Bratranci se stejným jménem, máte zkušenost?

elu
29. zář 2015

má někdo zkušenost, že se v jedné rodině jmenují dva bratranci stejně.....moje švagrová má 6 kluků a vyžrala mi všechna jména 🙂 a já prostě jedno chci dát taky, nestýkáme se a společná babička si vnoučat nevšímá, takže se nemůže stát, že by měla na hlídání třeba dva Petříčky ...ani dárky k narozeninám jim nedává, takže co se týče prarodičů---ty by v tom zmatek neměli...ale vím, že když to dám, tak budou zuřit 🙂

kaculka46
29. zář 2015

Na to bych se vykašlala.Prostě se mi líbí tak ho dám.Nevybírala bych jiný jen proto,že už v rodině je. 🙂

akirchnerova
29. zář 2015

Já mám v rodině dvě sestřenice Martiny (které se pořád stýkají), dvě sestřenice Andrey (ty se nestýkají).. a vůbec to nijak nikdo neřešil..my jsme si vybrali pro prvního syna jméno Marek, a brácha se mi to snažil vymluvit, že on jak bude mít dalšího syna, že se taky bude jmenovat Marek..no a já mu jen řekla, že je mě to, že je to hezký jméno a vůbec mi nevadí, když se tak bude jmenovat i jeho syn..takže se vykašli na někoho, kdo už takový jméno má..pokud se vám líbí, tak do toho..🙂

scruffy
29. zář 2015

Už jsem to slyšela hodněkrát, že někdo nemůže svoje dítě nějak pojmenovat, ptž už se tak jedno dítě v rodině jmenuje..popravdě pokud bych po tom jméně opravdu toužila, klidně bych svoje dítě pojmenovala stejně jak už se jmenuje jeho bratránek nebo sestřenka, navíc pokud se s rodinou nestýkáte, tak bych to neřešila už vůbec.

marecek4
29. zář 2015

@elu u bratranců to nijak nikdo neřeší-snad jen rodina,bývalý má dokonce bráchu stejného jména-jen mají každý jinou maminku tak to šlo bez problémů

mimi1004
29. zář 2015

Když se nestýkáte, tak proč to řešíš? Je to věc jen tvoje a tvého partnera 🙂

mika251
29. zář 2015

Hehe, moj tatko má 6 súrodencov a mamka 4 bratov - všetci majú rodiny a všetci majú deti, takže mám milión bratrancov a sesterníc. V našej rodine je niekoľko Jankov, Martinek, Janiek, Márií, Petrov - stýkame sa pravidelne a proste keď sa pri oslovení otočia obe Majky, tak sa proste zasmejeme 🙂 Neriešila by som to.

mandala
29. zář 2015

Ano, mám v rodině dva bratrance se stejným jménem, nevím o tom, že by to někdo někdy řešil. 😉

verunkah
29. zář 2015

náš mladší synek se jmenuje stejně jako jeho bratranec 😉 ( mého bratra syn), a to se stýkáme a dokonce plánujeme, že je budem všechny nechávat u babičky a dědy na hlídání 😀

vojkina
29. zář 2015

Znám sestřenice co se jmenují úplně stejně - mají stejné jméno i příjmení.

ilonne
29. zář 2015

Vykašli se na to - my máme Víta a bráchovi se narodil syn o 7m později a taky ho pojmenovali Vít. Tak jsou prostě dva Vítkové.

beruska1889
29. zář 2015

Já mám švagrovou co se jmenuje stejně a protože je zatím svobodná, tak i s příjmením a nijak nám to nevadí... 😉 je vidět, že její brácha má dobrý vkus 😀 😀 😀 ha ha 😀

zuza01
29. zář 2015

Bratr se jmenuje stejně jako bratranec, oba po tátovi, nikdo to neřešil.

