Asi se potřebuji jen vykecat...

20. lis 2023

Ahoj všem... Ani nevím, jak začít. Dopředu doufám, že píšu za anonym a taky se za něj omlouvám, ale nechci aby to bylo k dohledání pod mojí přezdívkou, přece jen člověk nikdy neví kdo to bude číst... V poslední době mám velké problémy s otcem... Vždycky jsme měli krásný vztah. Jenže od doby co zemřela mamka.. Prostě podle mě si našel novou ženskou brzo po maminky smrti... Byli spolu přes 30 let a on po roce a čtvrt už měl ženskou novou 😔😔 jasný nečekala jsem že bych zůstal sám, ale mě osobně to přijde brzo... Každopádně jsem tu ženskou ne brala, ale respektovala. Ale jen do doby než se ke mě začala hnusně chovat... Je zajímavé že se tak chová jen ke mě. Můj bratr jí nevadí... No ale k věci měla jsem u táty pejska, protože paní vadil musel pryč. Celý barák táta předělává podle představ paní a to tam nežije a skoro tam nejezdí. Má svoje dva baráky kolem kterých jí teď lítá můj táta.... Další věc v květnu jsem otěhotněla a v červnu prodělala potrat včetně revize.. Když jsem se vracela do práce po zákroku trochu jsem si to oddálila necítila jsem se na to abych naskočila do práce v den velkého frmolu a stresu tak jsem zůstala doma... Ona mě okomentovala slovy, že bych zasloužila přes držku, protože jsem je v práci nechala ve štychu ( podotýkám, že kvůli rizikovému těhotenství jsem byla na PN takže tam semnou vůbec nepočítali i když to nedopadlo)... Mno nic přestala jsem jí tolerovat a začala se jí vyhýbat aby to nedopadlo nějakou velkou hádkou a nepříjemným dusnem... A tak jsem tam jezdila jen když tam nebyla a táta byl náhodou doma. No teď to vygradovalo... Měla jsem u táty svůj pokoj plný mých věcí, věcí po mamince a malýho věcí a hraček... No vystěhoval mě a nezůstalo tam nic kromě dvou beden kde jsou malého hračky. Ostatní věci jsou vyhozený v krabicích venku v kumbále.. něco dost možná i vyhozený... Mám tam spoustu věcí na pečení, formy, vykrajovátka, robota. Svatební fotka mojí babičky a dědy kterou jsem zachránila když jí teta chtěla vyhodit a jediná vzpomínka na ně spolu za mlada. Vše vyhozený venku kde to může navlhnout a zničit se... On má barák obří v něm býval "můj" pokoj... Já mám malý byt. Kam to vše dám netuším... Každopádně je mi z toho zle,do breku a čeká mě nepříjemný hovor o tom všem s ním. Ještě jsem se ním od doby co jsem to zjistila nemluvila není totiž doma... A vzhledem k tomu že jsem teď v 19tt ( ano miminko se nám vrátilo o něco později) je to všechno kolem pro mě hrozně citlivý, bolavý a stresující. Nevím co dělat 😔😔😢... Omlouvám se za román, ale jak říká nadpis. Asi jsem se potřebovala jen vykecat 😢😢😢....

veroniquecz
20. lis 2023

Tohle nezávidím 😓 vypadá to, ze táta má růžové brýle. Každopádně k tomu pokojicku a tvým věcem - to bych se tedy rychle ohradila. Navíc pokud proběhlo dědické řízení a táta s mámou měli dům v svj, tak jsi přeci část zdědila ne?

autor
20. lis 2023

@veroniquecz on ne jen že má růžový brýle, ale nejsem jediná co si myslí že ženská je s ním jen kvůli penězům... Dům nebyl v dědickém řízení, protože je psaný jen na něj.. Ale už za malý byl ten pokoj můj a malýho jezdili jsme tam pořád a mamka si tam i často malého nechávala.... Když zemřela tak aby tam nebyl sám odstěhovala jsem se tam s malým na minimálně tři měsíce... Vždycky říkal že to je náš pokoj.. dokonce jsme byli domluvení že barák přepíše na mě já vyplatim půlku bráchovi táta si tam dá věcný břemeno... Dokonce už nechával dělat i odhad ceny nemovitosti... No pak přišla paní ze všeho sešlo a tohle je výsledek...

slecnami
20. lis 2023

Ježiš, mně je tak smutno, jen to čtu 😢 Moc mě mrzí, co se ti děje... A napadá mě snad jen, že tvému tátovi snad brzy opadnou ty růžové brýle a procitne. Držím pěsti 🍀🙏❤️

autor
21. lis 2023

@slecnami děkuji.. já už si moc naděje nedělám... Už to celý trvá strašně dlouho... Já jen nechápu co jsem provedla že jsem ve všem ta špatná. Brácha nevadí a já vadím ve všech směrech 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️...

levandule_k
21. lis 2023

Držím palce, promluv si taťkou a v klidu se ho zeptej, proč ti najednou vystěhoval věci.

