S mým přítelem jsme spolu skoro už 3 roky a máme malou 3 měsíční krásnou holčičku, kterou oba strašně milujeme. Protože jsme rekonstruovali koupelnu, musela jsem konec těhotenství a téměř celé šestinedělí strávit u přítelových rodičů v bytě (oni byli na chatě) a nemohla tak být doma. Přítel jezdil hodně pracovat na koupelně a do toho chodil do práce, takže jsem vlastně byla celý den s malou sama. Jsem prvorodička, nešlo mi kojit, do toho neznámé "cizí" prostředí, takže jsem byla zralá na chocholouška, hodně jsem brečela a celkově to šestinedělí bylo hrozné. Přítel toho měl opravdu moc a snažil se nás zabezpečit, ale neuvědomoval si, že hlavně potřebuji jeho u sebe a malé. Když jsme se vrátili do bytu přišel mi přítel takový divný a jednoho dne jsem se úplně náhodou dostala k otevřenému telefonu, kde se dopisoval s kolegyní z práce a domlouvali se na večerním koupáním či jiném plánu. Udělala jsem scénu a přítel brečel a omlouval se, že jen potřeboval vypadnout a přijít na jiné myšlenky, že je psychicky úplně vyčerpaný a prostě si potřebuje jen orazit. Ale že v tom nic víc nebylo. V smskách nebyla žádná něžná oslovení či tak, pouze tam řešili, že nemají plavky a přítel tedy navrhl, že půjdou bez. Ale ona na to již nenapsala. Tato holka má nyní svatbu a přítel zná i jeho bud.manžela. Přítel se ke mě chová úžasně, od té doby je vše ok, sex ok, pohladí mě atd... Ale já stejně nedokážu zapomenout, říkám si, že když věděl, že se doma sama hroutím a potřebuji ho a on stejně raději bude někde jinde s jinou. Nehledě na to, že máme malou a raději bude trávit čas s jinou, než aby si jí doma choval. Prostě se teď bojím jakékoliv krizové situace, kdy bude zase "utíkat", aby si "odfrkl". Ani vlastně nevím, zda se zase nevídají. Prostě nevím. Hrozně se bojím, že nás opustí a malá bude bez táty. Tak jako jsem byla celé dětství bez táty (táta odešel k milence). Mám skvělé zázemí a vím, že bych měla kam jít, ale prostě chci mít krásnou a šťastnou rodinu a najednou vidím, že všechno může být úplně jinak :( Jak se mám dát dohromady? Možná si zajít popovídat k psychologovi? Vím, že si musím věřit a být silná a nebýt fixovaná na příteli. Ale ono se to snadněji říká než dělá.
psycholog je dobrá volba, poradí ti, jak zvládat strach, že přítel odejde, tvoje obavy i z ostatních věcí, třeba o trochu se osamostatnit..(i kdyby náhodou, někdy, to nedopadlo, může mít malá skvělého otce i dál, nemusí to být špatně, jen by jsi neměla tu krásnou a štastnou rodinu..každopádně i nevinně znějící věta, o koupání bez plavek má hodně sexuální podtext, no hlavu mu utrhnout nemůžeš, což? otevřený telefon..hm. A to 6nedělí je hrozný, pro všechny..
Nehledě na to, co tedy kolegyně sledovala, vůbec, s kolegou plavat - já nevím, a psát nemám plavky je nahazování na to, aby chlap napsal půjdem bez..třeba je ten typ "ještě naposled si užiju/zaflirtuju, než se vdám" fuj hnus.
Že tvůj přítel udělal chybu je jistá věc, ale tak klopýtnout může každý. Psala jsi, že jinak se chová skvěle, myslím, že pokud nejsi schopná se přes to přenést, vztah nebude nikdy fungovat a ty budeš stále neštastná. Může být, že tvé obavy jsou na místě, ale také nemusí a tvůj přítel si uvědomil, že tohle se prostě nedělá. Já osobně bych navštívila psychologa i s ním, poradí vám, jak spolu komunikovat, budete oba vědět, na čem jste, pokud je psychycky na dně, jak tvrdil, tak mu to rozhodně neuškodí. Držím pěsti. 😉
@lv Přesně jak píšeš. Ale může to být i jinak - proč otevřený telefon - co když to není nedbalost, co když má pocit, že přišel o část pozornosti a takto si k ní chce pomoci". Netvrdím to, ale všechny varianty jsou možné.
@katenkas Zvu Tě do skupiny Emoční terapie: https://www.modrykonik.cz/group/6695/ Nově příchozím věnuji skype "sezení" (tedy dokud mne to nezahltí).
S manželem jsem po porodu prvního dítěte prošla velkou krizí, nechci tu rozepisovat příčiny. Přesto nikdy jsem mu neodpustila a nedopustím. Rok po prvním dítěti jsem opět otěhotněla a brzy se nám narodí i třetí dítě. Tenkrát jsem rozhodla rodinu nerozbít, protože jsem se bála být sama. S odstupem času jsem si myslela, že to bylo správné. Ale čím déle jsme spolu, tím méně jsem si tím jistá. Náš vztah není moc v pořádku, ale budeme mít tři děti, tak spolu zůstáváme. Jestli je to ve Vašich možnostech, možná by bylo lepší opravdu psychologa navštívit a ujasnit si, co v od života vlastně chcete. Já jsem se rozhodovala hlavně s ohledem na dítě a finanční situaci. Dnes už bych si rozbití rodiny se třemi dětmi neodpustila, ale spokojená ve vztahu moc nejsem.