Holky máte nekdo zkušenost s tímto problémem. Moji rodiče se starájí o 84 letou babičku, starají se opravdu ukázkově. Ale jak to někdy u starých lidí chodí začla si vymýšlet že jí berem a kraděm věci, příbory cejchy, peníze apo. Vím že top prostě ke stáří někddy patří taková zmatenost. Jen jde o to jak to s ní řešit. Nevšímat si toho?Má sestra rodičům říká at se s ní nebavěj když je takhle uráží, jenže ona za to přece nemůže. Bůhví jaký budem ve stáří my že jo...
Mate někdo podobný zážitky??
ahoj...tak toto jsme měli s dědečkem...už zapomínal a pak on byl i trochu víc na penízky a se stářím se to s ním táhlo a pak z toho chudák zblbnul....měl stařeckou demenci...musel do blázince, ale tam zemřel-on i chvilku o sobě věděl a asi tam byl neštastný, když se o něj neměl kdo starat. Dokud chodil tak jo ale pak už jen ležel a pořád něco hledal a počítal peníze a jestli mu někdo něco neukradl....
babička je na tom lépe ale taky se ptala, že ten budík co má není její že jsme ji ho vyměnili a s penězma začala,že ještě má a přitom je rozdala mezi děti. Taky je už v LD-už nechodí babička, ale dá se to. Vždycky ji to mamka vysvětlila, že penízky už nemá a že už zapomíná....jinak to nejde.Nehádat se, musí se to nějak vydržet, oni za to nemůžou, ale je to strašný to stáří!!! vydržte!!
Vendet, jj znám a je to klasický příznak Altzhaimera, myslím, že v dnešní době se to dá tlumit lékama!!!Zkuste se zeptat babiččiného lékaře nebo mu říct, co vám dělá...u nás to dělala moje prababi, bylo mi ale 7 let, tak si to osobně moc nepamatuju, jen co vyprávěla máma.Zapomínala, kdo jsme, na dědu(jejího syna) řvala, že je to cizí chlap a chce jí něco udělat, pak ho zase poznávala a obviňovala, že jí bere věci..no přesně co popisuješ.Je to hrozné, vidět ty staré lidičky, že jsou úplně jako někdo jiný, když před pár lety byly v pohodě a zdraví 😢 pevné nervy!!!!!!
jj, moje babička to měla taky, radu ale nemám, prostě jednom přijmout ten fakt, že to tak je a ten starý člověk za to nemůže....nic příjemného, když vám vlastní babička nadává do hajzlíků a spratků a tvrdí že má na prádle v šuplíku stopy od psa, ale co s tím naděláme 🙄
ps pro ty, co by mi koukali do alba - tenkrát jsme žádnou kočku ani psa neměli a návštěvy k nám nechodily 😀 😀 😀
Jj, taky znám. I když u nás za to nemohla žádná nemoc, ale alkohol. Děda si občas rád přihne a ráno neví kam dal penízky a obviňoval mé rodiče (když tam hned po svatbě bydleli) . Teď to občas dělá taky zrovna vždy tomu kdo se tam namane. Bohužel taky radu nemám, snad jen zůstat silný. Já už nad ním zlomila hůl a moc ho nenavštěvuji, ale to je dáno tím, že už i za střízliva kope kolem sebe a nadává komu může..Asi jsem v tomhle slaboch, já vím 😔
Ahoj, ja nemam zkusenost osobni,a le zprostredkovanou. vasi se proste nad tim musi povznest, babicka za to opravdu nemuze. Vim, ze je to na palici, ale kdovi, jaci budeme my, jak rikas... 😔