Bydlení s rodiči (tchánovci)

krabice1983
30. dub 2017

Ahoj,
Chci se zeptat.Jw tu nekdo,kdo bydli ve spolecnem dome s rodici?
My bydlime ve dvojgeneracnim baraku
Tchanovi dole,my nahore.
Spilecny vchod,veranda a samizrejme zahrada a pergola.
Jak to zvladate.My posledni dobou vubrc.
Bydlime tu uz 10.let a mame 5.leta dvojcata.
Posledni dobou,vecne bojujeme.
Kecaji nam do vychocy.odrazuji nas od pracovani na zahradce.odrazuji nas od ruznych predelavek venku,chteli bychom neco jineho oni ne.
Nejhorsi je,kdyz na nedele prijedou manzelovi sourozenci uz se svymi rodinami.
To je konec.
Ono radi rodicum co je spatne co vy melo byt tak ci onak.
Uz me fakt toci takove malichernosti.
Vecne nejde tv,mycka,vymenit zarovkz,opravit kohoutek,namazat vrzajici dvere.
Proste banalni veci a me uz to tak rozciluje.
Manzel dela udrzbare.
Kdyz chceme,aby nam na par hodin pohlidalu,ze si sami s manzelem dojedeme do koba nebo na vecu,tak maji spoustu reci kolem,at jsme brzo zpatky.
Reknete my vy ostatni jak to zvladate????

plksv
30. dub 2017

Bydleli jsme takhle s mými rodiči, my nahoře, oni dole. Po třech letech jsme si vzali půjčku a pořídili vlastní dům. Splácíme a ani trochu nelitujem.

krabice1983
autor
30. dub 2017

@plksv je to narocny,ze jo?
A nemastvalu se kdyz jste odesli?nasi by se ircite urazili

plksv
30. dub 2017

@krabice1983 ty vztahy už byly vyhrocené, takže neurazili. Zato teď máme vztahy skvělé 🙂

elvira
30. dub 2017

@krabice1983 - švagrová takto bydlí - zhruba stejně dlouho jako vy, naneštěstí jim tcháni barák přepsali a švagrová tam vecpala spoustu peněz a zadlužila se kvůli baráku.
Čím tcháni více starnou /je jim přes 70/, tím je to horší.
Udělali si z ní poskoka - dovez, odvez, zařiď, nakup... vadí jim pes, švagrová spí po noční a otevře oči a tchýně nad ní - nemají uzamykatelné patro.
Je toho moc, když se chytnou, tak při ní nestojí ani její muž, který je v tom baráku doma.
Má toho plné zuby, je jí 40 a je tam furt jak cizí, bohužel kvůli půjčce nemůžou jinam. Teda asi by to nakonec šlo, ale pořád ještě to neřeší, ale je to o nervy.
Jakmile přijede dcera tchánů s dětma, tak je to úplně v háji.
Já bych radila vzít nohy na ramena. Oni se ti tcháni s tím nějak srovnají, pokud jsou aspoň trochu normální.

kassandra1
30. dub 2017

@krabice1983 A proč teda nebydlíte ve svém?

leki
30. dub 2017

Moji tchanovci jsou skveli, do niceho mi nekecaji. Ze zacatku tchynka par veci rikala, ale ja bud rekla jen "hm" nebo ze s tim proto a proto nesouhlasim i kdyz treba jeji postoj chapu.. A uz z principu jsem to kolikrat udelala jinak (vim, ze to neni uplne ok chovani, ale mam takovou povahu, nesnasim, kdyz mi nekdo do neceho keca a docela se mi s tim tezce bojuje). Kazdopadne uz mi nic nerika. Na zahradu nechodime, nedelame tam nic. Bydline si jako "v byte". Ale i kdyz je vsechno OK, nechceme tu zustat. Precijen, vlastni je vlastni.