Já jsem skeptická, nemyslím si, že mu opadnou růžové brýle.

Paní tě může vnímat jako konkurenci, hrozbu.

irmamala
21. lis 2023

Hele tohle se těžko soudí, když je pohled jen z jedné strany. Podle mužovi ex a dcery je taky on ten zmanipulovaný chudák a já zlá macecha....Přijdeš mi trochu zhrzená, viz ten úvod, že si našel ženskou moc brzy. Po roce a čtvrt mi to zas tak brzy nepřijde. Nikdo nechce zůstat v tomhle věku sám, obzvlášť chlap. Jsi dospělá, máš svůj život, svou rodinu, svůj domov, nech je žít, jak chtějí.

sarihy
21. lis 2023

Holka, moje babička umřela, když jí bylo 62, děda (tehdy 62) si vlastně téměř hned našel přítelkyni, a ta si ho zcela odtáhla k sobě a své rodině, nás nevyhledával a netrávil s námi čas, žil jen s nimi...my jako děti jsme se adaptovaly, nějak prostě jsem to braly, jí jsme neměly se ségrou rády, ale táta to asi nesl špatně (bylo mu 37, když babička umřela), ale adaptoval se na to taky...děda tu byl ještě dalších 25 let a nezměnilo se nic, držel to takhle až do konce. Mně až po jeho smrti došlo, jak špatně to celé bylo. myslím, že můj táta jako jeho syn to nesl velmi nedobře, ale u těch chlapů je to jiný asi, nejsou tak citoví a nedají ty věci tolik najevo, ale myslím, že mu to bylo líto. Radu mám asi jedinou - s tatínkem promluvit, ale mám obavu, že to moc na úrodnou půdu nepadne.

konidana
21. lis 2023

To neni o tom ze si nasel pritelkyni brzo, ale ze to je nejspis manipulatorka a zlatokopka. Moje mamka si nasla pritele do roka od tatovy smrti, a je to super, protoze on je super. Moje deti adoptoval jako svoje vnoucata atd.
Zkus s tatou promluvit a ji se dal furt vyhybej. Nestoji to za ty nervy. Zkzs aspin zachranit nejaky veci a holt taza je dospely a svepravny tak s nim nic neudelas, kdyz nebude chtit on sam...

brunetka11
21. lis 2023

Zkus s tátou trávit více času, vyjeďte si spolu někam na víkend. Zkus po tu dobu o oné paní nemluvit, jen tátovi dopřej lásku, co mezi vámi je. Prostě spolu buďte…
Občas pak spolu zajděte do kina, pozvi ho na oběd, požádej o pomoc s dětmi nebo si zajděte na procházku.

A upřímně - v běžném fungování - řekla bych tátovi na rovinu, že tě bolí, když tě ta paní vyčleňuje. Že tátu máš jen jednoho a jsi vděčná za jeho dosavadní ochranu a lásku. Pokud po tobě madam vystartuje, nezdráhala bych říct před tátou nahlas “tati pomoz mi, tohle není fér”.
Možná to na první dobrou před ní neudělá, ale bude muset nad svým přístupem potom přemýšlet a třeba mu to začne pomalu otevírat oči.

autor
21. lis 2023

@levandule_k mám v plánu s ním mluvit, ale na to musím počkat až bude doma... A to zatím není.

autor
21. lis 2023

@irmamala já rozhodně zhrzená nejsem... Ale rozhodně se mi nelíbí, že nějaká cizí ženská mění věci do kterých jí nic není ( viz. barák který jí rozhodně nepatří, ale vše tam musí být podle ní) z táty udělala člověka který hledí jen na sebe a víc ho nezajímá. Má dvě děti a 4 vnoučata pátý na cestě a nic z toho ho nezajímá. Dřív si vnoučata bral k sobě teď nepřipadá v úvahu že by si vzal. Dřív ten barák žil fotkama rodiny fotky nás dětí ze svatby, ale hlavně všude fotky vnoučat jak rostou. Nepřijde mi normální že ona řekla že to tam nebude a tak to tam není... Ať si žije svůj život, ale my tam přece pořád patříme pořád jsme jeho nejbližší rodina. Ale on nás vyhazuje

autor
21. lis 2023

@sarihy ano přesně to je něco podobného přetáhla ho k sobě. My ho nezajímáme vlastní vnoučata už nehlídá. Ale když se jednou za čas vyskytne u ní její vnouče. Hlídá, jezdí na výlety. Můj malej to nese hodně těžce třeba... byl na dědu zvyklej a že se jezdilo na výlety a najednou nic...