chimny
29. zář 2015

Máme a je nám jedno;)

elu
autor
29. zář 2015

takže to mám vyřešení holky....děkuji, dávám to stejný jméno....do porodu mi zbývá cca týden a prostě na jiný bych už si za tak kratkou dobu ani nezvykla

osicenka
29. zář 2015

U nás to tak máme, náš Matěj je v listopadu 2013 a od švagrové ségra dala taky Matěje o 4měsíce později a to moc dobře věděla, že ho budeme mít, jenom nám vzkázala, jestli si to jako nechceme změnit 😅 Fakt jsme nechtěli, takže naše společná neteř má dva bratrance Matěje...ale nestýkáme se moc, jen párkrát za rok, takže neřeším a vy pokud to máte taky nějak takhle tak bych taky neřešila 🙂

verunkah
29. zář 2015

jo a ještě taková perlička 🙂
můj bratr i taťka je taky Jeník a manželův bratr taktéž 😀, takže u nás je přeHonzíkováno 🙂

palomitacheca
29. zář 2015

@elu jmenujeme se se sestrenici stejne a nez jsem se vdala, tak jsme mely i stejne prijmeni. Stykame se a nikdy nam to nijak nevadilo, ani to nikdo neresil 🙂

elu
autor
29. zář 2015

@osicenka no tak já jsem právě chtěla Matýska....a tak také miminku říkám a i má dcerka....ale protože švagrová má Matyáše, tak jsme to kvuli nim chtěli změnit právě na Matěje....jenže já se pořád nemůžu smířit, že by to byl Matěj, když chci Matyáš....a o uplně jiném jménu už ani uvažovat nechci...takže už jsem to holky přepsala na toho Matyáše a ted už jen čekat na porod

elu
autor
29. zář 2015

@palomitacheca oni budou mít také stejné příjmení...jenže s jejich stylem rozmnožování se tak bude jmenovat pomale celý město 🙂

palomitacheca
29. zář 2015

@elu je fajn, ze ses rozhodla pro jmeno, ktere jsi chtela. Nevidim zadny duvod to menit kvuli komukoliv, aby nahodou nezuril, nebo s tim nemel nejaky problem... jinak trochu mimo tema, ale my byli loni prekvapeni, kdyz jsme prijeli do Velkych Bilovic a ze vsech stran na nas koukalo prijmeni Osicka. Podle naseho pana domaciho je to jen shoda jmen, tak treba to takhle jednou bude i podle tech vasich pribuznych... 😀

@verunkah my se se sestrenici taky casto objevovaly spolecne u prarodicu, ji se vetsinou rikalo Lenco, mne Lenusko a bylo vyreseno 😀

petrajurinova
29. zář 2015

máme v příbuzenstvu dva Jakuby. Kubové se u babičky potkávají a tráví společně spoustu času a nikomu to nevadí.

osicenka
29. zář 2015

@palomitacheca jeee a ja jsem zrovna Osickova 😀 😀 manzeluv tatinek pochazi z Velkych Bilovic 😀 tam snad ani jine prijmeni neni

palomitacheca
30. zář 2015

@osicenka to je dobra nahoda 😀 taky nam to tak pripadalo - stavebnictvi, jedno vinarstvi, druhy vinarstvi, dalsi vinarstvi...,tak jsme si rikali, jestli je ta rodina tak rozvetvena 😀

alen_ka
30. zář 2015

@osicenka já se snažím vybírat jména, které v rodině nejsou, ale toto mi někdo udělat, tak natruc nezměním a ještě si klepu na čelo 🙂

toga25
30. zář 2015

Neřešila bych i když se stýkají... Já mám syna se stejným jménem jako syn sestřenky 😀 A když nikdo neřeší, že děti mají jména po rodičích, tak bych neřešila ani toto 😉 Je to vaše dítě a i kdyby bylo v rodině 5 Petrů, Martinů apod tak bych to neřešila 😀

japona
30. zář 2015

@elu Ne, nesmíte dát stejné jméno jako má někdo v rodině do minimalne třetího kolene! Samozřejmě, dejte, co se vám libi🙂

im4fun
30. zář 2015

Manzel ma nekolik bratrancu a tri z toho maji stejne jmeno i prijmeni. A normalne se stykaji. Takze bych to neresila

apple11
30. zář 2015

My máme velkou rodinu a 6letý syn se jmenuje stejně jako jeho 25 let starý bratranec a nikomu to není divné, i když se pravidelně scházíme. 🙂 Takže bych to neřešila. 😎

postolka007
30. zář 2015

vůbec bych to neřešila, zvlášť pokud se nestýkáte, pak není absolutně o čem...

veraga
30. zář 2015

Kdybych měla řešit, že nesmím dát jméno takové, abych se neopičila po někom z rodiny, zbyde mi na výběr akorát tak Dežo nebo Eržika.