Zdravím holky,
potřebovala bych poradit, znát jiné názory. Jsme s partnerem chvíli, rok a půl, je z jiného města, ale tráví většinu času u mě. Jen nějaké dny odjíždí k rodičům, je to asi 100 km kvůli svým tréninkům-sportuje. Je to jeho koníček. Takže tam přespí pár dní a zase přijede. Jsem s tím teď v pohodě. Já mám děti, on ne, tedy tato otázka padla. Plánujeme sestěhování a později jsme mluvili o mimču. Ví, že s předešlým partnerem jsme se rozešli i z důvodu, že jsem byla na všechno sama, tím pádem mám z toho strach. No… včera jsme se bavili do budoucna a on mi naznačil, že by chtěl pořád dojíždět kvůli sportování k těm rodičům, pár dní tam zůstat a přijet, že mu to příjde ok, i když bysme měli rodinu… já to tak nevnímám. Nechci být zase sama s mimčem, navrhla jsem mu tedy, že ten sport může dělat tady v okolí, ale že bych byla ráda kdyby na noc pak byl už doma a on se netvářil, přitom sám říkal dřív, že tam (v bydliště rodičů) to později pustí a zkusí najít něco tady. Co mě dostalo byla věta: nechci být týden zavřenej…To mě mrzelo hodne protože, nikdo tohle panebože neříká, koníčky, prostě čas jen pro sebe je za mě ok.. i například jednou za 14 dni někam teda vyjet, dat si oraz, ale pak třeba i já… taky nechci být zavřená že.. takže to mi přišlo trochu sobecké a myslím hlavně, ze pořad by mel být čas na to trávit čas hlavně společně jako rodina… je to budoucnost a rozhodně se do ničeho nechci bezhlavě hnát, právě proto nad tím přemýšlím. Děkuji za názory i přečtení🙂
A jak to ma s praci? Pracuje z domova nebo to od rodicu dojizdi? V tomhle pripade bych se do decka zatim nepoustela, diteti se musi prizpusobit oba, nejen matka
Ja bych se s nim nesesethovavala, a rozhodne bych s nim nemela dite. Ted ne, a pokud mladej pan urychlene nedospeje, tak ani nikdy jindy. Protoze sestehovat se (a mit dite) maji lide, kteri si rozumi a vsechno jim klape. Pokud mas uz ted pochybnosti, a ja bych je s timhle typkem mela, tak jak by to asi dopadlo? Mmch, kolik vam je?
@lobella dojíždí od rodičů nebo ode mě(když je u mě)
Jestli má koníček, který ho baví ať si klidně za ním jezdí 🙂. Ja jsem třeba v tomhle hodně tolerantní, muj jezdí třeba na chalupu a zdrží se tam 1-3 dny. Hlavně malé vadí kravál sekačky atd. je na to háklivá, tak zůstáváme doma. On tam udělá co je třeba. Ale jezdíme tam i spolecne.
.Ale my jsme spolu 12 let.
Pohoda 🙂.
Mě nevadí být s malou chvili sama. Když byla miminko, tak jsem si vzala knížku, zašla s kamarádky ven. Teď je malá větší, tak jedeme na výlet, procházku, přespime u kamarádky. Už je taková partacka na výlety.
Každopádně tady bych chvíli počkala, až se spolu sestehujete, zjistíte jak Vám to klape.
Jak Vám půjde společná domácnost. To většina párů třeba zjistí, ze to není tak růžové, jako když se vidí párkrát do týdne a užívají si to, že jsou spolu.
S mimcem bych taky počkala. Nemůže to táhnout jen jeden, v tomhle případě ty.
@zanett 28, ja jsem o pár let starší
Pár dní, to je kolik? 2-4 dny?
Přijde mi to z jeho strany dětinské, že by nechal doma ženu pár dní v týdnu samotnou s mimčem(dítětem) a jel si zacvičit do jiného města a tam zůstal u rodičů. Přijde mi, že si vůbec nedovede představit, co je to péče o dítě a že to vidí, tak možná jednou týdně povozím kočárek a mám splněno, ale třeba se pletu.
Jinak partner jezdí jednou týdně na trénink do jiného města 80 km, vrací se po tréninku zpátky domů. Nemám s tím problém.
Každopádně ještě dopíšu, ne vždy jezdí každý týden, protože chodí do práce ;).
Ale když mu vyjde volno přes týden tak jede ;).