sarihy
21. lis 2023

Tohle je smutný, no. My to se ségrou pak nějak akceptovaly, ale mně bylo 9 a ségře 7 (nebo tak nějak). Tamta paní měla taky vnoučata, postupně se rodila další, ty děti mu říkali dědo a celkově si ho přivlastnili. Na dědově pohřbu dcery té paní sam řekly, že si dědu asi dost přivlastnili...s křížkem po funuse, doslova...Ale jak píšu, mně to vlastně pak už nevadilo, no. Ale jak to nesl táta, nevím.

autor
21. lis 2023

@konidana já si jen říkám aby nezůstal sám až dojdou peníze... V dnešní době nejsou věci levný takže peníze rychle mizí... Co pak až nebude na cestování které si ona představuje 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️... Jeden jeho kamarád mu řekl na férovku že peníze rozfofruje místo šetření na důchod a tak... Z úplně nového auta udělá během chvíle totální ojetinu... No a táta už se mu neozývá a už za ním nejezdí...

autor
21. lis 2023

@brunetka11 tohle vše co píšeš u nás fungovalo do doby než poznal paní.. Od doby co je s ní tak na nás úplně zanevřel a nemá na nás žádný čas... Bohužel i kdybych s něčím takovým přišla. Jako třeba když jsem ho prosila že potřebuji pohlídat malého a nakoupit dárky pod stromeček což s malým neudělám... Byl to hrozný problém. Nakonec si ho vzal ale bylo mi odpovědí že musím nakoupit rychle že musí jet ještě pryč... 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

autor
21. lis 2023

@sarihy 😔😔 to je hrozný...

mourovatakocka
21. lis 2023

Předměty vyřešíš snadno i s malým bytem, pronajmi si malý skládek a nasázej si krabice tam. Táta je svéprávný člověk, může si dělat, co se mu zamane. Velká škoda velká, že jste nevyřešili zavčasu barák, protože takhle to nevypadá, že by ti tam ještě jediná polička říkala pane. Strašně špatně se ten tvůj příběh čte. Protože ty nemůžeš dělat absolutně nic, pokud táta sám neprozře. Paní si to uměla dobré zařídit, přiznám se, že by mě třeba zajímalo, jak přišla k těm dvěma svým domům 🙈 Jediné, co můžeš, je zkusit si s ním opět v klidu promluvit (co nejméně ale "útočit" na tu @#$) a současně se ale smířit s tím, že nemáš tatínka a dědečka. Protože je jak vidno u předchozích komentářů velká šance, že se prostě odstřihne a bude si žít jinde s jinými lidmi. Je mi to nekonečně líto, ale pokud bys měla mít nervy, nemá smysl udržovat podivný vztah s někým, kdo upřednostňuje podivné individuum před vlastní rodinou. Pak je lepší dostat se do takového nastavení v hlavě, kdy jo nebudeš potřebovat.

konidana
21. lis 2023

Mozna to pak sam zjisti ze udelal chybu, az zustane nejdriv bez prostredku a pak sam. Ale nekdo holt musi padnout na hubu, aby si to pripustil. Je mi to lito , ze to musis resit, ale jeho asi fakt neres, kdyz ti nebude chtit naslouchat. Vyres si svoje veci a sebe. A pak uvidis. Nema smysl se trapit kvuli necemu,co neni v tvych silach zmenit😘

autor
21. lis 2023

@mourovatakocka ano už mě to napadlo něco pronajmout, ale nic tady u nás poblíž k pronájmu není. Ale nevzdávam to. Ty její domy. No jeden patřil jejím rodičům ten zdědila a druhý ten má hned naproti tak ten je její ten stavěli s manželem. Takže ten už patří jí a dětem a prej s ním nemůže nic dělat protože má nějaký problém se synem 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️.. takhle to říkal táta..

autor
21. lis 2023

@konidana byla bych raději kdyby na hubu padnout nemusel přece jen je to můj táta...

