Babička a vnučka. Myslíte, že si může babička přes vnučku hojit nějaké staré křivdy?

21. kvě 2022

Myslíte že si může babička přes vnučku hojit nějaké staré křivdy? Moje matka neměla se svojí mámou nejlepší vztah, byla preferována spíš její sestra. Moje matka tak bývala hodně času u své babičky, kterou měla raději. Přijde mi, že se teď snaží udělat z mé dcery svou přesnou kopii. Vnucuje jí věci která má ona sama ráda, vnucuje jí stejný styl oblečení (oblečení s lesklými flitry, koženková bunda a podobně), vnucuje jí panenky, a když má moje dcera raději auta a bagry tak nadává že to není pro holčičky. Mě nadává že jsem na dceru moc hodná, jako by jí vadilo že k sobě máme skvělý vztah. Přitom ona dceru rozmazluje, všechno jí dovolí, chce být ta nejhodnější. Jak jsem psala v úvodu, je dobře že se mají rády, ale připadá mi že od mojí matky to není úplně čisté, jako by chtěla v mojí dceři vidět sebe.

tinaprofi
21. kvě 2022

Jasne, ze muze... Tim je to asi rozlusteny 🙂)

jjasmina
21. kvě 2022

jasně, že jo, mati si to taky hojí na vnučce. Jinak hranice jsem vytyčila a tím to haslo

drakenn
21. kvě 2022

Také souhlasím. Své dětství na pytel, s tebou to možná až tak neuměla viz její křivdy a najednou tu má človíčka a vlastní hlavu víc srovnanou. Chce ji to asi vše kompenzovat. Jaká byla máma k tobě?

autor
21. kvě 2022

@drakenn Jak se to vezme...dovedla být fajn, ale když už vím co a jak bylo a nebylo, tak myslela vždy především na sebe, a v dospívání mi i dost ublížila. Vlastně i v dospělosti. Udělala/řekla věci, které bych já nikdy neudělala své dceři.

drakenn
22. kvě 2022

Možná si to uvědomuje a opravdu se to snaží přes vnučku napravit.

xxx3d
22. kvě 2022

jednoduchá odpověď - ano.

pampeliska1313
22. kvě 2022

Určitě. U nás podobně.)

ai30
22. kvě 2022

No evidentne chce, ale od toho ma dcera tebe, aby ses ji zastala a babicce vymezila hranice.

koordinatorka_odboje
22. kvě 2022

Spis mi pripada, ze si krivdy hoji na tobe.

levandule_k
22. kvě 2022

Na jednu stranu je fajn, že jí ukazuje i jiné věci (třpytivé trička, i když je to kýč a tobě se to příčí), ale mělo by to mít svoje hranice. Spíš, aby malá věděla, že je tahle možnost, ne ji manipulovala a nutila.

Možná se budeš muset trochu vymezit, co ano, co ne. A odkázat jí do role babičky, matka je vůči tobě a i tady by se měla naučit respektovat, že jsi dospělá, teď jsi matka ty. Asi to bude trochu bolet, ona by možná chtěla větší pravomoce a aby se podle ní točil vesmír.

Souhlasím s @koordinatorka_odboje spíš si hojí křivdy vůči tobě, chce si dokázat, že je dobrá.

Na druhou stranu pokud ti v dospívání ublížila, je otázka, jaká je tvoje matka. Možná by stálo za to přečíst si tuhle knížku, mohla by ses tam poznat. Budu vůbec někdy dost dobrá?: Rádce pro dcery narcistických matek Karyl McBride, Anotace třeba tady https://www.kosmas.cz/knihy/244409/budu-vubec-n...