Já to beru i tak, jednou ta chalupa bude naše, dělá to pro nás a tchýně už toho tolik nezvládá ;).
A my máme kam vypadnout z města. ;)
@tasimia určitě počkáme, to je jasné. Musíme se poznat více. Já mu nechci nic zakazovat… chápu nutnost osobního prostoru a psychohygieny😁 ale také jak je důležité být spolu. Mě prostě spíš zarazilo to, že nebere kompromis(najít koníček blíže) a odjíždět k rodičům, když má rodinu.. ale ještě i to bych zkousla..ale ta věta nechci být týden zavřený😳 to mě teda hodně překvapilo.. o tom přece mít rodinu vůbec není, nikdo není zavřený..oba si občas musí odpočinout (druhý je s prckem) ale být spolu i společně. Přišlo mi to takové.. nevyzrálé:/
Tak ve 28 letech je to holt jeste dite - bohuzel, teda. Nasi rodice meli v tom veku rodiny a pujcky, ale holt dnesni generace zustava detmi pomalu az do stredniho veku. Kdyz ti rekne, ze nechce byt nikde zavreny, tak je to marny. Evidentne nechape, co obnasi rodinny zivot a ma o nem zkreslene predstavy. I kdyz ja znam i 40 lety chlapy i starsi, kteri se jeste 'neciti byt pripraveni na rodinu a s tim spojene povinnosti', pocitam, ze ten tvuj bude jeden z nich.
Pár dní jsou dva, tři dny… občasné zápasy víkend(ale tam zase můžu jet se podívat) já si s tím nějak nedokážu poradit jestli je to ok… nechci být na to zase sama😥 ..ale jak říkám..jen teď nad tím tématem přemýšlím..
Bohužel, tohle by třeba pro mě byla stopka. On si od svého dítěte odjede na několik dní, takže potom i ty můžeš odjet ? a kde je ta rodina ? Podle mě tohle nee, jasně, jednou za čas vyrazit třeba na víkend, manžel teď jezdí každý rok na 10 dní do lázní, ale jeli jsme se za nim na víkend podívat, platí mu to podnik, proč ne. Ale jsme spolu 22 let a celý rok žijeme jen pro sebe, pečujeme o děti, dům, jezdíme na výlety, dovolené, tak ať si orazí. Tohle chování tvého přítele by na mě osobně bylo příliš sobecké, přijde mi, že přesně tak by to dopadlo, byla bys úplně na všechno sama.
@petrasipkova1 myslí, že ano… že prý to viděl i ve svém okolí a je to úplně v pohodě. Nevím:/ Já se i bojím, kdyby něco se třeba stalo a hlavně pořád si myslím, že rodina, ještě když je tam malé dítě má být hlavně spolu. A kvůli sportu být pár dní u rodičů… i navrhl, že já pak můžu taky…ale kde pak budeme spolu a tvořit tu rodinu?
dva tři dny sama na děti a zbytek dní je v práci předpokládám, takže nonstop sama ? To je přece neskutečný sobeček, věta nechci být zavřený by byla pro mě velkým vykřičníkem. Ty máš mít na hrbu všechno a ještě se starat o něj když přijede k tobě, že ? Předložit mu na ňuňání miminko, podržet a mladík zase hura pryč. A všechny starosti a práce na tobě. To mi přijde, že opravdu není to co chceš. Dítě není hračka, ale veliká starost a zodpovědnost. A rodina je do určité míry velké odříkání, protože si prostě člověk nemůže dělat jen co sám chce, ale kouká na ostatní v té rodině.
@petrasipkova1 jinak souhlas, orazit si jasně.. ale i ten sport se dá hrát různě po republice že😁
taky myslim, nebo se holt musí omezit, nebo dojíždět. O jaký sport jde ?
@petrasipkova1 fotbal… musíme o tom ještě promluvit. Jako dojíždění ok, když musí tam, jednou za čas si odpočinout taky ok, ale každý týden mi v pohodě nepříjde a ohánět se, že kamarád taky to tak má zařízené, není relevantní důvod, že je to standart😁 …ale nalomil mě, jako dýchat by měl mít možnost..ale tu i já.. holt mít miminko obnáší i ústupky, je to tak… to já už vím, jen on bohužel ne, ale myslí si, že ano asi..Ale jinak je taky fajn a pomáhá mi a s mýma dětma si rozumí, toho si vážím
Ale včera mě to tedy nemile překvapilo ten postoj no 😔
Mně to přijde v pohodě i s detma. Za mě lepší, když je každý spokojeny a má svoje zájmy, než aby seděl nasraný doma. Ale já jsem zvyklá, manžel voják je ve službě 24hod, kolikrát mu navazují, takže jde jeden den ráno, přijde druhy den kolem oběda a zas ráno odjede.
