Dobrý den, chci se zeptat..manžel dnes vice vypil i tvrdeho, vseobecne to neni schopen ukocirovat, kdyz mu nekdo naleva tuplem..ale dneska byl agresivní tak strasne, ze nevim,co dal delat, cekat. Bala sem se o veci, zvirata, me s detma, o dum, kterej skoro rozmlátil. Ted spi, snad, musela sem deti zamknout, bojim se. Jak moc velka pravda je v jeho slovech v tomhle silenem alkoholovem stavu? rikal hnusne veci, byl agresivni, hazel veci, pesti,predtim strasne brecel a zaroven byl agresivni, flusal po mistnosti dcery, kde spi, byl jak magor. Takovej byl poprve, nebo v tak silenem stavu sem ho nezazila. Je mi zle, uzko a nevim, jak s tim nalozit az se z toho vyspi. Prijde mi, ze to v sobe dusi, ze my ho dusime, neni schopen to ustat a ma to v sobe nebo takovou hruzu udela jen alkohol a unava a pak clovek o sobe nevi? deti u toho bohuzel byly. Nevim vubec jak to uchopit, on je jinak skvelej tata, hodnej chlap. Vubec nevim, kde se to vzalo :( Tyto situace byly po pohrbu na hostine, teda az pak doma. Ale dnesek stal za to a to az tak, ze sem chtela volat policii :(
Tezko rict. Otazka je, jestli takove stavy chces/budes schopna do budoucna snaset. Pravda nepravda.
Ja musim priznat, ze jsem po dnesni noci sletela z oblacku stastneho manzelstvi a rozbila si hubu (a to muj muz agresivni v opilosti neni) a meli jsme ted zrovna docela krizovou diskuzi o tom, co dal a jake bude reseni, protoze tyto situace se u nas uz opakovat proste nesmi, protoze ja uz dalsi neunesu (a chvili jsem mela pocit, ze nedam ani tuhle) a o tom, jak se citim a co to pro me znamena. Reseni je, vypada rozumne, je nam oboum jasne, ze je treba na tom pracovat a dotahnout to k funcnosti. Tak snad to dobre dopadne. Nam i vam.
Důležité bude jak se k tomu postaví on
@dixi86 Jestli to bylo něco po dlouhé době, pokud tohle normálně nedělá, počkala bych až vystřízlivý a normálně si s ním o tom promluvila . Uvidíš hlavně co on na to. Manžel se zrovna dneska taky opil 😄. Spí v obýváku na gauči, jeho opice jsou ale v klidu naštěstí. Spíš mě pak mrzí, že není schopný se dopoledne věnovat malé.. Chrape samozřejmě . Je to jednou za xxx, tak to beru, že se potřebuje vylejt no. Nicméně třeba každý víkend bych to netolerovala. Držím pěsti 🍀
Říkáš, že se opil na pohřbu, jelikož jste byli pozvaní i na jídlo, znamená to, že to byl někdo blízký. Takže fakt složitá situace. Ale určitě bych se domluvila na opatřeních.
Že pokud je opilý, je agresivní = nesmí se opít. Hotovo. Prostě bacha na alkohol. A pokud je to něco fakt výjimečného typu pohřeb, tak buď střízlivý nebo ubytování jinde než u dětí. Truchlení ze ztráty rodičů se udává cca rok, pokud to byl fakt někdo blízký a ještě říkal fakt hnusné věci, lepší je psycholog případně aspoň lexaurin, určitě lepší než alkohol.
Budete si muset promluvit.Proste nesmí pít ,aby pak nebyl agresivní.
No, já bych byla tvrdá - hned po probuzení bych mu vrazila do ruky kýbl s hadrem a čistícími prostředky, ať švihem uklidí po sobě ten bordel, co tam nadělal. A opravdu bych ho nešetřila detailů.
Extra, pokud to nebyl pohřeb některého z jeho rodičů či sourozenců.