zuzkasim
21. lis 2023

Tvůj tatínek začal zase žít. Rozhodně si nemyslím, že po roce a čtvrt od ztráty vlastní ženy je brzy najít si novou paní. Naopak, moc bych mu to přála. Tatínek je asi zamilovaný, ochotný ledacos nové paní přizpůsobit. Chápu, že tě to mrzí, protože na vás má teď méně času. Na druhou stranu je to jeho život, má právo na to si ještě něco užít. Nevím, jak moc si užíval s maminkou, jestli se o ni ke konci už nemusel starat atd., zkrátka přála bych mu to, že teď má zase chuť do života, i když by mě samozřejmě taky mrzelo, že je to na úkor rodiny. Jenže život nejsou jen dospělé děti a vnoučata...
Mám to z podobné pozice jako ty. Mám postiženou sestru, mamka měla dojem, že se kvůli ní hodně obětovala. V momentě, kdy sestra odešla z domu a taťka usoudil, že tedy už není důvod setrvávat v manželství, kde se necítí dobře, mamka si naplánovala na každý den nějaký program, našla nového partnera a začala "žít". Zanedlouho potom jsem založila rodinu i já. Pořád jsem si říkala, že se jednou trochu vybouří, zklidní, bude mít zájem o vnoučata... nepřišlo to nikdy. Ale na druhou stranu, mám spokojenou mamku, která cestuje, pečuje o sebe, má hromadu koníčků, vzdělává se... ano, nikdy nám nehlídala děti, musela jsem se o spoustu věcí postarat docela brzy sama, ale byla jsem v tu dobu už plnoletá, a je to zase můj život. Momentálně mi mamka posílá fotky ze Zanzibaru🙂
Věci u tatínka si protřiď, buď si je někde ulož v pronajatém skladu nebo si opravdu nech to, co si zvládneš uchovávat doma ty sama. Jsi dospělá, postarej se o ně sama. Tatínka nech žít a přej mu to. Na poznámky skoromacechy se povznes. Je její věc, co říká a tvoje věc je zase to, jak to necháš na sebe působit nebo se tím ovlivnit.

levandule_k
21. lis 2023

Chápu, člověk svoje rodiče má rád, a když vidí, že se řítí do průseru, tak jim chce pomoct.

Moje zkušenost je, že nelze nikoho zachránit proti jeho vůli.

4formy
21. lis 2023

Táta ma svuj zivot bud rada ze je stastny.nevidim duvod proc by ti stale mel drzet pokoj???jsi dospela,mas svuj zivot,svoji rodinu.jestli ty veci chces tak si je proste odvez 🤷 hold to tak proste je nemuzes se na neho zlobit...

mourovatakocka
21. lis 2023

Věci nějak zařiď, abys ho nepotřebovala a pokud se nepodaří nějaký rozumný rozhovor, spíš se připravuj na to, že jste přišli o tatínka a dědečka. Přeju, aby táta poodhrnul růžové brýle, něco jiného je nový život, něco jiného je nechat urážet vlastní krev a pálit mosty. Přijde mi trochu tragikomické, když to někdo zlehčuje 🤷 Ale fakt je, že pokud sám nebude chtít, těžko se do něj můžeš montovat.

irmamala
21. lis 2023

A ty víš, že to tak přesně bylo? Že ona mu řekla, ať dá pryč fotky, že ona ho přemluvila, aby se přestal zajímat o rodinu atd? Já si nemyslím, že je nějaký chlap takový idiot, aby dělal něco vyloženě proti své vůli, protože mu to nějaká ženská řekne. A pokud opravdu ano, tak si za to může sám, že je takový pitomec a tobě nezbývá nic jiného, než mu popřát hodně štěstí. Nevandruj do toho, nebude poslouchat co nechce slyšet a zcela upřímně, když si bude muset vybrat, vybere si jí.

sahrazad1
21. lis 2023

Přidávám se do klubu . Ex si našel ženskou , jenže bába naše dcery nedává . Chovala se k nim hrozné , a ex ji to dovolil . Vystrnadil holky z jejich pokojicku , dal tam té svině dceru , naše dcery dal do jednoho malého pokoje . Pak se vzali . Barák mých dcer nebude , bude se to muset dělit . Svině vidí v mých holkach konkurenci , a tak je nesnáší . A já ji nedokážu odpustit , jak se k nim chovala . Výsledkem jsou rozházené vztahy , kdy holky tam nechtějí jezdit - a ex nechápe a stěžuje si . Aneb - dámské přirození utahne lodě proti vodě :/

autor
21. lis 2023

Ano já jsem si na 100% jistá že je to z její hlavy.. můj táta je vedle ní úplně jiný člověk než který byl doposud přes těch 30let co ho znám... A ne není to jen můj názor ale i letitý známý jsou takového názoru

sahrazad1
22. lis 2023

Ty jsi pro ni konkurence , proto s tebou problém má , a naopak s tvým bratrem nemá . Potíž je v tom , ze chlapi tohle většinou nevidí , nevnímají. Zkus si leda s tátou promluvit . Ale moc si od toho neslibuj. Hodně štěstí

mourovatakocka
23. lis 2023

Pokud budeš nějak "řešit", napiš sem pokračování 🙏