Do toho cvičení, školení 3tydny, kdy jezdí jen na víkendy, nebo rehabky.
Já jezdím taky na služební cesty a nechtěla bych, by mi to někdo zakazoval.
Znám páry, kde jeden je v týdnu kvůli práci v jiném městě, nebo jeden na chalupě, druhý doma.
Vše je o komunikaci a toleranci.
Ze spolu budete každý den vám šťastný vztah nezaručí a upřímně u 28leteho chápu, že nechce být celý týden s Tvyma detma v jedné domácnosti.
Ja jsem asi strasny cynik, ale fakt tam jezdi jen kvuli fotbalu? 😀 Protoze jinak nechapu, ze nema problem dojizdet denne do prace, ale z treninku ma problem vratit se domu. Prijde mi, ze bud potrebuje pulku tydne na svuj svobodny zivot, nebo si uzivat mamahotel. On mlady, svobodny, ty starsi s dvema detma, podle me budes zase na vsechno sama….
@irmamala i mama hotel je moznost.. samozrejme, jako je to 100 km… ale prave, jde o kompromis. Rozhodne uz nechci byt na dite sama 😁 28 mlady, ty jo, jak je to relativni, mne kdyz bylo 26 pripadala jsem si skoro “stara” .. ale dokazala se postarat. A ted po tricitce si pripadam zase mlade 😁😁
@irmamala bohuzel mamka ho asi v tom byt porad dite take podporuje.. byt nechtene
klidne bych s nim byla nadale, ale deti bych si s nim neporizovala (nejblizsich x let). Vsak taky neni nutne s kazdym partnerem porizovat deti, on ma zatim jeste prioritu ve svych zajmech, zit se vam muze spolu dobre. Casem to treba prehodnoti, az uvidi i u svych kamaradu rodiny a postavi to na prvni zajem, ale zatim je jeste nedozraly. Netreba mu to zazlivat, je-li vam dobre, ale na vlastni deti jeste neee
@barmil joo, ale ty mu kupodivu nevadí🙂 on myslel právě až budeme mít my dítě a to mě mrzelo. Jinak nic nezakazuji, rovnám si to v hlavě. Cením di každý názor🤗
@tereza0111 nenee, to on je hlavně chce, já uź bych ani nemusela 🙂 Právě to mě překvapuje-chce, ale nechce slevit z ničeho svého, a to nejde že, jakmile je dítě, priority jsou, nebo by měly být jinde. S jak tady zaznělo a souhlas-není to hračka, a není to jen o jednom rodiči… jenže mě příjde, že mu to nedochází😒
Však právě - ty už vlastní děti máš, tak nemáš moc kam se hrnout, to mimčo až tak nepotřebuješ, ne? Prostě bych se po sestěhování zaměřila na to, jak doma pomáhá, zapojuje se,... A podle toho bych se rozhodla.
@adelisss ano, určitě.. třeba to jen teď plácl a za rok bude jinde…
Třeba to uvidí jinak, když budete spolu bydlet😊😊.
Fotbal je hrozný koníček, 😀 dcera ho hrála dva roky, a je to fakt časové peklo, pořád treninky, pořád zápasy, po zápasu oslava. Je to opravdu časově náročné a je mi jasné, že chce být v té partě chlapů co zná a jsou to kámoši. No každý má něco. Asi to chce najít nějaký kompromis, pokud je to jinak fajn chlap, tak aby v případě potřeby po treninku třeba prijel dom, vždyt 100 km je hodina a půl. No a pokud zbytek doby funguje na 100 %, tak se stejně budete muset přizpůsobit koníčku, protože bez něj by to prostě zase nebyl on. Je to těžké. S dítětem bych nespěchala, užívala a uvidíš.
Asi bych s mimčem opravdu radši počkala. Zkusila bych to sestěhování, jak to bude vůbec klapat ve společné domácnosti. Během společného bydlení se ukáže spousta věcí o vás dvou a vašem vztahu. Navíc partner i zjistí, jaké je to žít s dětmi v jedné domácnosti... Možná lépe pochopí, jestli je připravený stát se otcem