krabice1983
autor
1. kvě 2017

@kassandra1 jelikoz jsme si pitomci vzali hypoteku velkou a cely barak ve vnitr predelali zatepli a ja vydelavsm malo.uz bychom to neutahli.
Prodte jsme udelali zivotni chybu

makak21
1. kvě 2017

Bydlime u partnerovych rodičů, staršího mam z prvního manželství a spolu máme 2letou. Oni dole, my nahoře, chodba společná, zahrada... Tchyne je úžasná zenska, i když každý máme něco, hordi je tchán, je to takový mačo, co vladne svetu. No, me ne 😉 par vymen nazoru a je klid 😎 do výchovy se občas zaplete tchán, ale hodně jasne jsem mu vysvětlila, ze platí co řekneme my rodiče a co si rika on me vážně nezajímá a asi pochopil 😁 tchyne ma spis takové jakoby rady, ale to se pobavime a v pohodě, vi ze rozhodne nejedu její styl výchovy. Malou by hlidali radi a i ja bych jim ji tam klidne nechala ( když byla menší, tak párkrát hodinku pohlidali) ale dcera ma ted už delší dobu maminkovsky období, ale vim, ze až ji to přejde a když budu potřebovat, tak pohlidaji radi 😊
Dum je z poloviny partnera, rodiče mají každý ctvrt,takže stěhování nehrozí. My máme velikou výhodu v tom, ze dum hned vedle patří moji rodině, bydl tam babička, maminka a bracha, takže když nechci byt s tchanovci na zahradě, jsme na zahradě u nasich 😊 myslím, ze bez toho bych si dávno hodila masli 😁

astyna
3. kvě 2017

Pokud tak budete chtít bydlet dál a vrážíte do společného bydlení peníze, tak si honem nějak právnicky ošetřete případně rozdělení majetku v případně dědického řízení jeho rodiny. Kamarádka žije s manželem také u tchánovců a postavili si horní patro - vrazili do toho asi milion s tím, že předtím to byl barák na spadnutí a nyní je to luxusní vilka. A dědici se ozvali. Předtím nikdo zájem neměl, nyní se chtějí dělit všichni - krom samozřejmě kamarádky a jejího manžela. řeší, jak to udělají...a taky ty vztahy nejsou zrovna ideální.

Já bych tak bydlet nemohla - jak řekla moje tchýně - vždy je lepší, když se jeden či druhý musí zout - tzn. bydlet aspon ve vedlejším baráku.

maxinkaa
7. črc 2017

a je tady někdo, kdo vlastní dům a tchánovci v něm žijí? Dům je napsaný na mě s manželem, platíme hypotéku a tchánovci bydlí dole. Nemáme takový příjem, abychom si mohli dovolit platit 2 hypotéky. Už to nedáváme, myslím, že se ani nemusím rozepisovat. Tchánovci jsou zlatí, ale jednou za 14 dní na navštěvu, ne každý den a celý víkend na zahradě. Navíc, oni ani nikam nejezdí.😕😒

nada3
7. črc 2017

Zdravim vsechny, uz jsem to do nejake diskuze psala. Bydlime take u tchanovcu, oni dole a my nahore. Samozrejme mouchy maji. Ale co bylo, nez jsme se pustili do prestavby, a co je podle me zasadni - mit vsechno vlastni. Mame oddelene vchody, takze zadne navstevy bez ohlaseni, vzdy zvonime. Vlastni zahrada. My vepredu, oni vzadu. I kdyby sebemensi zahradka, ale napul. Vlastni naklady-voda, topeni, elektrika. Potom nemame zadne problemy, jen prkotiny, co se hned resi. Nekdy jim nakoupime, zavezeme, ale zase pohlidaji deti, nabidnou buchtu, obed, nestezuji si. Vlastni je vlastni, ale pokud to nejde, tak jedine takhle vsechno nastavit, aby nebyl prostor k hadkam. Kdo nezamkl, nevytrel chodbu, kdo vypleje zahradku, kdo bude dnes opikat, kdo se dyl sprchuje a podobne🙂

nada3
7. črc 2017

A jeste me napada asi to nejzasadnejsi - muz by mel drzet pri vas. Jinak se asi niceho nedoberete.

krabice1983
autor
7. črc 2017

@nada3 tak to mate uzasne zarizeny
😊