?zlatokopka?

klokanka31
5. zář 2023

@valkyra222 Zlatokopka by byla kdyby to chtěla pro sebe, ale pokud to chce pro jejich společné děti...

bara88
5. zář 2023

Tak zase z druhé strany to chápu, ona to nechce pro sebe ale pro děti. Pořád jsou to jeho děti a kdyby se mu něco stalo,tak tím že je vše na tebe,tak by jeho děti neměly na nic nárok

bara88
5. zář 2023

@bara88 zkus se na to podívat z té strany, že s ním máš děti, on se na tebe vybodne a vše začne psát na svou novou partnerku

xnikax1
5. zář 2023

@klokanka31
@bara88 souhlasím s obojím co je psáno výš 👍

kakamila12
5. zář 2023

Super přístup k insolvenci…získal majetek,auta,nemovitosti,ale napsal je na tebe,takže věřitele mají smůlu. A ty to ještě vypravis lidem okolo,dobrý 👍🙈

ai30
5. zář 2023

Tvl tak to je velky milacek, v insolvenci a nakupuje desitky aut a nemovitosti... To by se jeden z toho podelal. Promin, nejak me netizi, ze takovemu haj*likovi vypisuje byvala.

sorboni30
5. zář 2023

@valkyra222 po 13 letech bych se s ní už vůbec nebavila... Jsem rozvedená 4 roky a absolutně mě nezajímá kolik vydělává můj ex, jaké má majetky a že jich teda má.. a to samé nemá co zajímat jeho. Každý má svůj život. A to co napíše kdysi dětem? To je věc jeho..ne její. To si bude on pak rešit s dětmi, ale určitě se nebude zpovídat ji!! Takže bych řekla partnerovi ať ji ignoruje a řeší vše jen s detmi

valkyra222
autor
6. zář 2023

@sorboni30 děkuji za normální objektivní odpověď k tématu.

alpakovo
6. zář 2023

@kakamila12 všimla sis, že insolvenci měl na začátku vztahu,to jest před 13lety??? Asi né,že? Každá insolvence jednou skončí,ale i po ní je dost problémů cokolik pořídit nebo jinak finančně obstarat

alpakovo
6. zář 2023

@valkyra222 jak píše @sorboni30, řešila bych to s dětmi a ne s ní. Ikdyž je šance, že to bude chtít i přes děti nějak zneužít. A pokud doteď neměl problém dětem cokoli pořídit nebo dotovat, nevidím důvod proč by děti najednou měli chtít víc 😉 spíš si myslím, že je otcův majetek zatím vůbec zajímat nebude

ai30
6. zář 2023

@alpakovo Insolvenci mel, kdyz nakupoval auta a nemovitosti, proto to napsal na zakladatelku. Pise, ze oddluzeny je ted par mesicu.

alpakovo
6. zář 2023

@ai30 ano, oddlužení je konečné až 5 let po splacení,tak to má aspoň manžel. A splácel asi tři roky. Takže dohromady je to celkem osum let, takže dost dlouhá doba. A i u nás je všechno moje, protože manželovi to správce insolvence jinak psát nedoporučoval

irmamala
6. zář 2023

Ano, přijde mi to normální, protože partnerovi dělá ze života peklo jeho ex už 10 let, takže m ě nepřekvapí už nic 😀 Chápu, že jí to kvůli detěm může štvat, ale není ničí povinnosti svým dětem něco darovat. Vůbec bych s ní o tom žádné diskuze nevedla. Co jim dá ona?

jerrabina
6. zář 2023

Když jsem to rozklikla, říkala jsem si, že ho asi chce zpátky nebo co. To by mi normální nepřišlo. Řešit cokoli ohledně společných dětí mi v pořádku přijde. Je to její názor na věc a možná by bylo fajn k tomu názoru přihlédnout. A pak se zařídit podle vlastního svědomí. On, ne Ty.
Jestli to není spíš o tom, že ses ani po 13 letech nesmirila s tím, že má nějakou bývalou a s ní společné závazky? (protoze dítě je závazek jak hrom)

miryp
6. zář 2023

A co ti přijde v nepořádku na tom, že chce zabezpečit jejich společné děti, když ví, že svůj majetek cíleně psal na tebe kvůli insolvenci a tudíž ví, že když se mu něco stane, jejich děti z toho nic nedostanou, přitom jsou nepominutelní dědicové? Ty, kdybys byla na jejím místě, tak bys pro vaše společné děti nechtěla nějakou právní jistotu?

irmamala
6. zář 2023

@miryp Takže ona má hovno, ona dětem nic neodkáže, ale on, který si na všechno vydělal, je povinnen přepsat majetek na děti? Jakože já nic nemám, ale ty máš, tak koukej navalit? Tady je to snad samá zhrzená bejvalka nebo co 😀 Pochopila bych, kdyby se s ním sešla a v klidu to s ním probrala. Ale aby mu diktovala, jak má se svým majetkem naložit, to bych jí poslala z vysoka....

klokanka31
6. zář 2023

@irmamala Jsou to přece i jeho děti, a každý rodič by měl na ty děti myslet. Ale tady je normální že děti z bývalých vztahů nejradši vymazat a penízky sypat jen do nové rodiny.

