Ahoj nevím do jaké skupiny bych tohle mohla napsat, ale potřebuji od vás pomoci. S přitelem máme skoro 3 letého syna, a co se týče spaní přes noc, nemůžeme si stěžovat. Padne 8 hodina večer a to ví, že je čas do postele, a v ten okamžik spí. Jenomže ráno tak kolem 4-5 se probudím, a on leží buď vedle mě, nebo přítele rozvalenej jak král, a jakmile na něj sáhneme, že ho chceme přendat spustí se extrémní ječák. A takhle to je každé ráno a trvá to už přes rok. Přítel se rozhodl, že by po dobu toho, co to takhle bude trvat přespával v obyváku. A já ho tam nechci nechat spát třeba 2 roky. Poradíte mi co by mi pomohlo?
Taky bych to neřešila
Neresila bych. Vy take spite s pritelem spolu a ne kazdy sam. Zkuste vetsi postel. Rozhodne bych spani pritele v obyvaku nepodporila.
nevidim problém...? co je na tom tak strašně nepřekonatelnýho?🙂)) pořiďte širší spaní:D když se pan otec nevyspí.
Dcerka chodí taky k nám každý den, někdy v půl čtvrtý, někdy až v půl sedmý, udělám ji mlíko pritulim a spíme dál třeba do osmi. 😊
@petrasipkova1 dobře, děkuji vám za vaše názory, a určitě se podle toho zařídíme 🙂
zkus to s přítelem probrat.... ono je lepší si to užívat, že tahle fáze vůbec je.. ale hrozně rychle uteče a pak budete mít doma klacka, a jen budete vzpomínat, jak se k vám tulil, dobrovolně a dokonce chtěně:D
@normalnimatka Ano toho se právě bojím :D protože přítel je z celkem "postavené" rodiny, a co si řekl to měl, takže doufám, že nebude po něm 🙂
@jirinka21 Ja pritele chapu. Muj manzel se musi do prace vyspat. Ne ze sobeckosti, ale ma proste narocnou praci. Nekdy odjede uprostred noci a vraci se treba za 3-4 dny, kdy tyto dny vubec nespal. Deti k nam taky v tomto obdobi chodily, ale az k ranu a nepravidelne. A kdyz syna vratis a zustanes tam chvili s nim nez usne? To jsi zkousela?
@normalnimatka Nerozumim tvemu odsuzovani - nekdy se proste "pan otec" vyspat musi. Ale chapu, ze kdo to nezna, nemuze tomu rozumet....
@ilonne
proč odsouzení, šmarja?
tak vyspat se potřebuje snad každej... však jsem psala, nechť si poříděj širší spaní, postel, nebo jen matrace na zem, a nebo ať si dá matraci třeba ten pan otec vedle postele...bude s nima a zároveň bude dost prostoru na rozvalování se děcka vedle mámy. nebude tak rušit pana otce citlivýho na kroucení žížaly.
@normalnimatka Tak si to po sobe precti, i ten posledni prispevek. Cisi z obou pohrdani muzi, kteri se nevyspi v jedne posteli s detmi. Btw muj manzel napr. drzi v ramci prace zbran a zajimalo by me, jak by jsi se tvarila na to, kdyby ti napr. postrelil dite, jednodusse proto, ze byl unaveny z dlouhodobeho nevyspani.... to same ridici, ze?
@normalnimatka co takhle respektovat a byt respektovan - ono to neplati jen ve vztahu k vychove deti....
@ilonne :D tak to je síla...ještě jsi to mohla vyhrotit víc a pořádně vykreslit, jka by moje postřelený dítě trpělo a my pak taky... vopravdu...
Je pravda, že přítel vstává do práce taky nějak kolem 5-6 a jeho práce je někdy velice náročná, a potřebuje se vyspat, jenomže jelikož to bohužel v noci nejde, tak přijde z práce a jde si lehnout, a spí třeba 4-5 hodin, jenomže to zase chci aby se s námi šel třeba provětrat ven, nebo aby mi pomohl s malým, několikrát jsem mu vyhověla, protože si jednou hrál s malým a měl červený oči, tak jsem ho poslala do postele, když byly vánoce, ptala jsem se ho, co by si přál k vánocům, a docela mě v tu chvíli mrzelo, když mi řekl, že chce klid, a alespoň jeden den, kdy by se mohl vyspat ve své posteli bez malýho. Pořád mi vyhrožuje, že ho za chvíli dovedu k antidepresivům :(
Nám se taky 4leťačka často stěhuje do postele a někdy i 2leťák, ale ten má teď naštěstí radši svou postel(ale zase usínat chce tak, že sedím u něj a tulíme se nebo hladím,což teda i starší). Ale když byl menší, měla jsem postýlku přiraženou k posteli, kde spal on, pak já a manžel a mezi nás v noci chodila dcerka. Jak jsme byli všichni rozlámaní jsme se taky už naštvali, protože ty děti fakt většinou spí naštorc a zabírají nejvíc místa 😀 tak jsme si na podzim udělali předčasné vánoce a nechali si udělat betelnou dřevěnou postel 2x2m a vlezeme se tam i všichni 4 😀
@jirinka21 no tak to zkuste vyřešit prostě... tak to nechápu, přijde z práce teda dřív než v 8 večer... tak ať chodí dřív spát ne? jako promin, ale jestli spí 4-5 hodin, tak je úplně jedno, jesi ho ještě ruší dítě, protože se i tak musíš vypsat na hovno. za tu dobu ani nestihne dojít do hluboký fáze spánku. tak to se pak není čemu divit, že je nevyspalej. protože i prcek sám o sobě vyčerpává, než když to takhle dělal třeba i před ním. neposílala bych ho spát po práci, takovej spánek není nijak vydatnej, spíš tě ještě víc vyšťaví, než se zas nastartuješ. no zkus s ním o tom promluvit, že by asi bylo dobrý kdyby spall aspoň 7 hodin. a to jako minimálně. spíš těch 8.
