Myslíte že si může babička přes vnučku hojit nějaké staré křivdy? Moje matka neměla se svojí mámou nejlepší vztah, byla preferována spíš její sestra. Moje matka tak bývala hodně času u své babičky, kterou měla raději. Přijde mi, že se teď snaží udělat z mé dcery svou přesnou kopii. Vnucuje jí věci která má ona sama ráda, vnucuje jí stejný styl oblečení (oblečení s lesklými flitry, koženková bunda a podobně), vnucuje jí panenky, a když má moje dcera raději auta a bagry tak nadává že to není pro holčičky. Mě nadává že jsem na dceru moc hodná, jako by jí vadilo že k sobě máme skvělý vztah. Přitom ona dceru rozmazluje, všechno jí dovolí, chce být ta nejhodnější. Jak jsem psala v úvodu, je dobře že se mají rády, ale připadá mi že od mojí matky to není úplně čisté, jako by chtěla v mojí dceři vidět sebe.
jasně, že jo, mati si to taky hojí na vnučce. Jinak hranice jsem vytyčila a tím to haslo
Také souhlasím. Své dětství na pytel, s tebou to možná až tak neuměla viz její křivdy a najednou tu má človíčka a vlastní hlavu víc srovnanou. Chce ji to asi vše kompenzovat. Jaká byla máma k tobě?
@drakenn Jak se to vezme...dovedla být fajn, ale když už vím co a jak bylo a nebylo, tak myslela vždy především na sebe, a v dospívání mi i dost ublížila. Vlastně i v dospělosti. Udělala/řekla věci, které bych já nikdy neudělala své dceři.
Možná si to uvědomuje a opravdu se to snaží přes vnučku napravit.
jednoduchá odpověď - ano.
Určitě. U nás podobně.)
No evidentne chce, ale od toho ma dcera tebe, aby ses ji zastala a babicce vymezila hranice.
Spis mi pripada, ze si krivdy hoji na tobe.
Na jednu stranu je fajn, že jí ukazuje i jiné věci (třpytivé trička, i když je to kýč a tobě se to příčí), ale mělo by to mít svoje hranice. Spíš, aby malá věděla, že je tahle možnost, ne ji manipulovala a nutila.
Možná se budeš muset trochu vymezit, co ano, co ne. A odkázat jí do role babičky, matka je vůči tobě a i tady by se měla naučit respektovat, že jsi dospělá, teď jsi matka ty. Asi to bude trochu bolet, ona by možná chtěla větší pravomoce a aby se podle ní točil vesmír.
Souhlasím s @koordinatorka_odboje spíš si hojí křivdy vůči tobě, chce si dokázat, že je dobrá.
Na druhou stranu pokud ti v dospívání ublížila, je otázka, jaká je tvoje matka. Možná by stálo za to přečíst si tuhle knížku, mohla by ses tam poznat. Budu vůbec někdy dost dobrá?: Rádce pro dcery narcistických matek Karyl McBride, Anotace třeba tady https://www.kosmas.cz/knihy/244409/budu-vubec-n...
Jasne, ze muze... Tim je to asi rozlusteny 🙂)