miryp
6. zář 2023

@irmamala s manželem jsem bezmála 23 let, takže vskutku nejsem žádná zhrzená bejvalka 😉
Řeším to z pohledu práva - když pominu fakt, že psaním majetku na přítelkyni poškozoval své věřitele a jeho splnění oddlužení a osvobození od hrazení zbytku pohledávek je tak diskutabilní, tak jde o to, že tím krátí práva svých vlastních dětí pro případ dědictví. A pokud jsi matka, tak nechápu, co ti přijde divné na tom, že bývalá manželka pro jejich společné děti chce toto ošetřit. Však mu nikdo neříká, že má cokoliv dětem dát za svého života, ale může to ošetřit závětí pro dobu po své smrti. Děti jsou ze zákona nepominutelní dědicové. A stejně tak mají právo na stejnou životní úroveň, jakou mají jejich rodiče...

somalicats
6. zář 2023

@irmamala Povinen přepsat majetek na děti sice není, ale jsou to jeho děti a pokud je pán charakter, tak je zabezpečí. Teď kdyby ho smetlo auto, tak jeho děti ostrouhají a vše zůstane zakladatelce diskuse, která se patrně co se získání majetku týče nijak nepřičinila.

klokanka31
6. zář 2023

@somalicats Nakonec by byla zlatokopka právě zakladatelka 😃

martinka_33
6. zář 2023

Ženské vy jste se snad pomátly některé 😮
To je jeho rozhodnutí co dětem dá a co ne, bejvalce je do toho uplný 💩 Tuhle otázku ať řeší výhradně s dětmi.

martinka_33
6. zář 2023

@somalicats
@klokanka31 tohle si může se svou partnerkou dohodnout. Asi jsem naivní, ale mě kdyby muž řekl, že mám neco dát jeho detem, tak jim to dám, z úcty a lásky k němu... A navíc pokud je oddlužený, bude si moci majetek brzy přepsat sobě a tím budou deti dedit podle zákona. Dávat cokoliv puberťákům je nesmysl... Nejeden človek na prahu dospelosti nakládal s majetkem neuváženě. A chamtivé bejvalky, co zmanipulujou svoje (skoro dospelé) ratolesti ve svuj prospech a taťkovi zbydou oči pro pláč... Jedna taková je máma dětí mého muže, ten ji neřekne jinak než hyena.

klokanka31
6. zář 2023

@martinka_33 Pokud je ale majetek napsaný na ní, tak přepsat zpátky na něj by to musela ona ne?

miryp
6. zář 2023

@martinka_33 přečti si tu zprávu tazatelky ještě jednou - bývalá manželka neřeší sebe, ale řeší děti a je z toho patrný strach, že díky manipulacím s majetkem se na děti nedostane, což je zcela racionální obava, když díky insolvenci otec dětí v tuto chvíli oficiálně nevlastní nic a vše pořízené v době insolvence je psáno na přítelkyni. Kdyby teď otec dětí zemřel, tak děti jako nepominutelní dědicové nedostanou nic, protože po insolvenci nic nemá a pochybuji, že by tazatelka byla tak velkorysá a majetek na děti převedla jen proto, že kdyby na ní nebyl podvodným jednáním přepsán, tak by patřil dětem coby jediným dědicům...
Já prostě bývalou manželku chápu a přijde mi k nevíře, že to některým matkám přijde nemístné. Já bych zájmy svých dětí v takovém případě hájila také...

martinka_33
6. zář 2023

@klokanka31 ano, a nevidim důvod, proč by to neudělala 🤔 Je to jeho živnost, ona ty veci má v majetku jen protože on nemohl kvůli dluhům z dřívějška, ale kdyz uz dluhy nemá? To leda by ona byla taky vych..čůraná mrcha a stůj co stůj chtěla jeho děti do budoucna vydědit 🤔 I takové jsou... 🤨

martinka_33
6. zář 2023

@miryp proč bych měla chtít po otci mých dětí, aby jim cokoliv dával? To je přeci na JEHO uvážení ne? Muj ex chtěl dětem spořit napůl se mnou, řekla jsem mu, že teď nemám dost peněz na spoření a tím to skončilo. Nevím zda jim nakonec spoří sám nebo ne, a NIC, VŮBEC NIC mi do toho neni... Až na to budu mít, budu jim spořit já a jemu do toho nic nebude a kdyz se rozhodnu nic detem nedat, taky mu do toho nic nebude a kdyz se on rozhodne dát majetek své druhé ženě na úkor dětí, bude to jeho rozhodnutí....

miryp
Autor odpověď smazal
Zobraz
miryp
6. zář 2023

@martinka_33 ani velká písmena nezmění nic na faktu, že porovnáváš jablka s hruškami. Tady nejde o to, zda otec má či nemá povinnost dětem spořit či jim něco darovat za života, tady jde o to, že podvodným jednáním došlo ke krácení práv dětí pro případné dědické řízení, což bude důvod, proč to bývalá manželka má potřebu řešit. A jelikož jako zákonný zástupce má hájit zájmy dětí, nevidím nic špatného na tom, že to s otcem dětí má snahu řešit právě ona. A ne, děti z dědictví vyloučit nelze, jsou ze zákona nepominutelnými dědici. Jediný způsob, jak by je vyloučit mohl, je jejich vydědění a to lze pouze ze zákonných důvodů...

klokanka31
6. zář 2023

@martinka_33 Kdyby jen jeho děti, ona by mohla teoreticky vyšachovat i toho chlapa...

somalicats
7. zář 2023

@martinka_33 Sám si na sebe zpátky majetek nepřepíše, s tím musí souhlasit jeho partnerka. Já souhlasím s tím, že ex nemá právo se jim do toho motat, to je věc výhradně toho chlapa. Jak jsem psala dřív - pokud je charakter, tak si děti zabezpečí, jsou to koneckonců jeho děti. Ale pokud mu do toho současná hodí vidle, tak utřou nos všichni 😉. O tom účelovém přepisování majetku po dobu insolvence radši pomlčím...