a nechte ho vyspat o víkendu. do určitý míry fakt funguje jakýsi dospání deficitů.
@jirinka21 Vis co, proste jsou lidi, co spolecne spani nedavaji a neni to nic spatneho. Zase bud rada, ze syna nevyhazuje, ale navrhl jine reseni. Snad je lepsi vyspany a fungujici manzel, nez vecne nastvany a nerudny jen proto, ze na "internetu se pise, ze musi vsichni spat pekne spolu v jedne posteli".... proste nekomu vyhovuje to a jinemu zas ono. Zadna varianta neni spatne, ale nesmi tim byt nikdo omezovan. Jasne, vzdycky se to reseni jednomu bude zdat mene spravne, ale zalezi na urovni diskomfortu a jak moc te to pak omezuje v beznem a pracovnim zivote.
No uvidíme, určitě vám děkuji za vaše příspěvky, a nějak to vymyslíme.
Tak my sice máme postel 180x220, ale já stejně už tři roky spím v obyváku. Jeden důvod je, abych případně slyšela mladšího a druhý, ten hlavní, že starší v noci přejde do ložnice a já se s ním prostě nevyspím. A né že bych byla citlivka. On v klidu spí, dokud v posteli nejsem já. Jakmile si za ním lehnu, po chvíli se začne vrtět, kroutit, cestovat po posteli, dělat různé mosty a hlavně do mě neustále vší silou kope (nejraději do hlavy) - to vše ve spánku, ne schválně, že by se vzbudil a zlobil mě. Takže to mi fakt není zapotřebí, i když bych s ním fakt ráda spala. Jo a dřív, když jsme měli jen staršího a byl malý, tak spával v obyváku manžel 🙂.
@jirinka21 takže já na spaní jinde nevidím nic "závadného" 😉.
Vydrž sedm let. A bude to dobrý. Petr nedávno přestal občas nad ránem chodit se k nám nacpat🙂)))).
On k tomu má důvod, má vás rád, chce být s vámi, chce se pomazlit. tak ho nech.
Syn mi pořád říkal, že je to nespravedlivý, že my máme s tátou postel dohromady a on musí spát sám ve svém pokoji🙂))
Nech manžela, ať jde aspoň na pár dní spát jinam. Já to chápu, že se potřebuje vyspat do práce. On se pak zas vrátí. Nemyslím, že by to trvalo 2 roky. Náš synek, skoro 3 roky, teda spí u sebe, ale když byl nemocnej, tak spal u mě a manžel spal vedle a vyspali jsme se všichni. 3 bychom se na naší posteli nevyspali. Máme to přesně jako @thalia, malej tam dělá noční atletiku a na to je malé. Když tam je, dám mezi nás velký kojící polštář, takže na mě "nemůže" a je klid. 😃
Ja bych to asi nechala tak a nejak bych to neresila, mozna ma v noci spatne sny a chybite mu, pokud jen tak prijde a normalne spi, tak bych ho nechala, pak se budete chtit tulit a on nebude chtit 🙂.
@jirinka21 Já bych byla ráda že přijde a přitulí se a zároveň nebudí 🙂. Nechala bych ho chodit k vám 🙂. A přítele v posteli s vámi, pokud se dobře vyspíte všichni.
u nás spí s malým manžel. Já mám dítě přes den a uspávám, v noci s ním je on. Dělba práce 🙂
V kolik se maly přesouvá do ložnice? Jestli až kolem te 4-5 hod. tak nějak nechápu, co má přítel za problém, když stejně kolem 5-6 hod. vstává. Tedy jestli jsem to dobre pochopila.
@swetlusska Máme to taky tak.
Já navrhuju vyhovět potřebám syna.Prostě je mu po vás asi smutno a jde se přitulit.Nehrotila bych to,však přijde doba,kdy už chodit nebude..🙂