Holky jak zjistim jestli ma pritel potize s alkoholem? Ten muj pije kdyz mu je smutno, vcera jsem v praci dostala od firmy vanocni balicek ve kterem bylo vino, prijedu domu a vino pryc. Zase ten jeho vyraz, hned jsem vedela, ze pil. Volal na me, ja jsem nereagovala (proc bych mela?) tak rekl "trhni si nohou".. pak usnul...
@jjasmina Ozral se na vanoce jak dobytek, ted zase...
Podle mých měřítek alkoholik je. manžel by nikdy nevypil flašku sám, navíc tu, kterou jsem dostala já. Buď by se zeptal nebo bychom ji začali spolu. A vánoce tedy trávíme doma střízlivi, ne zlití pod obraz. Takže utíkej.. A vím o čem mluvím velmi velmi přesně. Vánoce s ozralym chlapem znám.,, naštěstí,, to byl otec.. Partner by nedostal ani jednu šanci co se alkoholu týče.
Jestli pije běžné sám, tak má problémy s alkoholem.
@irmamala ja si dam taky sama vino manzel to nepije a nepripadam si alkoholik....ale zalezi jak to ma manzel..potreboval se ozrat no tak si dal lahev..pokud to je ale denne...tak nevim
Alkoholik je člověk, ktery bez alkoholu nevydrží. Je to taky člověk, co by udělal všechno aby se dostal k alkoholu, když zrovna doma není, v neposlední řadě ten, co si schovává láhve a pije "natajnaka" aby to ostatní jako neviděli. Pokud třeba doma láhev je, má prostě neutišitelnou potřebu ji otevřít a vypít. A je mu jedno co a jak a kdy a co na to ostatní.
Pro každýho je samozřejmě hranice někde jinde, pro někoho člověk co si dá láhev vína, nebo večer dvě piva je alkoholik. Ale jsou jasný znaky, který prostě alkoholik má a to že prostě bez alkoholu nevydrží a je schopnej si ho opatřit kdykoliv a kdekoliv, třeba za poslední penize. Třeba muj ex, měl pivo už k snídani.. večer chodil spát totálně na šlupky, spíš teda odpadnul a když se v noci vzbudil, šel si otevřít pivo..
A když alkohol nemá, projevují se u něj abstinenční příznaky, nervozita, klepou se mu ruce atd..
To je tezke.. Záleží na tom, jestli je vubec schopný bez alkoholu zit.. Pokud ne, je to jasne.. Pokud ano, ma jen spatne obdobi. Jinak, ztaky jak casto a jak moc pije, jestli ma ted nejake problemy, nebo to trvá delsi dobu.. Neni nic jednodussiho, si spolu sednout a v klidu to probrat, ne vybalit ze je alkoholik ale rict ze se ti zda ze pije moc a jestli by se s tim dalo neco delat..
Jinak svátky jsou pro mnohé náročný, třeba se potřeboval odreagovat jen, jestli to trochu nedramatizujete.Nebylo by lepší si sednout s ním, oromluvit než partnera tady osočovat z alkoholismu?
Každá vnímáme tu hranici alkoholismu jinak. Pro mě je alkoholik člověk, který pije denně a klidně sám. Nezná míru, kdy má dost a dělá pak bengál.
Asi bych chtěla vědět proč pije? Jestli mu s tím můžu nějak pomoct. To, že na chvilku otupí smysly chlastem neřeší problém. Možná nezvládl letošní svátky, celou tuhle covid situaci, problémy v práci? Třeba je nějaký zásadní problém a neví jak ti o něm říct. Může si "dodávat odvahu" chlastem a pak se stejně není schopný vymáčknout.
Vypil něco z tvojeho balíčku, řekl ti, ať si trhneš. Kdybych měla já potřebu přemýšlet, odkdy je člověk alkoholik, asi by mě to trklo. Normálně nad tím přemýšlet člověk nemusí...
@mourovatakocka Přesně, ve chvíli, kdy se začne blízké okolí samo sebe ptát, zda je člověk alkoholik, tak už jím zaručeně dotyčný je.
Problém nastává ve chvíli, kdy jakákoliv závislost začne narušovat sociální vazby.
Záleží jak často pije, kolik toho vypije, pokud ti sebral tvé víno, ty jsi poznala, že byl opilej, on ti vynadal místo toho, aby přiznal barvu....tady to zavání průserem...
Pokud chces vedet zda je partner alkoholik, najdi si na netu informaci o tom, jak poznat zavisleho cloveka (jedna se o zavislosti obecne, nejen alkohol), a pak ten test za nej udelej a uvidis co ti vyjde.
Mno kdyz víte ze pije kdyz je smutný, pak je zřejmý podnět pro pití, což problém je... respektive.pro mne by byl. Co se zkusit příště až nude volat otočit a zeptat se co se děje, než to ignorovat? Nebo až vystřízliví zkusit se zeptat. Nevím jak reaguje na citlivá témata, kterým podezření z alkoholismu je, tak se.pri kladení otázek držte trochu dál..jednak pro vaše bezpečí aby jste mela možnost z konverzace vycouvat a taknon, aby nevral dotazy jako napadání, utok coy výčitky...
Kdyby si dal skleničku, tak by mi nevadilo, že otevřel flašku z mého balíčku z práce, třeba bychom ji pak dorazili spolu. Ale kdyby vyžunknul celou flašku sám v mé nepřítomnosti a ještě byl nepříjemný, tak bych zpozorněla. To není dobrý...
Záleží jak často pije