A doporučila mu, ať se jde vykecat k psychologovi, když to má v sobě takhle natlakované.
Nešetřila bych ho. Musí vědět, že je to přes čáru a už to nebude nikdy opakovat. Pokud to zopakuje, už bych volala policajty. Nečekala bych na to, až někoho v opilecké agresi zmrzačí ☹ Pokud je natlakovaný ze stresu, ať upaluje k psychologovi a nevybíjí to na vás.
Děkuju všem, děti naštěstí řekly, že se nic nedělo, ráno mi syn říkal, že to byl jen sen, manžel pak ale přišel s tím, že vůbec neví, co se dělo, postel pozvracenou po sobě uklidil, telefon nakonec přežil, sádrokarton taky. Byla to ale strašná noc. Vůbec o ničem neví, přišel za mnou, co se v noci dělo, co dělal. Nemam na nej naladu, měla sem co dělat, abych nevolala policii nebo jeho rodinu, at si ho odvezou. Za tri dny jedeme na dovolenou, tak to je paradni nacasovani. Byla to babicka v pokrocilem veku. U taty to bylo podobne, ale ne tak strasne. Kazdopadne pokud bude nekde a nekdy mit tolik a tvrde, nechci ho uz doma. Je silene, jak se clovek promeni. Moc vsem dekuji a co zazivaji podobne nebo stejne, at vam to klape a funguje to a ty chlapi se nejak zmatori. Diky vsem.
@dixi86 Ty blaho, tak to se divím, že neměl otravu, pokud se takhle zlískal. Moc ti držím palce, ať už se to u něj nikdy neopakuje.
Tak jak to u Vás pokračuje?Byla nějaká debata?
@dixi86 hele také máme v rodině skvělého chlapa, jen se nesmí napít. Pak je agresivní a to docela hodně. Ví to o sobě a tak nepije, maximálně si dá jedno pivo k obědu. A je to hodný člověk, který se stará o nemocnou manželku, své dvě děti a jedno, které není jeho. Kdo to neví, by to do něj nikdy neřekl. Pokud to bylo poprvé a je navíc k tomu ve stresu tak bych si s ním velice vážně promluvila, řekla bych mu jak se choval ( možná to ani nebude vědět) a co by to mělo za následky pokud by se to stalo ještě jednou. Když ví, že je agresivní opilý, tak se musí naučit odmítnout alkohol a nepít. Protože to, že je opilý ho neomlouvá, pít je jeho svobodné rozhodnutí.
Podle mě alkohol jen pomůže projevit to, co v sobě dusíš. Nevkládá ti do úst slova co si nemyslíš...
Neznamená to nutně, že se musíte rozejít ale rozhodně bych si s ním potom důrazně promluvila a řekla mu, že je to na psychologa. Jestli ho něco takhle trápí, nedokáže to vyřešit sám. Alkohol to vždy jen zhorší. Takže doporučuji terapii, pro něj, možná i pro vás. A striktní zákaz alkoholu.... Doufám, že se ráno probudil a zahrnul vás růžemi...
@dixi86 Tyjo alkoholiky moc neznám, ale znám sebe, když jsem se jednou za rok opila, pak jsem toho pěkně litovala. Upřímností jsem nešetřila. Přestala jsem pít tvrdé a nepiju asi čtyři roky. Vztah se zlepšil. Už se nebudu nikdy opíjet. Řekla bych, že něco pravdy na jeho slovech bude a ve střízlivosti bych problémy s nim řešila. Pak ale musí mít zákaz pít, jestli vás má rád. Moc mě to mrzí, dala bych mu zákaz pití takového alkoholu, pokud to nebude respektovat, nedostane se domů.
Pokud se to stalo jednou jedinkrát, nikdy ani náznak, připsala bych to tlaku a stresu z pohřbu/ztráty. Pokud cítíš, že něco drží v sobě, zkus ho dotlačit za odborníky